MEDIA PLAYER KAI KAKOI DEVELOPERS

Reaction score
262
Ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κανένα μηχανάκι που να πληρεί βασικά πράγματα μιας και απο την εμπειρία μου όλα κάπου χάνουν, και αυτό οφείλετε, όχι στο hardware αλλά στο μισογραμμένο ή κακογραμμένο software που τρέχουν.
Προς αναζήτηση λοιπόν ενός media player που να κάνει ότι λέει θα σας πω με λίγα λόγια την τελευταία μου εμπειρία με το med800x3d.
3 πράγματα θέλω από ένα media player εγώ και αυτά είναι ΜΟΥΣΙΚΉ, ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Ισως οι φωτογραφίες να μην είναι για πολλούς must αλλά εγώ ως πάτερ φαμίλας φτιάχνω τρελή συλλογή για τα παιδιά μου.
Λοιπόν τα 2 σοβαρά issues (που τα έχω αναρτήσει και στο forum της MED).
MUSIC PLAYLISTS......μια εβδομάδα τώρα έφτιαχνα 4 playlists προκειμένου την Κυριακή που μας πέρασε να τα έχω έτοιμα για το πάρτυ της κόρης μου. Τα τελείωσα την Κυριακή το μεσημέρι και αφού τα έβαλα στα favorites πήρα το tablet μου με την εφαρμογή του med και πήγα να σκανάρω τα favorites προκειμένου να διαλέγω τα playlists απο το tablet χωρίς να έχω την tv αναμένη. Αμ δε, σκανάρει ότι folders έχει το favorites αλλά τα m3u lists δεν τα σκανάρει. Αποτέλεσμα ήταν να χορεύουν τα πιτσιρίκια και εγώ σε μια άκρη του σαλονιού να έχω την tv ανοιχτή για να αλλάζω τα playlists.
Κατά την γνώμη μου είναι σχεδιαστικό σφάλμα του software και τίποτε άλλο.

PHOTOS EXPERIENCE.......το med800x3d λέει ότι έχει ωραίο slide show για τις φωτο με μουσική και effects που τα φτιάχνεις εσύ όπως θες. Κάθισε και εγώ σε ένα folder απο τα πολλά και έβαλα ένα ωραίο τραγούδι με τα εφφέ αλλαγής σε κάθε εικόνα και έλεγα τι ωραία σόου μπορείς να φτιάξεις.....αμ δε, ότι επιλογή έκανα στο συγκεκριμένο folder αυτή η επιλογή έχει πάει σε όλα τα folders των φωτογραφιώ. Λοιπόν αυτά είναι κακογραμμένα προγράμματα απο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι εστί παραμετροποόηση και βασικές λειτουργίες. Ηθελα να αποφύγω την χρήση pc στο σαλόνι αλλά εντέλει μάλλον είναι αναγκαίο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Από τα χέρια μου πέρασαν κατά καιρούς: Fantec, xtreamer, oscar, WD, Dune και κάποια άλλα άγνωστης προελεύσεως. Καθένα με τα προβλήματά του. Το πρώτο που δεν κάνουν σωστά (ή τέλος πάντων, εύκολα) - όλα ανεξαιρέτως είναι η διαχείριση των αρχείων (copy, μεταφορά κλπ).
Από κει και πέρα, καθένα από αυτά έβρισκε τον τρόπο να με ταλαιπωρεί! Πχ το extrimer είχε πρόβλημα με την μνήμη και την διαχείριση των αρχείων. Λόγου χάρη, μετ έφερες κάποια αρχεία μουσικής από ένα στικάκι σε κάποιο σημείο του εσωτερικού δίσκου. Όσο ήταν εν χρήση, όλα καλά - έβλεπες τα αρχεία σου, αν ήταν αρχεία μουσικής έκανες τις λίστες σου, διέγραφες κάποια κλπ. Με το κλείσιμο του Player όλα επανερχόντουσαν στην προηγούμενη μορφή! Τα μεταφερόμενα αρχεία εξαφανισμένα, τα διαγραμμένα στην θέση τους κλπ!. Το dune τώρα! Καλή κατασκευή, σταθερό αλλά:Πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά! Πχ εκεί που ακούς το μουσικό αρχειάκι σου, να ένα βουητό, να κάποιος θόρυβος - φύσημα κλπ. Και σταματά με μια επανεκκίνηση! Μετά από λίγο πάλι τα ίδια!
Αυτά περιληπτικά! Ψάχνομαι πάντως και εγώ σχετικά με το θέμα.

Reaction score
1.188
Dune HD Base 3D
http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players

Οταν παίζει μουσική είναι αδύνατον να κάνει ο χρήστης browse τα folders έτσι ώστε να μπορέσει να επιλέξει τα επόμενα τραγούδια που θέλει να ακούσει. Ούτε εφαρμογή για ταμπλέτα ή κινητό υπάρχει που να κάνει αυτή την επιλογή. Χάλια δηλαδή. Οπότε το γεγονός ότι δεν δείχνει ούτε τα εξώφυλλα των albums στην τηλεόραση μάλλον πταίσμα θα το θεωρήσω.

Αντίθετα το κινέζικο Turbo-X Oscar που είχα παλιότερα επέτρεπε το browing των folders την ώρα που έπαιζε κάποιο μουσικό κομμάτι. Ομως μπορούσε να μπει επόμενο κομμάτι στην λίστα αναπαραγωγής μόνο εάν αυτό βρισκόταν στον εσωτερικό δίσκο του Oscar. Εάν τα ταγούδια βρίσκονταν στο δίκτυο σε PC ή σε NAS δίσκο τα έβλεπε μεν αλλά ηρνήτο να τα βάλει στην λίστα. Τα έπαιζε μεμονωμένα ή ολόκληρο το folder από NAS αλλά όχι λίστα αρχείων.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα που έγραψε και ο φίλος παραπάνω πως το software που γράφουν οι developers είναι κυριολεκτικά γραμμένο στο πόδι.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Σωστά! Απόδειξη είναι η ανανέωση των μοντέλων τους! Οι επεξεργαστές πχ είναι οι περισσότεροι αστείων δυνατοτήτων και τουλάχιστον κάποιων ετών πίσω σε δυνατότητες!
Αναγκαστικά όμως πορευόμαστε με αυτά, δυστυχώς στο θέμα με την διαχείριση των διαφόρων φορμά ήχου, δεν τα πάνε καλά ούτε τα windows ώστε να αντικατασταθούν από τα pc!

Reaction score
1.188
Ανεμιστήρας στο Dune: Η ρύθμιση έχει τις εξής τρεις επιλογές: On, Off και Auto.
Τι θα περίμενε ένας λογικός άνθρωπος; Οτι στο on o ανεμιστήρας θα λειτουργεί συνεχώς, στο off ποτέ, και στο auto θα λειτουργούσε όποτε χρειαζόταν.
Αμ, δε! Στο auto όταν υπάρχει εγκατεστημένος εσωτερικός σκληρός δίσκος ο ανεμιστήρας ξεκινάει από την πρώτη στιγμή και δεν σταματάει ποτέ! Ακόμα και όταν κλείνουμε το Dune ο ανεμιστήρας εξακολουθεί και λειτουργεί συνεχώς χωρίς λόγο.
Οταν δεν υπάρχει εγκατεστημένος εσωτερικός σκληρός δίσκος στο auto δεν θα ξεκινήσει ποτέ ο ανεμιστήρας ακόμα κι αν είναι κατακαλόκαιρο και η θερμοκρασία έχει φτάσει στο κόκκινο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Το έχω προσέξει και εγώ με το δικό μου!
Αναγκαστικά λοιπόν έχω ρυθμίσει να κλείνει εντελώς όταν δεν λειτουργεί. Επίσης, όλο και κάποιος Υπολογιστής θα είναι ανοικτός στο σπίτι με αποτέλεσμα να λειτουργεί συνεχώς ο δίσκος σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Όντως υπάρχει πρόβλημα και με τα αρχεία κατά την αναπαραγωγή. Αντί λοιπόν να είναι ευέλικτο, σε κάθε του σημείο, προσπαθεί να μας κάνει την ζωή δύσκολη. Αυτό όμως που με βγάζει έξω από τα ρούχα μου, είναι όταν αρχίζει εκείνους τους εκνευριστικούς του θορύβους.... τέλος πάντων.

Από την άλλη υπάρχει και η sony, η οποία (πχ ps3) διαθέτει άριστη διαχείριση, καθώς και εξυπηρετικότατα μενού, αλλά αυτό το βίτσιο της με τα flac και τους δίσκους fatt 32, απορρίπτει κάθε σκέψη για αντικατάσταση των mplayers !

Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσαμε να κάνουμε την δουλειά μας με κανένα blueray player.

Last edited:

Reaction score
1.188
Το έχω προσέξει και εγώ με το δικό μου!
Αναγκαστικά λοιπόν έχω ρυθμίσει να κλείνει εντελώς όταν δεν λειτουργεί.
Εγώ τον ανεμιστήρα τον έχω μόνιμα στο off. Ευτυχώς οι θερμοκρασία λειτουργίας του είναι πολύ χαμηλή ακόμα και το καλοκαίρι και έτσι δεν χρειάζεται καθόλου ο ανεμιστήρας.

Αυτό όμως που με βγάζει έξω από τα ρούχα μου, είναι όταν αρχίζει εκείνους τους εκνευριστικούς του θορύβους.... τέλος πάντων..
Από πού προέρχονται αυτοί οι θόρυβοι; Τους έχεις εντοπίσει; Τα μόνα μηχανικά μέρη που υπάρχουν είναι ο σκληρός δίσκος (αν έχεις βάλει σκληρό δίσκο) και ο ανεμιστήρας. Θεωρώ απίθανο να προέρχονται οι θόρυβοι από τον δίσκο γιατί τότε θα τα είχε «χτυπήσει». Οπότε μάλλον οι θόρυβοι είναι από τον ανεμιστήρα που τα έχει «φτύσει» λόγω της συνεχούς λειτουργίας του. Κλείσε τον να δεις θα ξανακάνει θόρυβο; Ούτως ή άλλως δεν ζεσταίνεται και δεν χρειάζεται ο ανεμιστήρας.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Αν θέλετε το πιστεύετε, οι θόρυβοι παρουσιάζονται στα ηχεία! Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα γείωσης!
Με μια επανεκκίνηση και για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, όλα καλά, κατόπιν πάλι τα ίδια.
Έκανα προχθές μία αρχικοποίηση και από τότε το πρόβλημα, εξακολουθεί μεν, μικρότερο δε.

Δεν δοκίμασα κατά την ώρα που υπάρχει το πρόβλημα να βγάλω τον σκληρό, ώστε να εντοπίσω αν αυτός ευθύνεται, μελλοντικά θα το δω και αυτό!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Όπως καταλαβαίνεις chrisaudio όλα τα ίδια σκ.. είναι!
Το pc είναι φυσικά μια λύση, για τον λόγο αυτό προσπάθησα και έφτιαξα κάτι καλό (από εδώ: http://www.quietpc.com/ - πραγματικά φοβερό site) ! Αλλά εκεί που χάνει είναι στην διαχείριση των φορμά ήχου: Δεν μπορεί να διαχειριστεί από μόνο του τον αριθμό των καναλιών ήχου και πρέπει κάθε φορά να δηλώνουμε τον αριθμό τους με το χέρι. Πολύ σοβαρό πρόβλημα προσωπικά.

Reaction score
384
Βασικα εγω τουλαχιστον εχω χρησιμοποιω 4 Mede8er 600Χ3D μονο για ταινιες που βρισκονται σε 7 Synology. Για μουσικη εχω 4 Sonos Connect με 4 τελικους για τα αλλα δωματια και τις φωτογραφιες τις βλεπω με το application της Synology.
Ολα δουλευουν τελεια. Το Sonos εχει interface απιστευτο, Spotify etc.

Μια συσκευη να τα κανει ολα τελεια με 200 ευρω λιγο δυσκολο να βρουμε σιγουρα...

Reaction score
262
Το pc είναι φυσικά μια λύση, για τον λόγο αυτό προσπάθησα και έφτιαξα κάτι καλό (από εδώ: http://www.quietpc.com/ - πραγματικά φοβερό site) ! Αλλά εκεί που χάνει είναι στην διαχείριση των φορμά ήχου: Δεν μπορεί να διαχειριστεί από μόνο του τον αριθμό των καναλιών ήχου και πρέπει κάθε φορά να δηλώνουμε τον αριθμό τους με το χέρι. Πολύ σοβαρό πρόβλημα προσωπικά.
Οντως είναι πρόβλημα
[DOUBLEPOST=1457533229][/DOUBLEPOST]
Βασικα εγω τουλαχιστον εχω χρησιμοποιω 4 Mede8er 600Χ3D μονο για ταινιες που βρισκονται σε 7 Synology. Για μουσικη εχω 4 Sonos Connect με 4 τελικους για τα αλλα δωματια και τις φωτογραφιες τις βλεπω με το application της Synology.
Ολα δουλευουν τελεια. Το Sonos εχει interface απιστευτο, Spotify etc.

Μια συσκευη να τα κανει ολα τελεια με 200 ευρω λιγο δυσκολο να βρουμε σιγουρα...
Δημήτρη για παραπάνω απο 200 βρίσκεις? Δηλάδή με 500 ευρώ βρίσκω ένα media player για μουσική, ταινίες και φωτογραφίες?
Και αν υπάρχει πως δίνω την 500αρα χωρίς να ξέρω ότι δεν έχει χαζοθέματα?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Νομίζω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα.

Αν υπήρχε κάποια εφαρμογή στο pc που να λύνει τα παραπάνω προβλήματα, τελείωναν και τα βάσανά μας.
Συνοψίζοντας λοιπόν, αν υπήρχε εφαρμογή η οποία να διαχειρίζεται αυτόματα την έξοδο ήχου (πχ οπτική, hdmi) καθώς και την διαχείριση των φορμά ήχου (dts, dolby digital, pcm κλπ - άρα και σωστή διαχείριση αριθμού καναλιών) τότε το pc θα ήταν η βασική πηγή για όλες μας τις απαιτήσεις!

Reaction score
384
Αν υπηρχε θα το ξεραμε!

Μα αν ηθελες 4 κομματια για 4 δωματια θα επρεπε να δωσεις 2.000 ευρω και παλι μπορει να μην εκανε. Πιο καλη λυση ειναι να αφησεις τη μουσικη σε ολοκληρωμενες λυσεις οπως το Sonos, Bluesound που μονο αυτο κανουν.
Οι ταινιες μεσα στο mediaplayer παλι δε βολευουν γιατι οταν γεμισει ο σκληρος την πατησες. Ασε που το backup εινα αλλο θεμα. Γι'αυτο και προτεινω NAS. Και 20.000 ευρω να εδινες για να παρεις Kaleidescape παλι αυτη τη μεθοδολογια θα ακολουθουσες. Τα 20.000 θα σου παιρνανε το NAS και το mediapleyer της Kaleidescape. Για μουσικη θα επρεπε να παρεις κατι αλλο!

Τα HTPC εγω τα θεωρω μπελα. Δηλαδη θα πρεπει να εχω εναν υπολογιστη μονο για να βαλω μουσικη στο μπανιο κι ενα στην κουζινα για οταν τηγανιζω αυγα?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα (Nas), έτσι δεν γνωρίζω τις δυνατότητές του. Πχ υπάρχουν υπότιτλοι στις ταινίες ?

Reaction score
1.188
Αυτό με τα formats του ήχου δεν είναι και τόσο δύσκολο να λυθεί. Αν έχεις μία motherboard με ψηφιακή έξοδο μπορείς να σετάρεις π.χ. το foobar να παίζει μουσική στέρεο και το VLC να παίζει ταινίες με πολυκάναλο ήχο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Ευχαριστώ, δεν σκέφτηκα αυτήν την δυνατότητα - θα ασχοληθώ με το θέμα και θα σας αναφέρω αν λύνεται τελικά το θέμα.

Ας δούμε πως ρυθμίζουμε την πολυκάναλη χρήση στο pc.
Αν λοιπόν χρησιμοποιήσουμε το vlc πχ για την χρήση ταινιών τότε οι σχετικές ρυθμίσεις θα έχουν ώς εξής (περίπου):
Στον μείκτη ήχου επιλέγουμε σαν συσκευή αναπαραγωγής την θύρα hdmi, κατόπιν στις ρυθμίσεις της θύρας δηλώνουμε τον αριθμό των καναλιών πχ 5,1 και είμαστε ok. Ο av φαντάζομαι θα λειτουργεί κανονικά κατόπιν, δηλαδή θα μπορεί να διαβάσει αν το αρχείο είναι dts κλπ και να ρυθμιστεί κατάλληλα, θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια άλλη κίνηση κατόπιν?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Στο vlc υπάρχει η δυνατότητα να έχομε επιλογή κάποιας συσκευής αναπαραγωγής πχ hdmi ?
Πως θα το ρυθμίσουμε ώστε να παίζει πολυκάναλα ενώ οι υπόλοιποι players να βλέπουν πχ οπτική έξοδο ή τελος πάντων stereo?

Reaction score
384
Πιστευω πως στην κατηγορια HTPC θα παρεις απαντηση πιο γρηγορα....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.089
Μόλις τώρα πληροφορήθηκα (μέσω του site) ότι υπάρχει κάποια σοβαρή επιτέλους επιλογή :hi:, που ακούει στο όνομα popcorn a500 pro!
Αρχίζω λοιπόν το ψάξιμο (πληροφοριών - δυνατοτήτων) για το μηχάνημα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.687
Νεότερο μέλος
clubgr