MP3 PLAYERS

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχοντας κατα νου να παρω ενα απο αυτα τα μικρα mp3 players με μνημη flash κυριως (τον μικρο σκληρο τον φοβαμαι λογω ευαισθησιας του), θελω να σας ρωτησω:
Τι mp3 player εχετε - τυπος, μνημη κλπ-κι αν εισαστε ευχαριστημενοι, πια τα υπερ και πια τα κακα αυτων.

Reaction score
3
Απάντηση: MP3 PLAYERS

'Εχω ένα IRIVER με δίσκο έδω και 2 χρόνια και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ (για την ώρα) πρόβλημα, άσε που έχω και έναν εξωτερικό 6GB.
Από πολλούς φίλους με ipod να σου πω ότι ούτε και αυτοί είχαν πρόβλημα (απλά το ipod δεν έχει FM και για εμένα αυτό είναι έλλειψη)

Reaction score
19
Εγώ έχω ένα Creative Muvo V200 512MB FM. Προτιμώ flashάδικο για να μη μασάει τίποτα από πεσίματα κτλ και επίσης επέλεξα ειδικά το συγκεκριμένο γιατί είναι τύπου usb stick και δε χρειάζεται να κουβαλάω καλώδια μαζί μου αν θέλω να τσιμπήσω στα γρήγορα κάποιο mp3 από κάπου.
Σε σχέση με τα περισσότερα που έχω ακούσει έχει ίσως τον καλύτερο ήχο χάρη στα πολύ καλά ακουστικά του, όπως και όλα σχεδόν τα creative. Μπράβο τους σ'αυτό το κομμάτι, γιατί οι περισσότεροι δίνουν ακουστικά που ούτε για διακοσμητικά δεν αξίζουν.

Από την άλλη, όταν το έψαχνα πριν 6-8 μήνες και δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι τώρα, μείνε μακρυά από τα Sony. Αυτά ακόμα δεν παίζουν mp3, transcode σε ATRAC κάνουν όταν τα περνάς! Επίσης δεν μπορείς να τα χρησιμοποίησεις για άλλα αρχεία παρά μόνο αν τους ορίσεις συγκεκριμένο χώρο, από τον οποίο όμως δεν μπορείς να παίξεις mp3. :crazy_1:

Θα το ξεπεράσεις Sony, που θα πάει...

Reaction score
0

Πήρα πριν λίγο καιρό το Creative Zen V plus 4Giga και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Πολύ καλή απόδοση ήχου,ενσωματομένο ραδιο με καλή λήψη,πολύ μικρές διαστάσεις,λίγο πάνω απο 40 γρ βάρος ,foto album,voice rec,line in rec....

Τα μείον του:

Τα ακουστικά στη συσκευασία είναι για τα μπάζα....το δοκίμασα με κάτι ακουστικά της Thomson που είχα πάρει με 3 ευρώ και ακούγεται υπέροχα ειδικά στα μπάσα.

Στη συσκευασία δεν υπάρχει φορτιστής,οπότε αναγκαστικά φορτίζεται μέσω USB...άντε τωρα να κουβαλάς λαπτοπ για να φορτίζεις το creative.O φορτιστής κοστίζει περίπου 25 με 30 ευρώ.:mad_3:

Attachments

Reaction score
7
Μείνε μακρυά από τα Sony. Αυτά ακόμα δεν παίζουν mp3, transcode σε ATRAC κάνουν όταν τα περνάς! Επίσης δεν μπορείς να τα χρησιμοποίησεις για άλλα αρχεία παρά μόνο αν τους ορίσεις συγκεκριμένο χώρο, από τον οποίο όμως δεν μπορείς να παίξεις mp3. :crazy_1:

Θα το ξεπεράσεις Sony, που θα πάει...
Κάποτε ίσχυε αυτό που λές...τώρα πλέον έχουν native υποστήριξη MP3. Απλά ισχύει ότι και στα iPod. Χρειάζεται πρόγραμμα για να περάσεις τα MP3 στη συσκευή. Βέβαια το πρόγραμμα της Sony είναι το τραγικό SonicStage wall_1
Πάντως θεωρούνται από τα κορυφαία σε ποιότητα ήχου αλλά με χαμηλή στάθμη στην έξοδο ακουστικών λόγω μιας νομοθεσίας.(Για κάποια μοντέλα υπάρχει Hackεμα για τον περιορισμό αυτό). Πάντως αν διαθέτεις καλό budget και απαιτείς κορυφαίο ήχο, mass storage πρωτόκολλο επικοινωνίας και υψηλή ποιότητα κατασκευής προτίμησε μοντέλα των iAudio/iriver.
Θα σου πρότεινα με σειρά της αρεσκείας μου τα εξής: iaudio D2 (κορυφαίος ήχος, touchscreen, ενσωματωμένο ηχείο και με δυνατότητα επέκτασης μνήμης μέσω κάρτας SD, υποστηρίζει και SDHC), iriver clix2 (πολύ καλός ήχος, εξαιρετική σχεδίαση, οθόνη OLED και πολύ φιλικό UI μέσω του D-click συστήματος), iriver X20 (πολύ καλός ήχος, ενσωματωμένο ηχείο και δυνατότητα επέκτασης μνήμης μέσω κάρτας microSD)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Δηλαδή, οι συσκευές MP3 που αναγνωρίζονται από το λειτουργικό σύστημα ως μια εξωτερική μνήμη flash (όπως συμβαίνει με τις ψηφιακές φωτ. μηχανές της Olympus), ή εξωτ. σκληρός δίσκος, δεν είναι ο κανόνας;

Reaction score
0
Η Sony εχει δικους της κανονες!!!!
Και αν βαλεις και αυτο το προγραμμα που δινει μαυρο φιδι που σ εφαγε
Εμενα (καλα...μπορει να εκανα και γω καποιο λαθος στην εγκατασταση) μου εκανε μανταρα ολο το κομπιουτερ.
Ασε που ειδα και επαθα να το απεγκαταστησω.
Αγορασα στην πιτσιρικα μου ενα Yepp της Samsung και ειnai μικρο ,ευχρηστο, καλοηχο, με ραδιο και εγγραφη απο αυτο.
Τα δε ακουστικα του, εξαιρετικα.
Χωραει 1 γιγα και τα υποστηριζει σχεδον ολα τα forma.(εκτος απο της ...Sony!!!)

Reaction score
7
Δηλαδή, οι συσκευές MP3 που αναγνωρίζονται από το λειτουργικό σύστημα ως μια εξωτερική μνήμη flash (όπως συμβαίνει με τις ψηφιακές φωτ. μηχανές της Olympus), ή εξωτ. σκληρός δίσκος, δεν είναι ο κανόνας;
Δυστυχώς όχι δεν είναι ο κανόνας (σε ότι αφορά μουσικά αρχεία και την άμεση αναπαραγωγή τους από τη συσκευή). Σου επιτρέπουν να περάσεις τα αρχεία σου σαν εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, αλλά τη μουσική σου μπορείς να την ακούσεις μόνο αν την μεταφέρεις μέσω του λογισμικού που συνοδεύονται.
Τέτοια προγράμματα είναι το iTunes (Apple), SonicStage (Sony), Windows Media Player (Microsoft Media Transfer Protocol, χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές συσκευών MP3). Τα iriver για παράδειγμα σου επιτρέπουν με το κατάλληλο Firmware να διαλέξεις μεταξύ UMS (Universal Mass Storage) και MTP (Media Transfer Protocol). Το τελευταίο ίσως κάποιοι το προτιμούν γιατί αυτομάτως ταξινομεί τη μουσική ανά Genre, Artist, Album κ.τ.λ. δημιουργόντας ένα αρχείο Database στο Player. Εγώ προσωπικά προτιμώ UMS και Browsing στους φακέλους του Player.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Χρηστο
εχω υπ΄οψη μου το δικο σου και ειναι (ή ηταν) μεσα στις επιλογες μου) αλλα αφου με εξτρα φορτιστη και καλιτερα ακουστικα η τιμη του θα παει περι τα 200e, tote einai asymforow. H Creative εχει τα Zen nano (αυτα τα μικρα λευκα σαν αναπτηρες μπικ!) που εχουν οντως φοβερο ηχο. Αρα (επανερχομαι) με μια τετοια δαπανη (+) παμε για σκληρο δισκο εστω 30αρι, αφου το θελω κυριως για μουσικη. Γιατι τα iPod δεν εχουν ραδιο; υπαρχει κανεναν εξτρα; (ειναι δυνατον να μην βγηκε;)
Αυτα τα mp3 με σκληρο εχουν αυξημενη καταναλωση;

Reaction score
2
Δεν ξερω τι λετε για τα Sony, αλλα ειχα πετυχει το 20ρι μοντελο στο stock στο Πλαισιο πριν απο 2 χρονια στα 150€ (οταν καινουριο ειχε κοντα στην 300ρα) και το χτυπησα χωρις δευτερη σκεψη. Εκνευριστικοτατο το προγραμμα για να περνας τραγουδια, αλλα κατα τα αλλα απολυτα ευχαριστημενος. Καλη μπαταρια (μην ξεχναμε οτι μιλαμε για μοντελο με δισκο ετσι), ευχρηστο, compact, ποιοτητα ηχου απο αποδεκτη εως καλη, αλλα το κυριοτερο? Σκυλι. 1.5 χρονο τωρα εχει φαει αμετρητες τουμπες (συμπεριλαμβανομενης μιας κλωτσιας που εφαγε στον αερα ενω ετρεχα και εφυγε απο την τσεπη μου, οπου μετα το σουτ διεγραψε ιπταμενο μια αποσταση 4-5 μετρων μεχρι που εσκασε σε ενα προφυλακτηρα και εκανε 2-3 τουμπες στην ασφαλτο) και δεν εχει καλαταβει ΤΙΠΟΤΑ. Με δισκο ειπαμε, ε?

Reaction score
0

Χρηστο
εχω υπ΄οψη μου το δικο σου και ειναι (ή ηταν) μεσα στις επιλογες μου) αλλα αφου με εξτρα φορτιστη και καλιτερα ακουστικα η τιμη του θα παει περι τα 200e, tote einai asymforow. H Creative εχει τα Zen nano (αυτα τα μικρα λευκα σαν αναπτηρες μπικ!) που εχουν οντως φοβερο ηχο. Αρα (επανερχομαι) με μια τετοια δαπανη (+) παμε για σκληρο δισκο εστω 30αρι, αφου το θελω κυριως για μουσικη. Γιατι τα iPod δεν εχουν ραδιο; υπαρχει κανεναν εξτρα; (ειναι δυνατον να μην βγηκε;)
Αυτα τα mp3 με σκληρο εχουν αυξημενη καταναλωση;
Δε κλαίω τα λεφτά που έδωσα για το Zen V plus μιας και το πήρα προσφορά μόνο 90 ευρώ σε ιταλικό κατάστημα:cool_1:. Το μόνο κακό είναι πως μόλις είδα το Samsung YP-K3 4GB και το ερωτεύθηκα !

Τελικά μάλλον το Zen θα πάρει δρόμο σύντομα :happy_5::happy_5::happy_5:

btw η creative λάνσαρε το Zen Stone για να χτυπήσει το Ipod suffle.

Τώρα περι Mp3 player me HD...εξαρτάται απ τη χρήση...αλλά ο κανόνας του:" Όσο περισσότερα κινητά μέρη,τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα για ζημία"
ισχύει κι εδώ

Attachments

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Δε κλαίω τα λεφτά που έδωσα για το Zen V plus μιας και το πήρα προσφορά μόνο 90 ευρώ σε ιταλικό κατάστημα:cool_1:. Το μόνο κακό είναι πως μόλις είδα το Samsung YP-K3 4GB και το ερωτεύθηκα !

Τελικά μάλλον το Zen θα πάρει δρόμο σύντομα :happy_5::happy_5::happy_5:

btw η creative λάνσαρε το Zen Stone για να χτυπήσει το Ipod suffle.

Τώρα περι Mp3 player me HD...εξαρτάται απ τη χρήση...αλλά ο κανόνας του:" Όσο περισσότερα κινητά μέρη,τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα για ζημία"
ισχύει κι εδώ
Αν το βαρεθηκες στειλτο αυριο κιολας!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Kατ'αρχήν μακριά απο τα υπερτιμημένα Ipod - εκτός αν είσαι fashion victim που δε σε κόβω για τέτοιο! :mrgreen:

Εγώ πριν κανένα τρίμηνο "χτύπησα" αυτό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος:
Samsung YP-U2R - 2Gb UltraSlim MP3 Player -With FM Radio

Είναι από τις καλύτερες αγορές μου.
Το έψαξα αρκετά πριν καταλήξω σε αυτό. Aρχικά ήταν να πάρω ένα USB stick με 45 ευρώ. Τελικά έδωσα τα διπλά (ο αδερφός μου δηλαδή που ήθελε να μου κάνει δώρο, αλλά nvm) και πήρα αυτό το Samsung.

Είναι MP3 player με πολύ καλή ποιότητα ήχου (καλύτερη από τα περισσότερα mp3 player που έχω ακούσει και με πολύ καλό EQ), radio, ηχογράφηση, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που φορτίζουν γρήγορα από τη USB με 14 ώρες αυτονομία (και λίγο παραπάνω στην πράξη), καλή εργονομία και, φυσικά, δουλεύει σαν απλό USB stick εκτός των παραπάνω.

Reaction score
7.109
Creative Vision M 30GB, το εχω ενα χρονο με χρηση σαν φορητο,συνδεση με το hi-fi,χρηση σαν φορητος σκληρος δισκος για μεταφορα δεδομενων.Παιζει ολα τα φορμα ηχου αλλα και εικονας και με τη τελευταια αναβαθμιση στο firmware εχει Ελληνικο μενου σε ολες τις λειτουργιες και διαβαζει ελληνικα χωρις προβλημα.
Μονο μειονεκτημα η αργοπορια της εδω αντιπροσωπειας στην εισαγωση αξεσουαρ.

Reaction score
0
Πιστεύω ότι αν κάποιος δεν έχει απόλυτη ανάγκη το ραδιόφωνο τα iPod αποτελούν πολύ καλή και ασφαλή επιλογή.
Ειδικά το iPod Nano είναι κατά τη γνώμη μου το μέτρο σύγκρισης για κάθε mp3 player, εξαιρετικό από κάθε άποψη.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: MP3 PLAYERS

Στη συσκευασία δεν υπάρχει φορτιστής,οπότε αναγκαστικά φορτίζεται μέσω USB...άντε τωρα να κουβαλάς λαπτοπ για να φορτίζεις το creative.O φορτιστής κοστίζει περίπου 25 με 30 ευρώ.:mad_3:
Με πολύ-πολύ λιγότερα μπορείς να πάρεις έναν φορτιστή που βγάζει έξοδο usb.

Reaction score
7
Εγώ έχω αυτό http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=6362 και δεν το αλλάζω με τίποτα μέχρι να βγεί κάποιο άλλο που να το πλησιάζει σε δυνατότητες και ήχο. Συνδεδεμένο με εξωτερικό DAC μέσω optical out κάποια "χρυσά αυτιά" δεν πίστευαν στα αυτιά τους ότι έπαιζε αυτό. Επίσης και με αναλογική έξοδο παίζει πολύ καλά. Μια ωραία παρουσίαση από το TNT Audio: http://www.tnt-audio.com/sorgenti/iriver_e.html
Επιπλέον με το Firmware/Software που μπορεί κάποιος να κατεβάσει από εδώ www.rockbox.org , το μηχάνημα κάνει παπάδες και παίζει μη απωλεστικά συμπιεσμένα αρχεία ήχου και άλλα πολλά. Φυσικά για όποιον θέλει αναπαραγωγή φωτογραφιών και βίντεο απλά το ξεχνάει.

Reaction score
7.109
Εχει δικιο ο unforgiven,για το δικο μου creative καλωδιο jack-rca (audio+video) και φορτιστη εφτιαξα με 8 ευρακια!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.011
Members
38.521