MKV Calibration Patterns

Reaction score
453
Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε Htpc για την αναπαραγωγή mkv αρχείων και ως συνήθη codec τον CoreAVC.
Ποια patterns χρησιμοποιείτε όμως για την ρύθμιση της TV-Projector;

Reaction score
453
Απάντηση: MKV Calibration Patterns

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα patterns είναι αλλού γι αλλού.
Σε δικά μου pc που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλους 5 φίλους, τα αποτελέσματα είναι τραγικά όσον αφορά την ρύθμιση κοντραστ και φωτεινότητας.
Οπότε δεν τίθεται θέμα να έχει πρόβλημα το δικό μου setup.

Reaction score
1

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα patterns είναι αλλού γι αλλού.
Σε δικά μου pc που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλους 5 φίλους, τα αποτελέσματα είναι τραγικά όσον αφορά την ρύθμιση κοντραστ και φωτεινότητας.
Οπότε δεν τίθεται θέμα να έχει πρόβλημα το δικό μου setup.

Σωτήρη, μπορείς να μας εξηγήσεις πού ακριβώς εντοπίζεις το πρόβλημα στα levels στα πατερνάκια του αμερικάνικου φόρουμ;! :118:

Τα συστήνουν ακόμα και ανεξάρτητες ομάδες που χρησιμοποιούν πανάκριβους χρωματικούς αναλυτές, όπως είναι η ομάδα που ανέπτυξε το πρόγραμμα HCFR.

Reaction score
453

Γι αυτό έχω κολλήσει Παναγιώτη. Γιατί ο μόνος που έχει αναφέρει γι αυτά τα patterns και παίζει και σωστά μάλιστα είσαι εσύ.
Θετικά ή αρνητικά σχόλια δεν έχω ακούσει από κανέναν άλλον.
Έτσι άνοιξα το θέμα, αλλά από ότι βλέπω μάλλον όλοι με τα μάτια τους πρέπει να ρυθμίζουν την εικόνα, ή δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσουν ποτέ mkv.

Οι ρυθμίσεις που κάνω Παναγιώτη είναι οι γνωστές.
Μαύρο στο digital 16 και λευκό στο 235. Codec ο Core AVC με τις ρυθμίσεις στο 0.
Το αρχείο που παίζω είναι σε μορφή MP4. Ως codec όμως χρησιμοποιείται ο Core AVC.

Όταν λοιπόν πάω να παίξω mkv, η εικόνα έχει το φως το ατελείωτο. Δεν χρειάζεται καν δηλαδή να μπεις στον κόπο να το παρατηρήσεις.
Και δεν είναι ανάγκη να το δεις παίζοντας mkv. Και το desktop να προσέξεις πως έχει γίνει, το καταλαβαίνεις. Δηλαδή δεν μιλάμε για 2-3 σκαλιά πιο πάνω, αλλά καμιά 15αριά.

Μου είχες πει ότι κάτι μπορεί να φταίει στο setup μου, αλλά μετά από 7 htpc σε προβολείς ή tv, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχω.

Reaction score
453

Εντάξει βρέθηκε το πρόβλημα.
Στο contrast μόνο υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τις tv.
Όσο και να το ανεβάσεις δεν φτάνει το 235.
Ο μόνος τρόπος είναι να πειράξεις την κάρτα γραφικών;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.549
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος