Windows 10


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.648
Reaction score
94.609

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.648
Reaction score
94.609



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.648
Reaction score
94.609






rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.318
Reaction score
93.886



Χρήστες έσπευσαν στο Twitter, στο Microsoft Forum και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το νέο update το οποίο δεν δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να θέσουν τον υπολογιστή τους σε λειτουργία αναμονής. Οι χρήστες δηλώνουν ότι οι υπολογιστές “ξυπνούσαν” αυτόματα από το Sleep mode μετά την εγκατάσταση του update.


Επιπλέον, ορισμένοι άλλοι χρήστες συναντούν προβλήματα όπως FPS drops, audio shutters, μεγαλύτερους χρόνους εκκίνησης (boot time) ακόμη και αποτυχίες κατά την εκίνηση (boot failure). Προς το παρόν, η Microsoft δεν έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα και δεν γνωρίζουμε αν ετοιμάζει κάποιες διορθώσεις οι οποίες θα έρθουν με κάποιο επόμενο update.


Αν και εσείς ανήκετε σε αυτήν την μερίδα των ανθρώπων που συνάντησαν αυτά τα προβλήματα μπορείτε να απεγκαταστήσετε το τελευταίο update ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.


  1. Πατήστε Windows key + I.
  2. Επιλέξτε την κατηγορία “Update & Security”.
  3. Επιλέξτε την επιλογή “View update history”.
  4. Τέλος, επιλέξτε “Uninstall updates”.
 

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.518
Reaction score
5.704
Δεν θα βγεί έτσι το μπαστάρδι το 4535996.
Στους περισσότερους τα έχει κάνει σκατά η Microsoft και μπαίνει με permanency "permanent" και έτσι δεν σου βγάζει την επιλογή να το κάνεις uninstall.
Θέλει πολλά μερεμέτια για να βγεί το άτιμο.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.443
Reaction score
15.134
Ουπς... είχα κανά δυο "κουλά" που πριν δεν τα είχα ξαναδεί αλλά δεν τα συνέδεσα με το update...
(π.χ. για πρώτη φορά το Ableton διαμαρτυρήθηκε και μάλιστα όχι μια φορά, για μεγάλη κίνηση στους δίσκους με αποτέλεσμα να μην ακούγονται τα μισά tracks...)
Δε θα δοκιμάσω να το βγάλω, νοιώθω πιο ασφαλής να περιμένω να το φτιάξουν....
 

TGD

Μηνύματα
7.203
Reaction score
7.229
Εγώ έριξα μια μιατιά στα δικά μου. Δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ, ούτε είναι στη λίστα των ενημερώσεων που πρόκειται να γίνουν. Τελικά, μήπως δεν πάνε όλες οι ενημερώσεις σε όλα τα μηχανήματα;
 

Μηνύματα
485
Reaction score
586
έχω αφήσει στη δουλειά ένα μηχάνημα με w7 μπας και χρειαστεί για κάποια ειδική περίπτωση. Χθες, κατά το κλείσιμο έπαιρνε updates. :rofl:

Υπάρχουν άλλοι 33 Η/Υ που τρέχουν w10. Συχνά υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο μετά από updates κυρίως σε ρυθμίσεις επιλογής κοινής χρήσης αρχείων. Επίσης κοινόχρηστοι εκτυπωτές παύουν να είναι κοινόχρηστοι.

Κάποια στιγμή η microsoft έκλεισε το πρωτόκολλο smb για λόγους ασφαλείας.
Έτσι υπάρχει πρόβλημα πια στην επικοινωνία κοινόχρηστου φωτοτυπικού-σκάνερ με υπολογιστές που τρέχουν w10.
Επέλεξα τον server τελικά για αυτή τη δουλειά που το smb φαινόταν ανοιχτό. Έχει λίγες μέρες μετά από update που πέρασε μάλλον το γ@μίδι και στa windows server 2016 . :headbang:

Όλα τα προβλήματα ξεκινήσανε από τη στιγμή της "υποχρεωτικής αναβάθμισης σε w10". Με w7 όλα τρέχανε νεράκι.

Κάποια άλλα updates σε w10 κάνουν το μηχάνημα να μη μπορεί να συνδεθεί με τους servers της microsoft με το ίντερνετ να δουλεύει κανονικά.

Αυτά κάνει το μονοπώλιο :party:
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλημέρα σε όλους

Βρείτε στα windows 10 στο πίνακα έλεγχου την επιλογή "προγράμματα και δυνατότητες". Εκεί έχει μια επιλογή στα αριστερα που λεει "Ενεργοποιήση και Απενεργοποίηση δυνατότήτων των windows" και επιλέξτε όλες τις επιλογές που αφορούν το "Υποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων SMB 1.0/CIFS". Αυτό λύνει το πρόβλημα SMB στα Windows 10 καθότι το έχουν απενεργοποιημένο ως απαρχειωμένο.

Φιλικά Κωνσταντίνος
 

Μηνύματα
485
Reaction score
586
ευχαριστώ Κωνσταντίνε, δυστυχώς ούτε αυτό έλυσε το πρόβλημα. Κάπου κόβεται η επικοινωνία, ακόμα και με firewall κλειστό.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Έγω έχω δικτυακό εκτυπωτή ΗΡ και μάλιστα ασύρματα και παίζουν όλα τα pc/laptop. To SMB πρόβλημα το είχα με το NAS μου ένα Zyxel NSA325 ver2. και την παραπάνω λύση την έδωσε η Zyxel.
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Πάντως τα Windows 7 δεν χρειάζονται SMB 1, το οποίο θεωρείται ανασφαλές και καλό είναι να αποφεύγεται εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.989
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top