monitor pc 24"(ips?)

Reaction score
17
διαβασα για τα πανελς που αξιζει και πρεπει να εχεις για σωστη επεξεργασια αλλα και για να βλεπεις σωστα τις φωτογραφιες σου και σκεφτομαι να παρω μια οθονη.(http://mansurovs.com/best-monitor-for-photography)

αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν δεν εχω την δυνατοτητα να καλιμπραρω την οθονη μου θα δω μεγαλες διαφορες απο αυτην που εχω τωρα;(Monitor Lg Flatron L207WT 20" με dvi εξοδο)

εχουν μεγαλη διαφορα τα mva-pva απο τα ips?
μου λετε καποιες προτασεις για καθε κατηγορια;

παιχνιδια δεν παιζω ουτε πολλα βιντεος βλεπω απο το Pc
δεν θα ηθελα να χαλασω πανω απο 600 ευρω αν ειναι δυνατον...

ευχαριστω!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.528
Από το TN, πιθανότατα θα φαίνεται καλύτερα ένα ακαλιμπράριστο MVA/PVA ή IPS, κυρίως στην ομοιογένεια του panel. Δεν θα έχει άλλο χρώμα επάνω και άλλο κάτω όπως τα περισσότερα ΤΝ. Δεν θα έχει ευαισθησία στην παραμικρή κίνηση του κεφαλιού, και τα λευκά θα είναι λευκά παντού.

Ενα IPS δεν θα είναι απαραίτητα καλύτερο από ένα MVA, ιδίως σε καθημερινή χρήση.

Εχω π.χ. 2 από τα IPS ΗΡ2475 που αναφέρει το λινκ, και τα έχω σετάρει να κοιμούνται στα 15 λεπτά. Οταν ξυπνήσουν, αργούν να σταθεροποιήσουν την εικόνα τους, κάτι αρκετά ενοχλητικό γιά εμένα.

Εχω και ένα ΜVA Eizo 24", το οποίο είναι μακράν το καλύτερο monitor που είχα ποτέ.

Γενικά, θα πρότεινα ένα IPS DELL, με μεγάαααλη εγγύηση. Γιατί εντός εγγύησης, η DELL σκίζει. Εκτός, σε σκίζει! :114:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.099
Σε γενικες γραμμες υπαρχουν αξιοπρεπεις υλοποιησεις απο καθε ειδος πανελ.

Επισης ποια η χρηση που θα κανεις στη οθονη σου?
Διοτι αν ειναι για απλα πραγματα κ παιχνιδια, εγγραφα, σερφαρισμα, δεν ξερω αν αξιζει να επενδυσεις σε κατι ακριβο.

Εκτος κι αν θελεις απλα να βλεπεις τα παντα με πιστοτητα και σωστη χρωματικη απεικονιση-διαχειριση χρωματος.

Reaction score
17
Απάντηση: monitor pc 24"(ips?)

θελω να βλεπω οσο γινεται με πιστοτητα και σωστη χρωματικη απεικονιση-διαχειριση χρωματος τις φωτογραφιες που θα βγαζω με την dslr μου.
αλλες δουλειες θα ειναι μονο εγγραφα, σερφαρισμα.
μου προτειναν και αυτην την οθονη σαν πολυ καλη λυση σε καλα λεφτα:Dell U2311H

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.099
Η Dell ειναι μια πολυ καλη λυση στα πανελ, χωρις να ναι ομως η κορυφαια.
Η HP ειναι κι αυτη μια πολυ καλη περιπτωση.

Με λιγα λογια θελεις μια οθονη για φωτογραφια αν δεν κανω λαθος.
Και κατι που δεν μπορει ευκολα να απαντηθει απο πολλους ειναι το ποια οθονη ειναι σωστημ ορθη, ποια ερχεται δηλαδη και "στρωνει" με καλη πιστοτητα κ πιστη αναπαραγωγη.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.099
Ριξε μια ματια στο παρακατω λινκ,

https://shop.colourconfidence.com/s...tor-showroom/a61470c3a8dc6278d39bd4b4e4cd5d47

ενα αξιοπιστο καταστημα με πολλες προτασεις.

Η μεγαλυτερη διαφορα που μπορεις να κανεις κατα τη γνωμη μου (περαν απο την επιλογη μιας πολυ καλης οθονης βεβαια, που απο ενα επιπεδο κ πανω ειναι ολες φανταστικες) ειναι να παρεις ενα καλο κολοριμετρο μ ενα καλο software για καλιμπραρισμα.

Παλι κατα τη γνωμη μου το καλυτερο αυτη τη στιγμη ειναι της Color Eyes σε συνδυασμο με το Spyder 3 Pro η το DTP 94.

http://www.integrated-color.com/cedpro/coloreyesdisplay.html

Ο Κωστας EAR το πηρε κι αυτος, αν θελει κ μπορει ας μας πει 2 λογια για το πριν κ το μετα, πως εβλεπε κ πως βλεπει, πως "δουλευε" κ πως δουλευει τωρα. και γενικα τη γνωμη του πανω στο θεμα που αντιμετωπιζε κι ο ιδιος.

Aπεφυγε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φτηνες λυσεις σε θεμα color management!

Επισης να προτεινω, προσωπικα παλι, να κινηθεις εστω, τουλαχιστον στη κατηγορια του 1000ρικου.
Εκει τα πραγματα σοβαρευουν κ οι λυσεις ειναι πραγματικα σωστες κ διαχρονικες , μιας κ μια φορα θα παρεις την καλη οθονη σου, να μη το μετανοιωσεις μετα.

LaCie, Nec, Eizo ειναι και οι 3 απιστευτες , με διαφορα μοντελα για καθε βαλαντιο.Και βεβαια HP.

Reaction score
17
Απάντηση: monitor pc 24"(ips?)

ευχαριστω γιαννη!
απο οτι καταλαβα μια απο τις καλυτερες φτηνες λυσεις ειναι η dell που σου ειπα στα 220 ευρω περιπου και μετα ανεβαινει σταδιακα η τιμη μεχρι και χιλιαρικο..
θα δω τι θα κανω γιατι τα οικονομικα ειναι λιγο καπως...
τωρα και για software αν και ετσι ειναι το σωστο μου φαινεται πολυτελεια για τα λεφτα που εχω δυστυχως...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.824
Members
38.502