Martin logan Vista

Reaction score
0
Kαλως σας βρηκα φιλοι Hi fidelistes..καλο μηνα και καλη χρονια σας ευχομαι και του χρονου στην πιτα να ειμαστε μαζι..
Δεν ηξερα οτι υπαρχει βεβαια τετοιο forum....μου ειναι χρησιμο και αρκετα ενδιαφερων ..
Ασχολουμαι απο το 96' με hi-fi που αμεσως με πηγε στην επομενη κατηγορια,που ειναι "ολα τα λεφτα"!!!!
Αυτη την στιγμη εχω τα Μartin Logan Vista με ενα τελικο της Musical Fidelity 3,2,προενισχητη παλι Musical fidelity the preamp(βελτιωμενο),CD maranz 6000SE(βελτιωμενο)...απλα πραγματα...για την ωρα...
Καλωδια Nordost με WBT στα ηχεια,VDH,Nordost interconnect,ρευματος analysis,furutech.Πολυμπριζο επισεις Furutech...ολοι οι ακροδεκτες ρευματος ειναι με Gold Furutech(
FI-11M,FI-25M)...

Ας ερθουμε τωρα σε μια πολυ δισαρεστη κατασταση που πραγματικα με στεναχωρει..
Πριν λιγο καιρο εχτισα το σπιτι που μενω αυτη την στιγμη,ειχα σχεδιασει ενα χωρο που θα μπορω να απολαμβανω τις ευχαριστες ωρες μουσικης,οταν υπαρχει χρονος.Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν μπορουν τα ηχεια μου να παιξουν "εκει μεσα",μαλλον ο,τι και να βαλω δεν μπορει να παιξει...
Ο χορος ειναι σχεδον τετραγωνος 4Χ5Χ3,5μ....ενα κουτι...μικρο κουτι!!!!
εχω παθει...:141:
Μετα απο σηζητησει με την γυναικα μου,δεν υπαρχει καλη λυση στο θεμα...το σαλονι το κυβερναει ενα ενυδρειο 1500λιτρον...
Δυσκολα τα πραγματα...
Τα Martin logan ειναι τα πρωτα ηλεκτροστατικα ηχεια που εχω ...αλλα μαλλον θα πανε σε καποιου αλλου το σπιτι και θα παιζουν απιστευτα ομορφα,εντυπωσιακα και ανετα...
Δεν εχω λογια γι'αυτα τα ηχεια..........

Το θεμα μου ειναι λοιπον,τι να κανω...
σιγουρα μια αγορα ηχειων βασεις...δεν ξερω βεβαια αν θα βρω τετοια ποιοτητα...
φοβαμαι πολυ αυτην την αλλαγη,απο μεβρανη σε μεγαφωνω...δεν ξερω.....
αλλα αν μπορουσατε να φανταστειτε τα καημενα πως ταλαιπωρουνται σε τετοιο χωρο,θα καταλαβαινατε τι θελω α πω...
βεβαια εχω καποιες εμπειριες με ProAc studio 125,Chario,παλια με B&W 600series...που τωρα δεν θα με καλυπταν..

Δυστυχως για μενα,αν καποιος τα θελει...η "αριστη κατασταση" ειναι το λιγοτερο που μπορω να πω,τα δινω στα κουτια τους που περιμενουν αδεια στην αποθηκη εφοσον τα ακουσει...στην τιμη τον 2700Ε

Αν θελετε να μου προτεινεται καποιο ηχειο βασεις αυτης της κατηγοριας που να αξιζει και να συναγωνιζεται τα MArtin,θα ημουν σας υποχρεως...

Πιστευω να μην σας κουρασα με την ιστορια μου...
Ευχαριστω!!

D

deleted user 10898

Guest
:105:

πλακα μου κανεις....
και εγω εδωσα τα ml purity για τον ιδιο λόγο...

και πηρα αυτα για να τα βαλω στον μικρο νεο χώρο (τα εχω ακομα σαλονι...)

klik

D

deleted user 10898

Guest
Τωρα που το ξαναδιαβαζω 4χ5χ3.5 ειναι μια χαρα δωματιακι για τα vista.
τα βαζεις στην μεγαλη διασταση 1.5 μετρο (ιδανικα) απο τον εμπρος τοιχο, καθεσε στα 3 μετρα και εχεις και μισο μετρο πισω απο το κεφαλι σου.
ιδανικα σου λεω...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918
Απάντηση: Martin logan Vista

Ένας χώρος 4 x 5 με 3,5 μέτρα ύψος δεν είναι ακουστικά ιδιαιτέρως κακός, αν και θα μπορούσε να έχει ακόμα καλύτερο λόγο διαστάσεων. Πριν διώξεις τα ηχεία, δοκίμασε να απονεκρώσεις ολόκληρο τον τοίχο πίσω από τη θέση ακρόασης. Άπλωσε στον τοίχο δυό - τρία φύλλα αφρολέξ πάχους ας πούμε 5cm, και αν το αποτέλεσμα σου αρέσει, ντύσε το με κάποιο ύφασμα και μονιμοποίησέ το.

Reaction score
0

Eυχαριστω για τις συμβουλες...πραγματικα τις χρειαζομαι....
Μετα απο σκεψη ισως παω να δω το μπορω να κανω με την ακουστικη του δωματιου..
Κατι παρομοιο σκεφτομαι Κωστα να κανω...μελετη ενα πραγμα και μετα η οριστικη αποφαση....
Κωστα πες μου περισσοτερες πληροφοριες γι'αυτο αν μπορεις σε παρακαλω...
παντα στο περιπου..
Τα ηχεια αυτα δεν θελω να τα δωσω...
βασικα ξαναλεω,πιστευω οτι ο,τι ηχειο και αν βαλω δεν θα δουλεψει σωστα....ετσι πιστευω...
Αλλο να εχεις χωρο και να δουλευεις και αλλο ενα δωματιο...

Reaction score
0

Κάνε ένα κόπο και διάβασε αυτό.
Σε ευχαριστω ειναι αρκετα ενδιαφερων...
θα πρεπει προσεκτικα να κατσω να το διαβασω μετρωντας και το δωματιο..
Κατι μου λεει οτι δεν θα εχω προβλημα στο τελος....
θα κοιταξω τα παντα και ο,τι αποριες θα σου-σας πω...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Martin logan Vista

Σε ευχαριστω ειναι αρκετα ενδιαφερων...
θα πρεπει προσεκτικα να κατσω να το διαβασω μετρωντας και το δωματιο..
Κατι μου λεει οτι δεν θα εχω προβλημα στο τελος....
θα κοιταξω τα παντα και ο,τι αποριες θα σου-σας πω...
Ρίξε και μια ματιά στο manual των ηχείων. Περιγράφει τι πρέπει να κάνεις σε σχέση με το χώρο. Μέχρι και τύπο δίνει για την τοποθέτηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.635

sorry, αλλά θα με φάει η περιέργεια...

τι έχεις μες στο ενυδρείο?

Reaction score
4

"Βιοτοπικό" το κόβω..... :137:

.....
Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν μπορουν τα ηχεια μου να παιξουν "εκει μεσα",μαλλον ο,τι και να βαλω δεν μπορει να παιξει...
.....
Για πες μας κάτι παραπάνω......, τι δεν σου αρέσει ?

Reaction score
0

μμμμμ!!!!
Κατι κατεχουμε...:123:
Δισκους Red Αlenquer...κατι σαν αυτα...

Pleo θα κοιταξω το manual να δω τι ακριβως δινει...δεν το ηξερα οτι μπορει να λεει κατι...
προς το παρων το εχω ριξει στην μελετη με το link που μου εστειλε ο Κωστας...
Θα το δω το απογευμα..

Reaction score
6

μμμμμ!!!!
Κατι κατεχουμε...:123:
Δισκους Red Αlenquer...κατι σαν αυτα...

Pleo θα κοιταξω το manual να δω τι ακριβως δινει...δεν το ηξερα οτι μπορει να λεει κατι...
προς το παρων το εχω ριξει στην μελετη με το link που μου εστειλε ο Κωστας...
Θα το δω το απογευμα..
Ώπα, άψογο το ενυδρείο! :116:

Κυρίως έλεγα γι' αυτό στο manual:

The Extra “Tweak”

This extra “tweak” may be useful when your speakers
are placed in a dedicated listening room. Use the following
procedure and measurements for your speakers
placement to see what can happen to your system’s performance.
These formulas will help determine optimum
placement of your speakers to minimize standing waves.

1 Distance from the front wall (in front of the listening
position) to the center of the curvilinear transducer: To
determine distance from the front wall, measure the
ceiling height (inches) and multiply the figure by 0.618
(i.e. ceiling height (inches) x 0.618 = the distance from
the front wall to the center of the curvilinear transducer).

2 Distance from the side-walls to the center of the curvilinear
transducer: To determine distance from the
side walls, measure the width of your room in inches
and divide by 18. Next, multiply the quotient by 5 (i.e.
room width in inches / 18 x 5 = the distance from the
side-walls to the center of the curvilinear transducer).

Reaction score
0

Δεν υπαρχουν καθολόυ οι υψηλες(πριμα)
μεσαια δεν μπορεις να καταλαβεις αφου κυριαρχη στο χωρο πολυ μπασο...
Τα χαμηλα ειναι απιστευτα πολλα με αποτελεσμα,αν μπορω να το χαρακτηρισω σωστα,να καλυπτονται ολες οι αλλες συχνοτητες..κατι τετοιο καταλαβαινω..
παντως να ακουσεις καθαρο πιατινη..δεν θα γινει...

Στο δαπεδω εχω πλακακια,ειναι σχεδον τετραγωνος ο χωρος χωρις παραθυρο...οποτε κουρτινες δεν υπαρχουν..
Υπαρχει ενα σχετικα χοντρο χαλι,που μπορει και πιανει σχεδον ολο το πατωμα,και μερικα καντρακια στους πλαγιους τυχους.
Απεναντι απο το ηχοσυστημα υπαρχει ενας διθεσιος καναπες δεξια του ειναι η πορτα,αριστερα του ειναι ειναι τα CD μου..
κανενα τραπεζακι..
Στην κατασκευη του σπιτιου ζητησα απο τον ηλεκρολογο να μου φερει καθαρο ρευμα απο τον πινακα σε εκεινο το σημειο ξεχωριστα για καθε μπριζα,δυο στο συνολο...
Πιστευω να σας καλυψα οσο μπορουσα...

D

deleted user 10898

Guest
οι τυποι στο μανιαλ της μλ θα σε βοηθησουν ουσιαστικα για την τοποθετηση σε σχεση με τους πλαγιους τοιχους. οταμ διαβαζεις τα διαφορα αρθρα να θυμασε οτι εχεις διπολα και εχουν καποιες ιδιαιτεροτητες.
για την εμπρος αποσταση βαλτα στο 1.5μ.
για δοκιμη αρχικα βαλε πισω απο τα πανελ καρεκλες και μαξιλαρια ωστε να υπαρξει μια τυπικη αποροφηση/διαχυση. εαν αλλαζει προς το καλυτερο ο ηχος πρεπει να ασχοληθεις με απορροφηση/διαχυση του οπισθιου κυματος.
για τα μπασσα το προβλημα ειναι κοινο των μικρων χωρων. μετρηση και αναλογες μπασοπαγιδες...
μπες στο martinloganowners.com Κια ψαξε για small room (δικο μου ποστ (Nikos)).
θα καταλαβεις παααρα πολα και θα εχεις και ποιο ουσιαστικη βοηθεια.
Νικος

Reaction score
4

.....
Τέλειο ! :615:

Άλλες δύο ερωτήσεις.
- Το set το είχες στημένο πριν κάπου αλλού ? ...και αν ΝΑΙ πως ήταν ο χώρος ?
- Υπάρχουν διαφορές (σε αυτό που περιγράφεις), όταν παίζει σε χαμηλή ένταση και όταν πλησιάζεις κοντά ?

Μαντεψιά
Για "βλάβη" το κόβω

Reaction score
6

Δεν υπαρχουν καθολόυ οι υψηλες(πριμα)
μεσαια δεν μπορεις να καταλαβεις αφου κυριαρχη στο χωρο πολυ μπασο...
Τα χαμηλα ειναι απιστευτα πολλα με αποτελεσμα,αν μπορω να το χαρακτηρισω σωστα,να καλυπτονται ολες οι αλλες συχνοτητες..κατι τετοιο καταλαβαινω..
παντως να ακουσεις καθαρο πιατινη..δεν θα γινει...

Στο δαπεδω εχω πλακακια,ειναι σχεδον τετραγωνος ο χωρος χωρις παραθυρο...οποτε κουρτινες δεν υπαρχουν..
Υπαρχει ενα σχετικα χοντρο χαλι,που μπορει και πιανει σχεδον ολο το πατωμα,και μερικα καντρακια στους πλαγιους τυχους.
Απεναντι απο το ηχοσυστημα υπαρχει ενας διθεσιος καναπες δεξια του ειναι η πορτα,αριστερα του ειναι ειναι τα CD μου..
κανενα τραπεζακι..
Στην κατασκευη του σπιτιου ζητησα απο τον ηλεκρολογο να μου φερει καθαρο ρευμα απο τον πινακα σε εκεινο το σημειο ξεχωριστα για καθε μπριζα,δυο στο συνολο...
Δεν υπάρχουν πρίμα. Χμμμ... ξέρεις ο ήχος είναι πιο κατευθυντικός στα πάνελ και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το ύψος στο οποίο κάθεσαι. Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις την κλίση του ηχείου, δηλαδή να το κάνεις πιο οριζόντιο ή πιο κάθετο;
Στα Martin logan επίσης ιδανικά πρέπει τα ηχεία να συγκλίνουν (toe) λιγότερο απ' ό,τι άλλα ηχεία. Στην πράξη πρέπει απέναντι να βλέπεις το εσωτερικό μέρος του στάτορα και όχι το κέντρο του.

Γενικά αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στο διάβασμα του manual εκτός από τους τύπους θα βρεις ότι μιλάει και για την ακουστική του χώρου, τις επιφάνειες, τι πρέπει να προσέξεις κλπ.

Φυσικά θα πρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να πειραματιστείς με όλα αυτά.

Reaction score
0

Άλλες δύο ερωτήσεις.
- Το set το είχες στημένο πριν κάπου αλλού ? ...και αν ΝΑΙ πως ήταν ο χώρος ?
- Υπάρχουν διαφορές (σε αυτό που περιγράφεις), όταν παίζει σε χαμηλή ένταση και όταν πλησιάζεις κοντά ?

Μαντεψιά
Για "βλάβη" το κόβω
Ευχαριστω σε ολους...ολες οι αποψεις θα μελετηθουν και θα απαντω οταν θα κανω τις κινησεις μια μια...

Το συστημα ολο επαιζε σε ενα μεγαλυτερο χωρο απο αυτον που ειναι τωρα...βασικα πολυ μεγαλυτερο,υπηρχε χωρος...
Ηταν αυτο που επρεπε σαν ηχος,αυτο που με ευχαριστουσε δηλαδη...βεβαια μεχρι να βρω τα σημεια που ηθελαν τα ηχεια μου..
Γνωριζοντας οτι χρειαζομαι συμαντικες αναβαθμισεις...(που μαλλον ηρθε η ωρα τους να γινουν)..
Σαφος υπαρχουν διαφορες στη χαμηλη ενταση...αυτη ομως ειναι χωρις να βαρανε τα χαμηλα...μονο αυτη η διαφορα...γιατι παλι μουγκο ειναι...
Αν υποθεσω οτι συμφωνω για το οτι υπαρχει καποια βλαβη...μπορω να πω οτι δεν ειναι στα ηχεια...υποπτευομαι το Marantz..το εχω απο τοτε που βγηκε στην αγορα και δεν εχω αλλαξη ουτε μια φορα το Lazer...μηπως αυτο το κανει ετσι...αυριο θα παρω μια αλλη μοναδα στο σπιτι να δω τη συμβαινει..να την ενωσω πανω να δω αν εχει καποια διαφορα...αν ναι!!!
τοτε θα παμε να δουμε την αναβαθμιση που λεγαμαι..
αν οχι!!!!
...................!!!!!

Reaction score
63

Καλησπερα φιλε loris,ειχα παρομοια εμπειρια με ενα ζευγαρι SL3 πριν λιγα χρονια.Σκεφτομαι μηπως πρεπει να δοκιμασεις κανενα αλλο ενισχυτικο.Π.χ τα SL3 παιζαν μονο με πολυ καλα ενισχυτικα (Bryston,Electrocompaniet,Classe κ.λ.).Ενα αλλο προβλημα ηταν οτι πανω στο χρονο μαζευαν οι μεμβρανες σκονη και επαιζαν πολυ σιγα.Αυτο λυνοταν οταν τα καθαριζα με την ηλεκτρικη σκουπα πολυ προσεκτικα βεβαια και στο low.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.783
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo