Michael Jackson ! ! !

Μηνύματα
499
Reaction score
14
Παλίο άρθρο του mad.gr

Η ιστορία έχει γράψει ότι η Diana Ross ανακάλυψε τους Jackson 5, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν η Gladys Knight αυτή που τους είδε πρώτη! Συγκεκριμένα, η Gladys γνώρισε τους Jackson 5 το 1968 στο Σικάγο και αμέσως τηλεφώνησε στον manager της για να του μιλήσει γι' αυτούς!
Δυστυχώς όμως την εποχή εκείνη η Motown δεν έδειξε καμία απολύτως διάθεση να τους βοηθήσει και έτσι η πρώτη προσπάθεια απέτυχε!
Μερικούς μήνες αργότερα όμως, όντως η Diana Ross κατάφερε να πείσει τον Berry Gordy να τους υπογράψει και έτσι κέρδισε αυτή και όχι η Gladys το σχετικό credit...
Για να πετύχει η Motown το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα στο I Want You Back υποχρέωσε τους Jackson 5 να το ηχογραφήσουν 24 φορές!
Από τα πέντε αδέρφια εξαιρουμένου βέβαια του Michael, ο μόνος που κατάφερε κάτι ως solo καλλιτέχνης ήταν ο Jermaine Jackson...
Το album 'Off The Wall' υπήρξε το πρώτο solo album του Michael αλλά όχι και η πρώτη φορά που συνεργάστηκε με τον παραγωγό Quincy Jones
Συγκεκριμένα, ο Quincy Jones είχε συνεργαστεί με τον Michael για το soundtrack του 'The Wiz', την black δηλαδή version του 'The Wizard Of Oz'.
Πλην της εντυπωσιακής παραγωγής, το 'Off The Wall' χρωστά επίσης πολλά και στη συνθετική ευφυΐα του Rod Temperton.
Αν και το εν λόγω album υπήρξε τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία, ο Michael πειράχτηκε από το γεγονός ότι κέρδισε μόνο ένα βραβείο Grammy.
Συγκεκριμένα, το Grammy αυτό το κέρδισε για το 'Don' t Stop 'Til You Get Enough', το απόλυτο δηλαδή disco, funk, pop κομμάτι...
ΚανονικόΣυνθήκηορισμούΛίσταορισμώνΔιεύθυνσηDon' t Stop Til You Get Enough
O Quincy Jones συνήθιζε να πιέζει τον Michael καθ' όλη τη διάρκεια των 'Off The Wall' sessions, για να ηχογραφήσει κάτι περισσότερο πολύπλοκο και 'εσωτερικό'.
Αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων υπήρξαν τα κομμάτια 'Don' t Stop 'Til You Get Enough' και 'Working Day And Night'.
Στο αρχικό demo για το 'Don' t Stop 'Til You Get Enough' υπήρχε μόνο η φωνή του Michael και στο background κρουστά από τους...Janet και Randy Jackson.
Ένα από τα επιχειρήματα που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο Quincy για να μην αγχώσει τον Michael ήταν το 'We have no sales to follow!'
Έως και σήμερα, το 'Off The Wall' είναι το album που προτιμούν οι φίλοι της r'n'b μουσικής εν αντιθέσει με το 'Thriller' που έχει ένα ευρύτερο pop κοινό...
1981: Ο Michael Jackson βρίσκεται στο studio με τον Quincy Jones και τον Rob Temperton και σχεδιάζουν το επόμενο album του Michael.
Έκπληκτοι ακούν τον Michael να τους ανακοινώνει ότι θέλει να ηχογραφήσει ένα album που να ξεπεράσει σε πωλήσεις αυτά των Elvis και Beatles.
H ατάκα μάλιστα που ο ίδιος ο Michael είπε, όπως ομολογεί σήμερα ο Quincy, είναι η εξής: <<θέλω να ηχογραφήσω το πιο εμπορικό album στην ιστορία της μουσικής!>>
Αρχικά, ο Michael Jackson ήθελε να κυκλοφορήσει ως single-προπομπό του album 'Thriller' το 'The Girl Is Mine' που είχε γράψει μαζί με τον sir Paul McCartney.
Ο Quincy Jones όμως επέμενε ότι το πρώτο single έπρεπε να είναι τόσο δυνατό όσο το 'My Sharona', κομμάτι που τελικά όντως στηρίχθηκε ο Michael για να ηχογραφήσει το 'Beat It'.
ΚανονικόΣυνθήκηορισμούΛίσταορισμώνΔιεύθυνσηBeat It
Έχοντας στα χέρια τους ένα τόσο καυτό μουσικά album όσο το 'Thriller', ο Michael Jackson επέμενε ότι έπρεπε να υποστηριχθεί από περισσότερο επιθετικές χορευτικές φιγούρες.
Μάλιστα, για να δείξει στον Quincy Jones τι ακριβώς είχε κατά νου, του ζήτησε να του φέρει μία live performance του James Brown για ένα TV Special (The T.A.M.I Show)
Ο ίδιος ο James Brown θεωρεί την εμφάνισή του αυτή ως την καλύτερη που έκανε ποτέ στη ζωή του-στο τέλος του εν λόγω show μάλιστα ο Brown λιποθύμησε...
Ο Michael αποκάλυψε στο κοινό το περίφημο χορευτικό νούμερο 'Moonwalk' (αυτό δηλαδή που περπατάει ανάποδα), στο εορταστικό show για τα 25 χρόνια της Motown.
Κιθάρα στο 'Beat It' παίζει ο hard rocker Eddie Van Halen, τακτική που θα ακολουθήσει και αργότερα ο Michael με τον Slash αυτή τη φορά.
Η ατάκα που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να συνοδεύει το album 'Thriller' είναι η εξής: 'every home already has one'
Το album 'Bad', η επιστροφή δηλαδή του Michael πέντε χρόνια μετά το 'Thriller', συνοδεύεται από μερικές καινοτομίες, αλλά και με τον Martin Scorsese στη σκηνοθεσία του ομώνυμου clip.
Με το ίδιο σκεπτικό που ο Michael ήθελε τη μπαλάντα 'The Girl Is Mine' ως πρώτο single του 'Thriller', επέλεξε το 'I Just Can' t Stop Loving You' ως πρώτο single του 'Bad'.
Μάλιστα, και με γνώμονα το γεγονός ότι πολλοί χρέωναν την επιτυχία του 'Thriller' στα σούπερ clip, αρνήθηκε να γυρίσει video clip για το πρώτο single.
Την εποχή μάλιστα εκείνη, τα media είχαν καλλιεργήσει μία μουσικού τύπου κόντρα μεταξύ αυτού και του Prince, μεταξύ του 'Thriller' και του 'Purple Rain'...
Ο Quincy Jones θέλησε να εκμεταλλευτεί εμπορικά την υποτιθέμενη αυτή κόντρα και κανόνισε να ηχογραφήσουν ως ντουέτο το κομμάτι 'Bad'. Όλα μάλιστα ήταν έτοιμα επί τούτου μέχρι που συναντήθηκαν face to face οι δύο αυτοί mega star...
Όπως δηλώνει σήμερα ο Quincy Jones, ένας από τους λόγους που Prince και Michael δεν τα βρήκαν ήταν το γεγονός ότι ο Prince αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κομμάτι όπου ο Michael θα του έλεγε: 'your ass is mine'!
Ο αρχηγός της αντίπαλης συμμορίας στο video clip του 'Bad' δεν είναι άλλος από τον Wesley Snipes, σημερινό black action hero των αμερικανικών blockbusters.
Στην ελληνική δισκογραφική αγορά της εποχής εκείνης (1987), έλαβε χώρα ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του 'Bad' ένα από το πρώτα marketing plans. Συγκεκριμένα, μηνιαίο περιοδικό κυκλοφόρησε με δώρο sampler βινυλίου με κομμάτια από το 'Bad'
ΚανονικόΣυνθήκηορισμούΛίσταορισμώνΔιεύθυνσηThe way you make me feel
Το album 'Bad' τελικά με αυτά και με αυτά, πούλησε μόνο οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα, αριθμός εντυπωσιακός για κάποιον αλλά όχι για τα κυβικά του Michael Jackson.
Παρ' όλα αυτά, η κάνουλα με τα δολάρια δεν έλεγε να κλείσει, μιας και ήδη ο Michael μαζί με τους George Lucas και Francis Ford Coppola είχαν κάνει την κίνηση-ματ!
Συγκεκριμένα, οι τρεις τους γύρισαν το μικρού μήκους τρισδιάστατο film 'Captain Eo', το οποίο και προβάλλονταν αποκλειστικά στα fun park της Disney για δώδεκα ολόκληρα χρόνια (από το 1986 συγκεκριμένα).
Στο album 'Bad' υπάρχει το πρώτο υπερφίαλο κομμάτι της καριέρας του Michael που όμως συγχρόνως δηλώνει κάτι που στο κοντινό μέλλον θα αποτελέσει το motto του Michael. Ο λόγος για το 'Man In The Mirror' και το περίφημο 'save the world' feeling.
Αλλωστε, τόσο ο Michael όσο και ο Bruce Springsteen είχαν ήδη κερδίσει 'παράσημο' ιεροκήρυκα με την γεμάτη στόμφο εμφάνισή τους στα session του project 'USA For Africa'. Σημειώστε ότι ιθύνων νους πίσω από το 'We Are The World' ήταν ο Quincy Jones.
Μία από τις κοπέλες που συμμετέχουν στο video clip αυτό, συγκεκριμένα η πιο φασαριόζικη της παρέας, είναι η Latoya Jackson! Αρχικά ήταν να εμφανιστεί η Janet αλλά τελικά η 'οικογένεια' αρνήθηκε λόγω άσεμνης συμπεριφοράς του χαρακτήρα που θα υποδυόταν.
Αλλωστε, η Janet Jackson απολάμβανε ήδη την τρομακτική επιτυχία του album 'Control' σε παραγωγή Jimmy Jam και Terry Lewis. Ανεπίσημες πηγές μιλάνε για κρυφό φλερτ μεταξύ Prince και Latoya-άλλος ένας λόγος για τον οποίο Prince και Michael δεν συνεργάστηκαν...
Με δεδομένη τη σχετική αποτυχία του album 'Bad', τα media βρήκαν πλέον την ευκαιρία να χτυπήσουν τον Michael. Το κρεβάτι με τις φιάλες οξυγόνου, οι εμμονές με την Elisabeth Taylor, ο σκελετός του 'Ανθρώπου-Ελέφαντα', τα παιδάκια που τριγυρνάνε στην αυλή του...
Σε μία απίστευτη επίδειξη δύναμης όμως, ο Michael Jackson καλεί την αφρόκρεμα της τότε show biz στο clip 'Liberian Girl' για να δείξει σε όλους ότι είναι ο μεγαλύτερος και ο πλέον αγαπητός star όλων των εποχών!
Το video clip αυτό είναι και το τελευταίο οπτικό υλικό που υπάρχει και φέρνει κοντά τον Michael Jackson και τον Quincy Jones. Το 'Bad' άλλωστε υπήρξε το τελευταίο album που έφερε την υπογραφή του Quincy Jones στην παραγωγή.
Μέσα στο γενικό χαμό μάλιστα με τις κατηγορίες περί παιδεραστίας, ο Michael ακύρωσε την κυκλοφορία ενός album βασισμένου στο film 'E.T.'. Το εν λόγω album επρόκειτο να αποτελέσει την αλά Michael εκδοχή του 'E.T' και θα έφερε τον τίτλο 'E.T The Storybook'.
Αλλωστε, ο Michael είχε ταυτιστεί τόσο πολύ με τo story του film 'E.T', που έβαζε την ταινία να παίζει non stop στο προσωπικό του κινηματογραφικό του studio. Μάλιστα, πρώην συνεργάτες του είπαν στα media ότι πάντα ο Michael έκλαιγε όταν έβλεπε τον 'E.T'.
Με δεδομένη την αγάπη του για τον κινηματογράφο, αλλά και την αποστροφή του προς την μουσική βιομηχανία που τον χλεύαζε, ήρθε πλέον η ώρα για τη μεγάλη οθόνη. Και έτσι μας προέκυψε το film 'Moonwalker', μέρος του οποίου υπήρξε και το clip για το 'Smooth Criminal'.
Και επειδή ως γνωστόν, πάντα από το κακό πηγαίνεις στο χειρότερο, πλέον ο Michael είχε να αντιμετωπίσει και άσχημα δημοσιεύματα σχετικά με το πως διαχειρίζεται τα δικαιώματα των κομματιών των Beatles που είχε ήδη αγοράσει από το 1985.
Ήταν πλέον φανερό ότι ο Michael όφειλε να κινηθεί γρήγορα αν ήθελε να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα καθώς και να ανακτήσει το black ακροατήριο που είχε χάσει λόγω, χμ, χρωματικών επεμβάσεων. Και η κίνηση αυτή έφερε το όνομα 'new jack swing'...
Συγκεκριμένα, από το 1988 ήδη ο Bobby Brown είχε αρχίσει να τσακίζει χρησιμοποιώντας χορευτικές κινήσεις του Michael Jackson, φωνητικά κόλπα του Michael Jackson, αλλά με background έναν περισσότερο κοφτό ρυθμό.
Υπεύθυνοι για την έκρηξη του νέου αυτού ήχου υπήρξαν τόσο ο Bobby Brown όσο και ο Teddy Riley, ο οποίος Riley μάλιστα όλως τυχαίως θα αναλάβει να καλύψει λίγο αργότερο το κενό που άφησε πίσω του ο Quincy Jones.
Αυτή τη χρονική περίοδο ήταν που τα tabloids αποφάσισαν να του δώσουν το προσωνύμιο 'wacko jacko' και που ο Jarvis Cocker των Pulp σχεδόν τον πλάκωσε στο ξύλο όταν ανέβηκε στη σκηνή των Brits μαζί με πολλά πιτσιρίκια...
Εντωμεταξύ, και με γνώμονα το γεγονός ότι ο Michael έδωσε στο πρώτο του (πραγματικό;) παιδί το όνομα Prince, o πραγματικός Prince άρχισε να φωνάζει στα live του 'the so called king gives birth to the so called prince'!
To album 'Dangerous' είναι πλέον γεγονός καθώς και η στροφή του Michael Jackson στον ήχο 'new jack swing' (ας είναι καλά ο Teddy Riley). Για κακή τους τύχη όπως, η 'new jack swing' μόδα τελείωσε λίγο πριν το album αυτό κυκλοφορήσει...
Το άγχος του Michael Jackson για άμεση επιτυχία είναι πλέον φανερό και εκφράζεται τόσο από το γεγονός ότι τα νέα κομμάτια του μοιάζουν επικίνδυνα πολύ με κάποια παλιά (π.χ 'Who Is It' με 'Beat It'), όσο και από και από τον...Heavy D!
Ποιος είναι ο Heavy D; Για να καταλάβετε τι εννοούμε, ο Heavy D είναι ένας τύπος που λίγο καιρό πριν γνώριζε τεράστια επιτυχία με το 'We Got Our Own Thang', έναν πρώιμο συνδυασμό δηλαδή rap και new jack swing.
Και αν για τον Slash, που επίσης συμμετέχει στο 'Dangerous', δεν είπε κανείς άσχημη κουβέντα (άλλωστε τον είχαμε δει και στο 'Dirty Diana'), με τον Heavy D πολλοί ενοχλήθηκαν από την προσπάθεια του Michael να πλησιάσει τον rap ήχο.
Και να ήταν μόνο αυτό; Ο Michael κατηγορήθηκε επίσης και για τη συμμετοχή του πιτσιρικά Macaulay Culkin ('Home Alone') στο video για το 'Black Or White'. Ο λόγος; Μα φυσικά ότι αυτός που κάποτε διαμόρφωνε τα trends, τώρα είναι αναγκασμένος να τα ακολουθεί!
Eν κατακλείδι πάντως, το 'Dangerous' υπήρξε τελικά ένα album μέτριο για τα καλλιτεχνικά κυβικά του Michael, αλλά σαφώς καλύτερο από αυτά που θα ακολουθούσαν. Πούλησε λιγότερο ακόμα και από το 'Bad'!
Από το 'Dangerous' και έπειτα, το θρίλερ της ζωής του Michael Jackson έγινε ακόμα πιο βίαιο, σχεδόν splatter! Πρώτον, το βαρύγδουπο album 'HIStory' όπου μάλιστα για τις ανάγκες του promo κατασκευάστηκε ένα τεράστιο ομοίωμα του αγάλματος του εξωφύλλου...
Μάλιστα, όσα κομμάτια δεν χώρεσαν τελικά στο 'HIStory', απλά μπήκαν στο επόμενο album του Michael Jackson που δεν ήταν άλλο από το ανεκδιήγητο 'Blood On The Dance Floor'.
Ο Michael Jackson έφτασε μέχρι το σημείο μάλιστα να χαρακτηρίσει το 'Blood On The Dance Floor' ως το καλύτερο dance album που κυκλοφόρησε ποτέ στην ιστορία της μουσικής!
Εντωμεταξύ, αυτό που όλοι περίμεναν πολύ καιρό τώρα, συνεργασία δηλαδή μεταξύ Michael και Janet, όντως συνέβη στο 'Scream' μόνο που το εν λόγω κομμάτι θύμιζε τόσο μα τόσο Sly And The Family Stone...
Πάντως, όσο και αν η συμμετοχή της Naomi και της Iman στα νέα του clip ήταν αρκούντως έξυπνες κινήσεις, πάλι δεν απέφυγε την παγίδα της τυποποίησης μιας και ήδη ο George Michael το είχε εξαντλήσει το θέμα στο clip του 'Freedom'.
Επειδή όμως, ο Michael Jackosn τυγχάνει να είναι από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που γνώρισε η μουσική, όλοι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει και πάλι εκεί που αντρώθηκε-στη soul μουσική δηλαδή!
Η πολυπόθητη λοιπόν επιστροφή του Michael Jackson στη soul έλαβε τελικά χώρα το 2001 με το album 'Invincible' και κυρίως με το καταπληκτικό single 'You Rock My World'.
Και εκεί που ο Michael είχε επιτέλους στα χέρια του ένα καλό album και ένα δυναμικό μουσικά comeback, δίνει πάλι μόνος του μία κλωτσιά και τα διαλύει όλα.
Τα βάζει με τον Tommy Mottola, όπου μάλιστα τον κατηγορεί ευθέως για κακό promotion του νέου του album, και φτάνει στο σημείο να κυκλοφορεί με ένα τεράστιο πανό με τη χαρακτηρισμό 'devil' δίπλα στη φωτογραφία του Tommy (η Mariah Carey ακόμα γελάει...)
Κρεμάει το μωρό του από ένα μπαλκόνι με το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο από κάτω να παγώνει με τη θέα και μόνο του μωρού να κρέμεται στο κενό (ο Eminem ακόμα πουλάει μούρη κάνοντας εικονικά την ίδια ακριβώς κίνηση)
Και το κερασάκι στην τούρτα; Αντί να μαζέψουν τις διαφημιστικές αφίσες που είχαν κυκλώσει κυριολεκτικά το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου, τις άφησαν εκεί με αποτέλεσμα ο κόσμος να βιώσει την απόλυτη φρίκη της τρομοκρατίας με τις αφίσες του 'Invincible' στο background.
Τα χρόνια που ακολούθησαν για τον Michael Jackson περιλαμβάνουν την κυκλοφορία του greatest-hits album 'Number Ones' (6 εκ. δολάρια), που συνοδεύτηκε από το αντίστοιχο DVD, και τη (πολύκροτη, πολυσυζητημένη... και όποια λέξη έχει ως πρώτο συνθετικό το 'πολύ') δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, στην οποία κρίθηκε 'αθώος από όλες τις κατηγορίες', χωρίς όμως να γλιτώσει από την κάκη δημοσιότητα και τους ποικίλους χαρακτηρισμούς...
Και ενώ το 'Visionary' box-set ολοκληρώνεται week-by-week, o Michael Jackson ετοιμάζει το comeback studio album του, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το μουσικό παραγωγό Guy Holmes (2 Seas Records). Το album αναμένεται μέσα στο 2007 και οι φήμες που ακούγονται γι' αυτό είναι ήδη πολλές (βλέπε συνεργασίες με Eminem και 50 Cent)...
Γεγονός πάντως παραμένει ότι, παρά τα ups and downs της καριέρας του, ο Michael Jackson παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς που γνωρίσαμε ποτέ.
Ο απόλυτος superstar όλων των εποχών, πολύ απλά δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Τα 'Off The Wall' και 'Thriller' είναι δύο albums που όλοι ονειρεύονται κάποτε να ηχογραφήσουν. Μόνο αυτός μπόρεσε όμως...
Michael, ότι και να συμβαίνει τώρα στη ζωή σου, να ξέρεις απλά ότι όντως κάποτε μας 'Rock My World' και ότι τελικά όντως πρέπει 'Don' t Stop 'Til You Get Enough'. Αλλωστε, μέχρι και τον 'E.T.' προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν.


 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22
To άρθρο μου εδωσε μια ευκαιρία να ξαναδιαβάσω κάποια πράγματα για τον Jackson και να επιβεβαιώσω μέσα μου την πεποιθηση πως θα είναι Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ music star του αιώνα μας!!
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Κανεις δεν θα μπορεσει ποτε να κοντραρει τον Michael τοσο σε πωλησεις οσο και σε σκηνικη εμφανηση και φωνη.
Δυστυχως ο θεος δεν ειχε καλα σχεδια για εκεινον.
Μια φορα δεν πιστευω οτι ειναι παιδεραστης απλα πολυ αγαθος και πλουσιος ( τοτε ) και αρα ευκολος στοχος.
 


Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
Ομολογώ πως πιτσιρικάς ήμουνα κολλημένος με τον Μιχαλάκη..... Όμως ακόμα θεωρώ το smooth criminal απίστευτο κομμάτι όπου ακολουθείται από ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ video clip
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
BAD , Thriller , Billy Jean , Smooth Criminal ειναι λιγα κομματια που αφησαν εποχη και θα ακουγονται για πολλα χρονια ακομα.
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Εντύπωση μου κάνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το από πάσης απόψεως απόβρασμα :shock:
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Σεβασμος σε ενα ατομο που αν δεν υπηρχε δεν θα ειχαμε πληθωρα καλιτεχνων που εμπνευστηκαν απο την δουλεια του..( Βλεπε George Michael , James Blunt , Robbie Williams και πολλοι αλλοι. )
Το οτι καποιοι τον εβγαλαν παιδεραστη και δεν αποδειχτηκε ποτε δεν ειναι λογος για να τον κρινουμε. Ισα ισα τα λεφτα που εχει δωσει σε φιλανθρωπικους σκοπους ειναι κατι που ειναι αποδεδειγμενο.
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
HV said:
δεν θα ειχαμε πληθωρα καλιτεχνων που εμπνευστηκαν απο την δουλεια του..( Βλεπε George Michael , James Blunt , Robbie Williams και πολλοι αλλοι. )
Τώωωωωωρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα :lol:
 

Μηνύματα
5.771
Reaction score
0
RDoherty said:
HV said:
δεν θα ειχαμε πληθωρα καλιτεχνων που εμπνευστηκαν απο την δουλεια του..( Βλεπε George Michael , James Blunt , Robbie Williams και πολλοι αλλοι. )
Τώωωωωωρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:




Αν και μου αρεσει ο James Blunt .
 

Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
RDoherty, ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνίας, σου δανείζω το dvd LADIES AND GENTLEMEN του George Michael να δεις τα video clip που φέρουν υπότιτλους (διότι κάποιες φορές δεν είναι ξεκάθαροι οι στίχοι στο σύνολο τους) και να ακούσεις επίσης την φωνή του unplugged ...... Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς.... εγώ που δεν τον είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση έπαθα πλάκα.

Προσωπικά τον θεωρώ από τις καλύτερες φωνές ever !
 


Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
έλα ρε c, αυτό είναι προκατάληψη. Anyway, στο unplugged του είναι υπέροχος. Έχει άρτια τεχνική και υπέροχη φωνή.... Πραγματικά εκεί τον παραδέχτηκα, όπως παραδέχτηκα την ικανότητα του να γράφει κομμάτια (μουσική και στίχους) όπως το "spinning the wheel".


P.S. Sorry για το off topic....
 

Μηνύματα
331
Reaction score
0
RDoherty said:
Εντύπωση μου κάνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το από πάσης απόψεως απόβρασμα :shock:
"Απόβρασμα" το ξεπουλημένο χρωματικό υβρίδιο ; τσ τσ τσ σκληρό σε βρίσκω :mrgreen: :D
 


Μηνύματα
5.771
Reaction score
0
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
Τωρα κρινετε τον ανθρωπο ή τη ΜΟΥΣΙΚΗ του?

Αν ειναι ετσι, πειτε και κατι για τον Φρεντυ που ηταν και πουστης...
Yoda λυπαμαι :mrgreen: που συμφωνω μαζι σου!!
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
Τωρα κρινετε τον ανθρωπο ή τη ΜΟΥΣΙΚΗ του?
All of the above.

Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
Αν ειναι ετσι, πειτε και κατι για τον Φρεντυ που ηταν και πουστης...
Αμ δε λέμε, όσο και αν θα σε βόλευε αυτό.
 

Μηνύματα
331
Reaction score
0
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
Τωρα κρινετε τον ανθρωπο ή τη ΜΟΥΣΙΚΗ του?

Αν ειναι ετσι, πειτε και κατι για τον Φρεντυ που ηταν και πουστης...
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο , ο άνθρωπος ή η μουσική του . Η οποία πάντως πλησίαζε επικίνδυνα το "ασπρουλιάρικο φανκ" , κάτι σαν AWB :lol:
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Ααααα, δηλαδη... οποιου η μουσικη μας αρεσει δεν τον κρινουμε αν ειναι κακος κλπ, ενω αυτου που δε μας αρεσει η μουσικη του τον κατηγορουμε....
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Η μουσική του (αν αυτό το πράγμα μπορεί να αποκληθεί bona fide θεραπεία των Μουσών), η φάτσα του, η διαγωγή του, τα ανήλικα που κοίμιζε στο κρεβάτι του, όλα είναι κοπρανώδη. Μπορείς να προσπαθήσεις όσο θες να γενικεύσεις. Δεν προβλέπω ότι θα το πετύχεις.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.168
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top