Monitor audio fb 210

Reaction score
118
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω 1 τέτοιο ηχείο το οποίο το είχα πάρει απο τον ιδρυτή μας όταν συνεργαζόταν με την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ. Εδώ και 6-8 χρόνια που έκανα μια μετακόμιση, δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει το ηχείο.
Πρίν λίγες μέρες που έπαθε μια ζημιά το woofer του Ζ906, είπα να ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το θηριάκι.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Έχει κάποιο τρίξιμο. Και το ακούς κυρίως όταν παίζει σε χαμηλή ένταση. Όταν βάζω δυνατά τον ενισχυτή σε ταινίες κλπ, υπερκαλύπτεται το πρόβλημα με τις δυναμικές χαμηλές αυτού του υπέροχου ηχείου. Εαν μιλήσω με εικασίες... λέτε να είναι κάτι μέσα στο ηχείο όπως πχ βίδες χαλαρωμένες, κώνος ξεκολλημένος κλπ κλπ; Εσείς τι πιστεύετε οτι μπορεί να έχει; Πως μπορώ να το ελέγξω προτού χρειαστεί να το πάω σε ειδικό; (Θέλω να το αποφύγω αυτό διότι δεν έχω αυτοκίνητο και με μηχανή αυτό δεν κουβαλιέται).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
3.523
Καλησπέρα. Από τις φωτο στο ιντερνέτ βλέπω ότι είναι subwoofer. Σε κάθε ηχείο έχει βίδες. Προσπάθησε να τις σφίξεις χωρίς να δώσεις πολύ πίεση και δες αν βελτιώνεται. Αν έχει γρίλιες μπροστά στα ηχεία θα πρέπει να τις αφαιρέσεις. Επίσης και η πλάτη έχει βίδες έλεγξε και αυτές.

Reaction score
118
Το μπροστινό ηχείο έχει σήτα. Το απο κάτω, όχι. Οκ, θα δω τι βίδες έχει και εαν δεν έχουν βάλει τίποτε ειδικές (αστεράκια κλπ) θα κάνω αυτό που μου λες!

Reaction score
3.523
Αν δε με απατούν τα μάτια μου, μάλλον είναι κλασσικές σταυροειδής.

Reaction score
118
Βρήκα το πρόβλημα. Είναι με το κάτω ηχείο. Στο επάνω ήθελαν λίγο σφίξιμο οι βίδες. Πήγα λοιπόν και απο κάτω και διαπίστωσα πως το λάστιχο γύρω απο το ηχείο, ανάρτησή του ας το πω σωστότερα, έχει ένα σημείο που έχει μπεί μέσα όπως βλέπεις στην φώτο. Πατώντας με το χέρι το ηχείο μέσα έξω, ακούω τον ήχο που αναπαράγεται ως το περιγραφόμενο πρόβλημα. Άρα.... τι κάνω; Να ξεβιδώσω το ηχείο να δω τι μπορώ απο μέσα να κάνω; (τα άσπρα που βλέπεις είναι... ιστοί απο αράχνες :p )

Attachments

Reaction score
3.523
Βρήκα το πρόβλημα. Είναι με το κάτω ηχείο. Στο επάνω ήθελαν λίγο σφίξιμο οι βίδες. Πήγα λοιπόν και απο κάτω και διαπίστωσα πως το λάστιχο γύρω απο το ηχείο, ανάρτησή του ας το πω σωστότερα, έχει ένα σημείο που έχει μπεί μέσα όπως βλέπεις στην φώτο. Πατώντας με το χέρι το ηχείο μέσα έξω, ακούω τον ήχο που αναπαράγεται ως το περιγραφόμενο πρόβλημα. Άρα.... τι κάνω; Να ξεβιδώσω το ηχείο να δω τι μπορώ απο μέσα να κάνω; (τα άσπρα που βλέπεις είναι... ιστοί απο αράχνες :p )
Κάνε μια προσπάθεια με προσοχή χωρίς να γίνει κάποια ζημιά και δες από κάτω αν έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν βλέπω πάντως σοβαρό πρόβλημα. Εύχομαι να βρεις λύση.

Reaction score
118
Και... ναίιιι έγινε "δουλειά". Το ψηλοσκάλισα με το χέρι ισιώνοντας το όσο μπορώ δίχως όμως να ισιώσω τον κώνο κλπ αλλα το βελτίωσα αρκετά, του έκανα την ανάρτηση μέσα έξω και δεν άκουγα τίποτε πλέον. Μετά το βίδωσα και τώρα που έκανα δοκιμή, βλέπω πως πέτυχε η προσπάθεια. Δεν ξέρω εαν πετσικάρει πάλι με την χρήση έτσι μόνο του δίχως μετακίνηση. Ελπίζω πως οχι. Νομίζω πάντως πως είναι λάθος της εταιρίας να έχουν το κάτω ηχείο σκέτο, "γυμνό".
Και μια ερώτηση για εσάς τους γνώστες: Με βάση την φώτο που παραθέτω τώρα, τι ρυθμίσεις λέτε πρέπει να κάνω; Για καλό στακάτο κινηματογραφικό μπάσο;

Υ.Γ. Θανάση το link που μου έγραψες δεν ανοίγει όσο κι αν επανέλαβα την προσπάθεια. Δεν πατιέται καν.

Attachments

• 102,9 KB Προβολές: 0

Reaction score
9.061
Το παρακάτω είναι ......... δε ξέρω γιατί δε σου άνοιγε
όσο για το σαμπ το volume θα πρέπει να είναι στη μ;eση, έχεις ενισχυτή δικάναλο η πολυκ;aναλο για να κάνει το Auto set up

Reaction score
118
Εαν το volume το πάω στην μέση, θα πέσει το σπίτι κάτω. Το έχω εκεί και πάλι είναι πολύ. Διότι είναι μικρά τα υπόλοιπα ηχεία. Και δεν μπορώ να ανοίξω την ένταση πολύ. Όπως λες όμως, εαν υπάρχει ρύθμιση στον ενισχυτή, ενδεχομένως μπορώ απο εκεί να φτιάξω τις εντάσεις. Όμως τον πήρα κι αυτόν τελευταία μέσω αγγελίας και δεν έχω βρεί τρόπο ρύθμισης εντάσεων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab