Mazda rx7 fd3s subwoofer

Reaction score
0
Συμφορουτες θελω τα φωτα σας.
Εχω το mazda rx7 fd3s το οποιο εχει 4 ηχεια απο το εργοστασιο 2 στης πορτες 4 inch και 2 πισω oval δεν ξερω ακριβως διαστασεις αλλα ειναι μικρα.
Το αυτοκινητο ετσι πως ειναι κατασκευασμενο δεν μπορει να αποδοσει μπασο λογο του οτι ο χωρος πισω απο τα ηχεια που ειναι στης πισω κολονες ειναι πολυ μικρος και στην ουσια δεν δημιουργητε ηχειο.
Τωρα που το εβαψα εχω βαλει dynamat σε ολο το αυτοκινητο να βελτιωσω οσο μπορω το αποτελεσμα.
Να αλλαξω θεσεις δεν γινεται στα ηχεια δεν θελω να αλλαξω το εσωτερικο του αυτοκινητου θελω να ειναι εργοστασιακο.
Αυτο που σκεφτηκα ειναι να βαλω 4 ηχεια pioneer , kenwood η καποιας αλλης μαρκας και να βαλω ενα μικρο sub στο πορτμπαγαζ.
Κουτι στο πορτμπαγαζ δεν μπαινει επειδη ειναι πολυ ριχο.
Ψαχνοντας βρηκα το kenwood sw10.Σκεφτομαι να το βαλω στο πορτμπαγαζ και η ερωτηση μου ειναι η εξης.
Θα μπορει ενα τετοιο sub να κανει δουλεια αν μπει στο πισω μερος?
Το εχει δοκιμασει κανεις?
Η πηγη μου ειναι alpine cda-9855r.
Περα απο το sub αν εχετε να προτεινετε και γενικος κατι αλλο πειτε το.
Ξεχασα να πω οτι εχει και μια θεση στο ταμπλο για κεντρικο αλλα δεν νομιζω να την χρησιμοποιησω.
Ευχαριστω.

Reaction score
49
Απάντηση: Mazda rx7 fd3s subwoofer

Πέτρο, να σε καλοσορίσω στο forum μας.
Καλή συνέχεια λοιπόν! :107:

Επειδή σηκώνει πολλή κουβέντα το project σου απάντησέ μου σε 2-3 πραγματάκια για να βρούμε λύσεις γρηγορότερα....

1. Πόσα χρήματα διαθέτεις για ήχο? Πέρα από το (πολύ καλό ηχητικά) Alpine 9855, σκέφτεσαι να κρατήσεις κάτι? Έχεις κάποιον ενισχυτή καβάτζα κλπ?

2. Ποιος είναι ο στόχος σου? Τι ψάχνεις? Δύναμη, εντάσεις ή ποιοτικό αποτέλεσμα με νορμάλ χαμηλό?

3. Μπορείς να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου αποσκευών? Όχι καμπύλες κλπ αλλά το παραλληλεπίπεδο (πλάτος, μήκος, ύψος) που ορίζεται από τους θόλους. Αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει κάλυμμα στον χώρο....Οπότε αν μπει κάτι πίσω πρέπει να είναι «αόρατο»

Το αυτοκίνητό σου είναι κουκλί! Και μεγάλη μου αγάπη από παλιά. Θα πρότεινα να μην γίνουν εγχειρήσεις «αλλαγής φύλου» στο εσωτερικό (εγώ θα έλεγα και εξωτερικά, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :107: ) και όλα να μπουν στις εργοστασιακές θέσεις.....

Η συνέχεια το βράδυ (χρόνος ελάχιστος δυστυχώς, αλλά θα τα καταφέρουμε :121: :126: )

Reaction score
0
Τα χρηματα που θελω να διαθεσω επειδη μου εχουν φυγει πολλα λεφτα με την ανακατασκευη που εκανα ειναι.
150 + - 30 40 ευρω max για 4αδα ηχεια στης θεσεις που εχει το αυτοκινητο.
Οχι πανω απο 200 ευρω για sub.
Εχω εναν ενισχυτη bossman 4χ200 που μπορω να τον χρησιμοποιησω για το sub καθωτι τα κανονικα ηχεια θα τα δωσω απο το alpine.
Δεν θελω ενταση ουτε να χορευει το αυτοκινητο.
Θελω νορμαλ εντασεις χωρης παραμορφωση και γεματο ηχο.
Επισης αυτο που θελω να σημειωσω ειναι οτι δεν μπορω με τπτ τα σκληρα και τσιριχτα πριμα με αρεσουν τα μαλακα.(για αυτον τον λογο σπιτι μου απεφυγα τα b&w και πηγα σε audio spectrum xanadu το αναφερω για οσους ξερουν πως παιζουν να προτεινουν αναλογα για αυτοκινητο ηχεια.)
Διαστασεις θα εχω συντομα θα παω την κυριακη να το δουλεψω οποτε θα μετρησω.
Εβαλα φωτογραφια για το πως ειναι μεσα το πορτμπαγαζ η εταζιερα καλυπτει ολο το πισω μερος.
Παντος το υψος δεν ειναι πανω απο 30-40 cm
Και μια φωτο μιας και σε αρεσει το αυτοκινητο.
:)
To υψος μπορεις να το δεις και απο την φωτο που δειχνει το αυτοκινητο ξεκιναει απο εκει που τελειωνει ο προφυλακτηρας και τελειωνει στην κορυφη του μεσαιου stop

Attachments

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Mazda rx7 fd3s subwoofer

Αρχικά να ζητήσω μια συγνώμη για την καθυστέρηση.
Δυστυχώς δεν είχα τόσο χρόνο για να αφιερώσω στο site, αλλά επανέρχομαι και ξεκινώ με εσένα!!

Τα χρηματα που θελω να διαθεσω επειδη μου εχουν φυγει πολλα λεφτα με την ανακατασκευη που εκανα ειναι.
150 + - 30 40 ευρω max για 4αδα ηχεια στης θεσεις που εχει το αυτοκινητο.
Άκου πως σκέφτομαι για την διάταξή σου....
ΔΕΝ βάζεις ηχεία πίσω. Ιδιαίτερα τη στιγμή που τα χρήματα που διαθέτεις δεν είναι αρκετά. (που και αρκετά να ήταν, πάλι το ίδιο θα σου έλεγα)
Ρίχνουμε όλο το ποσό των σχεδόν 200€ εμπρός για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Αν θες να κάτσεις κάτω από τα 200€ πάρε ένα σετ Peerless D6 (διαιρούμενα 16.5άρια με crossover) και tweeter μεταξωτού θόλου στα 180€

Αν μπορείς να ξεπεράσεις τα 200€ πάρε τα Focal Polyglass 165 V2S Upgraded

στα 270€

Οχι πανω απο 200 ευρω για sub.
Εχω εναν ενισχυτη bossman 4χ200 που μπορω να τον χρησιμοποιησω για το sub καθωτι τα κανονικα ηχεια θα τα δωσω απο το alpine.
Για sub δες κάποιο 10" Peerless XLS ή ακόμα καλύτερα XXLS (δες εδώ και εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του)
Με μια κλειστή κούτα, όχι πολλών λίτρων, θα φθάσεις γύρω στα 250€

Δεν θελω ενταση ουτε να χορευει το αυτοκινητο.
Θελω νορμαλ εντασεις χωρης παραμορφωση και γεματο ηχο.
Επισης αυτο που θελω να σημειωσω ειναι οτι δεν μπορω με τπτ τα σκληρα και τσιριχτα πριμα με αρεσουν τα μαλακα.(για αυτον τον λογο σπιτι μου απεφυγα τα b&w και πηγα σε audio spectrum xanadu το αναφερω για οσους ξερουν πως παιζουν να προτεινουν αναλογα για αυτοκινητο ηχεια.)
Τα Focal θα είναι λίγο πιο σκληρά στην αρχή αλλά μετά από μερικές ώρες θα είναι άριστα. Απλά είναι ακριβότερα και θα έδειχναν τον καλύτερό τους εαυτό (όπως άλλωστε και τα Peerless) αν τα οδηγούσε ένας καλός ενισχυτής.
Με τον ενισχυτή της πηγής θα παίξουν απλά ικανοποιητικά και θα έχεις μια καλή βάση για αργότερα (που θα αποφασίσεις να ρίξεις λίγα χρήματα ακόμα...)

Διαστασεις θα εχω συντομα θα παω την κυριακη να το δουλεψω οποτε θα μετρησω.
Εβαλα φωτογραφια για το πως ειναι μεσα το πορτμπαγαζ η εταζιερα καλυπτει ολο το πισω μερος.
Παντος το υψος δεν ειναι πανω απο 30-40 cm
Και μια φωτο μιας και σε αρεσει το αυτοκινητο.
:)
To υψος μπορεις να το δεις και απο την φωτο που δειχνει το αυτοκινητο ξεκιναει απο εκει που τελειωνει ο προφυλακτηρας και τελειωνει στην κορυφη του μεσαιου stop

Λόγω ρηχού χώρου αποσκευών μου πέρασε και μια άλλη λύση, λίγο ακριβότερη μεν αλλά πρακτικότερη.
Βάζεις το σετ ηχείων μπροστά και το οδηγείς με τον ενισχυτή που έχεις (και ελπίζω να είναι ας πούμε αξιοπρεπής) στον οποίο ενισχυτή μη διανοηθείς να δώσεις gain παραπάνω από το μισό του για να αποφύγεις την αρκετή του παραμόρφωση...
Στο δε χώρο αποσκευών βάζεις ένα ενεργό sub που ναι μεν είναι ακριβότερο και δεν θα δώσει ΤΟ μπάσσο, αλλά είναι υπερβολικά κομψό, απίστευτα χαμηλού ύψους και μπορείς να βάζεις και πράγματα πάνω του....

Για δες το:

Κόστος 380€
και δεν θα χρειαστείς εξωτερικό ενισχυτή βεβαίως.
Ναι...Δεν θα είναι τόσο καλό το χαμηλό όσο με το Peerless πχ, αλλά έχεις κέρδος στον χώρο και με μια απλή μοκετούλα πάνω του, εξαφανίζεται εντελώς στον χώρο!!!

Reaction score
0
Φιλε ευχαριστω για την βοηθεια σου.
Δυστηχως δεν θα παω σε τετοιες μοναδες γιατι απλα δεν μπαινουν στο αυτοκινητο μου.
Οσο αναφορα το sub για τετοια λυση λεω αλλα σκεφτομαι και το focal που ειναι πολι μικρο επισης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster