Martin Logan Aerious

Reaction score
0
Καλησπέρα. Αν και είμαι μέλος του φόρουμ κανά χρόνο περίπου έτυχε ξανά να μπω μετά την ιστορία με το avclub όπου έγραψα και το πρώτο μου μήνυμα. Επειδή όμως το φόρουμ αυτό αφορά τον ήχο είπα να επανέλθω με μία ερώτηση για ηχεία και μέσω αυτής να γνωριστούμε κιόλας σιγά σιγά.
Στο προκείμενο λοιπόν...πρόσφατα αγόρασα κάτι συμπαθέστατα ηχειάκια Martin Logan και είμαι σε αναζήτηση ενισχυτή. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη απόφαση και ότι θα μου πάρει βδομάδες (ίσως και μήνες) να καταλήξω κάπου. Η ερωτησή μου είναι επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός από αυτά. Όπως καταλαβαίνετε...θέλω έστω και με μία προσωρινή λύση να τα ακούσω να παίζουν. Έχω λοιπόν έναν ενισχυτή πολυκάναλο, τον Denon 2309. Νομίζετε θα μπορούσα να τα συνδέσω με αυτόν προσωρινά ή υπάρχει περίπτωση να πάθουν καποια ζημιά? Ρωτάω περισσότερο γιατί δεν ξέρω τί παίζετε με τις αντιστάσεις τους καθώς αν δεν κάνω λάθος κατεβαίνει και στα 2 Ohm.
Φυσικά μπορεί και να μην έχει καμμία σχέση αυτό που ρωτάω αλλά better be safe than sorry.
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
15
Απάντηση: Martin Logan Aerious

1. πάρε μια ηλεκτρική σκούπα και ¨καθάρισε¨ καλά τη μεμβράνη μπροστά και πίσω(θα ανέβει και η ευαισθησία τους έτσι). Πρέπει να φύγει η σκόνη από την επιφάνεια της μεμβράνης.

2. αγόρασε έναν krell με 300watts/ch και όλα θα πάνε καλά :116:

καλές ακροάσεις ! :136:

Reaction score
0

Ναι αυτό με την ηλεκτρική σκούπα έχω σκοπό να το κάνω. Έχω ακούσει ότι ανεβάζει αρκετά το ηχείο. Ακόμα όμως δεν έχω καταλήξει σε ενισχυτή. Έχω αρκετούς στο μυαλό μου. Το θέμα είναι μέχρι να καταλήξω...να χρησιμοποιήσω τον Denon ή όχι? Ιδού η απορία!!!

Reaction score
4.463

αφού δεν είναι παθητικά ηχεία γιατί δε του βάζεις κατευθείαν πηγή?

Reaction score
59
Μην ασχολείσαι με τη σκούπα, δοκίμασέ τα πρώτα. Ελπίζω να δέχονται διενίσχυση. Σε αυτή την περίπτωση οδήγησε τα ηχεία χρησιμοποιώντας 4 κανάλια του ενισχυτή, 2 ανά ηχείο.
Είχαν πελάτες μου εξαιρετικά αποτελέσματα με τα δικά μου υβριδικά Sound Lab οδηγωντας τα με πολυκάναλο Yamaha. Νομίζω ο Τσαντουλής θα ήταν ο πλέον αρμόδιος να σου πει περισσότερα για το ηχείο αυτό. Λ.Σ.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Martin Logan Aerious

αφού δεν είναι παθητικά ηχεία γιατί δε του βάζεις κατευθείαν πηγή?
Δεν είναι ενεργά ηχεία. Θέλουν ενισχυτή για να δουλέψουν.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Martin Logan Aerious

Ναι αυτό με την ηλεκτρική σκούπα έχω σκοπό να το κάνω. Έχω ακούσει ότι ανεβάζει αρκετά το ηχείο. Ακόμα όμως δεν έχω καταλήξει σε ενισχυτή. Έχω αρκετούς στο μυαλό μου. Το θέμα είναι μέχρι να καταλήξω...να χρησιμοποιήσω τον Denon ή όχι? Ιδού η απορία!!!
Αυτό με την ηλεκτρική σκούπα να το κάνεις και να τα έχεις αφήσει από την προηγούμενη εκτός ρεύματος. Να αποφορτιστεί τελείως για να μη μαζεύει τη σκόνη.

Κατα τα λοιπά για τον Denon, at your own risk:
Impedance
Average 4 ohms; minimum: greater than 2 ohms at 20,000 Hz.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις εως τώρα απαντήσεις. Ναι δυστυχώς δεν είναι ενεργά άρα δεν μπαίνει πηγή...θέλουν ενισχυτή. Η διενισχυση ίσως είναι ένας τρόπος. Τώρα με τον Denon φίλε Pleo με φόβισες λίγο. Αν το κρατήσω σε πολύ χαμηλές στάθμες αλλάζει κάτι?
Ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις

Reaction score
59
Τί πρόβλημα έχει ο ενισχυτής και θα πρέπει ο φίλος να φοβάται να τον χρησιμοποιήσει με τα ηχεία δεν καταλαβαίνω; Μπορείς φίλε Pleo να μας εξηγήσεις; Λ.Σ.

Reaction score
6
Τι γράφει στο πίσω μέρος ο Denon; Στο back panel εννοώ.

6-16Ω δε λέει;

Με λίγα λόγια, όταν απαιτηθεί ρεύμα από τα ηχεία, κλικ>protect και ελπίζω να μη μυρίσει καμένο.

Reaction score
1.772

φιλε eddie σε χαμηλες σταθμες μπορης να τον χρησιμοποιηεις.

εξαλλου τα ηχεια πεφτουν στα 2 ohm στα 20khz οπου δεν απαιτειται πολυ ρευμα.

ωστοσο αν δεις οτι η προστασι ενργοποιειται ευκολα σταματα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ όλους...επειδή δεν αντέχω μάλλον θα τα συνδέσω σήμερα με τον Denon να ακούσω έστω και χαμηλά λίγη μουσικούλα...τώρα αν πάμε για αλλαγή μεμβράνης...τι να γίνει...συμβαίνουν αυτά...αν δεν καταστρέψεις και κανά ηχείο δεν έχεις ζήσει τη ζωή σου!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l