Millennium 2: The Girl Who Played With Fire--- Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά

Reaction score
17.405

Μετά από "Το Κορίτσι με το Τατουάζ", έρχεται το δεύτερο αυτοτελές μέρος της θρυλικής τριλογίας "Millennium" του Στιγκ Λάρσον. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία, που βασίζεται στο εκδοτικό φαινόμενο της δεκαετίας, που έγινε best-seller της χρονιάς και στην Ελλάδα!
Η Λίσμπετ Σαλάντερ, ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Δεν ξεχνά και δε συγχωρεί, και όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, ιδίως απέναντι σε γυναίκες, είναι ανελέητη. Κηρύσσοντας πόλεμο σ’ αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός, χρησιμοποιεί τις ικανότητές της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ, εκδότης του περιοδικού Μιλένιουμ. Εμπλέκεται, όμως, άθελά της σε μια διπλή δολοφονία, ενώ η αστυνομία την κυνηγά και για έναν τρίτο φόνο. Όλα τα στοιχεία την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος. Καθώς όλες οι δυνάμεις στη Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκληματίες είναι στα ίχνη της, η Λίσμπετ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να ανακαλύψει και να ξεσκεπάσει την αλήθεια προτού είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.

129 Έγχρωμη ( Σουηδία, Δανία - 2009 )
Θρίλερ, Μυστηρίου
Κυκλοφορία: 21/01/2010

Σκηνοθεσια:Ντανιελ Αλφρεντσον
Σεναριο: Τζόνας Φρίκμπεργκ
Μονταζ: Ματίας Μορχέντεν
Διεύθυνση Φωτογραφιας: Πίτερ Μοκροσίνσκι
Παιζουν: Νούμι Ραπάς,Μάικλ Νίκβιστ,Λένα 'Εντρε

Διανομη:Odeon

Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά

[reliops=Εκδ.Ξ¨Ξ₯Ξ§ΞŸΞ“Ξ™ΞŸΞ£-΀ο κορίτσι που Ξ*παι΢Ρ ΞΌΞ΅ τη φωτιά-trailer][youtube]K6WPhjhNHfE[/youtube][/reliops]

The Girl Who Played With Fire

[reliops=Ξ•ΞΊΞ΄ΟŒΟƒΞ΅ΞΉΟ‚ Ξ¨Ξ₯Ξ§ΞŸΞ“Ξ™ΞŸΞ£-΀ο κορίτσι που Ξ*παι΢Ρ ΞΌΞ΅ τη φωτιά][youtube]xxd2DAieH1o[/youtube][/reliops]

Reaction score
0
Απάντηση: Millennium 2: The Girl Who Played With Fire--- Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη

"Το Κορίτσι με το Τατουάζ" μου άρεσε πάρα πολύ και με εξέπληξε ευχάριστα.

Αναμένω το 2ο μέρος αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ισάξιο.

Reaction score
5
Απάντηση: Millennium 2: The Girl Who Played With Fire--- Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη

Εξαιρετικό και το δεύτερο μέρος της τριλογίας, με έντονη πλοκή, μυστήριο μέχρι την τελευταία στιγμή και καλή ροή στην εξέλιξη.

Τελικά, ο ευρωπαικός κινηματογράφος τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει "ανέβει" σημαντικά με ποιοτικές και ουσιαστικές παραγωγές.
Μπράβο και πάλι μπράβο.

Reaction score
8

Μου αρεσε & το δευτερο μερος της τριλογιας οχι οσο
το πρωτο βεβαια.
Εχει & εδω μια καλη ροη η ταινια,η πρωταγωνιστρια ειναι
εξισου καλη,αν & οπτικα ηταν σαφως η εκπληξη στο πρωτο.
Μου ελειψε ομως το μυστηριο & η ατμοσφαιρα του πρωτου
μερους.
Ισως η αλλαγη του σκηνοθετη να εχει να κανει με αυτο.
Οπως & να εχει θα αναμενουμε & το τελευταιο αυτης της
τριλογιας με ενδιαφερον.

Reaction score
1.594

Συγκριτικά με το 1ο μέρος, το 2ο τολμώ να πω οτι ήταν σαφέστατα υποδεέστερο. Πολύ χαλαρός ο ρυθμός, αρκετή κοιλιά και χωρίς το σασπενς που χαρακτήριζε το πρωτο. Ελπίζω το 3ο να είναι αντάξιο του βιβλίου το οποίο μόλις τελείωσα και το οποίο και ολοκληρώνει την τριλογία. Απλά εξαιρετικό !

Reaction score
8

Ελπίζω το 3ο να είναι αντάξιο του βιβλίου το οποίο μόλις τελείωσα και το οποίο και ολοκληρώνει την τριλογία
Mακαρι αλλα δεν το βλεπω,απο οτι διαβαζω θα ειναι ο
ιδιος σκηνοθετης & ο ιδιος σεναριογραφος με το δευτερο μερος & οχι με το πρωτο..

Reaction score
17.405
Re: Απάντηση: Millennium 2: The Girl Who Played With Fire--- Το Κορίτσι που Έπαιζε με

Συγκριτικά με το 1ο μέρος, το 2ο τολμώ να πω οτι ήταν σαφέστατα υποδεέστερο. Πολύ χαλαρός ο ρυθμός, αρκετή κοιλιά και χωρίς το σασπενς που χαρακτήριζε το πρωτο. Ελπίζω το 3ο να είναι αντάξιο του βιβλίου το οποίο μόλις τελείωσα και το οποίο και ολοκληρώνει την τριλογία. Απλά εξαιρετικό !

Διαμετρικα αντιθετη η οπτικη σας απο τη δικη μου...:142:
(Αναφερομαι στην αισθηση που αποκομισα απο τα βιβλια και την πρωτη ταινια.Αυτη η 2, θα παιχθει εδω τον Φεβρουαριο.)

Οσο για το τριτο βιβλιο...Επειδη διανυκτερευσα - που λεει ο λογος !- μπροστα στο βιβλιοπωλειο για να το αποκτησω ,δεν μπορεσα να το τελειωσω...το παρατησα καποια στιγμη ...Ισως να πρεπει να του δωσω μια δευτερη ευκαιρια.:121:

Reaction score
0

Το Κορίτσι με το Τατουάζ μου άρεσε πάρα πολύ ειδικά για το μυστήριο σενάριο του..Μακάρι να είναι τόσο καλή και η δεύτερη ταινία.Ελπίζω να παίζεται ακόμα στον σινεμά και να μην την έχουν αποσύρει!!

Reaction score
0

Με την υπογραφή του Δαίδαλου
του zerVo
Νεαρός δημοσιογράφος της εφημερίδας Millennium και η μνηστή του, θα βρεθούν νεκροί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ένα καινούργιο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο σούπερσταρ ρεπόρτερ, Μίκα Μπλόμκβιστ, που πιστεύει πως ο θάνατος τους οφείλεται στο στην έρευνα που διεξήγαγαν, γύρω από τα κυκλώματα πορνείας στην Στοκχόλμη. Μέρος δεύτερο από τα τρία που συνθέτουν την οντότητα με τον τίτλο Μιλένιουμ, των βιβλίων που έχουν σαρώσει παν(βορειο)ευρωπαϊκώς, αναδεικνύοντας το όνομα του Stieg Larsson εφάμιλλο με αυτό του Dan Brown. Δίκαια λες εσύ που τα έχεις διαβάσει? Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, άλλωστε ότι το φιλμ στηρίζει την ύπαρξη του σε μια αριστοτεχνικά δομημένη αστυνομική ιστορία μυστηρίου είναι πασιφανές. Και δεν σου κρύβω, πως πολύ θα ήθελα να έχω μελετήσει το κείμενο που αποτέλεσε την βάση για το σενάριο του The Girl Who Played With Fire, ώστε να μπορώ να αποκωδικοποιήσω καλύτερα κάποια από τα καρέ, που σκάνε στην οθόνη σαν καταιγίδα. Αυτή άλλωστε είναι η μόνιμη πληγή των φιλμς που βασίζονται σε αξιοπρεπή, μα πολύπλοκα μυθιστορήματα. Πρέπει να χωρέσουν μέσα σε δυο ώρες κινούμενων πλάνων, επτακόσιες σελίδες συγγράμματος, προκαλώντας ασφυξία σε αυτό που παρακολουθείς. Άρα η ανόητη θεωρία του μια εικόνα = χίλιες λέξεις, πάει περίπατο, όπως συνήθως...

http://lessthanzervo.blogspot.com/2010/01/review-millennium-2-girl-who-played.html

Reaction score
17.405
Εχω ανακατευτει...εχω ανεβασει πιεση...ψιλοτρεμω...ευχομαι να μην εχω κι εφιαλτες...

Οι ευαισθητοι,μη τη δειτε καλυτερα...Διαβαστε το βιβλιο!

Η ταινια ηταν κατακρεουργημενη....Τι να πρωτοαφηγηθει κανεις...

Το βιβλιο ειναι αριστουργημα.Η ταινια που σκηνοθετησε ο εγκεφαλος μου ηταν βασικα ωραιοτερη.Γι αυτο νομιζω πως αποφασισε να κανει παρατεταμενες διακοπες στην Καραιβικη με την Σαλαντερ...Για τα ομορφοτερα στιγμιοτυπα δεν υπηρχε μαλλον 'χρονος'...

πως είναι δυνατόν η χώρα που οι γυναίκες της - κατά τεκμήριο - έχουν τα ομορφότερα χαρακτηριστικά, μπορεί να έχει γεννήσει κάτι τόσο άσχημο.
Ισως για να 'μπορεσει' ο 'Ζαλα' να την προκαλεσει,προσβαλει,ταπεινωσει, θιγοντας σαρκαστικα την μετρια εμφανιση της,για μερικους -γι αλλους ειναι 'θεα' με στηθος!

Η σκηνοθεσια...ηταν διαφορετικη.Ας πουμε...χαλια...!Οπως και το γουστο του Μικαελ στις γυναικες...:125:

Οσον αφορα στο θεμα της αφηγησης της ιστοριας και της ουσιας του ....,νοιαζεται κανεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7