Martin Logan SL3 στα 900 ευρώ

Reaction score
1
Βρήκα απο το e-bay ένα ζευγάρι Martin Logan SL3 σε άριστη κατάσταση απο ιταλία στα 900 ευρώ.
Τι να κάνω να τα πάρω?
Τα έχω ακούσει μια φορά στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ και είχα πάθει πλάκα απο την καθαρότητα και την εκφραστικότητά τους.
Έχω έναν Marantz SR-7500 ραδιοενισχυτή ο οποίος μου φένεται μικρός για αυτό το ηχείο αν και σε κάποιο ξένο forum διάβασα οτι είναι απλώς επαρκής για αυτά τα ηχεία..... και αυτό μου φτάνει.
Δεν ξέρω όμως αν θα μπορέσουν να παίξουν σωστά στον χώρο μου γιατί είναι γενικώς πολύ παράξενα στην τοποθέτησή τους τα ηλεκτροστατικά.
Τα γουστάρω πολυ αυτά τα ηχεία απο τότε που βγήκαν και ποτε δεν ήταν του "χεριού μου" οικονομικά.Αλλά φοβάμαι μήπως δεν καταφέρω να τα κάνω να παίξουν όπως όταν τα πρωτάκουσα στην Ηχοέκφραση.....
Για πέστε μου καμιά γνώμη....
Τα έχει κανείς?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σίγουρα όχι.
Όχι όμως γιατί δεν είναι καλά ηχεία, αλλά για πολλούς άλλους διαφορετικούς λόγους...

Reaction score
7
Τον καλλίτερο ήχο τον άκουσα απο τα sl3 οδηγούμενα απο τον plinius sa250. Αλλά ποτέ δεν θα τα αγόραζα μετ/να. Και πλέον είναι παληά ηχεία.

Reaction score
1
Σίγουρα όχι.
Όχι όμως γιατί δεν είναι καλά ηχεία, αλλά για πολλούς άλλους διαφορετικούς λόγους...
Για ποιούς λόγους δηλαδή.
Θέμα αξιοπιστίας του ebay και του εκάστοτε πωλητή?
Της όλης διαδικασίας?
Τί ακριβώς?
Όσο για τα SL3 δεν "λένε" καλομεταχειρισμένα?
Αν υποθέσουμε οτι είναι καλομεταχειρισμένα.

Τι limitations έχουν τα υβριδικά ηχεία σαν τα τα sl3?
Δηλαδή αν η κατάστασή τους είναι super αλλά και η τιμή τους, τι είναι αυτό που θα πρέπει να φοβάμαι σε μια ενδεχόμενη αγορά των εν λόγω ηχείων?

Reaction score
250
Φίλε Savvas

Σε ένα μεταχειρισμένο υβριδικό Martin Logan θα πρέπει να

προσέξεις τα εξής :

1) Την κατάσταση των ηλεκτροστατικών panels.

Δεν θα πρέπει να έχουν φθορές . Αυτές συνήθως γίνονται

από παιδιά με αιχμηρά αντικείμενα , από κατοικίδια ζώα ,

από κακή μεταφορά και ανεπαρκή συσκευασία. Επίσης ο χρόνος

"καλής" λειτουργίας της μεμβράνης περιορίζεται αν τα ηχεία

βρίσκονται σε περιβάλλον βεβαρημένο από σκόνη , υγρασία ,

και καπνό από τσιγάρα .

2) Πρέπει να γνωρίζεις ότι για να έχεις αξιοπρεπή δυναμικά ηχητικά

χαρακτηριστικά απαιτείται στιβαρός ενισχυτής με βαρβάτο τροφοδοτικό

και ισχύ τουλάχιστον 100 watts.

3) Το ηχείο για να αναδείξει πλήρως τις αρετές του απαιτείται να βρίσκεται

μακριά από τους πίσω και πλαινούς τοίχους !

4) Οι πίσω τοίχοι θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση γυμνοί και γενικά

τα ηχοαπορροφητικά υλικά που βρίσκονται πίσω από την ηλεκτροστατική

μονάδα να είναι τα ελάχιστα δυνατά.

5) Τα Martin Logan δεν είναι plug and play ! Απαιτούν σχολαστικό

πειραματισμό και δοκιμές για τον εντοπισμό της καλύτερης

τοποθέτησης τους και την επιλογή των συνοδών μηχανημάτων .

Τέλος αν γίνουν όλα σωστά και με λίγο τύχη θα έχεις έναν ήχο που σε

αρκετές παραμέτρους είναι αδύνατον να προσεγγιστεί από οποιοδήποτε

συμβατικό ηλεκτροδυναμικό ηχείο !

Σου μιλάω εκ πείρας ! Τα τελευταία 17 χρόνια τα έχω περάσει με 4

ζευγάρια martin logan ! (Κατά σειράν :Sequel,Quest Z,Request,Summit )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για ποιούς λόγους δηλαδή.
Φίλε savvas, ο Βασίλης με κάλυψε σε όλα.
Επί της ουσίας, το "μπλέξιμο" με δύσκολα ηχεία όπως είναι τα παντός είδους πάνελ, προϋποθέτει θέληση για παντρειά. Βέβαια μετά μπορεί να μην πάρεις ποτέ διαζύγιο...

Επίσης η φαινομενική ευκαιρία, πέραν του αν είναι καλομεταχειρισμένα ή όχι, είναι εντελώς μούφα. Όχι γιατί δεν αξίζουν τα χρήματά τους αυτά που παίρνεις, αλλά γιατί αυτή θα είναι μόνον η αρχή. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να τα σκάσεις χοντρά για τα απαραίτητα συνοδά και ειδικά σε ενισχυτικά, η ευκαιρία δεν θα αξιοποιηθεί και τελικά θα σκυλομετανιώσεις...

Αν αισθάνεσαι σίγουρος για τα παραπάνω, εφόσον τα ηχητικά χαρακτηριστικά του ηχείου σε καλύπτουν, μπορείς να προβείς σε αγορά και να ξεκινήσεις το δύσκολο έργο, που έχει σκοπό να τα κάνεις και να... παίξουν.

Reaction score
1
3) Το ηχείο για να αναδείξει πλήρως τις αρετές του απαιτείται να βρίσκεται

μακριά από τους πίσω και πλαινούς τοίχους !
Πόσο μακριά δηλαδή?
Εγώ μπορώ σε στιγμές ακρόασης να το τοποθετήσω περίπου 80εκ. μακριά απο οποιοδήποτε τοίχο και ο χώρος που θα τα βάλω είναι περίπου 30 τ.μ.

Τι να πω.........αυτό που με φοβίζει περισσότερο δεν είναι η απαιτούμενη ισχύς ή η κατάστασή τους όσο η τοποθέτησή τους.
Και τελικά καταλαβαίνω οτι ο μόνος τρόπος για να το διαπιστώσω είναι να το ρισκάρω και τα πάρω κάποια στιγμή χωρίς να έχω δώσει τα δικά μου και άν δεν μπορέσω να τα "κάνω να παίξουν" να τα ξαναδώσω.
Πάντως για τα γούστα μου και στ'αυτιά μου δεν έχω ξανακούσει τόσο εκπληκτικά ηχεία όσο τα Μartin Logan,....άντε λίγο κοντά είναι τα B&W σειρά 800 κι αυτό γιατί έχουν πιο δυναμικά μπάσα.

Reaction score
7.104
Ηχεια απο το ebay? Παιδια το ebay (οσο αφορα αγορες ho-fi) ειναι καλο για κανενα καλωδιακι,αντε κανενα δεκτη και ισως κανενα φτηνο τελικο ενισχυτη (επειδη απλα σηκωνει σχετικα ευκολα αντικατασταση εξαρτηματων).

Reaction score
1
Μεταφορικα υπολογισες?
Η τιμή αυτή είναι μαζί με τα μεταφορικά.
Αν δεν ήταν πραγματικά "γαργαλιστική" τιμή δεν θα το συζήταγα...γιατί είναι παλιο ηχείο, μεταχειρισμένο θα "φάει" εξτρά μεταφορά.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas