Mercedes SLS Electric Drive video

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
O Chris Harris οδηγεί την Mercedes SLS Electric Drive.

To torque vectoring επιτρέπει απίστευτα πράγματα σε ένα ηλεκτρικό τετρακίνητο αυτοκίνητο.

The shape of things to come, το μέλλον.

Last edited by a moderator:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Μλκ μου δεν χορταίνω να το βλέπω.
Το έχω ήδη δεί 2 φορές!!!!!

Σταμάτα με... :eek:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Re: Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Το φοβερό είναι πως αυτά που μπορεί να κάνει η SLS ED στο βρεγμένο, δεν μπορεί να τα επαναλάβει κανείς οδηγός με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά νομίζω.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Μα... Negative Torque?

Negative Torque ρε φίλε... θα είναι σαν να σε πιάνουν από το γιακά και να σε γυροβολάνε με φόρα μέχρι να πέσεις χάμου....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Το φοβερό είναι πως αυτά που μπορεί να κάνει η SLS ED στο βρεγμένο, δεν μπορεί να τα επαναλάβει κανείς οδηγός με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Έτσι ακριβώς: νομίζω ότι βλέπουμε κάτι πολύ σημαντικό, από το μέλλον της αυτοκίνησης.
Μέχρι τώρα κοιτάγαμε την S-class, για να δούμε πως θα δουλεύουν τ' αυτοκίνητα σε 10 χρόνια και τώρα κοιτάμε την SLS; Δε μπορώ να πω ότι με χαλάει... :wink:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.631
Re: Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Θέλω τόσα πολλά να γράψω...θα αυτοπεριοριστώ.

"Ελα Μήτσο, τι έκανες τελικά με τ'αμάξι;"
"Ηρθαν χθες φιλαράκι οι μπαταρίες, συστοιχία πλακοειδών συσσωρευτών υπερυψηλής πυκνότητας ξηρού διηλεκτρικού, τις πέρασα πάνω και το εργαλείο πετάει, άλλο πράμα σε λέω"
"Τι με λες, ο Σάκης τα'μαθες; Αλλαξε καλωδίωση στο κάμπριο και τώρα ούτε τσικ ούτε τσουκ στις στροφές, πάει βούτυρο λέει"
"Αντε ρε μ@λ@κα! Ο καημένος ο Σωτήρης όμως; Μπήκε ιός στο σύστημα από το iγ@μήδι, πως το λένε, και πάταγε γκάζι μπροστά και πήγαινε πίσω, πάταγε πίσω και πήγαινε στο πλαϊ...μιλάμε φρίκη"
"Πότε ρε, αυτός ήταν να φύγει ταξίδι με τη γκόμενα"
"Ναι, ρε με τη γκόμενα. Τελικά βγήκαν και ξαναμπήκαν και ξεκινήσαν, αλλά άμα σταματήσουν για κανά 'γρήγορο' πάλι από την αρχή 'μπες-βγες' για να ξεκολλήσει"

Κάπως έτσι θα είναι τα πραγματα στο μέλλον της αυτοκίνησης.

Και βέβαια δεν μπορώ να μην πω ότι και αυτό το βίντεο αποτελεί τρανή απόδειξη της συνομωσίας που έχουν στήσει οι Γερμανοί εις βάρος μας για να δουλεύουμε τσάμπα για αυτούς. Ξέρετε πόσο στοιχίζουν αυτά τα R&D Projects; Μόνο με στρατηγική 'Κόψε λίγο από δω, λίγο απο εκεί' βγαίνουν.
Αντε ρε, να'μαστε καλά να τους τα φτιάχνουμε τα projects και δεν πειράζει, εμείς είμαστε υπεράνω από τους φονιάδες των λαών, γνήσιοι απόγονοι του Αρχιμήδη.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Τη Mercedes ποτέ δεν την συμπαθούσα σαν εταιρεία, υπερσυντηρητική και τα αυτοκίνητά της ήταν πάντα χάλια στημένα.
Την προηγούμενη δεκαετία έπασχε τρομερά σε αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.
Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια όμως, αφού ξεφορτώθηκε την άγκυρα, έχει μεταμορφωθεί σε ποιότητα, σε εξέλιξη και σε στήσιμο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.922

Ο οδηγος εχει μεινει μ@λακας.... ρε τι θα παθουμε μεις καποτε!!!!

Reaction score
6.665
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Μην εισε υπερβολικος κανεις με οποιοδηποτε , οι γωνιες του ειναι οι μισες σε σχεση με γνησιους ντριφταδες ουκ ολιγα video στο ytube μια απο τις δε επισημες ομαδες η orange team αλλα και παμπολοι ντριφταδες ιδιωτες εξισου καλοι, κατεμε καθολου εντυπωσιακο video ....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181

Μα εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρωτοποριακό: στο πως ένα αυτοκίνητο επιτέλους επιταχύνει και στρίβει ιδανικά και ουδέτερα, εκμεταλλευόμενο δυναμικά την πρόσφυση καθενός από τους τέσσερις τροχούς χωριστά και καταργώντας την ανεξέλεγκτη υποστροφή και υπερστροφή.
Ουσιαστικά συνδυάζει το σύστημα μετάδοσης και το ESP του μέλλοντος και θα μ'ενδιέφερε πολύ να δω την εφαρμογή του και σε οχήματα εκτός δρόμου.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Μην εισε υπερβολικος κανεις με οποιοδηποτε , οι γωνιες του ειναι οι μισες σε σχεση με γνησιους ντριφταδες ουκ ολιγα video στο ytube μια απο τις δε επισημες ομαδες η orange team αλλα και παμπολοι ντριφταδες ιδιωτες εξισου καλοι, κατεμε καθολου εντυπωσιακο video ....
Τι σχέση έχουν οι γωνίες? Γύρισμα με αποτέλεσμα σε χρόνο, όχι για το γύρισμα.
Εϊναι ένα ασήκωτο αυτοκίνητο με μέτρια λάστιχα δρόμου και 750 ίππους σε πολύ γλιστερό βρεγμένο.
Υπενθυμίζω πως είναι τετρακίνητο, σε παρόμοιες συνθήκες και ταχύτητες κάθε άλλο δικίνητο ή τετρακίνητο* αυτοκίνητο θα ήταν στα χωράφια.

Μήπως τελικά φταίει μόνον το μεγάλο κάστερ που δεν εννοούν να μειώσουν;
Σίγουρα όχι μόνο. Οι ατέρμονες μέχρι το 2000, η έλλειψη αμεσότητας στα φρένα, το να είναι βάρκες στην ευθεία, ήταν επιλογή.
Μου έρχονται παραλληλισμοί με τα εδώ, που δεν θα εκφράσω. :biggrin:

*Πλην ενός ίσως.

Reaction score
209

Ρε τους γερμαναράδες! Ότι θα ζούσα να δω αυτοκίνητο να εκμεταλεύεται μέχρι και το drift για καλύτερο χρόνο, και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα.

Reaction score
6.665
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mercedes SLS Electric Drive video

Καλημερα , ξερω πολυ καλα τι θελετε να πειτε , η απαντηση μου ηταν στο οποιοσδηποτε-οτιδηποτε οι γωνιες ειναι επιδειξη
ικανοτητων , που σημαινει οτι μπορουν πολυ μικροτερες(οπως του video) ...
Οποιοσδηποτε φτασμενος οδηγος αγωνων θα μπορουσε να τι θασευει και σε πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες το αγωνιστικο του αλλα και αυτοκινητα παραγωγης με αγωνιστικες καταβολες , καλο ειναι για τον απλο μεσο οδηγο οπου και απευθυνεται.
Αλλα ολα αυτα παντα λαμβανωντας υποψη οτι κανεις δε μπορει να νικησει τους νομους της φυσικης αλλα να τους διαχειριστει με διαφορετικο τροπο για να τους τιθασευσει .

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Οποιοσδήποτε οδηγός με οποιοδήποτε αυτοκίνητο*, προφανώς όχι αγωνιστικό και με αντίστοιχα λάστιχα, δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερο χρόνο απ' τον εαυτό του με την ED σε υγρό οδόστρωμα.

*πλην ενός ίσως.

Πολλά* αυτοκίνητα χρησιμοποιούν torque vectoring, πολύ λίγα all wheel drive torque vectoring**, αλλά κανένα με τέτοια εξέλιξη και άριστη εφαρμογή ακόμη. Και είναι ηλεκτρικό!
Είπαμε, το μέλλον.

http://www.autospeed.com/cms/A_112912/article.html

* Honda, Ford, Porsche, Ferrari κ.α.
**Κάτι άχαρα Audi δήθεν σπορ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.447
Απάντηση: Re: Mercedes SLS Electric Drive video

Με μια μεγαλη διαφορά απ ότι κατάλαβα.Στο συστημα της Mercedes ο εκάστωτε ηλετρ/ νας δίνει το μεγίστο της ισχύος που μπορεί ή κόβει ο ίδιος ,επενεργόντας ο ίδιος ως φρένο.ΣΤα υπόλοιπα συστήματα με κινητηρα εσωτερικής καύσης είτε ενεργοποιούνται τα φρένα,προκειμένου να κόψουν ισχύ δλδ esp,είτε τον ρόλο του φρένου αναλαμβάνει το διαφορικό( ala Audi ).
Οπότε νομίζω ότι η διαφορά και στην άισθηση και στην πράξη πρέπει να είναι τεράστια.
Βλέπω και τις αντιδράσεις του Harris,που δεν εντυπωσιάζεται και εύκολα..

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Re: Mercedes SLS Electric Drive video

Και είναι ηλεκτρικό!
Εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά -πέρα από το εξελιγμένο σύστημα αυτομάτου ελέγχου, βέβαια: στην ύπαρξη τεσσάρων ανεξάρτητων κινητήρων, οι οποίοι με τρόπο ακαριαίο και απόλυτα προοδευτικό, μεταβάλλουν δυναμικά τη ροπή (ακόμα και σε αρνητικές τιμές) που εφαρμόζει ο καθένας στον τροχό που του αντιστοιχεί. Χαρακτηριστικά που δε μπορεί να προσφέρει κανένα μηχανικό σύστημα.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.631
Καμμια σχεση με οτι ξεραμε, αν προσπαθουσα να αποδωσω οσο καλυτερα μπορω το torque vectoring τοτε μιλαμε για "ενεργο δυναμικο ελεγχο ροπης σε καθε τροχο ταυτοχρονα". Μεχρι τωρα κανενα συστημα ηλεκτρομηχανικο δεν ειχε αυτη τη δυνατοτητα.

Από το κινητό μου τηλέφωνο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.214
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79