mp3 djing - προτάσεις.

Reaction score
5
Καλησπέρα.

Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα, αλλά προηγουμένως θα κάνω μια μικρή εισαγωγή: ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το djing και τα τελευταία χρόνια το είχα σχεδόν παρατήσει λόγω έλλειψης χρόνου. Ο εξοπλισμός μου τότε αποτελούνταν απο έναν Numark μίκτη, 2 πικάπ επίσης Numark (δεν είχα λεφτά για mk2:133:) και 2 cd players Pioneer 500άρες (τις οποίες έχω πουλήσει).

Αποφάσισα λοιπόν να βρω κάποιον τρόπο ώστε να μπορώ κυρίως να μιξάρω mp3s, όχι από software, αλλά από κάποιο player. Επίσης θα με βόλευε να φορτώνω mp3 κατευθείαν από laptop ή απο φορητό σκληρό ή από flashάκι ώστε να μη χρειάζεται να καίω άσκοπα δισκάκια. Η λύση των rewritable cd's μου φαίνεται χρονοβόρα και ποτέ μου δε χόνεψα τα cdrw... Mε λίγα λόγια σκοπός μου είναι να μπορώ να φορτώσω γρήγορα ένα κομμάτι στο player χωρίς διαδικασία.

Άλλη μια παράμετρος του "προβλήματός" μου είναι πως θέλω να αποφύγω ΑmericanDj, Cortex, Hercules κλπ. Θα προτιμούσα κάτι πιο δοκιμασμένο. H Pioneer θα ήταν καλή περίπτωση...

Για μίκτη σκέφτομαι Xone:62 μιας και θέλω οπωσδήποτε 4 κανάλια.

Εσείς τι θα προτείνατε? Υπάρχει κάποια σοβαρή συσκευή που να είναι και mixer και player μαζί?

Οποιαδήποτε πρόταση-ιδέα είναι ευπρόσδεκτη! :103:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.202
Απάντηση: mp3 djing - προτάσεις.

Γενικά είμαι εναντίον των "όλα σε ένα" συσκευών.
Διαβάζοντας αυτά που αναφέρεις, κι από τη στιγμή που έχεις βάλει στο μάτι ένα πολύ καλό/ποιοτικό mixer,θα σου πρότεινα το Pioneer CDJ400 που έχει τα χαρακτηριστικά που θες.
Κυρίως σε ενδιαφέρει αυτό:

USB Integration and MP3 Playback
The CDJ-400's cosmetic design is simple and compact yet elegant with all of its various controls and features located directly on top of the unit. A USB port found on the face of the player allows DJs to play their MP3 music collection from a wide variety of portable music devices such as thumb drives, MP3 players or external hard drives. With the use of a multi-function selector knob/button and its large, bright, dot-matrix LCD display, locating and accessing of files from these types of music devices as well as MP3 music files on CD and CD-R/RW through the CD slot are done with a turn and press of the knob.
Είναι λίγο ακριβά βέβαια (η καλύτερη τιμή που έχω ακούσει είναι γύρω στα 500€ έκαστο), αλλά αξίζουν τα λεφτά τους.

Εγώ παίζω ακόμα με βινύλια γι' αυτό και δεν έχω πιο εξειδικευμένη γνώμη. Απλά ακούω τις γνώμες των φίλων που εμπιστεύομαι. :126:

Reaction score
1.844

... Αποφάσισα λοιπόν να βρω κάποιον τρόπο ώστε να μπορώ κυρίως να μιξάρω mp3s, όχι από software, αλλά από κάποιο player ...
Δεν είμαι ντιτζερέη :138: αλλά θα ήθελα να μάθω το λόγο που αποκλείεις την επιλογή κάποιου λογισμικού, σαν το VirtualDJ, που χρησιμοποιείται κατά κόρον, από τόσους συναδέλφους σου, για τη μίξη mp3's. Αφού μάλιστα έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις υπολογιστή, αποκτάς ένα σωρό πλεονεκτήματα, ευελιξία, ταχύτητα και ακρίβεια αλλαγών, οικονομία (αφού θα υπάρχει έτσι κι' αλλιώς ο υπολογιστής). :431:

Reaction score
1
Γιατι ακομα και το πιο καλο software και το πιο καλο hardware δεν προσφερουν την αμεσοτητα και τον ταυτοχρονο ελεγχο που σου προσφερουν ενας μικτης και 2 CDJ.

Ειδικα αν οι αλλαγες γινονται καθε 1 με 1μιση λεπτο (βλεπε ελληνικα tracks), ή πρεπει ο dj να κανει ενα απαιτητικο προγραμμα.

Κατα τα αλλα το Virtual DJ ειναι το κορυφαιο που εχω δουλεψει μεχρι στιγμης.

Reaction score
8
Θα επιμεινω κι εγω στην αποψη του φιλου <<anemelos>> για τους λογους που εσυ προανεφερες.

Δεν ξερω βρεβαια εκτος απο το Virtual dj αν εχεις δοκιμασει το Mix Meister η το Tractor dj Studio.

Ειναι δυο ολοκληρομενα προγραμματα με τα οποια μπορεις αφ'ενος να κανεις εκπληκτικες μειξεις με πολυ μεγαλη ταχυτητα και ακριβεια, αφ'ετερου μπορεις να ηχογραφησεις τις μειξεις σου και να τις χρησιμοποιησεις για μελλοντικες δουλειες σου.

Δοκιμασε τα (υπαρχουν παντου σπασμενα) και εαν σου κανουν μπορεις να τα αγορασεις, μιας και εισαι εεπαγγελματιας.

Η αλhθεια ειναι πως θελουν αρκετο ψαξιμο και δυο καρτες ηχου, μια για το pb και μια για monitoring.

Αυτα θα σε συμβουλευα πριν προβεις σε οποιανδοιποτε αγορα μηχανηματων.

Φιλικα
Β.Β

Reaction score
1
Θα επιμεινω κι εγω στην αποψη του φιλου <<anemelos>> για τους λογους που εσυ προανεφερες.

Η αλhθεια ειναι πως θελουν αρκετο ψαξιμο και δυο καρτες ηχου, μια για το pb και μια για monitoring.
Το πιο βασικο απο ολα ειναι αυτο που λεει ο noisemaker, και πριν κανεις οτιδηποτε, ξεκινα απο εκει.

Δυο καρτες ηχου.

Reaction score
1
Ψάχνοντας στο thomann είδα αυτό : http://www.thomann.de/gr/hercules_dj_console_rmx.htm

Μπορεί να λες πως δε θες να μπλέξεις με hercules αλλά δυστυχώς (και μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό) είναι το μόνο προϊόν που έχει 2 ανεξάρτητες εξόδους, μια για κάθε κανάλι. Ό,τι άλλο είδα είναι απλοί controlers δηλαδή θα χρειαστείς κάρτα ήχου (εξωτερική αφού μιλάς για laptop) με 2 εξόδους, τρέχα γύρευε ...

Βέβαια δεν έχει master out άρα για mobile djing πάλι θα χρειαστείς κάρτα ήχου αλλά με 1 μονο έξοδο.

GTX

Reaction score
39
Γιατι ακομα και το πιο καλο software και το πιο καλο hardware δεν προσφερουν την αμεσοτητα και τον ταυτοχρονο ελεγχο που σου προσφερουν ενας μικτης και 2 CDJ.

Ειδικα αν οι αλλαγες γινονται καθε 1 με 1μιση λεπτο (βλεπε ελληνικα tracks), ή πρεπει ο dj να κανει ενα απαιτητικο προγραμμα.

Sorry δε θέλω να θίξω κανέναν ούτε να το παίξω εξυπνάκιας αλλά αμεσότητα και έλεγχος για mixαρισμα ελληνικών??? Ε μου ακούγεται κάπως. Να μας έλεγες ότι το θες γιατί κάνεις τίποτα δίλεπτες αλλαγές με beatmatch να το καταλάβω αλλά για Ελληνικά???

Πάντως αν θες να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στη λύση Software το πλέον επαγγελματικό software με πραγματικά άπειρες δυνατότητες για mixing ακόμα και on the fly remixing είναι το Ableton Live.

Reaction score
1

Κανενα προβλημα και καμμια παρεξηγηση. Μαλλον εγω δεν το εθεσα σωστα.

Στα clubs οι περισσοτεροι που λενε τον εαυτο τους dj και παιζουν......ελληνικα παιζουν συνηθως μονο τα ρεφρεν των κομματιων αντε και ενα κουπλε. Φυσικα οι περισσοτερες αλλαγες ειναι καρφωτες και λεω για αμεσοτητα γιατι μεσα στον λιγο χρονο που εχουν πρεπει να βρουν το cue του κομματιου και να κανουν την αλλαγη.

Προσωπικα δεν παιζω ετσι γιατι το θεωρω τελειως βλακεια. Αν μιλαμε για σωστο mix με beatmatch κλπ τοτε τα software κανουν μια χαρα δουλεια και εχουν πολλες δυνατοτητες για να δημιουργησεις.

Reaction score
8
Sorry δε θέλω να θίξω κανέναν ούτε να το παίξω εξυπνάκιας αλλά αμεσότητα και έλεγχος για mixαρισμα ελληνικών??? Ε μου ακούγεται κάπως. Να μας έλεγες ότι το θες γιατί κάνεις τίποτα δίλεπτες αλλαγές με beatmatch να το καταλάβω αλλά για Ελληνικά???

Τι να κανουμε τωρα υπαρχουν και αυτα (αχρειαστα να ειναι).Οχι δεν εχω τιποτα με την Ελληνικη μουσικη. Ισα-ισα. Τις Ελληνικες μπουρδες που μας πλασαρουν για μουσικη οι Ελληνες μουσουργοι δεν αντεχω.

Πάντως αν θες να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στη λύση Software το πλέον επαγγελματικό software με πραγματικά άπειρες δυνατότητες για mixing ακόμα και on the fly remixing είναι το Ableton Live.

Το Ableton φιλτατε ειναι ενα εκπληκτικο προγραμμα, το οποιο ομως για να το μαθεις να το δουλευεις σωστα, μπορει να περασει και κανενα εξαμηνο.[/QUOTE]

Reaction score
8
Re: Απάντηση: mp3 djing - προτάσεις.

Κανενα προβλημα και καμμια παρεξηγηση. Μαλλον εγω δεν το εθεσα σωστα.

Στα clubs οι περισσοτεροι που λενε τον εαυτο τους dj και παιζουν......ελληνικα παιζουν συνηθως μονο τα ρεφρεν των κομματιων αντε και ενα κουπλε. Φυσικα οι περισσοτερες αλλαγες ειναι καρφωτες και λεω για αμεσοτητα γιατι μεσα στον λιγο χρονο που εχουν πρεπει να βρουν το cue του κομματιου και να κανουν την αλλαγη.

Προσωπικα δεν παιζω ετσι γιατι το θεωρω τελειως βλακεια. Αν μιλαμε για σωστο mix με beatmatch κλπ τοτε τα software κανουν μια χαρα δουλεια και εχουν πολλες δυνατοτητες για να δημιουργησεις.
Συμφωνω απολυτα

Τα dj softwares που υπαρχουν τωρα κανουν καταπληκτικη δουλεια και ειναι και ευχρηστα. Ασε που δεν κοστιζουν εναν περιδρομο λεφτα ..

Reaction score
0
Τα τελευταία 3 χρόνια παίζω με το hercules mk2 το Virtual Dj. Μόλις πρίν απο 2 ημέρες αγόρασα τα cdj400 (Κοσμάς, στοά φεξη 480€) και τα δοκίμασα και μπορώ να σου πώ οτι είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει έως σήμερα στο pc djing. Και δεν θα έχεις ποτέ το άγχος να μην σου "κολλήσει" το pc αφού με ένα απλό κουμπάκι απο controller το γυρνάς σε ένα απλό cd/mp3 player παίζοντας με cds μέχρι να επανεκκινήσεις το pc σου. Για να λειτουργήσουν ΔΕΝ χρειάζονται timicode cds απλά τα συνδέεις με ενα καλόδιο usb στο pc και ο ήχος παράγεται απ'τις cdj400 και όχι απο την κάρτα ήχου του pc και όπως καταλαβαίνεις έχουμε και πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου σε σχέση με τους περισσότερους άλλους τρόπους για pc djing.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas