Metaxas Audio Systems


Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Δεν ξέρω τι παίζει με τους ενισχυτές του, πάντως οι ηχογραφήσεις του έχουν εξαιρετική αίσθηση του χώρου.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.383
Reaction score
125.508
Απάντηση: Metaxas Audio Systems

κορυφαία μηχανήματα, σε ανάλογα κοστολόγια...
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Απάντηση: Re: Metaxas Audio Systems

Δεν ξέρω τι παίζει με τους ενισχυτές του, πάντως οι ηχογραφήσεις του έχουν εξαιρετική αίσθηση του χώρου.
Πράγματι έχει κάνει εξαιρετική τοποθέτηση των μικροφώνων.
Υπάρχει όμως και ένα φύσημα από τις αναλογικές μαγνητοταινίες που χρησιμοποιεί για τις ηχογραφήσεις του.
Πάντως δεν με "χαλάει" Πάντα τα μαγνητόφωνα ήταν τα αγαπημένα μηχανήματά μου.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Metaxas TR-X: φορητός εγγραφέας Reel to Reel



Έχοντας μελετήσει σε βάθος τις δυνατότητες των state of the art εγγραφέων των δεκαετιών από το ’60 έως το ’80, βρήκε τους περιορισμούς τους, που εντοπίζονται κυρίως στα μοτέρ, η τεχνολογία των οποίων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Στο TR-X, η Metaxas & Sins συνδυάζει προηγμένη ελβετική τεχνολογία στους κινητήρες (Maxon) με εξαιρετικής ποιότητας σασί, με σκοπό να δώσει κάτι απολύτως κορυφαίο, που θα επισκιάζει τους θρύλους του παρελθόντος.

Εξάλλου, η αυστραλέζικη εταιρία φαίνεται πως αποκτάει ξανά αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, (αναμένονται ανακοινώσεις), μιας και διαθέτει πια μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα με ηχεία, πικάπ και ενισχυτικά με ανάγλυφες ρευστές μορφές, που μοιάζουν με έργα τέχνης.





http://www.hxoseikona.gr/nea/6791-metaxas-tr-x.html


 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Metaxas & Sins: Audiophile, Σχεδιαστής, Ηχολήπτης, Πολυπράγμων...



Είναι δύσκολο να δεις μια φορά ένα προϊόν της Metaxas & Sins και να το ξεχάσεις. Με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες καμπύλες, τα σασί που φιλοξενούν τις συσκευές της εταιρίας δημιουργούνται από μασίφ αλουμίνιο το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία μέσω CNC, για να αποκτήσουν μορφή και αισθητική που ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ως μέσο όρο, προσεγγίζοντας περισσότερο την ιδέα του έργου τέχνης και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πολύ καλές επιδόσεις σε θέματα θωράκισης.



Συναντήθηκα με τον Κώστα Μεταξά στην έδρα του επί ελληνικού εδάφους, κάπου στην Χαλκίδα, εκεί όπου διατηρεί ένα από τα εργαστήριά του και έναν χώρο επίδειξης. Είχα την ευκαιρία να ακούσω τόσο τα Macrophone όσο και τα Diva και το αποτέλεσμα ήταν αρκούντως εντυπωσιακό, κυρίως σε θέματα ρεαλισμού και φυσικότητας. Σύμφωνα με τα όσα μου είπε, πολύ σύντομα ένα Siren θα είναι διαθέσιμο για ακροάσεις στον νέο χώρο που ετοιμάζει στην Αθήνα. Μιλώντας για “ακροάσεις”, ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία της Metaxas & Sins είναι η πρόσβασή της σε μια σειρά πρότυπων, μινιμαλιστικών, ηχογραφήσεων που έχει κάνει ο ίδιος ο Μεταξάς. Πλήρως αναλογικό, χωρίς επεξεργασία, με κορυφαία μικρόφωνα (Bruel&Kjaer και Neumann), γραμμένο με μηχανές της Stellavox, το υλικό αυτό του προσφέρει την αναφορά με βάση την οποία κάνει τις σχεδιαστικές του επιλογές. Όπως και στο design, έτσι και στην ηχοληψία, ο Μεταξάς έχει άποψη και δεν την κρύβει. Ό,τι είχα την ευκαιρία να ακούσω ήταν εξαιρετικά φυσικό, παρόν στον χώρο, με εξαιρετική την αίσθηση της στερεοφωνικής εικόνας. Μια σειρά από αρχεία, μαζί με βίντεο που δείχνουν το setup κάθε ηχογράφησης, μπορεί να βρει κανείς στον δικτυακό τόπο της εταιρίας.

http://avmentor.gr/features/2018/metaxas_and_sins_presentation_2018.htm

http://www.metaxas.com/
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Η Metaxas & Sins στην ελληνική αγορά!





Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εταιρίες της οποίας τα προϊόντα ξεχωρίζουν όχι μόνο για την ιδιαίτερη αισθητική τους αλλά και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους, η Metaxas (του Ελληνοαυστραλού Κώστα Μεταξά) απέκτησε χώρο επίδειξης στην Ελλάδα και ανακοίνωσε αρκετά φιλόδοξα σχέδια για το εγγύς μέλλον. Το νέο αυτό δεν αποτελεί, βεβαίως, ιδιαίτερη έκπληξη καθώς η παρουσία του Μεταξά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό και τον είχαμε συναντήσει πριν από μερικούς μήνες, συνάντηση από την οποία είχε προκύψει και το σχετικό άρθρο.


http://avmentor.gr/news/2019/metaxas_and_sins_in_greece.htm


http://www.metaxas.com/

 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.383
Reaction score
125.508
Άμα είχα τα λεφτά που ζητάει, δικά του μηχανήματα θα έπαιρνα και σήμερα.

Ακόμα και τα ηχεία του, ιδανικά για οποιονδήποτε χώρο, αρθρωτά, εξαίσια.

Έχει την εμφάνιση, αλλά έχει και την ουσία.

Μέσα στα στούντιο ψήθηκε αυτός, δικός μας άνθρωπος είναι...
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.383
Reaction score
125.508
Παθητικός;:o:o
Και πολυενισχυόμενος και ό,τι θες.
Λεφτά έχεις; Στο δίνει.
Άσε... Πονεμένη ιστορία.8-)

Βεβαίως η αισθητική των μηχανημάτων του είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Ειλικρινά θα τα προτιμούσα όλα μαύρα και τετράγωνα, σε τραγικά χαμηλότερο κοστολόγιο.
Είναι όμως θέμα πελατολογίου που απευθύνεται, και έρευνα αγοράς προφανώς κάνει, και ξέρει πόσο να βαράει τις τιμές, και καλά κάνει, λεφτά βγάζει.

Οπότε και γω ...μέτρικ και Νιούμαν 310 και πολύ μου είναι. :p
[DOUBLEPOST=1549017929][/DOUBLEPOST]
Ο έμπειρος όμως βλέπεις... Έχει στήσει τα σαμπ στις γωνιές πίσω από τα ηχεία
Ναι, είδε τι έκανα στου Κοτσίδη και με αντιγράφει..:lol::lol::lol:
 





wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.964
Reaction score
20.485
GIGER ART. Ο χώρος είναι bar αν θυμάμαι καλά στην γενέθλια χώρα του καλλιτέχνη.... Ελβετία http://www.issueno206.com/hr-giger-bar/
Κι έλεγα ότι η αισθητική του χώρου, μου "έφερνε" κάτι σε HR Giger, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Μπήκε στη λίστα με τα μέρη που θέλω - κάποια στιγμή στη ζωή μου - να επισκεφθώ.

θυμάμαι πάντως που είχα ζαχαρώσει έναν ολοκληρωμένο του Μεταξά μέχρι που μου είπαν την τιμή :O_o:
Ε, μα κι εσύ, ζαχαρώνεις σαν αρχάριος! Ρώτα και μάθε την τιμή και μετά ζαχάρωνε!:D
 

Μηνύματα
570
Reaction score
1.548
Ε καλά τώρα κάπου πρέπει να βγαίνει ο έφηβο-ενθουσιασμός που με διέπει όπως κάθε αρσενικό άλλωστε ανεξάρτητου ηλικίας. Τουλάχιστον το άλλο δίπολο της προσωπικότητας μου έρχεται και μου τραβάει σφαλιάρα εγκαίρως πριν χάσω τον χρόνο μου να καταστρώνω άτοπα σχέδια απόκτησης αγαθών που δεν θα αξιοποιηθούν όπως τους αρμόζει άλλωστε. Το ένα κάνει καλό στο φανταστικό το άλλο στο πορτοφόλι μου.
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.423
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top