Meridian DSP3100 Speaker System

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Θα ηθελα να γραψω μονο την τελευταια προταση του reviewer που κανει την παρουσιαση του εν λογω συστηματος για το περιοδικο Home Theater Magazine:The highest of the high end

Tελικα μηπως επρεπε να βαλω αυτο το θεμα σε αλλη κατηγορια?
Τελικα γιατι το hi end με την μορφη που το γνωριζουμε σημερα πρεπει να παραμενει σταθερα δικαναλο?

http://www.hometheatermag.com/subsatloudspeakers/706meridian/

Reaction score
34
Γιατι Ανδρεα καποιοι <<παλαιοτεροι>> απο εμας ετσι εμαθαν, ετσι ξερουν, ετσι συνεχιζουν. Την μουσική την γνώρισαν απο 2 ηχεια και ακουγοντας την, ξεχνούσαν οτι μιας συναυλίας ο ηχος μπορει να έχει και ανακλάσεις και διαχυση. Οταν δε εχεις επενδύσει και μερικά ......μμμμυυυυρρρριιιιααααα στο συστημά σου αντε να σε πεισει ο καθε ένας οτι "ξερεις εκεί ειναι η σελήνη ......... μην κοιτας το δακτυλό μου κοιτα πιο περα".

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μιλάμε για την κορυφή στα ψηφιακά σήμερα Meridian.
Μιλάμε για ενεργά ηχεία με DSP.
Μιλάμε για ένα DVD player από την εταιρία που έθεσε τις προδιαγραφές για το τι ονομάζουμε DVD.
Μιλάμε για ένα σύστημα αξίας περίπου $25.000.

Για μένα αυτά παραείναι high end...

Reaction score
5
Πάντως ο Αντρέας κάτι ξέρει που δεν το έβαλε στην hiend. Δεν θέλει να αγριέψει τα θεριά :lol:
Βρε Αντρέα, σε είχα για λίγο πιο ριψοκίνδυνο...;)

Reaction score
2
hi-end υπαρχει στο δικαναλο στο πεντακαναλο στο εφτακαναλο στην ιατρικη στα ρολογια στα αυτοκινητα στα σπιτα στις κουζινες στις τηλεορασεις στους προβολεις κτλ κτλ........

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
ak1s said:
Πάντως ο Αντρέας κάτι ξέρει που δεν το έβαλε στην hiend. Δεν θέλει να αγριέψει τα θεριά :lol:
Βρε Αντρέα, σε είχα για λίγο πιο ριψοκίνδυνο...;)
Τωρα , περιμενε να δεις εαν ειμαι ριψοκινδυνος η οχι :lol:
Θα τους πεταξω link

Reaction score
298
Για μένα δεν φταίει ο αριθμός των καναλιών. Φταίει το ότι το 16μπιτο ψηφιακό audio, ως απόλυτη ηχητική ποιότητα, έκανε 25 χρόνια να φτάσει (ΑΝ έφτασε) εκεί που το αναλογικό ήδη ήταν. Ο λόγος: ότι 16 μπιτ μάλλον δεν φτάνουν. Μετά ήρθαν τα δύο φορμά υψηλής ανάλυσης, εν δυνάμει πολυκάναλα. Αυτά απέτυχαν για δύο λόγους: ο ένας (ο δευτερεύων) ήταν ότι στην πράξη η απόδοσή τους είναι 20μπιτη. Και αντί να επικεντρωθούν οι κατασκευαστές στο να βελτιώσουν αυτό, επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση των αντιγραφών και της πειρατείας (αυτός είναι ο πρωτεύων λόγος).

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τεράστιες δυνατότητες που έχει ένα ψηφιακό φορμά (ισοστάθμιση συχνότητας και χρόνου, κροσόβερ χωρίς παρενέργειες και άλλα που ξεχνάω ή δεν γνωρίζω) μένουν ανεκμετάλλευτες σε εξοργιστικό βαθμό. Πόσα τέτοια συστήματα υπάρχουν? Εμένα μου έρχονται στο νου μόνο τα διάφορα Meridian και ένα NHT (αυτό που χαρακτηρίστηκε Class A στον Stereophile με κόστος 4000 $, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών). Τα υπόλοιπα τα έκαναν διάφοροι αξιοθαύμαστοι χομπίστες με Behringer και ιδιοφυείς ad hoc λύσεις-πατέντες.

Άρα πώς να χαρακτηριστεί hi-end το 5.1? Τι να ακούς με αυτό, το Jurassic Park? Δώσε μου μία ηχογράφηση 5.1 με τα Κατά Ματθαίον Πάθη σε ένα σύστημα 5.1 που να εξαφανίζει το δωμάτιό μου και να με μεταφέρει ηχητικά στον καθεδρικό όπου ηχογραφήθηκε και αυτό δεν θα είναι απλώς hi-end, θα είναι ultra-hi-end. Αλλά πού?

Reaction score
250
Προχθές άκουσα ένα πολυκάναλο μουσικό σύστημα

που απετελείτο από πέντε ηχεία που χρησιμοποιούσαν

το AER MD3 , πέντε μικρούς λαμπάτους τελικούς ,

ένα απλό πολυκάναλο προενισχυτή και πολυκάναλη

ψηφιακή πηγή (universal).

Κανένα κροσόβερ,καμία διόρθωση, μη εξωτικά καλώδια κ.λ.π.

καλούδια!

Το αποτέλεσμα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!!

Αν hi end είναι να σου σηκώνεται η τρίχα από την ψευδαίσθηση του αληθινού ,

και η προκαλούμενη συγκινησιακή διέγερση να είναι η ισχυρότερη δυνατή τότε

αυτό ήταν όντως hi end!

Tους τελευταίους μήνες ασχολήθηκα στον χώρο μου ταυτόχρονα με την εξέλιξη-στήσιμο

δύο συστημάτων ενός δικάναλου και ενός πολυκάναλου.

Η εμπειρία μου δείχνει ότι ένα πολυκάναλο κάλλιστα μπορεί να είναι Hi end!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984
Members
38.524