MUSICAL FIDELITY XPSU ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

Reaction score
1
Καλησπέρα! Έχω το musical fidelity X-LPS v3 phono stage και θα ήθελα να μάθω αν το περιβόητο τροφοδοτικό XPSU προσφέρει κάτι παραπάνω στον ήχο από τον μετασχηματιστή που συνόδευε το μηχάνημα.
Αξίζει τον κόπο αυτή η ανάβαθμιση και πόσο κοστίζει αυτό το ''βαρελάκι'';

Reaction score
27
Απάντηση: MUSICAL FIDELITY XPSU ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

Είμαι κάτοχος της αλυσίδας Χv3 που αποτελείται από το ΧRAY v3 (για τρανσπορτ) ΧDACv3 (dac) X10v3 (λαμπάτο buffer) XPSU (τροφοδοτικό) έχω και το XLPS V3 που είναι συνδεδεμένο πάνω στο τροφοδοτικό ΧPSU το οποίο δέχεται μέχρι και τέσσερις συσκευές της σειράς αυτής. Παλιότερα έιχα και τον λαμπάτο ενισχυτή ακουστικών της σειράς και αυτόν συνδεδεμένο πάνω στο ίδιο εξωτερκό τροφοδοτικό.

Το συμπερασμα είναι πως όσο βελτιώνεται η τροφοδοσία τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα (αν και το "κουμπί" της αλυσίδας είναι το λαμπάτο στάδιο). Από μόνο του το phono stage δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο, είναι όμως συνολικά πολύ σωστό αρκετά μουσικό για ένα λογικού κόστους (μη εξωτικό) αναλογικό front end. Για κάποια περίοδο ήταν και recommended item στο Stereophile (στην κατηγορία C). Φυσικά και θα πάρεις κάτι παραπάνω με την προσθήκη του τροφοδοτικού, όμως όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, μια αλλαγή/ προσθήκη από μόνη της δεν λέει και τίποτα, ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ.

Πάντως σήμερα το κόστος μιας τέτοιας συσκευής (που παρεμπιπτόντως δεν είναι "βαρελάκι" αλλά μάλλον "τουβλάκι" - τα βαρελάκια ήταν ακόμα πιο παλιά σειρά...) δεν είναι μεγάλο για να πειραματιστείς. Ετσι θα ξέρεις πως έχεις φτάσει το συγκεκριμένο phono στα όριά του (τουλάχιστον με εργοστασιακά δεδομένα γιατί αν το χεριάσεις τα όρια προεκτείνονται...) και επικεντρώνεις στη συμπεριφορά της υπόλοιπης αλυσίδας κεφαλή πλατώ κλπ. Δεν μας είπες όμως τίποτα για αυτά, για το χώρο, τις εντάσεις και τα είδη μουσικής που ακούς.

Δες μήπως έχει η exclusive audio κανα κομμάτι...Δες και στο Εbay το αγγλικό (μπορεί να βρεις απίθανες τιμές). Καινούριο είχε 450 περίπου. Λογικά μπορεί και να το βρεις κάτω από τα μισά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.620
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis