MTRON MSP 7000 SSD - Raptors Beware

Reaction score
5
1200 dollars...μόνο για τους πολύ πωρωμένους...
Σε 2 χρόνια τα ξαναλέμε...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: MTRON MSP 7000 SSD - Raptors Beware

Οι τιμές είναι πολύ υψηλές γιατί μιλάμε για τους "premium" SSD (από άποψη ταχύτητας κυρίως). Όταν βγουν οι...ακόμα πιο "premium" θα πέσουν κατακόρυφα οι τιμές σε αυτούς. Εγώ πιστεύω σε 1-1.5 χρόνο που θα αγοράσω το επόμενό μου desktop PC θα μπορώ να βάλω έναν από δαύτους για το λειτουργικό μου και τα απολύτως απαραίτητα progs. Οι πρώτοι SSD με τις μικρότερες ταχύτητες είναι ήδη εντός budget.

Reaction score
1

η καλύτερη μαγκιά αυτή την στιγμή είναι να πάρεις τους USB Flash Corsair Voyager GT ( προσοχή στον τίτλο , πρέπει να είναι GT ) προς το παρόν μέγιστο μέγεθος είναι 8 G , με δυνατότητες εγγραφής σε 22MB/s και ανάγνωσης σε 30 MB/s , μόνο του σε ένα controller USB ( ώστε να έχει διαθέσιμο όλη την χωρητικότητα ) του ρίχνεις το os που θες , και πετάααααάει .....

Σημείωση , οι ταχύτητες γραφής ανάγνωσης στα USB sticks είναι MBytes , ενώ στους σκληρούς ( μαζί και τους SSD επάνω ) είναι σε Mbits ...

Αρα υπάρχει εμφανές λάθος στον τρόπο μέτρησης ταχύτητας ...
Εαν θέλουμε να τα συγκρίνουμε στη σωστή ταχύτητα έχουμε

SSD εγγραφή 90 Mb ανάγνωση 120 Mb
GT εγγραφή 176 Mb ανάγνωση 240 Mb

Αυτά ως ένα πιο value for money off topic ...

Reaction score
5
Re: Απάντηση: MTRON MSP 7000 SSD - Raptors Beware

Φίλε μου μάλλον τα μπέρδεψες.
η καλύτερη μαγκιά αυτή την στιγμή είναι να πάρεις τους USB Flash Corsair Voyager GT ( προσοχή στον τίτλο , πρέπει να είναι GT ) προς το παρόν μέγιστο μέγεθος είναι 8 G ,
Μέγιστο μέγεθος είναι 32GB όπως δείχνει το site της Corsair.
Σημείωση , οι ταχύτητες γραφής ανάγνωσης στα USB sticks είναι MBytes , ενώ στους σκληρούς ( μαζί και τους SSD επάνω ) είναι σε Mbits ...
Εδώ είναι το λάθος. Δες λίγο το διάγραμμα εδώ:
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3167&p=2
1 ΜΒ = 1.000.000 bytes
1 Mb = 1.000.000 bits = 125.000 bytes = 125 kilobytes

Σε Mbits/sec είθισται να δείχνουμε την ταχύτητα π.χ. της ADSL σύνδεσης...όχι των σκληρών...

Άρα οι SSD είναι σαφώς ταχύτεροι του USB 2.0, που έχει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα τα 480 Mbit/sec, δηλαδή 60 MB/sec.

P.S.: Το Megabyte μπορεί και να ισούται με 1,048,576 bytes ή 1,024,000 bytes, ανάλογα με ποιόν κατασκευαστή μιλήσεις. Αυτό σωστά θα το λέγαμε Mebibyte.

Reaction score
1.847
Οι πληροφορίες λένε πως η Samsung (ο παγκόσμιος πρωτοπόρος στις μνήμες) έχει αρχίσει μαζική παραγωγή Solid State Disks, και πριν το καλοκαίρι θα τους βγάλει στην αγορά.
Θα είναι όμως 2,5΄΄ (για φορητούς). Τα μοντέλα για επιτραπέζιους θα ακολουθήσουν αργότερα. :cry:
Αυτό το λέω γιατί με τις σημερινές τιμές δεν δικαιολογείται ελπίδα για μαζικές πωλήσεις, άρα οι τιμές όχι μόνο θα πέσουν αλλά θα χτυπήσουν κιόλας! Κάτι στα 70-80 ευρώ τα 32 Gb, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έχει ακόμα δρόμο,για να αντικαταστήσουμε τους παλιούς. :mad_2:

Reaction score
1

@Ak1s ξανα κοίτα στην corsair για GT ... το απλό voyager πάει ως 32 όχι το GT ...
CMFUSB2.0-1GB 1GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-2GBGT 2GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-2GB 2GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-4GBGT 4GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-4GB 4GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-8GBGT 8GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-8GB 8GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-16GB 16GB USB Flash Drive
CMFUSB2.0-32GB 32GB USB Flash Drive

δες στα κόκκινα τι διαφορά έχουν ...

Οσον αφορά το MB και τα Mb, εγώ μπερδεύτηκα , όντως οι ταχύτητες των σκληρών είναι σε MBytes , οπότε η σύγκριση πάει όντως έτσι
SSD ανάγνωση 120 εγγραφή 90
USB ανάγνωση 30 εγγραφή 22

και νόμιζα ότι είχα πετύχει φλέβα ...

Το μπέρδεμα υπήρχε χρόνια στο μυαλό μου , αφού νόμιζα ότι το sATA και αντίστοιχα οι pATA έχουν ρυθμό μεταφοράς σε Mbits ...

Reaction score
5
Σωστός ως προς το GT!
Παρεπιπτόντως έχω ένα απλό voyager εδώ και 1 χρόνο και είναι πολύ βολικό. Κάνει και γκελ στο γραφείο σαν γόμα! :lol:

Reaction score
19
Εγώ έχω το κοκκινάκι το GT (που το πετάω κάτω κάθε φορά που το δείχνω σε κάποιον :lol:) και είναι το ταχύτερο usb που είχα ποτέ! :bravo:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

:shock:

As a pre-requisite to this article, reading last weeks Mtron Professional 16GB Solid State Drive review would give you a great insight to current high end solid state technology. Thanks to our good friend Shawn at NeoStore.com, we had an additional 7 drives shipped overnight for this current review. So, as you can see in the "Battleship Mtron" picture above, our test bench had a total of 9 X Mtron 16GB SSD's (Solid State Drive's) in Raid 0. As you can imagine, a drive setup like this can cost upwards of $7000 at the present time. We horded and jumped onto this technology fast at NLH. We decided heck, why not try and test out the theoretical maximums on throughput using these SSD's? Yes I know exactly what you're thinking: Who in their right mind would have a drive setup like this? This is what we do here at Next Level Hardware.com. We take hardware to the absolute maximum. When something is already fast enough, we try and make it faster.​
http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/

Reaction score
2
Τελικα, μπορουμε να εχουμε Winxp σε usb stick, και να boot αρεις απο αυτο ?
Υπαρχει καποιος οδηγος ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ