musical fidelity xray upgrades

Reaction score
27
Aν (λέω ΑΝ...) κάποιος ήθελε να "πειράξει" κάποια σημεία στην cd - αλυσίδα
της Μusical Fidelity για να κάνει το καλό καλύτερο, πού θα έπρεπε να εστιάσει?

Η αλυσίδα είναι : ΧrayV3 (ως τρανσπορτ) - XdacV3 - X 10V3 (λαμπάτο buffer) - ΧpsuV3 (τροφοδοτικό)

reclocking? άλλες λαμπίτσες? τι άλλο?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: musical fidelity xray upgrades

Το πιο "ανώδυνο" για να πειραματιστεί κάποιος θα ήταν οι λυχνίες.
Απλά η MF συνήθως επιλέγει κάποιες περίεργες λυχνίες για τα προϊόντα της κυρίως για να αποτρέψει τους πειραματισμούς. Οπότε δες αρχικά τι λάμπες έχει το dac και αν σε παίρνει ξεκίνα τα πειράματα.

Με reclocking κλπ δεν θα σε συμβούλευα να μπλεχτείς γιατί τα αποτελέσματα είναι αβέβαια. (άσε που μπορεί να χάσεις το DAC).

Από την άλλη έχεις ένα πάρα πού καλό ψηφιακό σύνολο, οπότε αν θες να βελτιώσεις τον ήχο του δεν βρίσκω έναν εύκολο τρόπο. Μόνο αν αλλάξεις πλήρως τα ψηφιακά σου, αλλά και πάλι θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να πληρώσεις μεγάλα ποσά για να δεις αξιόλογες διαφορές...

Reaction score
27
Re: Απάντηση: musical fidelity xray upgrades

Το πιο "ανώδυνο" για να πειραματιστεί κάποιος θα ήταν οι λυχνίες.
Απλά η MF συνήθως επιλέγει κάποιες περίεργες λυχνίες για τα προϊόντα της κυρίως για να αποτρέψει τους πειραματισμούς. Οπότε δες αρχικά τι λάμπες έχει το dac και αν σε παίρνει ξεκίνα τα πειράματα.
Για την ιστορία οι λαμπίτσες βρίσκονται στο buffer. Και φυσικά είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι σοβαρά να πειραματιστώ. Που να ψάξω για τέτοιες λυχνίες?

Reaction score
10
Τα ψηφιακα αλλαζουν πολυ γρηγορα. Αποψη μου ειναι οτι μπορει να εχεις καλυτερα αποτελεσματα και με κατι φτηνοτερο απο αυτο που εχεις τωρα, αλλα πιο καινουργιο.
Good Luck!

Reaction score
7.108
Πού μακρυα η αλυσιδα της πηγης σου,transport+dac+buffer.Mηπως η οποια βελτιωσει χαθει στη σειρα των καλωδιων?

Reaction score
27
Πού μακρυα η αλυσιδα της πηγης σου,transport+dac+buffer.Mηπως η οποια βελτιωσει χαθει στη σειρα των καλωδιων?
Η αλήθεια είναι πως αυτή την περίοδο πειραματίζομαι με το buffer συνδεδεμένο στο external processor loop του προενισχυτή μου για να "μπολιάζει" (όσο μπορεί) όλο το σύστημα και όχι μόνο το player.

Γενικά δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με καλώδια (όλη η αλυσίδα επικοινωνεί με van den hul integration το οποίο σε balanced μορφή συνδέει και προ - τελικό) όχι τουλάχιστον πριν περάσω σε αναβάθμιση προενισχυτή όπου θα σηματοδοτήσει για μένα την ολοκλήρωση ενός μεγάλου και σοβαρού κύκλου (για τα μέτρα μου) στην ολοκλήρωση ενός δικάναλου συστήματος. (έχω βέβαια και κάτι ανοιχτές πληγές στο πικαπ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)

Reaction score
7.108
Bελτιωση και οχι -σει που εργαψα.
Πριν χρονια ειχα πειραματιστει και εγω με το Χ-10D (υποδεεστερο φυσικα) αναμεσα σε προ και τελικο αλλα τα αποτελεσματα ηταν μαλλον μη ακουστα 9εκτος απο μια ενισχυση του σηματος).
Στη θεση σου θα κρατουσα το dac για να μπορω να συνδεω εκει ψηφιακες πηγες και θα αντικαθιστουσα το X-RAY και το buffer με ενα ολοκληρωμενο cdplayer.

Reaction score
27
Επέλεξα την αλυσίδα για τη συνέργεια. Δοκίμασα μερικά ακόμα players ως τρανσπορτς. Αρχικά είχα πάρει το dac το buffer και το τροφοδοτικό και τα έπαιζα με τρανσπορτ ένα reclockαρισμένο sony dvp 900. Aν και είχα βάλει στο μάτι ένα CEC τρανσπορτ με ιμάντα τελικά πήρα τo ΜF γιατί ένιωσα πως δένει καλύτερα. Δεν το έχω μετανιώσει Δεν μπορώ σου πω πως δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό που ακούω και αν ψάχνομαι το κάνω περισσότερο ακαδημαικά, διερευνώντας τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν για τις βελτιώσεις μιας τίμιας -πιστεύω- αγοράς. Είμαι σίγουρος πως εκεί έξω υπάρχουν μηχανάκια φθηνότερα από 3000 ευρώ (κόστος αλυσίδας και καλωδίων) που παίζουν λίγο καλύτερα αλλά πιστεύω πως μόνο αν διπλασιάσω ή πολλαπλασιάσω το ποσό θα πάρω διαφορά που θα την καταλάβω για τα καλά. Και όπως προείπα το βασικό μου μέλημα είναι ένας λαμπάτος προενισχυτής...

Reaction score
10
Για τιποτα μην εισαι σιγουρος....Εγω λεω οτι αν παρεις ενα ολοκληρωμενο γυρω στα 1500 ευρω και ματσαρει καλα με το συστημα σου θα ακουσεις πιο καλο ηχο...Βεβαια ολα σχετικα ειναι......Αναλογα τι ψαχνεις....Παρε κανα μχανακι σπιτι σου και ακουσε το, καποιο λαμπατο κλπ κλπ......

Reaction score
27
Xμμμμμ. Γιατί να μη σταματάει ποτέ αυτό? Γιατί να πρέπει κάθε φορά να λείπει κάτι? Κρατάω το σκεπτικό σου για μετά τον προενισχυτή...

Reaction score
10
Γιατι τουλαχιστον στα ψηφιακα αυτο ισχυει....Η τεχνολογια προχωραει με φοβερους ρυθμους.......Χαλαρα.....Απολαυσε το......ετσι και αλλιως λιγοτερα θα δωσεις.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.010
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos