Monitor Audio BX2 που πάω μετά;

Reaction score
64
Καλησπέρα στα παιδιά και στα κορίτσια.

Έχω τα ηχεία του τίτλου και σκέφτομαι ότι είναι καιρός να τα αναβαθμίσω. Περιμένω τις προτάσεις σας για κάτι καλύτερο ως την τιμή των 500 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
169
ενισχυτής υπάρχει και αν ναι ποιος?
Σκέφτεαι το ενδεχόμενο να πας για ενεργά?
Ποιες είναι οι πηγές σου?
Λίγη ανάκριση έτσι για το ζέσταμα :p

Reaction score
3.093
Μια χαρά είναι το ούζο με τον μεζέ,δεν έχει νόημα για τα χρήματα που θες να δαπανήσεις
Έτσι για το γαμώτο,δοκίμασε dali zensor

Reaction score
1.092
5 χρονια τα έχω στην κατοχη μου και τα εχω καταευχαριστηθει! Με λαμπες τρανζιστορ και τα τελευταια 2 χρονια σαν μπροστινα σε πεντακαναλο. Αν ψαχνεις για ηχεια βασης θα σου προτεινα να ακουσεις τα Cambridge Audio Aeromax 2 αλλιώς κανε λιγο υπομονή και ανεβασε λιγο το μπατζετ.Για μενα είναι vfm εργαλεια και πρεπει να ξεπερασεις τα 500 για να δεις διαφορα που θα αξιζει την αναβαθμιση.

Reaction score
518
Mην παρεις τπτ.

Ειναι σαν να λες απο ενα οπελ να πας σε ενα vw. Δεν ειναι αναβάθμιση να παρεις ενα ηχειο στο ιδιο ευρος τιμης. Συνηθως οσοι καταφευγουν σε τετοιου ειδους αναβαθμισης κερδιζουν αλλου αλλα χανουν αλλου....

Αξιολογη διαφορα θα δεις πανω απο 1000ε οπου ομως θα χρειαστεις κ αλλον ενισχυτη.

Λαβε υποψην πως οσο σημαντικο ειναι το ηχειο ενα ενα ηχητικό αποτελεσμα τοσο ειναι και ο χωρος.οποτε αρχισα αναφερσου τι χωρο εχεις. Και αμα σε παιρνει να φτιάξεις τον χωρο σου ξεκινα απο εκει για μενα. Ισως το αποτελεσμα να σε ικανοποιησει ωστε να κατσεις στα αυγα σου... Και σιγουρα θα εχεις μεγαλύτερη αναβαθμιση απο οτιδηποτε.

Reaction score
169
Θα συμφωνήσω απόλυτα.
Επιπροσθέτως αν και εφόσον δεν έχεις έτερη πηγή πέραν του Zero dac (κρίμα που δεν βγάζεν balanced εξόδους) ίσως θα είχε νόημα μαζί με τα ηχεία να ζμπρώξεις (έτσι να γεμίζει το στόμα) και τον NAD και να πας για ενεργά (που είναι και της μοδός τελευταία αλλά παράλληλα εξασφαλίζουν και τις ελάχιστες δυνατές παραμορφώσεις) αφήνοντας την αγορά σαμπ σαν αναβάθμιση για το μέλλον.
λιέμε τώρα

Mην παρεις τπτ.

Ειναι σαν να λες απο ενα οπελ να πας σε ενα vw. Δεν ειναι αναβάθμιση να παρεις ενα ηχειο στο ιδιο ευρος τιμης. Συνηθως οσοι καταφευγουν σε τετοιου ειδους αναβαθμισης κερδιζουν αλλου αλλα χανουν αλλου....

Αξιολογη διαφορα θα δεις πανω απο 1000ε οπου ομως θα χρειαστεις κ αλλον ενισχυτη.

Λαβε υποψην πως οσο σημαντικο ειναι το ηχειο ενα ενα ηχητικό αποτελεσμα τοσο ειναι και ο χωρος.οποτε αρχισα αναφερσου τι χωρο εχεις. Και αμα σε παιρνει να φτιάξεις τον χωρο σου ξεκινα απο εκει για μενα. Ισως το αποτελεσμα να σε ικανοποιησει ωστε να κατσεις στα αυγα σου... Και σιγουρα θα εχεις μεγαλύτερη αναβαθμιση απο οτιδηποτε.

Z

Zdimis

Guest
αν ακους απο 2 μετρα εχει ενα proac tablette 8 εδω μεσα με 450 ευρω που σε σχεση με αυτο το ηχειο που κατεχεις θα σου τραβηξει την κουρτινα .Αν εισαι και σε χωρο 10-15 τετραγωνικα τρεχα.Δεν εχω σχεση με τον πωλητη αλλά επειδη το tr8 τοχω ζησει μια τριετια ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ.Σπανια περιπτωση και αλλο level .

Reaction score
1.064
Καλησπέρα στα παιδιά και στα κορίτσια.

Έχω τα ηχεία του τίτλου και σκέφτομαι ότι είναι καιρός να τα αναβαθμίσω. Περιμένω τις προτάσεις σας για κάτι καλύτερο ως την τιμή των 500 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ.
Διευκρινησε αν θελεις μονο καινουρια η σκεφτεσαι μεταχ γιατι ετσι υπαρχουν επιλογες

Reaction score
1.469
Διάφορα δεν θα αντιληφθείς πηγαίνοντας σε ενα αλλο ηχειο βάσης αντιστοιχου μεγέθους

Αναφερομαι για παράδειγμα στην προταση για ενα proac tablette 8

Διάφορα θα αντιληφθείς με ενα ηχειο επιδαπεδιο αν φυσικα μπορει να το φιλοξένησει ο χώρος σου

Επισης τωρα εχεις ενα ηχειο που σαν μεταχειρισμενο πουλάει σαν ζεστό ψωμι

Χαρακτηριστικο των monitor audio

Εκμεταλευσου τον χρόνο αυξησε το ποσο σου και τα ξαναλεμε ;)

Reaction score
64
Διαφορά δε θα δω.... Εδώ στο φόρουμ και σε άλλα ακούγονται συχνά υπερβολές του τύπου άλλαξα καλώδιο οπτικής ίνας και η διαφορά είναι τεράστια και η αγορά άλλου ηχείου με καλύτερα υλικά ενδεχομένως και δεν ξερω τι αλλο, δεν έχει διαφορά; Εκτός αν εννούμε ότι μέχρι τα 500-600 ευρώ τα bx2 είναι η κορυφή που αμφιβάλλω....

Ο χώρος μου δε μπορεί να φιλοξενήσει ηχείο δαπέδου.

Reaction score
6.235
Διαφορά δε θα δω.... Εδώ στο φόρουμ και σε άλλα ακούγονται συχνά υπερβολές του τύπου άλλαξα καλώδιο οπτικής ίνας και η διαφορά είναι τεράστια και η αγορά άλλου ηχείου με καλύτερα υλικά ενδεχομένως και δεν ξερω τι αλλο, δεν έχει διαφορά; Εκτός αν εννούμε ότι μέχρι τα 500-600 ευρώ τα bx2 είναι η κορυφή που αμφιβάλλω....

Ο χώρος μου δε μπορεί να φιλοξενήσει ηχείο δαπέδου.
Με απολυτη ειλικρινεια σε καινουργιο ηχειο μεχρι τα 300 ευρω το bronze 2 ειναι στις τοπ επιλογες. Νο 1 ειναι το dynaudio emit m20. Το m10 ειναι πιο μικρο και η διαφορα τιμης αμελητεα. Το b&w 605 s2 ειναι εξισου καλο αλλα οχι τοσο. Το monitor audio rx 2 που εχω εγω και πλεον κανει γυρω στα 650 καινουργιο αν το βρεις ειναι παλιεξαιρετικη επιλογη. Η διαφορα με το bx 2 ειναι καλο ηχειο αλλα καμια σχεση με αυτα. Ειναι η μερα με τη νυχτα αλλα μιλαμε και για ηχεια διπλασιας τιμης απο το bx 2

Reaction score
518
Καλο ειναι να μην παιζουμεπμε τις λεξεις.

Διαφορα θα δεις....της ταξεως 3-4%.μπορει να ειπα κ πολυ.και παλι οχι σε ολες τους τομεις.

Με καλες βελτιωσεις εστω τα βασικα και την τοποθετηση ηχειων κ στον χωρο απο ειδικο με εξοπλισμο θα παρεις το λιγοτερο ενα 20%... Διοτι τωρα φαντάζομαι τσ εβαλες οπως εσυ νομιζεις.

Αυτο που προσπαθω να σου δωσωδνα καταλάβεις είναι πως με 600ε εαν τα επενδυσεις στον χωρο θα παρεις μεγαλυτερη βελτιωση. Ωστοσο εαν τα επενδυσεις σε ηχειο θα παρεις πολυ μικρη βελτιωση.....οποτε θα πρεπει να διπλασιασεις το ποσο δλδ γυρω στο χιλιαρικο για να πεις οτι εχεις σωστη αναλογία τιμης αποδοσης.

Σου μιλαω σαν παθων. Πιστευω μια τετοια επιλογη θα σε κανει να μετανιώσεις. Φιλικα παντα.

Reaction score
6.235
Καλο ειναι να μην παιζουμεπμε τις λεξεις.

Διαφορα θα δεις....της ταξεως 3-4%.μπορει να ειπα κ πολυ.και παλι οχι σε ολες τους τομεις.

Με καλες βελτιωσεις εστω τα βασικα και την τοποθετηση ηχειων κ στον χωρο απο ειδικο με εξοπλισμο θα παρεις το λιγοτερο ενα 20%... Διοτι τωρα φαντάζομαι τσ εβαλες οπως εσυ νομιζεις.

Αυτο που προσπαθω να σου δωσωδνα καταλάβεις είναι πως με 600ε εαν τα επενδυσεις στον χωρο θα παρεις μεγαλυτερη βελτιωση. Ωστοσο εαν τα επενδυσεις σε ηχειο θα παρεις πολυ μικρη βελτιωση.....οποτε θα πρεπει να διπλασιασεις το ποσο δλδ γυρω στο χιλιαρικο για να πεις οτι εχεις σωστη αναλογία τιμης αποδοσης.

Σου μιλαω σαν παθων. Πιστευω μια τετοια επιλογη θα σε κανει να μετανιώσεις. Φιλικα παντα.
Σε τετοιες τιμες το να μιλαμε για ακουστικη βελτιωση χωρου δεν εχει νοημα. Σε nearfield ακροαση η διαφορα που θα ακουσει αν παει σε καποιο απο τα μοντελα που ανεφερα ειναι τεραστια τοσο σε ποιοτητα οσο και σε ενταση. Αν τωρα θελει να ακουει απο τα τρια μετρα δεν εχει νοημα η συζητηση (ειδικα σε τετοιες τιμες και εντος οικιακων χωρων) και εκει εχεις δικαιο εσυ οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα. Αλλα και παλι να εχεις bx2 και να επενδυεις σε ακουστικη βελτιωση για ενα τυπικο σαλονι κανα διχιλιαρο παλι δεν εχει νοημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.832
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos