Monitor Audio rs6

Reaction score
3
Καλησπέρα,

Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία monitor audio silver RS6;;;

Σκέφτομαι να τα αγοράσω και μαζί με το κεντρικό να φτιάξω ένα home cinema....

Θεωρούνται καλά ηχεία;;; Είναι δοκιμασμένα;;;

Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν αρκετά χρήσιμη... ευχαριστώ

Reaction score
50
Φίλε μου καλωσήρθες καταρχήν! Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς δοκιμασμένα (φαντάζομαι αν έχει ακουστεί κάποιο πρόβλημα) πάντως μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο εγώ δεν έχω ακούσει. Όσο αφορά την ηχητική τους ποιότητα, αυτό κατά κύριο λόγο εξαρτάται από εσένα. Πήγαινε άκουσέ τα και αν σ' αρέσουν... δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Επειδή όμως ρωτάς και τη δική μας άποψη, εγώ τουλάχιστον έχω την καλύτερη γνώμη γι' αυτά.

Από'κει και πέρα όμως παίζουν ρόλο και άλλες παράμετροι. Πχ. σε τι χώρο θα τα βάλεις; Για τι χρήση τα θέλεις; Μόνο για home cinema ή και για μουσική; Έχεις ακούσει και άλλα ηχεία;

Reaction score
3
Απάντηση: Monitor Audio rs6

ειναι πολυ καιρό στην αγορά αυτά τα ηχεία;;; γνωρίζει κανείς;;;

Reaction score
50
Είναι πάνω από ένα χρόνο στην αγορά. Η σειρά RS αντικατέστησε τη σειρά Silver που ήταν στην αγορά πολύ καιρό, η οποία αντικαθιστούσε την προηγούμενη σειρά (δε θυμάμαι ακριβώς όνομα) η οποία ήταν επίσης πολύ καιρό κτλ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα RS είναι μεν σχετικά καινούρια, αλλά με αρκετή "ιστορία" πίσω τους.

Reaction score
0
Καλώς όρισες και από εμένα. Τυγχάνει να έχω τα συγκεκριμένα ηχεία (κεντρικό + κύρια ) εδώ και κανένα μήνα. Δεν έχω προλάβει λόγω δουλειάς να κάνω τις ακροάσεις που θα ήθελα όπως επίσης δεν έχω επίσης προλάβει να τα στρώσω. Τα οδηγεί ένας φτηνός 916 της Pioneer με καλά σχετικά καλώδια χωρίς διπλοκαλωδιώσεις κλπ. Στο σύστημα δεν υπάρχει sub.

Μέχρι στιγμής σε ότι αφορά το home cinema μπορώ με σιγουριά να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Κρυστάλλινος ήχος, πολύ καλές μεσαίες άριστο ταίριασμα με το κεντρικό και το βασικότερο, απορώ γιατί κάποιος να χρειάζεται με αυτά τα ηχεία ένα sub, εκτός και αν θέλει να τρίζουν οι τοίχοι του γείτονα. Βάλαμε ένα 515 της yamaha για δοκιμή και περισσότερο χάλασε την εικόνα παρά την έφτιαξε στο μπάσο (γενικά δεν μου αρέσουν πολύ τα μπουμπουνητά).

Σε στέρεο τώρα, δεν είμαι εξίσου ικανοποιημένος αλλά ξαναλέω ότι ακόμα δεν έχω ασχοληθεί όσο θέλω με ρυθμίσεις και ίσως (σίγουρα) φταίει σε μεγάλο βαθμό και ο ενισχυτής. Αρκετό μπουμάρισμα και το πιο σημαντικό που με χαλάει ιδιαίτερα είναι το ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω στερεοφωνική εικόνα που θα περίμενα. Στην ηχοέκφραση που τα άκουσα ήταν εντελώς διαφορετικά ηχεία (άλλη ηχητική αλυσίδα και άλλος χώρος).

Επειδή καλό είναι να τοποθετείται η κριτική πάντα σχετικά αφού τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά, μιλάμε για ποιοτικά ηχεία που δέχονται κριτική σε λεπτομέρειες για τις οποίες πολύ πιθανόν να μην ευθύνονται αυτά. Γι' αυτό η καλύτερη προσέγγιση όταν ανεβαίνεις σε αυτήν την τάξη τιμής είναι τα cdάκια σου παραμάσχαλα και βόλτα στα μαγαζιά για ακροάσεις...

Reaction score
14
Καλησπέρα,
Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία monitor audio silver RS6;;;

Πολύ καλή.

Συνεχίζουν επάξια την προηγούμενη σειρά Silver.
Ήχητικά διαφέρουν από αυτή λίγο. Κάποιοι λένε προς το καλύτερο.
Στο φινίρισμα διαφέρουν αρκετά. Προς το ...άριστο!

Reaction score
0
Σε στέρεο τώρα, δεν είμαι εξίσου ικανοποιημένος αλλά ξαναλέω ότι ακόμα δεν έχω ασχοληθεί όσο θέλω με ρυθμίσεις και ίσως (σίγουρα) φταίει σε μεγάλο βαθμό και ο ενισχυτής. Αρκετό μπουμάρισμα και το πιο σημαντικό που με χαλάει ιδιαίτερα είναι το ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω στερεοφωνική εικόνα που θα περίμενα. Στην ηχοέκφραση που τα άκουσα ήταν εντελώς διαφορετικά ηχεία (άλλη ηχητική αλυσίδα και άλλος χώρος).

Επειδή καλό είναι να τοποθετείται η κριτική πάντα σχετικά αφού τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά, μιλάμε για ποιοτικά ηχεία που δέχονται κριτική σε λεπτομέρειες για τις οποίες πολύ πιθανόν να μην ευθύνονται αυτά. Γι' αυτό η καλύτερη προσέγγιση όταν ανεβαίνεις σε αυτήν την τάξη τιμής είναι τα cdάκια σου παραμάσχαλα και βόλτα στα μαγαζιά για ακροάσεις...
Έχω κι εγώ τα RS6 και πραγματικά το ηχείο σε μεσαίους προς μεγάλους χώρους παίζει θαυμάσια! Ο χώρος όμως είναι πραγματικά σημαντική παράμετρος, και στο σχόλιο του Δημήτρη θα προσέθετα το να προσπαθήσεις να ακούσεις τα ηχεία σε παραπλήσιο χώρο με το δικό σου!

Όταν άκουσα εγώ τα ηχεία στην Ηχοέκφραση έπαθα πλάκα από τη στερεοφωνική εικόνα που έδωσαν. Πλέον, στο σπίτι, και μετά από ένα χρόνο συμβίωσης μαζί τους, ακόμα δεν έχω πάρει τη στερεοφωνική είκονα που θέλω, μιας και τα ηχεία παίζουν σε ένα χώρο 4m x 4m και πολύ κοντά στον πίσω τοίχο. Μπάσο υπεραρκετό για το χώρο, σε σημείο που κάποιες φορές ο ήχος είναι μπουμαριστός. Παρ' όλα αυτά υπάρχει πιθανότητα να φταίνε και τα συνοδά μηχανήματα, μια και παίζουν με ένα dvd της philips και με προενισχυτής έναν πολυκάναλο της marantz. Έτσι ψάχνομαι σχετικά με το αν πρέπει να πάω στα GS10 που είναι βάσης αλλά της ανώτερης σειράς της Monitor Audio.

Συμπέρασμα: Απίθανο ηχείο, ειδικά για home cinema καταστάσεις, αλλά πάντα σε συνάρτηση με το χώρο στον οποίο θα παίξει.

Υ.Γ: ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ηχείο! Όποιος-α το βλέπει χωρίς σίτα μένει και το χαζεύει! Θα κάψε (γυναικείες) καρδιές!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas