Monitor Audio BX2 πρόβλημα στο tweeter (?)

Μηνύματα
121
Reaction score
41
Τον τελευταίο καιρό τα ηχεία μου ακούγονται διαφορετικά μεταξυ τους. τα τσέκαρα και με διαφορετικους ενισχυτές και πηγες και το πρόβλημα παραμένει. Το ένα από τα δύο ακούγεται πιο καθαρό και με ελαφρώς υψηλότερη ένταση. Επικοινώνησα με τη monitor audio και μου είπαν από το support να τραμπάρω τα midrange και τα tweeter για να δω αν πάει το πρόβλημα από το ένα ηχείο στο άλλο. Όντως το πρόβλημα μετατίθεται όταν τραμπάρω τα tweeter. Τι φαντάζεστε ότι είναι αυτό; Τι θα μπορούσα να κάνω;
 




Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Αν ήταν πρόβλημα στο crossover του ενός ηχείου, δε θα μετατοπιζόταν με την αλλαγή των μεγαφώνων.
Αντιπροσωπεία είναι η AVArt , επικοινωνήστε μαζί τους για να σας συστήσουν τι ακριβώς πρέπει να κάνετε
 



Μηνύματα
121
Reaction score
41
αυτό που περιγράφει το πρόβλημα καλύτερα είναι ότι τα ηχεία έχουν διαφορετική χροιά μεταξύ τους. οπότε μάλλον το θέμα είναι πιο σύνθετο. τι πιθανές συμπεριφορές θα είχαμε αν είχε πρόβλημα το ένα από τα 2 crossover?
 

Μηνύματα
121
Reaction score
41
πήγα στην αντιπροσωπεια, τα ηχεία μετρήθηκαν και βρέθηκαν ίδια στην απόδοση των συχνοτήτων. what do I do next?
 


PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Από τη στιγμή που, όπως λες, αλλάζοντας θέση στα tweeter το πρόβλημα περνάει από το ένα ηχείο στο άλλο, φταίει το ένα tweeter τελεσίδικα και δεν χρειάζεται άλλο ψάξιμο.
Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό η μέτρηση στο ένα ηχείο θα είναι οπωσδήποτε διαφορετική.
 




Μηνύματα
121
Reaction score
41
εχει κανείς στην περιοχή του Άργους τα ίδια ηχεία να καναμε μία δοκιμη;
 


east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Στις εποχες που ζουμε τα tweeter φτηναινουν καθε μερα και πιο πολυ .... μικραινουν σε βαθμο τον οποιο δεν μπορω να καταλαβω ( και οχι δεν μπερδευω τα tweeter νεοδυμιου με τα κανονικα ) οι διαστασεις τους ειναι κατα πολυ δυσαναλογες με τις επιδοσεις τους και γενικα ειναι πολυ οριακα υπολογισμενα .
Αρα δεν ειναι καθολου δυσκολο σε ηχειο παραγωγης να εχει "αρπαξει" ενα tweeter οπου μπορει να εχει και ηλεκτρονικη ζημια αλλα και μηχανικη ζημια ( κατι ξεκολλημενο η ξεκεντραρισμενο ) και φυσικα αν μιλαμε για κατι τετοιο παιζει και το σεναριο0 καπου να εχεις και περιοδικη συμπεριφορα .
Σωστα ειπαν οι φιλοι μας πιο πανω οτι απο την στιγμη που αλλαξες τις μοναδες και το προβλημα μεταφερθηκε τοτε οτι συμβαινει ειναι στις μοναδες και οχι στο υπολοιπο ηχειο .
Ειπες οτι τα πηγες και τα μετρησαν .....Που εγινε αυτο ?

Με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
121
Reaction score
41
Το πρόβλημα έχει μειωθεί πάρα πολύ μετά από πειραματισμό με την τοποθετηση των ηχείων. Ενδεχομένως η μετάθεση του προβλήματος με τη μεταθεση του τουίτερ να είχε να κάνει και με το χώρο και με ψυχολογικούς παράγοντες. Θα τα ακούσω τις προσεχεις ημέρες όπως τα έχω τοποθετημένα και θα επανέλθω.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Μην ξεχνας οτι ο χωρος παιζει παντα περιεργα παιχνιδια ...Πιο συγκεκριμενα εαν το ενα απο τα δυο σου ηχεια ειναι τοποθετημενο σε γωνια ειναι πολυ πιθανον τα μπασσα εκει να εχουν μια εμφαση η επιπλεον προβολη λογω της γωνιας .
Αυτο ευκολα μπορει να γινει αντιληπτο στο ανθρωπινο αυτι ως λιγοτερα πριμα .... αρα μπορει και αυτο να παιζει τον ρολο του .
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.991
Χωρίς να έχω τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα με klipsch, (άλλαξε η χροιά του ενός μαζί με ταυτόχρονη μείωση της έντασης), έβγαζε πάντως κάποιον ήχο. Αμέσως μετά την επίσκεψη στον Λάιο, αντικαταστάθηκε με νέο με άμεση φυσικά τακτοποίηση του προβλήματος. Σημειώνεται δε ότι τα μεγάφωνα δεν τυγχάνουν εγγυήσεως για προφανείς λόγους.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.309
Μηνύματα
2.858.049
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top