Media player - TV - AVR

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Να ρωτήσω το εξής να μου πείτε παρακαλώ αν γίνεται.
Μπορώ να δώσω από το Media player την εικόνα μιας ταινίας (HD) στην τηλεόραση, με HDMI φυσικά, ενώ τον ήχο με RCA σε ένα πολυκάναλο ενισχυτή που θα κάνει την αποκωδικοποίηση του ήχου και θα δίνει σε 2-3-4-5 ηχεία ανάλογα την εγκατάσταση;
Το έχει δουλέψει ποτέ αυτό κανείς; Το ερώτημα προκύπτει για την περίπτωση που έχουμε ένα παλιό AVR που δεν παίρνει είσοδο HDMI.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.561
Απάντηση: Media player - TV - AVR

Αν το media player έχει 5.1 ή 7.1 αναλογικές εξόδους, το συνδέεις από αυτές στον ενισχυτή. Αν πάλι δεν έχει, συνδέεις το media player με τον ενισχυτή σου είτε με optical είτε με coaxial (όποιο από τα 2 έχει το media player).

Το καλό στην περίπτωση των αναλογικών εξόδων, είναι ότο το player θα σου αποκωδικοποιήσει και τα καινούρια format ήχου (DTS HD-MA, Dolby True-HD). Από την οπτική ή την ομοαξονική θα πάρεις απλό DTS, DD.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Coaxial digital έχει για το audio, είναι το Appstreamer της crystal audio.
Και εδώ έχει διάφορα τεχνικά του, αν θες ρίξε του μια ματιά που καταλαβαίνεις περισσότερα :121: και πες μου, Please.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.561

Αν και μπαίνουμε σε χωράφια των media players, κι εδώ δεν είναι η σωστή κατηγορία, μπορείς να συνδέσεις το media player με τον ενισχυτή με ένα καλώδιο coaxial, και να ακούς τον ήχο από τον ενισχυτή σου. Αν πάλι ο ενισχυτής δεν έχει είσοδο coaxial αλλά μόνο optical, θα χρειαστείς ένα μετατροπέα coaxial to optical, όπως αυτός.

Όπως σου είπα και πριν, ο ήχος που θα παίρνει ο ενισχυτής σου θα είναι απλό DTS ή DD, ακόμα κι αν ο αυθεντικός είναι DTS HD-MA ή Dolby True HD.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και θα δω τι γίνεται...φοβάμαι μήπως έχει και πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας-ήχου.
Αν έδινα εικόνα και ήχο με το hdmi στην τηλεόραση και έπαιρνα από την έξοδο της τηλεόρασης τον ήχο προς τον ενισχυτή, θα άλλαζε τίποτα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.561

Μπορείς να το δοκιμάσεις. Όσο για τον συγχρονισμό του ήχου, μπορείς να το διορθώσεις, αν χρειαστεί, από τα μενού του appstreamer.

Reaction score
384

Αν το συνδεσεις με RCA θα εχεις ηχο Prologic. Δοκιμασε την ψηφιακη συνδεση πρωτα.

Reaction score
384

Τωρα που το ξανασκεφτηκα, στην κρεβατοκαμαρα του πιτσιρικα εχω το XBOX με HDMI για την εικονα και οπτικη για τον ηχο. Μια χαρα ειναι...:107:

Ασε που και στο σαλονι ετσι το εχω γιατι εχω ενα παλιο Lexicon. Προβλημα με τον ηχο δεν εχω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef