Memoirs Οf Α Geisha (2005)

Reaction score
161
εδωσε η κοπελα μου να διαβασω το μπεστ σελερ του Άρθουρ Γκόλντεν το καλοκαιρι.το διαβασα ολο και ηταν φανταστικο.μια νουβελα πρωτου προσωπου τωρα γινεται ταινια!

ειμαι πολυ χαρουμενος!απο το τραιλερ που ειδα στο μεγκα καταλαβα πολλες σκηνες απο το βιβλιο.

H ιστορία της Σαγιουρί ξεκινά το 1929, όταν το κοριτσάκι με τα παράξενα γκριζογάλανα μάτια ξεριζώνεται από το ψαροχώρι όπου ζει με την οικογένειά του, για να πουληθεί σε ένα από τα πιο γνωστά σπίτια γκεϊσών. Mέσα στην ατμόσφαιρα παρακμής του Kιότο, η Σαγιουρί πρέπει να μάθει την τέχνη της γκέισας: χορό και μουσική, τα μυστικά του κιμονό και του εξεζητημένου μακιγιάζ, τον τρόπο σερβιρίσματος του σακέ και τις μεθόδους ψυχαγωγίας των ισχυρών ανδρών - με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Tο ξέσπασμα, όμως, του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αναγκάζει τα σπίτια με τις γκέισες να κλείσουν κι έτσι η Σαγιουρί, με ελάχιστα χρήματα κι ακόμα λιγότερη τροφή, πρέπει να βρεθεί, για άλλη μια φορά, αντιμέτωπη με τη μοίρα της.Kαι πρέπει, ακόμα, να κερδίσει το μοναδικό άνδρα που αγάπησε στη ζωή της, έστω κι αν αυτό σημαίνει την αυτοεξορία της από την Iαπωνία.

πιστεύω πως θά έχει μεγάλη επιτυχία! :) :lol:

Reaction score
0
Re: οι αναμνησεις μιας γκεισας

Το είδα σε avant premiere χθες. Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι huge fan του ασιατικού σινεμά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με καλογυρισμένες ρομαντικές ταινίες (όπως το Love actually ή το The girl with the pearl earing). Όμως αυτή η ταινία είναι ΚΑΚΙΣΤΗ. Ή διάρκειά της είναι αφόρητη, οι ερμηνείες φαιδρές (εξαιρείται η Γκόγκ Λη), αλλά δε φταίνε οι λαμπροί επαγγελματίες ηθοποιοί, φταίνε τα ζώα που τους έβαλαν να μυρικάζουν αμερικάνικα, σε μια ταινία 100% ασιατική. Ο Ρομπ Μάρσαλ που παρά λίγο να ναυαγούσε το Σικάγο εδώ τα κάνει μούσκεμα. Οι περίεργοι δείτε το, το πιθανότερο όμως είναι να με θυμηθείτε...
Γυρνώντας σπίτι, εξοντωμένος από την ανία, σκεφτόμουν ότι αν ήμουν ένας χλιαρός φίλος του κινηματογράφου και κάποιος με έσερνε σε αυτό το ανοσιούργημα δε θα ξαναπήγαινα σινεμά ποτέ.
Τελικά ήταν μια ακόμα απογοήτευση σε μια χρονιά με πολύ μέτριες ταινίες (δυστυχώς το 'Καληνύχτα και καλή τύχη' δε ξεφεύγει από τη μετριότητα). Θα επανέλθω την άλλη Δευτέρα που θα δω σε πρεμιέρα το πολύ αναμενόμενο MatchPoint

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Τελικά το είδα κι εγώ, σε καλή ποιότητα :wink: .
Δεν μου είπε και πολλά πράγματα, για να είμαι ειλικρινής απλώς περίμενα να τελειώσει για να αποκτήσω άποψη για μια συζητημένη ταινία.
Θα συμφωνήσω για την ανορθογραφία της αγγλικής γλώσσας, και θα επισημάνω ότι το θέμα προσφερόταν και για υπέροχη φωτογραφία που να κάνει την ταινία ένα ποίημα, αλλά η ευκαιρία χάθηκε.
Το βιβλίο δεν το διάβασα, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι ακριβώς αυτό που αναφέρει κι ο Λάμπρος το άκουσα κι από άλλο άτομο που το διάβασε, δηλαδή ότι περίμενε να γίνει μια υπέροχη ταινία. Άρα μάλλον μιλάμε για καλό υλικό που έπεσε σε λάθος χέρια..

Reaction score
0

Να προσθέσω και το τρελλό της υπόθεσης:
Η Κίνα σκοπεύει να μην επιτρέψει να παιχτεί η ταινία στην χώρα γιατί λέει θα ξεσηκώσει το μίσος ενάντια στους γιαπωνέζους. Η αφορμή θα είναι, λένε οι αξιωματούχοι, ότι στην ταινία Κινέζες υποδύονται τις Γιαπωνέζες :o

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός