Monitor Audio RS-W12 και AVR Denon 2809

Reaction score
782
Καλησπέρα, προχθές παρέλαβα το συγκεκριμένο sub της Monitor και θέλω να το συνδέσω με τον ενισχυτή μου (Denon 2809).

Το sub έχει line in ένα ζευγάρι RCA (κόκινο και άσπρο).
Ο ενισχυτής έχει pre out έξοδο για sub ένα RCA (μαύρο).

Το sub θα τοποθετηθεί δεξιά και πίσω στον χώρο θέασης και αυτό
σημαίνει ότι θα χρειαστώ καλώδιο 8-9 μέτρα το μέγιστο.
Παρακαλώ, επειδή είμαι σχετικά νέος και άπειρος στον χώρο αν μπορούσατε να μου λύσετε τα εξής:

Υποθέτω πως θα χρειαστώ καλώδιο Υ (1RCA σε 2RCA). Όλα καλά μέχρι εδώ?
Πρέπει να αγοράσω έτοιμο ή αξίζει να πάω σε κάποιο μαγαζί να μου φτιάξει κατά παραγγελία (ίσως λόγω αρκετών μέτρων)?
Αν γίνει παραγγελία τί διατομής, προδιαγραφών και πόσο να στοιχίζει το μέτρο (5,10,15 ευρώ) και πόσο οι connectors και ποιοί? Επίχρυσοι?
Η pre out έξοδος του ενισχυτή είναι ψηφιακή? Το line in του sub? Αναλογικό?

Πάω σε ψηφιακό καλώδιο ή αναλογικό? Interconnect ή κάτι άλλο?
Σε ποιά κατηγορία τιμής να κυμανθώ για καλώδιο Υ 9 μέτρων?
Αν πάω σε εταιρίας τί προτείνετε? Να παραγγείλω μέσω internet και απο πού?

Θα χρειαστώ και καλώδιο ρεύματος 6-7 μέτρα. Να πάω σε κατάστημα υλικών ηλεκτρολογικού υλικού και να το φτιάξω εκεί ή να πάρω μια προέκταση για το ήδη υπάρχων?
Αν φτιάξω ένα εξ αρχής τί διατομής-θωράκισης να είναι?

Τελικά αξίζει όλος αυτός ο πονοκέφαλος ή στην κατηγορία που είμαι (και με αυτό το υλικό που διαθέτω) πάω απλά σε ότι φθηνότερο και απλό?

Συγνώμη άν κούρασα κάποιους...αλλά είπα και πρίν:
Νέος και άπειρος!
Αναμένω τα φώτα σας!

σημ:Το home cinema σύστημά μου είναι:
Denon AVR-2809 (7x150W)
Front Speakers: Monitor Audio RS8 (175W RMS)
Rear Speakers: Monitor Audio RS1 (80W RMS)
Center Speaker: Monitor Audio RS LCR (120W RMS)
Subwoofer: Monitor Audio RS W12 (500W RMS)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Kαλώς ήρθατε tarantino και καλή χρονια!

Ξεκινώντας να σας πω ότι θα χρειαστείτε ένα καλώδιο που στην μιά πλευρά(αυτή που συνδέεται στον ενισχυτή)θα έχει 1 βύσμα και στην άλλη 2 βύσματα.Αυτό γίνεται για να κερδίσει το sub κάποια db σε ένταση.

Οι συνδέσεις είναι αναλογικές.

Όσον αφορά το καλώδιο υπάρχουν αρκετές λύσεις στα μέτρα που θέλετε και σε σχετικά οικονομικές τιμές(50-60 ευρώ).Για ιδιοκατασκευή καλύτερα να σας απαντήσει κάποιο άλλο μέλος.

Για καλώδιο τροφοδοσίας απεθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρικό εξοπλισμό(πχ Βενιέρης)μιας και νομίζω ότι εκεί θα βρείτε σίγουρα κάτι που να σας καλύπτει.

Reaction score
782
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.
Φίλε gstriftos ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές.

Μήπως θα μπορούσατε να αναφερθήτε λίγο περισσότερο στην σύνδεση 1RCA σε 2RCA έναντι της σύνδεσης 1RCA σε 1RCA?
Ποιά τα πλεονεκτήματα της κάθε μίας?

Reaction score
62

Μήπως θα μπορούσατε να αναφερθήτε λίγο περισσότερο στην σύνδεση 1RCA σε 2RCA έναντι της σύνδεσης 1RCA σε 1RCA?
Ειλικρινά, είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν έχω δει καμία διαφορά στο δικό μου!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.368
Απάντηση: Monitor Audio RS-W12 και AVR Denon 2809

Ούτε εγώ.

Αν υπάρχει και δεν έχουμε το κατάλληλο αυτί

ας απαντήσει π.χ.ο Argi:105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Περίπου 6 decibel μεγαλύτερη ένταση....

Reaction score
782
Δηλαδή ισχύει κάποιος κανόνας που να ορίζει πως για κάθε επαφή κερδίζεις (ή χάνεις, ανάλογα) 3db?
Είναι το ίδιο όταν κάποιος δεν βάζει connectors στα καλώδια των ηχείων του για να κερδίζει -ενδεχωμένος- μερικά db?
Αν ισχύει αυτό, είναι 3db την φορά πάντα?

Επίσης, ποιά η γνώμη σας για τα καλώδια της Oehlbach?

Έχω βρεί στο παρακάτω link καλώδιο 2RCA σε 1RCA το οποίο νομίζω πως είναι αυτό που χρειάζομαι (Oehlbach Subwoofer-Y-Kabel NF 1 schwarz 12m 205712, 85 euro χωρίς τα μεταφορικά).

http://www.tsnversand.de/lautsprech.../oehlbach-subwoofer-y-kabel-nf-1-schwarz.html

Είναι καλά θωρακισμένο ή επειδή ξεπερνάει τα 10 μέτρα σε μήκος θα έχω βόμβο?

Επίσης έχω παρατηρήσει πως η Oehlbach βάζει κάποια βαθμολογία στα προιόντα της (στην περίπτωση αυτή έχει 4 στα 5 αστέρια).
Τί μπορεί να σημαίνει αυτό? Είναι αξιόπιστο?

Έχεται να προτείνετε κάποιο εγγυημένο-δοκιμασμένο site με καλές τιμές ωστέ να παραγγείλω το καλώδιο απο εκεί?

ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
50
Αφού θες 8-9 μέτρα το μέγιστο γιατί κοιτάς το 12μετρο; Κατά τ' άλλα δε βλέπω κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο καλώδιο.

Reaction score
782
Το 12μετρο το κοιτάω και για μελλοντική χρήση. Μετακομίζω σε λίγους μήνες και δεν θα ήθελα να μπώ ξανά στην διαδικασία να αγοράσω πάλι καλώδιο sub. Ο χώρος θα είναι μεγαλύτερος.

Όπως ειμαι τώρα μου αρκεί το 8μετρο.

Reaction score
782
Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει κανένα καλό online μαγαζί για αγορά καλωδίου?

Εννοώ να είναι εντός Ευρωπαικής Ένωσης (με λίγα μεταφορικά) και να έχει αγοράσει ήδη κάποιος προιόντα απο εκεί.

Παρακαλώ μια βοήθεια εδώ.

σημ: Το μήκος που θα χρειαστώ είναι 8 μέτρα (αργότερα -όταν μετακομίσω εννοώ- βλέπουμε).

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538