mini pc και εναλλακτικές

Μηνύματα
15.030
Reaction score
20.784
είμαι γενικά οπαδός των μικρών πλατφορμών, καθώς δεν με ενδιαφέρει το θέμα του παιχνιδιού ενώ αντίθετα το θέμα της κατανάλωσης είναι πιο σημαντικό για τις εφαρμογές μου.
με τα πολλά είπα μετά από 12 χρόνια να αλλάξω το μτχ i3 3340 μηχανάκι μου (συμβατικού format , mini atx) με κάτι πιο σύγχρονο μαζεμένο σε μέγεθος.
κοιτούσα πάλι σε κάτι να χωράει σε μικρό κουτί (μέχρι 30εκ ύψος, μέχρι 20εκ πλάτος) με οικονομικό σε ρεύμα επεξεργαστή (tdp<65) ενσωματωμένη κάρτα γραφικών , μπόλικη μνήμη και >1ΤΒ m2nvme
έφτασα στα 1200 σχεδόν (για να γουστάρουμε) σε i5 13ης γενιάς.

και μετά έπεσα πάνω σε αυτήν την κινεζιά
όπου με αυτά τα λεφτά βγαίνει κάτι πιο μαζεμένο, πιο δυνατό (;; ) πιο εκοφρεντλυ (200w τροφοδοτικό ίσως και μικρότερο) που τελικά παίζει και αρκετά παιχνίδια (αν μπεί σε δικό του λογαριασμό ο μεγάλος να μημαςτακανειτσουρεκια)

δεν γουστάρω κινεζιές όμως, τι υπάρχει αντίστοιχο εκτός china mainland + hongkong +macau (αντιθέτως αγαπάμε Taiwan) ;;
 

Μηνύματα
1.059
Reaction score
1.577
Θα απέφευγα κινεζιές,
εκτός αν έψαχνα κάτι που δεν βρίσκω αλλού (πχ πήρα mini PC κινεζιά γιατί ήθελα περισσότερα από ένα NICs για να το κάνω firewall router).

Είχα και έχω NUC και HP mini, πολύ καλή ποιότητα και πολύ μικρή κατανάλωση, αθόρυβα
κάτι από αυτά θα έπαιρνα ή το αντίστοιχο DELL

Ενδιαφέροντα μικρά έχει και η ASrock όταν τα κοίταγα για NAS, και πιθανώς και άλλοι επώνυμοι μικροί
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.021
Reaction score
6.814
Ξέρω ότι είπες όχι κινεζιές, αλλά ρίξε μια ματιά και στη beelink.

Το θεωρώ απίθανο να μην σου κινήσουν το ενδιαφέρον. Για την αποστολή έχουν ευρωπαϊκές αποθήκες από όσο ξέρω. Και ό,τι reviews έχω διαβάσει ή δει (κατά καιρούς πάρα πολλά) είναι θετικά. Δεν είναι "no name" κινεζιά δηλαδή, είναι χρόνια στην αγορά με διαχρονικά καλές κριτικές.

Τώρα αν το θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό, πάσο.
 

Μηνύματα
968
Reaction score
1.674

Streacom fan-less κουτί και fan-less τροφοδοτικό, αλλά είναι αρκετά ψηλά τα νούμερα.

Για τους πολύ μερακλήδες με χοντρή τσέπη εδώ:


:) :) :)
 

Μηνύματα
521
Reaction score
1.152
Δες μεταχειρα mff dell και hp. Με 300 ευρώ βρίσκεις και i5 10ης γενιάς. Με έξτρα μνήμη και δίσκο βάλε ένα 150ρι ακόμα πάνω κάτω και έγινες.
Γιατί να πας σε 13η γενιά; Θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω για την χρήση που το θες;
Κάτι σας αυτό ας πούμε...

Pc
 
Last edited:


n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.920
Reaction score
12.574
Ωραία (ίσως) αλλά τεράστια, πανάκριβα κι ενεργοβόρα τα Steiger. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητάει ο κουμπάρος.
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.112
Reaction score
20.608
Αφού η οψιόν του gaming είναι σχεδόν αναγκαστική, νομίζω πως πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις ως προς τις φυσικές διαστάσεις. Έριξα μια ματιά για branded PC σε στενό, όμορφο κουτάκι, που παίρνει κάρτα γραφικών low profile, και το συμπέρασμα συμπυκνώνεται στη φράση, άσε μας ρε φίλε, που θες να πληρώσεις μονάχα ενάμισυ χιλιάρικο κι έχεις το θράσος να ζητάς και DDR5.

Οπότε, μια πολύ καλή λύση είναι ένα κουτάκι συμμαζεμένο, με mATX ή ITX mobo καλής ποιότητας με DDR5 μνήμη, κι από εκεί και μετά, οι υπόλοιπες επιλογές είναι σχεδόν θέμα γούστου. Αν το κουτάκι είναι στενό, επιβάλλοντας κάρτα low profile, αυτή η Gigabyte(*) είναι ό,τι πρέπει. Αν είναι φαρδύ και παίρνει κάρτα πλήρους ύψους, τότε μια καρτούλα με έναν ή δύο ανεμιστήρες είναι η προφανής επιλογή. Αν το κουτάκι είναι φαρδύ επιτρέποντας κάρτα πλήρους ύψους, τόσο το καλύτερο.

(*) Οι κάρτες low profile έχουν επεξεργαστή χαμηλής ισχύος, οπότε για οικονομοτεχνικούς λόγους το ψυγείο είναι αλουμινένιο, δηλαδή περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Οι δε μικρούληδες ανεμιστήρες, ένα σφυριγματάκι θα το βγάζουν, όσο νά 'ναι, όταν η κάρτα παίζει παιχνίδι. Αλλά γενικά αξίζει τα χρήματα και τις παραχωρήσεις.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως πολλά παιχνίδια έχουν πλέον τέτοιες απαιτήσεις στα high settings σε 1080p (για υψηλότερη ανάλυση, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα), που τα τυπικά 8GB μνήμης της κάρτας γραφικών εξαντλούνται, αναγκάζοντας το σύστημα να καταφύγει στη RAM, ρίχνοντας τις επιδόσεις. Όσοι ακριβοπλήρωσαν πρόσφατα και πήραν κάρτα γραφικών μόνο με 8GB, είναι πολύ δυσαρεστημένοι...

Σύγκριση...
 

Μηνύματα
15.030
Reaction score
20.784
με 500αρι τροφοδοτικό βγαίνουμε η @@;
επίσης να υποθέσω όταν δεν την χρησιμοποιούμε, τουτέστιν διαβάζω αβσαι δεν τραβάει ρεύμα;
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.112
Reaction score
20.608
500W άνετα (gold). Τραβάει πολύ λιγώτερο ρεύμα. Ας πούμε, ο GTX1650 που είναι επεξεργαστής με 75W συνολικό TDP, ας τραβάει καμιά 20ριά. Ένας 13500 που πλασάρεται ως επεξεργαστής 65W, καταναλώνει έως 155W, αλλά μόνο σε πλήρη ισχύ.
 



Staff online

  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.615
Μηνύματα
2.868.134
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top