Modern Warfare 2

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Απάντηση: Modern Warfare 2

Modern Warfare 2

Ίσως είναι το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα παιχνιδιού.

http://arstechnica.com/gaming/news/2009/11/modern-warfare-2-sells-5-million-in-a-day.ars

Τις πρώτες 24 ώρες που το Modern Warfare 2 βγήκε στα μαγαζιά πούλησε περίπου 5 εκατ. κομμάτια (310 εκατ. δολάρια τζίρος). Και τα νούμερα είναι μόνο από Β. Αμερική και Μ. Βρετανία.
 



Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Απάντηση: Modern Warfare 2

Το ξεκίνησα κ εγώ εχθές στο ΠιΣι...!

Πολύ λιώσιμο!!!
 

Μηνύματα
1.521
Reaction score
0
Απάντηση: Modern Warfare 2

Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι πολλές φορές κατά την ενασχόλησή μας με τον τίτλο την Infinity Ward μας ερχόταν η εξής απορία στο μυαλό: «γιατί αυτό το παιχνίδι σημείωσε τόσο μεγάλες πωλήσεις και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;». Είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι Call of Duty με την ονομασία "Modern Warfare" και, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κόσμος δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα είναι εξαιρετικό -γι' αυτό άλλωστε και σημείωσε και τόσο μεγάλο αριθμό προ-παραγγελιών. Οι παίκτες δεν φάνηκαν να είναι διστακτικοί και προμηθεύτηκαν τον τίτλο πριν διαβάσουν σχετικές κριτικές, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι γνώριζαν εκ των προτέρων το τι θα βρουν στο MW2.

Όσοι παίκτες είχαν παίξει το πρώτο Call of Duty: Modern Warfare, πιθανώς να σταμάτησαν να το παίζουν μόλις πριν λίγες μέρες, μεταπηδώντας πλέον στο νεότερο MW2. Ο πολύ καλός online τομέας φαίνεται ότι είναι αρκετός για εκατομμύρια παίκτες, για να τους προσφέρει ό,τι χρειάζονται για τους επόμενους μήνες –ίσως και χρόνια- κάτι που δείχνει ότι το κοινό αγοράζει videogames με τη λογική της «επένδυσης» και της «διάρκειας». Έχοντας, λοιπόν, την ονομασία «Call of Duty», που έχει ισχυρή απήχηση στο casual και μη-casual κοινό, αλλά και τη σιγουριά του προηγούμενου Modern Warfare, το νέο MW2 δεν χρειάστηκε πολύ για να αναδειχθεί ως σίγουρη επένδυση για φέτος.
Campaign mode: Briefings και shooting-gallery

Αν κάποιος παίκτης φτάσει στη μέση του Campaign mode και δεν έχει καταλάβει ακριβώς τα γεγονότα, δεν θα πρέπει να κατηγορήσει τον εαυτό του. Η αφήγηση στο MW2 έχει γίνει με ένα μπερδεμένο τρόπο, τον οποίο συναντάμε κυρίως σε μικρότερα budgets, δηλαδή μέσω μιας briefing οθόνης. Ο παίκτης ακούει ορισμένες συζητήσεις για την επόμενη αποστολή του, βλέπει μερικές φωτογραφίες που του δείχνουν τους στόχους του, ενημερώνεται για την πολιτική ή ειδησεογραφική κατάσταση σε διάφορα άλλα σημεία του πλανήτη και όλα αυτά σε ένα μαύρο ηλεκτρονικό-χάρτη-φόντο του πλανήτη. Αμέσως μετά, η αποστολή ξεκινάει, με τον παίκτη πολλές φορές να διερωτάται γιατί βρέθηκε από τα παγωμένα βουνά του Καζακστάν στη ζεστή Βραζιλία και από πετρελαιοπηγές στο Βόρειο πόλο στην Washington. Βέβαια, αυτό αυτομάτως προδίδει ότι το Modern Warfare 2 διαθέτει σημαντική ποικιλία στο περιβάλλον των αποστολών.

Αυτό που επίσης παρατηρήσαμε στο Campaign mode είναι οι μεγάλες μεταβολές στην ποιότητα. Φαίνεται ότι το πρώτο μισό του παιχνιδιού είναι βαρετό με ορισμένες πίστες να εξαντλούν την υπομονή μέσα από το ατελείωτο «shooting-gallery» gameplay, ενώ άλλες είναι εξαιρετικές και μεταφέρουν πολλαπλά συναισθήματα στον παίκτη. Αυτές οι διαφορές στην ποιότητα δείχνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Infinity Ward, η οποία χτίζει την ιστορία με βάση τις αποκομμένες σκηνές δράσης που θα μπορούσαν να είχαν ξεπηδήσει από high-budget ταινίες, ενώ το ενδιάμεσο αυτών των σκηνών πρέπει αναγκαστικά να το «γεμίσει» με shooting gallery σκηνές. Αυτό επίσης αποκαλύπτει ένα ακόμη πρόβλημα (για κάποιους) που έχει να κάνει με τη διάρκεια του τίτλου.

Αν η Infinity Ward τοποθετήσει υπερβολικά πολλά «κύματα» εχθρών να κάνουν spawn, προκειμένου να ανεβάσει τη διάρκεια του Campaignόλοι οι όροι » Campaign Το campaign είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύνολο των γεγονότων, την ιστορία και το σενάριο που διαδραματίζονται κατά τη διά... περισσότερα » , τότε κινδυνεύει το σύνολο του παιχνιδιού να γίνει βαρετό. Αν, από την άλλη, αφήσει μόνο τις καλό-σκηνοθετημένες (scripted) σκηνές δράσης, τότε θα έχει ένα πολύ μικρό, όμως ουσιαστικό, campaign mode. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε το MW2 να είχε ακόμα μικρότερη διάρκεια απ' όση ήδη έχει (6-7 ώρες), καθώς εκτός από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά που αναφέραμε, υπάρχουν ακόμα μερικά προβλήματα.
AI: «Αλλοπρόσαλλη Intelligence»

Ο λόγος γίνεται για την A.I. των αντιπάλων και των συμμάχων, η οποία φαίνεται ότι σε πολλά σημεία έχει «σκηνοθετηθεί» υπερβολικά. Όταν ο παίκτης ακολουθεί το φυσιολογικό δρόμο που του προτείνει το παιχνίδι, πιθανώς να μην παρατηρήσει κάτι περίεργο στην τεχνητή νοημοσύνη, μάλιστα ίσως να νομίσει ότι είναι και αρκετά καλή. Τα προβλήματα αρχίζουν από τη στιγμή που ο παίκτης θα θελήσει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που «πρέπει». Αυτό μπορεί να είναι, είτε να τρέξει σε ένα σημείο γρήγορα πριν κάνει spawn το επόμενο κύμα εχθρών, είτε να μην ακολουθήσει την τακτική που του φωνάζουν οι υπόλοιποι στρατιώτες να ακολουθήσει, προκειμένου να εξουδετερώσει ένα στόχο, ή απλά να μη χρησιμοποιήσει το όπλο που του «προτείνει» εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι.

Οι συνέπειες σε κάθε μια από τις παραπάνω «επαναστάσεις» του παίκτη, θα είναι είτε ο άδικος θάνατος και η επιστροφή του στο τελευταίο checkpoint, είτε να παρακολουθήσει την Α.Ι. να μπερδεύεται. Δυστυχώς, πολλά σημεία έχουν σχεδιαστεί με βάση μια μόνο τακτική και κάθε εναλλακτική λύση θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο ρεαλισμό. Οι αντιδράσεις της Α.Ι. θα λέγαμε ότι διαθέτουν δύο διαφορετικούς «δρόμους». Ο πρώτος εξυπηρετεί τις shooting galleryόλοι οι όροι » Shooting gallery Στην πραγματικότητα ο όρος shooting gallery περιγράφει ένα είδος ψυχαγωγικής δραστηριότητας που συναντούμε στα θεματικά πάρκα διασκέδασης (Λούνα Πα... περισσότερα » σκηνές, με τους αντιπάλους να φέρονται έξυπνα, να κάθονται κρυμμένοι και να ξεπροβάλλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να μας πυροβολήσουν.

Η άλλη επιλογή που κάνουν, εξυπηρετεί πίστες, όπου θα κληθούμε να προστατέψουμε κάποιο σημείο και θα παρατηρούμε τους αντιπάλους να κάνουν έφοδο επάνω μας. Στην τελευταία επιλογή, μάλιστα, μπορούμε κάλλιστα να σταθούμε σε ένα κλειστό σημείο (όπως πίσω από μια πόρτα) και να τους περιμένουμε να πέσουν πάνω στο στόχαστρό μας, κάνοντας τη δράση arcade. Βέβαια, αυτή είναι μια φιλοσοφία που εδώ και χρόνια ακολουθεί η σειρά Call of Duty και τέτοιου είδους A.I. ίσως να μην ενοχλήσει τους φίλους της σειράς.


gameover.gr
 

Μηνύματα
377
Reaction score
0
μερικοί λόγοι για να μην αγοράσετε αυτό το game

[YOUTUBE]oy1-8efNdpQ[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]rDF2CQNSTzI[/YOUTUBE]


Πάντως από αναφορές γνωστών μου κολλάει το game online...
μιλάω για την pc version.
 

Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: Re: Modern Warfare 2

....


Πάντως από αναφορές γνωστών μου κολλάει το game online...
μιλάω για την pc version.
Παίζει κανείς online ? (ps3)

Για να τα καταφέρω να παίξω πρέπει να κάνω restart (ps3) ?!!!! δεν έχω βρει άλλο τρόπο να ξεκινήσει....

Κάποιες άλλες φορές με "πετάει" έξω....και λέει ότι δεν βρίσκει τον server..
 

Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: Modern Warfare 2

Ζητάει να κάνει update αλλά δεν τα καταφέρνει . . . :121:
Κατέβασα το αρχειάκι 1.07 , πως το περνάω από φλασάκι και όχι από το internet ?
Γίνεται ??
 

Μηνύματα
994
Reaction score
80
Απάντηση: Modern Warfare 2

Ζητάει να κάνει update αλλά δεν τα καταφέρνει . . . :121:
Κατέβασα το αρχειάκι 1.07 , πως το περνάω από φλασάκι και όχι από το internet ?
Γίνεται ??
Κατεβάζεις το αρχείο απο το net, κάνεις extract τα αρχεία στο φλασακι και μετά λογικά θα τα βρει μόνο του

Περίεργο που δεν το κατεβάζει μόνο του, πρέπει να είναι φορτωμένοι οι servers
 

Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: Modern Warfare 2

Η τεμπελιά μου να μην κατεβάσω όλη την οθόνη, με έκανε να μην μπορώ να δω το μήνυμα που γράφει ότι γίνεται μόνο μέσω απευθείας σύνδεσης.
Δοκίμασα τώρα και όχι ώρα αιχμής και δούλεψε.

ΘένQ Santa !!:107:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.751
Μηνύματα
2.874.721
Members
37.943
Νεότερο μέλος
Harris_K
Top