mini dsp vs fbq 1000~2496

Reaction score
6.593
Αποφασισα επιτελους να ασχοληθω και με αυτο, σαμπ και κεντρικο , ποιο απο αυτα ειναι καλυτερο, η ποιες ειναι οι διαφορες τους? ας βγαλουμε απεξω το θεμα κοστους μιας και τα δευτερα μπορουν να βρεθουν μεταχειρισμενα.

Reaction score
6.593
Κατεληξα τελικα στην αγορα του FBQ 1000 ως καλυτερο στην ταση εξοδου, με ερωτηματικα για το θεμα θορυβου ομως...
Τελοςπαντων το θεμα δεν ειναι αυτο μιας και το εστησα αλλα δε μου περναει τα φιλτρα .
Εχωντας κανει ολες τις συνδεσεις και ενεργοποιωντας 4 φιλτρα και το left engine και το in-out κουμπι με σταθερο αναμα δε βλεπω καμια διαφορα στις μετρησεις.
Εχω φερει τις σταθμες εισοδου - εξοδου σε σχεση με av-sub και ειναι ο.κ.
Τα 4 φιλτρα τα εχω περασει και ειναι σταθερα αναμενα (εχω κανει save) και εβγαλα εκτος τα αλλα 8 στο OF ενω τα αλλα 4 τα ενεργα ειναι φυσικα στην PA ενδειξη.
Το in-out τοποθετημενο σε ολες τις θεσεις σταθερο-αναβοσβησμα-σβηστο εχω τις ιδιες μετρησεις..
Ειναι κατι αλλο που πρεπει να ελεγξω η επεσα σε ελλατωματικο κομματι? Εαν ξερει κανεις...

Reaction score
6.593
Τελικα, εχει διαφορα φιλτρο στα 63khz [6300hz για αυτο]απο τα 63hz, λες να εχω πρεσβυωπια και να μη θελω να το παραδεχτω ; :thumbsdown:
Απο μια γρηγορη εφαρμογη κανει δουλεια ακριβειας παντως θα το δω εκτενεστερα θελώ και ειδικα στο κεντρικο..

Reaction score
15.548
τα φιλτρα ειναι αυτα(ξεχνα την κοκκινη γραμμη)

σχετικα με τον θορυβο βαλτο πισω στο +4 να μπορεις να παιξεις ανετα.(μιλαμε για sub ετσι ;)

noise floor.JPG

μια χαρα μηχανακι ειναι για τα λεφτα του...το ειχα πριν τρια χρονια.

Reaction score
6.593
Το μηχανακι ειναι μια χαρα για το σαμπ ,διορθωση τα μετρα του απο τον av και τελος.
Θεμα θορυβων δεν υφισταται με συνδεσμολογια rca-xlr.
Για το κεντρικο δε εβγαλα ακρη, ειχα αποκλισεις στην αποκριση στις διαφορες θεσεις ακροασης και μιας και δεν εχει ευελιξια στα delays σε ξεχωριστες συχνοτητες αφησα το audyssey να κανει τη δουλεια του..
Τεστ εχω τη δικια μου προταση οχι μια δυο σκηνες μεμονωμενες αλλα ολοκληρη ταινιαTRON;Legacy οποιαδηποτε αποκλιση σε σταθμες του σαμπ απο τα υπολοιπα καναλια ή σε μη ομαλη αποκριση του ιδιου θα ακουστει ολη η ταινια λαθος .....οσοι εχουν ρυθμισει μετα τη θεαση της αξιζει να την ξαναδουν σε σταθμες πλεον !!

Reaction score
6.593
UP!
Toν τελευταιο καιρο κατι δε μου καθοταν καλα,σαν να μη δουλευε, ειπα λες? ξαναμετραω και δεν! κλικαρω το κουμπι πανω δεξια in-out και τα επερνε , δηλαδη θα πρεπει καθε φορα που το αναβω να κανω το ιδιο και στο κουμπι πανω δεξια διπλο κλικ, δεν τα κραταει η μνημη? το ειχε παρατηρησει καποιος ιδιοκτητης αυτο? εκανε ποτε επαληθευση μετρησεων ?

Reaction score
6.593
Oι ρυθμισεις πισω ειναι στο -10dbV αυτο βασει σπεκς εχει επιρροη τοσο στις εισοδους οσο και στις εξοδους.
ετσι +4dbu >>>> +16dbu
-10dbV >>> +2dbV η συνδεσμολογια ειναι av>>fbq>>sub καμια συσκευη δεν ειναι pa και οι ενδειξεις ειναι ο.κ. στην οθονη , το θεμα ειναι τι γινεται εαν θελω να συνδεσω pa τελικο ενισχυτη στην εξοδο του? συνηθως εχουν ευαισθησιες εισοδου 1,2-1,4v προσπαθω να αποφυγω di ενεργα που μπορουν να μου δωσουν εξτρα βαταζ , αλλα υπαρχει αλλος τροπος?
https://media.music-group.com/media/PLM/data/docs/P0A3R/FBQ1000_P0A3R_M_EN.pdf

Reaction score
6.593
Λοιπον με εισοδο -10dbV εχουμε 0.316vrms που ειναι ο.κ. οσο αναφορα την εισοδο του ως οδηγηση απο τον avr.
Παμε εξοδο +2dbV εχουμε 1.25vrms που σημαινει οτι ενας Pa με ευαισθηισα εισοδου 2.8 dbu > 1.06vrms μπορει να οδηγηθει επαρκως το ιδιο ισχυει ομως και για ενισχυτη με ευαισθησια εισοδου 4 dbu >1.22vrms.
Eιναι σωστοι οι υπολογισμοι? γιατι ομως για τα pa εχει εξοδο 16dbu >4.8 vrms? χανω κατι?

Με εισοδο +4dbu εχει χαθει το παιχνιδι εξαρχης αφου τα 1.22vrms που ζητα αδυνατει ο av να τα δωσει..

παρατηρωντας τωρα ενα μοντελο pa ενισχυτη με ευαισθησια εισοδου 1.07 vrms δεινει input clipping 10vrms! ποση ταση θελει για να οδηγηθει σωστα τελικα?

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος