media player δικτυακη χρηση

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206
Καλησπερα παιδια. εχω το media player ac ryan hd2.
Επειδη εχω φτιαξει δικτυο στο σπιτι μου και σκοπευα ναγορασω εναν σκληρο να τον κανω δικτυακο,να τον βαλω σε ΝΑS δηλαδη, αναρωτιεμαι αν το media player αυτο που εχει και ενωματωμενο σκληρο μπορει να παιξει αυτο το ρολο (εννοειται αμα το συνδεσω στο δικτυο).

Reaction score
1.460
Απάντηση: media player δικτυακη χρηση

Στο μενού του πρέπει να έχει επιλογή SMB server.Θα το βάλεις στο on και θα είναι και nas server πλέον.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Παιδια στο μενου του λεει SAMBA και ειναι στο ΟΝ.
Τον εχω μσυνδεσει στο οικιακο μου δικτυο αλλα το πισι δεν τον βλεπει. γιατι;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Τις εκανα τις ρυθμισεις που λεειγ ια τα win7 ομως θελω ο σκληρος που θα "φαινεται" στο δικτυο ναναι αυτος πουχει μεσα το media player και οχι καποιος σκληρος δισκος απτο pc μου.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Ακυρο,δουλευει τελικα. ευχαριστω

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Η ταχυτητα που μεταφερονταιτ α αρχεια δικτυακα ειναι 7MB/s.
Ειναι καλη;
εχω gigabit switches, δε θαπρεπε ναναι παραπανω;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

γιατι να συμβαινει αυτο...;
τα switches μου ειναι gigabit, ειναι αναμενα τα λαμπακια τους οτι πιανουν gigabit.
τι να φταιει;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Να σας πω τις συνδεσεις μου...

στο χωλ του σπιτιου ειναι το ρουτερ μου.
Απο εκει ξεκιναει ενα UTP καλωδιο και παει στπ σαλονι. Εκει περνει ιντερνετ ενα gigabit
switch το οποιο δινει ιντερνετ στο υπνοδωματιο σενα αλλο gigabit switch.

Στο switch του σαλονιου ειναι το media player
και στο switch του υπνοδωματιοτ ειναι το pc.

Η καρτα δικτυου του pc einai gigabit οπως και το media player.
Τι να φταιεει για τη χαμηλη ταχυτητα;;;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.117

To media player έχει στις επιλογές του gigabit σύνδεση?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Regarding network speed while streaming data from a network share, the maximum speed we saw was 107,976 kbit/sec and the most common was around 74,000 kbit/sec, so even while streaming movie files, data transfer speed does not even come close to gigabit so we seriously doubt the claim of the gigabit streaming speeds of the equipped LAN port.
We copied one large file from a network share to the PlayOn!HD2 utilizing a gigabit network. The maximum transfer speed we saw was 8.39 MB/s so indeed the LAN port works in 100 mbit mode.
http://www.techpowerup.com/reviews/ACRyan/PlayOn_HD2/6.html

Ακόμη μια συσκευή με Gbit ethernet που λειτουργεί χειρότερα και από 100Mbps ethernet, κλασική περίπτωση ψόφιου επεξεργαστή.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

To media player έχει στις επιλογές του gigabit σύνδεση?
Δεν το βλεπω καπου στις επιλογες του,ομως στα χαρακτηριστικα του λεει τοι υποστηριζει gigabit.
Ο σκληρος παντως πουχω μεσα του ειναι ενας σατα αρχαιος δε ξερω αν παιζει ρολο αυτο.
Επισης το ρουτερ μου ειναι ενα απλο και οχι gigabit δε ξερω αν κι αυτο παιζει ρολο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Επειδη θα χρειαστω ενα media player για την κρεβατοκαμαρα για τη γυναικα μου το οποιο θα παιζει ταινιες δικτυακα μονο,θελω ναναι πολυ μικρο σε μεγεθος να μη περνει δηλαδη σκληρο δισκο, εχετε να μου προτεινετε καποιο που ΣΙΓΟΥΡΑ να δεχεται καλες ταχυτητες gigabit ωστε να παιζει τις ταινιες 720p απροβληματιστα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ένα σωστά υλοποιημένο δίκτυο 100Mbps είναι υπεραρκετό.
Για να έχεις ταχύτητες Gbit πρέπει να αγοράσεις switch Gbit και να συνδέσεις σε αυτό όλον το εξοπλισμό σου, modem-router, PC(Gbit κάρτα δικτύου), NAS(Gbit κάρτα δικτύου), media player(Gbit κάρτα δικτύου).
Τα PC με Gbit κάρτα δικτύου φτάνουν τις ονομαστικές ταχύτητες του Gbit χωρίς πρόβλημα, για τις υπόλοιπες συσκευές το θέμα περιπλέκεται.
Τα φθηνά NAS δεν μπορούν να φτάσουν τις ταχύτητες του Gbit και πολλές φορές είναι κάτω και από τα 100Mbps, όλα εξαρτώνται από την ισχύ του επεξεργαστή τους.
Το ίδιο ισχύει και για τα media players, προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο που να φτάνει τις ταχύτητες του Gbit, ίσως αυτά που έχουν τους νέους επεξεργαστές τις Sigma Designs SMP8910 να μπορούν.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Ολα τα switch και οι συσκευες που εχω ειναι gigabit οπως και η καρτα δικτυου του πισι μου.

Καποιο media player που ναχει τον επεξεργαστη που λες;
ή γενικα καποιοι media players που να ξερουμε σιγουρα οτι πιανει καλες ταχυτητες streaming?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.117

Ίσως σωστότερη λύση είναι η χρήση NAS, όπου και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο θα έχεις και ταχύτητες πάνω από 30Mb/s.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Αυτο εδω ας πουμε μπορουμε να ξερουμε σιγουρα αν θαναι γρηγορο ΝΑS ή οχι;
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26896&cat=117

Επισης, το Western Digital WD TV Live Streaming Media Player ειναι media player που θα στρεαμαρει γρηγορα; μπορουμε να το βρουμε καπως αυτο;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

ΠΑρενθεση :
με το PlayOn!HD2 ενω στελνω απτο πισι σε αυτο με 7mb/s
απο το media player προς το pc πανε με τη διπλασια ταχυτητα τα αρχεια,περιπου 13MB/s.

Αληθεια,παιζει καθολου ρολο ο αρχαιος σκληρος δισκος πουχω βαλει στο media player?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Zyxel NSA310 review

Είναι λογική η διαφορά ταχύτητας λόγω της αδυναμίας του επεξεργαστή, αυτό ισχύει για πολλά media players και NAS.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.523
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas