Minidsp 2X4 για 2 subwoofers

Reaction score
3.523
Καλημέρα σε όλους

Όπως σας έχω πει το immersive δεν μου έχει βγει λόγο budget και δεν θέλω να κάνω άλλες εκπτώσεις σε εξοπλισμό για να το πετύχω. Πρόσφατα έφτιαξα τον Advance Paris AX1 που πιο πολύ ήταν αναβάθμιση στο δευτερεύον τροφοδοτικό παρά επισκευή καθότι έγινε πολύ καλύτερο. Χρέη ηχείων εκτελούν τα Tannoy Gold 8 συνδεδεμένα με XLR Mogami στην xlr pro έξοδο του ενισχυτή. Ο ενισχυτής έχει επίσης rca έξοδο pro στις οποίες θέλω να συνδέσω 2 subwoofers. Επειδή έχω στην κατοχή μου το minidsp 2X4 θα έπαιζε κάποιο ρόλο να το παρεμβάλω μεταξύ τους και να βελτιώσω την απόκριση τους ή να τα συνδέσω απευθείας πάνω στον ενισχυτή;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Κωνσταντίνος

Reaction score
3.523
Ναι
Αλλά θα έχεις προβλήματα στο time alignment
Διορθώνεται το time alingment με παραμετροποίηση του minidsp; Έχω ήδη και το umik-1 με rew στο λαπτοπ για μετρήσεις και διορθώσεις.

Reaction score
5.624
Οταν παρεμβαλεις επεξεργαστη στο συστημα σου καλο ειναι να περνανε ολα απο εκει για να μπορεις να βαλεις χρονοκαθυστερηση και οτι αλλο χρειαστει σε ολα τα μεγάφωνα. Παρολα αυτά κανε μια δοκιμη μονο με τα subwoofer στο mini dsp και δες αν σε ικανοποιει το αποτέλεσμα.

Το 2Χ4 που έχεις, σου κανει για ολο το σύστημα σου.

Last edited:

Reaction score
5.624
Αν εχεις βαλει καποια ρυθμιση στην πλατη των ηχειων απενεργοποιησε την,και βαλε απο το minidsp τις αποκοπες στις συχνοτητες, και δοκίμασε τι ταιριαζει καλυτερα(να μην σου κάνει ακυρωση το φιλτρο απο μονο του στο crosspoint),δηλαδη βαλε δευτερης ταξης αποκοπη στα ηχεια και τριτης στα sub και κανε μια μετρηση και δες τι γινεται εκει για ακυρωσεις.

Reaction score
3.523
O Advance Paris έχει μια έξοδο subwoofer μονή. Αν συνδέσω με ανταπτορα 1 rca to 2 rca θα γλυτώσω όλο τον κόπο του minidsp? Θα δώσει σωστά το subwoofer σημα και στα δύο?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.114
O Advance Paris έχει μια έξοδο subwoofer μονή. Αν συνδέσω με ανταπτορα 1 rca to 2 rca θα γλυτώσω όλο τον κόπο του minidsp? Θα δώσει σωστά το subwoofer σημα και στα δύο?
Το θέμα της ενσωμάτωσης των σαμπς είναι πιο πολύπλοκο. Ίσως να σκεφτόσουν να παρεμβάλεις τα σαμπς μεταξύ προ- και ηχείων.

Reaction score
139
@hawkwind78 λιγο hijacking, γιατι κι έγω σκεφτομαι να βάλω σαμπσ στα tannoy. :)

Αν παρεμβάλουμε τα σαμπ(ς), στο Rew παίρνουμε μετρήσεις το κάθε ζευγάρι σαμπ+ηχειο?
Η ξεχωριστά όλα για να μπορέσουμε να κάνουμε time alignment?

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.114
Αν παρεμβληθούν τα σαμπς μεταξύ προ και ηχείου (από την έξοδο του σαμπ στο ηχείο) και βρίσκονται στην ίδια απόσταση από τον ακροατή, είναι ήδη χρονικά ευθυγραμμισμένα.

Reaction score
2.288
Τα πραγματα ειναι σχετικα απλα αλλα λιγο διαφορετικα απο οτι τα εχεις φανταστει.
Το MiniDSP σε συμφερει να το χρησημοποιησεις γιατι θα σου κανει μεγαλυτερη διαφορα απο οτι η διαφορα μεταξυ balanced και unbalanced συνδεσης.
Τα Tannoy gold εχουν δυο Balanced εισοδους και μια Unbalanced σε μορφη mini jack.

Αν χρησημοποιησεις το MiniDSP, η σωστη συνδεση ειναι > Advance Paris RCA pre-out > MiniDSP RCA in, MiniDSP Low pass outputs > RCA Subwoofer input, High Pass outputs > RCA to Mini jack cable > Tannoy Mini jack input left (or right) > mini jack to mini jack to mini jack right (or Left).
Tην XLR εξοδο την ξεχνας.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.114
Τα πραγματα ειναι σχετικα απλα αλλα λιγο διαφορετικα απο οτι τα εχεις φανταστει.
Το MiniDSP σε συμφερει να το χρησημοποιησεις γιατι θα σου κανει μεγαλυτερη διαφορα απο οτι η διαφορα μεταξυ balanced και unbalanced συνδεσης.
Τα Tannoy gold εχουν δυο Balanced εισοδους και μια Unbalanced σε μορφη mini jack.

Αν χρησημοποιησεις το MiniDSP, η σωστη συνδεση ειναι > Advance Paris RCA pre-out > MiniDSP RCA in, MiniDSP Low pass outputs > RCA Subwoofer input, High Pass outputs > RCA to Mini jack cable > Tannoy Mini jack input left (or right) > mini jack to mini jack to mini jack right (or Left).
Tην XLR εξοδο την ξεχνας.
Σε αυτήν την συνδεσμολογία έχουμε το minidsp να κανει διπλή μετατροπή (analog to digital to analog) και στο σήμα των ηχείων. Εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Κατά την γνώμη μου minidsp χωρίς προενισχυτή με cross+delays είναι μάλλον κακός συμβιβασμός.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.954
Σε αυτήν την συνδεσμολογία έχουμε το minidsp να κανει διπλή μετατροπή (analog to digital to analog) και στο σήμα των ηχείων. Εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Κατά την γνώμη μου minidsp χωρίς προς ενισχυτή με cross+delays είναι μάλλον κακός συμβιβασμός.
Είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω...Έχοντας στην κατοχή μου miniDSP 2X4 HD όσες φορές κιόλας το δοκίμασα πειραματικά σε ρόλο σκέτου DAC με σύνδεση σε ακόλουθο προενισχυτικό στάδιο τα ακροαματικά αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά σε σχέση με κανονικά αυτόνομα DAC συνδεδεμένα στο ίδιο στάδιο.Για σιγουριά έγιναν τέτοιες δοκιμές και με την επεξεργασία ενεργοποιημένη και master volume από τον ψηφιακό αναπαραγωγό ή το ενσωματωμένο στο miniDSP... Με την απλούστερη έκδοση 2Χ4 θ'ανέμενα ο ίδιος ισάξια απογοήτευση. Η απόδοση έφτιαχνε σημαντικά υπό audiophile κριτήρια όποτε έφευγε από τη μέση όποιο προενισχυτικό στάδιο παρεμβαλλόταν με τις εξόδους από το miniDSP απευθείας συνδεδεμένες προς τελικούς ή ενεργά ηχεία και αυτόνομα sub αντίστοιχα - με master volume κοινό για όλες τις εξόδους εννοείται.

Reaction score
2.288

Κατά την γνώμη μου minidsp χωρίς προενισχυτή με cross+delays είναι μάλλον κακός συμβιβασμός.
Δυστυχως δεν εχει περασει MiniDSP απο τα χερια μου και δεν γνωριζω την ποιοτητα των μετατροπεων του. Ειχα την εντυπωση οτι ειναι επαρκως ουδετεροι και οτι οι οποιες διαφορες θα χρειαζοταν ενα εξαιρετικα αναλυτικο συστημα για να αντισταθμισουν τα πλεονεκτηματα της ισοσταθμισης εναντι της μειωμενης αποδοσης των μετατροπεων. Προφανως η εντυπωση μου ηταν εσφαλμενη.
Με αυτα τα δεδομενα θα εψαχνα για αλλη λυση με προενισχυτη που να εχει επιλογες cross & delay.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88