Media player, δεν μπορώ να αποφασίσω!!!

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι,

Μπορώ με σιγουριά να πώ ότι είμαι εντελώς μπερδεμένος και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω! Ναι ναι μετά από πολύ διαβασμα που έχω ρίξει στο φόρουμ και τεχνικες προδιαγραφές από διάφορες συσκευές τα χω χάσει και δεν μπορώ να καταλήξω απλά πουθενά.

Για να το πάρω από την αρχή, τα έχω γράψει και σε άλλα posts αλλά εδώ θα τα έχω συγκεντρωμένα. Κατ' αρχάς, ξεκινάω από την τηλεόραση που είναι μια 42LG7000 που σε λίγες μέρες θα μου έρθει.
Ψάχνω να βρώ λύση για την πηγή εικόνας που θα έχω ή τις πηγές!
Οι απαιτήσεις είναι πολλές αλλά...

Λοιπόν:
1) Αναπαραγωγή DVD με upscalling σε 1080p που υποστηρίζει η TV,
2) Εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων
3) Αναπαραγωγή DivX αρχείων και υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων
4) Δυνατότητα σύνδεσης flash disk / HDD για αναπαραγωγή από εκεί mp3, φωτογραφιών και αν είναι δυνατόν και βιντεο.
5) Δυνατότητα σύνδεσης με ενισχυτή (αργότερα) για 5.1 ήχο
6) Αναπαραγωγή .mkv files προαιρετικά αλλά θα το θελα.
7) Budget 200-250E ( για 150 ξεκίνησα αλλά επειδή δεν το βλέπω να βγαίνει ανέβηκα)

Πρώτη ερώτηση λοιπόν είναι:
Υπάρχει συσκευή που να τα κάνει όλα τα παραπάνω?:139:

Έχω δει διάφορα media players (WD HD TV, Egreat, Popcorn Hour, Icy Box IB-MP308HW, Icy Box IB-MP3010HW και πολλά άλλα), αλλά όλα αυτά δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Οπότε αναρωτιέμαι αν:

1) Υπάρχει κάποιο media player που να συνδέεται με dvd-player και να κανει επεξεργασία του σήματος και να το στέλνει στην tv 1080p, ώστε να πάρω ενα SD Dvd player-recorder kai to WD

2) Χρειάζεται το dvd player να είναι hd 1080p ή μπορεί να κάνει η tv τη δουλειά που έχει το Faroudja νομίζω ή ο ενισχυτής αργότερα?

3) Υπάρχει κάποιο media player που να πέρνει σαν "εξωτερική συσκευή" κάποιο dvd player?

Από DVD Recorders έχω δει τα Samsung DVD-HR773 Samsung DVD-SH873, Panassonic DMR-EH58EC kai SONY RDR-HX780 με τα τελευταία να με βγάζουν εκτός προυπολογισμού γιατί επειδή δεν παίζουν .mkv να αναγκαστώ να πάρω έναν media player έστω και αργότερα και να φτάσω στα 300+ ευρά!

Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά φαντάζομαι ότι κάποιοι από εσάς έχετε έρθει στο ίδιο σημείο και θα μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει στην επιλογή. Αλλά όπως καταλαβαίνεται και μόνοι σας ειμαι εντελώς χαμένος!!!!:111:

Reaction score
4
Απάντηση: Βοηθειαααα δεν μπορω να αποφασίσω!!!

απ'οσο ξερω δεν υπαρχει dvd player/recorder στην αγορα που να διαβαζει ματροσκες, οχι ακομη τουλαχιστον

οσο αναφορα το upscaling, μην τρελενεσαι, αν κανει καλο upscaling η τηλεοραση σου τοτε μη σε νοιαζει αν εχει τετοια δυνατοτητα το player... για να καταλαβεις, εγω εχω μια Panasonic TH42PZ80 και ενα dvd philips με εξοδους scart και component... ε με το scart η εικονα που παιρνω στην τηλεοραση ειναι κλασεις ανωτερη του component γιατι απλα η τηλεοραση κανει πολυ καλυτερη επεξεργασια σηματος απο το dvd... τωρα βεβαια κατι τελευταια dvd που ξεπερνανε το κατοσταρι με εξελιγμενους upscalers οπως αυτο της toshiba ισως να κανουν καλη δουλεια

παντως οποιος εχει τυχει να δει dvd στην τηλεοραση μου του κανει εντυπωση οτι ουτε πιξελιαζει ουτε τπτ... βεβαια μπορει να παιζει καποιο ρολο το οτι η τιβι ειναι πλασμα

θα ελεγα να παρεις το wd για media player και ενα dvd με σκληρο δισκο για εγγραφες προγραμματος και εισαι οκ

βεβαια θα ξεπερασεις τα 300ε

Reaction score
1
Για να δυσκολέψουμε λίγο το πρόβλημα, το Νο (2) / Εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων, θα ήθελες να γίνεται και από πηγές DVB-T/MPEG4 όπως θα εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια ή δεν έχεις πρόβλημα σε 1 ~ 2 χρόνια να αγοράσεις άλλο TV Recorder;

Πάντως θα σε προέτρεπα το Νο 6 (MKV) να το προβιβάσεις σε βασικό κριτήριο.

Εάν δεν θέλεις να περιμένεις πάντως, θα σε προέτρεπα να αγοράσεις το φθηνότερο μηχάνημα που ικανοποιεί τις βασικότερες απαιτήσεις σου, γιατί η τεχνολογία και οι εξελίξεις τρέχουν και έτσι κι αλλιώς ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο δεν φαίνονται να υπάρχουν future-proof λύσεις.

Διάβασε και αυτό το thread...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61844

Reaction score
0
Διάβασε και αυτό το thread...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61844
Το έχω διαβάσει και αυτό το thread μιλαμε για τρελό διάβασμα τις τελευταίες 2 βδομάδες αλλά δεν βρίσκω κάπου να το πουλάνε:111: εκτός αν δεν ψάχνω σωστά:105:. Όσο για το τι θα γράφει δεν καιγομαι αυτή τη στιγμή για το αν θα γράφει τα μελλοντικά κανάλια, αργότερα οοοοταν θα εκπέμπουν διαφορετικά, παίρνω έναν δέκτη με 50Ε και τελειώνει η υπόθεση.

Και όσο για το upscalling, για αυτό λέω ότι έχω μπερδευτεί. Σαν κριτήρια αναζήτησης του Dvd recorder είχα 1)Upscalling και HDMI output, 2) DivX compatible 3) Usb port. To Upscalling και το HDMI μαζί δεν πάνε?
Το θέμα είναι να μην χαραμίσω τις δυνατότητες της τηλεόρασης...

Ευχαριστώ και τους 2 για το ενδιαφέρον σας και την βοήθεια...

Reaction score
0
Την έχω σκεφτεί φίλε μου αλλά πάει πολύ το μαλί προκειμένου να είναι και εμφανίσημο και να χωράει στο έπιπλο... έχω ανοίξει και αυτό το θέμα αν μπορείτε να μου πείτε την άποψη σας http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61816.
Η συμβουλή που έδωσε ο φίλος σε εκείνη την ερώτηση πολύ σοφή αλλά δυστηχώς ακόμα δεν έχω παραλάβει την τηλεόραση και που θα την παραλάβω δεν θα μπορώ να κρίνω γιατί πολύ απλά δεν έχω ξαναδεί HD... Σε περίπτωση που κάνει το laptop λύθηκαν τα προβλήματα μου. Αγοράζω ένα DVD Recorder kai to HD υλικό το αναλμβάνει το laptop.

JL_

Reaction score
19
Πάρε ένα DVD-Recorder με σκληρό στα 150 ευρώ κι ένα WD TV στα 100, να κάνεις τη δουλεια σου τώρα, να γουστάρεις και αν και όταν έρθει η ώρα για MPEG4 και HD τηλεόραση, βλέπεις τότε τί θα έχει κυκλοφορήσει.

Reaction score
0
Μάλλον εκεί καταλήγω φίλε μου.. Για τα Samsung DVD-HR773 Samsung DVD-SH873 τί γνώμη έχετε και ποιά η γνώμη σας για αγορά από Pixmania? Θα έχει εγγύηση από Samsung ελλάδας? Ή θα πρέπει να πηγαίνει στο pixmania?

Reaction score
0
Μια ερώτηση: Τα dvd που αναφέρουν upscalling, κάνουν μόνο σε sd dvd ταινία κανονική ή και σε dvix?

Reaction score
4
Απάντηση: Media player, δεν μπορώ να αποφασίσω!!!

λογικα σε οτι παιζουν

δλδ βγαζουν μια φιξ αναλυση που διαλεγεις εσυ στο hdmi

αλλα οπως σου ειπα, προσεχε μην η τηλεοραση κανει καλυτερο upscale απο το μηχανακι, δλδ δοκιμασε σε standard definition και μετα συγκρινε με το upscaled σημα, να δεις με τι παιρνεις καλυτερα αποτελεσματα.

Reaction score
164
Μια φορά post σε ένα θέμα, αρκεί. :126:

Άλλο ένα NMT, χωρίς όμως ενσωματωμένο ασύρματο δίκτυο, απλά παίρνει USB Wifi όπως όλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik