Moon (2009)

Reaction score
59
[IMGl]http://img2.pict.com/8b/81/5e/1813617/0/moon.jpg[/IMGl]

Το τελευταίο μέρος που θα περίμενες ποτέ να βρεθείς.

Ελληνική Πρεμιέρα 22/10/2009

Γυρίστηκε μέσα σε 33 ημέρες και μέσω της μεγάλης απεργίας των σεναριογράφων. Ο σκηνοθέτης δήλωσε πως για αυτό το λόγο είχε τους καλύτερους τεχνικούς που θα μπορούσε να βρει. Τα γυρίσματα που δείχνουν τη Σελήνη έγιναν μέσα σε τρεις μέρες, με τη χρήση μικρών μοντέλων.

Ο Sam Bell είναι ένας αστροναύτης που ζει τα τελευταία χρόνια στο Φεγγάρι και εργάζεται σε ένα πρόγραμμα με το οποίο βοηθάει την γη να μειώσει το πρόβλημα της ενέργειας που αντιμετωπίζει.

Sam Rockwell,Kevin Spasey

Reaction score
0
Απάντηση: Moon (2009)

Planet Earth Is Blue...
του zerVo
Έχουν, δεν έχουν περάσει τέσσερα λεπτά παρακολούθησης του φιλμ και αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια. Το έργο το έχω ξαναδεί! Το φόντο γνώριμο, αυτό το ενοχλητικό ολόλευκο στεριλέ, με τα κουμπάκια που αναβοσβήνουν και τις οθόνες που γράφουν ανεξήγητα μηνύματα, είναι συνυφασμένο με οποιαδήποτε σοβαρή sci-fi γραφή έχει καταχωρηθεί στην μνήμη μου. Στο επίκεντρο ο αστροναύτης, με αθλητική περιβολή τρέχει, γυμνάζεται, καταναλώνει τα άσκοπα χιλιόμετρα του διαδρόμου. Εκσυγχρονίστηκαν φαντάζομαι μέσα μου, δεν αφήνουν πια τον άνθρωπο να γυρνοβολά μέσα στον στρογγυλό θάλαμο, εκμεταλλευόμενος την αντιβαρύτητα. Ξάφνου ανάβει μια τηλεόραση, βίντεο, λέει από την πατρίδα. Να δεις που θα δείξει και το παιδί του, σε σύνδεση με τη γη, σκέφτηκα. Πράγματι δεν έπεσα έξω, οι ομοιότητες διαδέχονται η μία την άλλη ωσάν καταιγίδα. Αν σε λίγο εμφανιστεί και ομιλών κομπιούτερ, που ελέγχει την κατάσταση, νομίζω πως δεν θα έχει νόημα να παρακολουθήσω άλλο. Έπεσα σε κλώνο! Μπορείς τώρα να φανταστείς, πως από αυτή την μη-θετική προκατάληψη που μου δημιούργησε το πρώτο πεντάλεπτο, κατέληξα τελικά να χειροκροτήσω - με θέρμη, μα νοερά - μόλις άρχισαν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους? Όχι καλέ μου, δεν είδα μια ακόμα Οδύσσεια του Διαστήματος, μόλις παρακολούθησα το ένα και μοναδικό Moon. Που εντέλει δεν το σκηνοθέτησε ο Zowie Bowie, μα ο σπουδαίος Duncan Jones!

http://lessthanzervo.blogspot.com/2009/10/moon-duncan-jones.html

Reaction score
8

Ομορφη κινηματογραφιση,ωραια φωτογραφια,υπνωτικη
ατμοσφαιρα & εξαιρετικη ερμηνεια απο τον πρωταγωνιστη.
Στα συν & η μουσικη του αγαπημενου Clint Mansell που δεν
φτανει τις προιγουμενες δουλειες του που εκανε για τον Αρανοφσκι
(Π,Ρέκβιεμ για ένα όνειρο,fountain) αλλα βοηθαει την ταινια.

Συνολικα εχουμε να κανουμε με μια μικρη παραγωγη που ο
σκοπος της ειναι να προβληματισει & δεν απευθυνεται στους
φαν των πολλων εφε & της διασκεδασης.
Αυτο σε συναρτηση με το μονοτονο της ιστοριας,που δεν θα
μπορουσε να ειναι & αλλιως με το θεμα που διαπραγματευεται
η ταινια την καθιστα & δυσκολη για τους πολλους..

Reaction score
134
Εγώ ένα έχω να πω.Σε μία περίοδο που έχουμε πήξει στα εφφέ και στις CGI σκηνές δράσης το Moon είναι πραγματικά μία όαση στην έρημο.

Δεν είμαι κατά των ταινιών με πολλά εφφέ και πολλή δράση,αντίθετα μάλιστα.Αλλά όταν βλέπω ένα τέτοιο αριστούργημα δεν μπορώ παρά να βγάλω το καπέλο στον δημιουργό του.Είναι μία sci-fi όπερα που πραγματικά χάνεσαι στο μυστήριο της ταινίας και σε κρατάει μέχρι το τελευταίο λεπτό.Και όταν αναλογιστείς ότι η ταινία κόστισε μόλις 5 εκ. δολάρια σε κάνει να σκέφτεσαι αν τελικά χρειάζονται 100 και 200 εκ. για να φτιάξεις μία καλή ταινία όπως έχει αρχίσει να γίνεται τελευταία.

Πραγματικά όταν άρχισα να την βλέπω δεν περίμενα πολλά.Στον τέλος έμεινα με ανοιχτό το στόμα.Ταινία που σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα,ταινία που σου βγάζει πολλά συναισθήματα (Ειδικά εκεί που επικοινωνεί με την κόρη του που έχει πια μεγαλώσει ήταν απίστευτη σκηνή),ταινία με κορυφαία ερμηνεία από τον Sam Rockwell και τον Kevin Spacey,ταινία με υπέροχα εφέ της Σελήνης (Νόμιζα ότι ήταν πολύ καλά CGI εφφέ και όχι πραγματικά μοντέλα σε κλίμακα),ταινία που για μένα αξίζει τουλάχιστον κάποιο όσκαρ και πραγματικά ελπίζω να πάρει.

Καλά τα ρομπότ,οι εξωγήινοι και οι εξολοθρευτές που είδαμε φέτος αλλά είναι απλά διασκέδαση.Για μένα το Moon είναι τέχνη...

Reaction score
6

Επιτέλους μια ταινια επιστημονικής φαντασίας που χωρις δεύτερη σκεψη την βαζεις στη ταινιοθήκη σου μαζι με τις παλιές .
Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπανω αποψεις.

Reaction score
0

Για να βαλεις στην ταινιοθηκη σου μια ταινια, δεν σημαινει οτι σκεφτεσαι οτι θα θελησεις να την ξαναδεις στο μελλον? Εγω τουλαχιστον δεν νομιζω οτι θα ηθελα να την ξαναδω. Σιγουρα προβληματιζει με το σεναριο της πανω σε ενα συγκεκριμενο ζητημα, αλλα απλως αν τυχει ποτε να συζητησεις για αυτο το θεμα, θα την θυμηθεις και θα πεις το παραδειγμα της ιστοριας της ταινιας. Αλλα να κατσεις να ξαναδεις ολη την ταινια, μου φαινεται λιγο δυσκολο. Εκτος αν θα κανεις μαθημα υποκριτικης ή κατι παρομοιο ... Σαν θεαμα δεν προσφερει πολλα πραματα και εφοσον πανω κατω την ιστορια θα την θυμασαι, για δευτερη θεαση θα ελεγα οτι δεν προσφερεται, χωρις να παυει βεβαια να ειναι μια καλη σχετικα ταινια...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89