MP3/WMA decoding από AV amplifiers?

Reaction score
50
Παιδιά να ρωτήσω κάτι: κοιτώντας τα specifications του Marantz SR-8500 βλέπω ότι δεν έχει decoder για WMA Pro/WMA/MP-3. Αυτό πώς μεταφράζεται; Ότι αν ένα player που παίζει MP3 για παράδειγμα συνδεθεί ψηφιακά με το ραδιοενισχυτή, ουσιαστικά δε θα γίνεται αναπαραγωγή του κομματιού;;; Αν καταλαβαίνω καλά το decoding πρέπει να το κάνει το player και μετά να πάει στο ραδιοενισχυτή; Δηλαδή MP3/WMA κομμάτια θα παίζουν μόνο σε αναλογική σύνδεση player - AV amplifier; Ισχύουν αυτά που λέω ή κάπου δεν έχω καταλάβει καλά; Επίσης τι συμβαίνει με άλλους γνωστούς ραδιοενισχυτές; Πχ για τους Denon 3805, Arcam AVR-300, Yamaha 2500 ισχύει η ίδια κατάσταση ή μπορούν να παίξουν WMA/MP3 με ψηφιακή σύνδεση; (στα specifications των ραδιοενισχυτών αυτών δεν έχω βρει κάτι σχετικό - του 2500 δεν το έχω ψάξει). Θα μπορούσε ίσως να μας διαφωτίσει κάποιος κάτοχος των παραπάνω μοντέλων ή και μικρότερων/παλιότερης σειράς...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reaction score
0
Μμμ. . .
Λοιπόν με έβαλες σε σκέψεις μια και μέχρι σήμερα δεν με είχε απασχολήσει το γεγονός πώς να παίξω αλλού ΜΡ3 εκτός από το PC μου.
Το Pioneer 656 παίζει ΜΡ3 αλλά δεν το είχα ψάξει ιδιαίτερα το θέμα.
Πήρα λοιπόν ένα CD με ΜΡ3 και αυτό έπαιξε κανονικά μέσω του DENON 3803 τόσο μέσω ψηφιακής όσο και αναλογικής σύνδεσης.
Ψάχνοντας στο Manual του DENON (έτσι στα γρήγορα) δεν είδα πουθενά να γράφει για αναπαραγωγή MP3.
Τώρα για περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά θα το ψάξω γιατί δεν ξέρω. Πάντως και όταν έβγαλα το MPEG--> PCM conversion για το digital out στο 656 τα πράγματα δεν άλλαξαν, άρα δεν κάνει κάποια μετατροπή το player για το digital out, εκτός και αν αυτό γίνεται μόνιμα για το ΜΡ3 και δεν αλλάζει.
WMA δεν ξέρω μια και το player δεν το υποστηρίζει, άρα ότι και να το ταΐσω δεν θα καταλάβει.. . . :cry:

Reaction score
50
Μάλιστα, οπότε λογικά με Denon προϊόντα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Πάντως θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να μην παίζει και στον Marantz... Από την άλλη τι σημαίνει τότε η μη ύπαρξη WMA/MP3 decoder;

Reaction score
449
Εφόσον μπορεί να παίξει mp3 ή wma το dvd player τότε είτε με αναλογική, είτε με ψηφιακή σύνδεση στον ενισχυτή θα παίζονται κανονικά.
Οι decoders στους ενισχυτές έχω την εντύπωση ότι χρειάζονται, μόνο αν συνδεθούν με usb.

Reaction score
0
Hi all,

από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή DVD-player που να βγάζει σε ψηφιακή έξοδο mp3/wma bitstream. Συνήθως, στο setup του κάθε μηχανήματος μπορούμε να επιλέξουμε ως digital audio output PCM ή bitstream. Στην πρώτη περίπτωση, ότι δίσκο και να παίξουμε (CD, DVD-Video) η έξοδος θα είναι δικάναλη ψηφιακή PCM. Στη δεύτερη θα είναι dolby-digital (AC-3), DTS, MPEG etc. Οπότε και τα αποτελέσματα της δοκιμής του theflame είναι απολύτως λογικά και αναμενόμενα.

Με βάση τα παραπάνω, σε γενικές γραμμές, η ενσωμάτωση mp3/wma decoders σε AV ολοκληρωμένους, δεν είναι απαραίτητη. Βέβαια, δεν ισχύει το ίδιο για άλλες εφαρμογές, όπου για παράδειγμα ο ολοκληρωμένος έχει δυνατότητες wired ή wireless ethernet δικτύωσης (δείτε π.χ. τον ONKYO TX-NR5000E), οπότε και θα πρέπει ιδανικά να διαθέτει extra streaming decoders.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.193
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon