Media player για ακρόαση μουσικής μόνο ?

Reaction score
50
όπως λέει και ο τίτλος θέλω να πάρω ένα Media player για ακρόαση μουσικής μόνο (τύπου WD, Egreat κλπ)
Βασικό για μένα είναι
α) ευκολη πλοήγηση στα αρχεία μου και η κατηγοριοποίηση ανά καλλιτέχνη, είδος κλπ
β) να διαβάζει τα πιο γνωστά φορματ (wav, mp3 flac) απο εξωτερικό δίσκο μέσω usb

Η ηχητική απόδοση δεν είναι σε προτεραιότητα μιας και ελπίζω στο μέλλον να συνδιαστεί με ένα dac, ενώ οι δυνατότητες στο video κομμάτι αδιάφορες

καμιά ιδέα?

Reaction score
7.089
Απάντηση: Media player για ακρόαση μουσικής μόνο ?

Νομιζω το wdtv mini ειναι η πιο προσιτη επιλογη

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Εφόσον θέλετε να συνδιαστεί αργότερα με dac πρέπει να ξέρετε ότι το wd φτάνει μέχρι 24/48.Για το e-great δεν γνωρίζω.

Reaction score
47
To EGREAT υποτίθεταΙ οτι αναπαράγει και 24/96. Παρ'όλα αυτά το μενού του για αναπαραγωγή μουσικής είναι άθλιο. Όταν ακούς μουσική δεν μπορείς να περιηγηθείς ούτε στο άλμπουμ, ούτε σε άλλους φακέλους ταυτόχρονα, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία playlist. Ενδεικτικά αναφέρω οτι το lg dvd εγγραφής που έχω τα δίνει όλα αυτά, πολύ πιο εύχρηστο, δυστυχώς διαβάζει μόνο FAT32 σκληρούς, σε αντίθεση με το EGREAt που διαβάζει και NTFS.

δΕς το WD που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, το οποίο είναι φτηνότερο, δεν ξέρω το μενού του πώς είναι.

Αν ψάξεις το σχετικό νήμα για το EGREAThttp://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=64612&page=79 κάποιοι προτείνουν προγράμματα που προσφέρουν αυξημένες δυνατότητες.

Προσωπικά διεπίστωσα οτι δε με βολεύει να ακούω μουσική και να έχω και την tv ανοικτή, συν το δύσχρηστο μενού αναπαραγωγής του egreat, και κόλλησα με τα CD τελευταία

Reaction score
7.089

Αν δεν σε ενδιαφερει η φορητοτητα καλυτερα να βρεις ενα μεταχειρισμενο υπολογιστη (σε μικρο κουτι εννοειται) και μια καλη καρτα ηχου για αρχη.Θα μπορεις να κανεις οτι θελεις απο τα παραπανω και με κοστος πραγματικα αστειο.

Θα συμφωνησω ομως με τον φιλο πιο πανω οτι η υποχρεωτικη χρηση και τηλεορασης ή εστω οθονης ειναι μειονεκτημα.
Οσο για το egreat 34,απο τη συντομη επαφη μαζι του, μπορω να πω οτι τα μενου και οι δυνατοτες σαν musicplayer ειναι τραγικες.

Reaction score
50

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας :112:

σχετικά με τα WDTV & E-M34A τα έχω δουλέψει και τα δύο. Αν και πολύ καλά μηχανάκια για αυτά που προσφέρουν στο θέμα video, στο audio δεν προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο σε ευχρηστία.

Όσο για την χρήση οθόνης, δεν είναι πρόβλημα μιας και έχω διαθέσιμο ένα μικρό μόνιτορ (και το σύστημα είναι μακριά από την TV), επίσης προτιμώ τoν τηλεχειρισμό που προσφέρουν τα media players.

Οπότε δεν χρειάζομαι PC, εκτός και αν υπάρχει τρόπος τηλεχειρισμού που μπορώ να εφαρμόσω στο laptop μου σε συνδιασμό με κάποια εφαρμογή jukebox, αυτό θα ήταν το καλύτερο (ισως και φτηνότερο)

Αν δείτε κάποιο τέτοιο μηχανάκι με αυξημένες δυνατότητες διαχείρησης αρχείων δημιουργία λιστών κλπ ενημερώστε Please ! :107:

Reaction score
7.089

Ενα τηλεχειριστηριο για windows με τον αντιστοιχο usb δεκτη μπορει να μπει στο λαπτοπ αρκει αυτο να εχει vista ή 7 για τις επιλογες του media center.

Φιλος εχει κανει το παρακατω,αγορασε ενα netbook και σε συνδυασμο με εξωτερικους δικσκους+usb dac εχει ενα αρκετα καλο music player και πολυ βολικο σε μεγεθος.

Reaction score
50

Ενα τηλεχειριστηριο για windows με τον αντιστοιχο usb δεκτη μπορει να μπει στο λαπτοπ αρκει αυτο να εχει vista ή 7 για τις επιλογες του media center.

Φιλος εχει κανει το παρακατω,αγορασε ενα netbook και σε συνδυασμο με εξωτερικους δικσκους+usb dac εχει ενα αρκετα καλο music player και πολυ βολικο σε μεγεθος.
Αυτό ακριβώς!
αν έχεις υπόψην σου κάποιο τέτοιo remote θα με βοηθούσε πολύ.
Ψάχνοντας βρήκα το "ati remote wonder ii" το οποίο παίζει και σε XP που έχω. Αλλά δεν το βρίσκω σε κάποιο μαγαζί :110:

Reaction score
7.089

Ειχα ρωτησει πριν 2 μηνες στο πλαισιο και μου ειχαν πει για ενα remote με τιμη 29 ευρω. Δεν το αγορασα γιατι δεν το ειχαν και θα το εφερναν σε μια εβδομαδα.

Για δες αυτο,πρεπει να ειναι το ιδιο και μαλλον η πιο προσιτη και απλη επιλογη

http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=6645

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αντι για netbook κλπ, γιατι δεν επαιρνε ενα ipod με σκληρο δισκο να ησυχασει; Μηπως να το κανεις εσυ; 160gb για μουσικη δεν ειναι και λιγα, ε;

Reaction score
7.089

Ειναι και αυτο μια καλη επιλογη,απλα σε αυτη τη περιπτωση χρειαζεται και ενα εξρα κστος για ενα καλο docking station που θα μεταφερει το σημα απο το ipod (γιατι δεν θα δωσουμε σημα απο την εξοδο ακουστικων φυσικα) στον ενισχυτη μας. Επισης θα χριεαστουμε και μια οθονη για να βλεουμε τα μενου του ipod γιατι η μικρη οθονη του απο τους 30 ποντους και πανω δεν φαινεται αλλα και για να αξιοποιησομε την δυνατοτητα τηλεχειρισμου των περισσοτερων docking station.
Ακομα πιο καλη επιλογη η αγορα ενος docking station που να βγαζει το ψηφιακο σημα απο το ipod αλλα εκει ξεφευγουμε σε κοστος γιατι θελουμε και dac.
Βεβαια η onkyo εχει μια προσιτη λυση

http://www.eu.onkyo.com/products/ND-S1.html

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss