My HC Project

Reaction score
384
Απάντηση: My HC Project

''Και μιας που είπα για έμπνευση εδώ είναι μια πατέντα που έκανα στην κρεβατοκάμαρα όπου δεν ήθελα ράφι κάτω από την βάση τοίχου της TVκαι αποφάσισα να εντοιχίσω ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου (πλόν έχω DVDplayerαυτοκινήτου και αυτό παίζει στην TVμου και στα 4 ηχεία αυτοκινήτου που έχω τοποθετήσει στην ψευδοροφή της κρεβατοκάμαρας! Καλό ε?''

Reaction score
32

Πολύ ωραίο. Μου αρέσει που συνδυάζεται ο καθημερινός χώρος με το HC.
:619: :619: :619:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: My HC Project

Πολυ ωραιο φιλε μου:444:
(μονο...εαν εβαζες μεχρι 3 φωτογραφιες ανα μηνυμα θα σου
ανοιγαν κανονικα:203:)
Η αλήθεια είναι ότι τρελάθηκα όταν τα μετέτρεψε σε links ενώ είχα βάλει photos άλλα τώρα ξέρω τον λόγο και θα προσέχω. thx

Reaction score
49

Μπράβο, πολύ όμορφος ο χώρος σας.
Προσεγμένος και με ωραίους συνδυασμούς υλικών και πραγμάτων!!

Εύγε :107:

Reaction score
8
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια… Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είχα τη δυνατότητα να ξεκινήσω κάτι από την αρχή και να το κάνω όπως το φανταζόμουν.

Και τώρα βοήθεια…!

Όπως είπα έχουν περαστεί καλώδια από την TV σε όλα τα δωμάτια. Κανένα δεν είναι όμως για ψηφιακή εικόνα.

Εδώ είναι το σύνολο των καλωδίων που καταλήγουν στον Projector. Με ίδιο χρώμα στους αριθμούς έχω ξεχωρίσει τα καλώδια ίδιου τύπου και με το b εννοώ το μπλενταζ τους.

Εδώ είναι το σύνολο των καλωδίων που καταλήγει σε κάθε υπνοδωμάτιο. Ισχύει το ίδιο για τα χρώματα και το b.

Μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα διότι
  • Στον projector δίπλα έχω ένα Popcorn A100 για να βλέπω HD ταινίες συνδεδεμένο με HDMI – no problem. Το ήχο τον στέλνω στον A5 με ένα από τα ζεύγη καλωδίων που έχουν περαστεί κατά την εγκατάσταση (coaxial) και παίζει όλα τα digital format – no problem
  • Στην TV της κρεβατοκάμαρας για τα δορυφορικά, στέλνω σήμα από το DM500 με απλό Composite και στερεό ήχο. Ούτως ή άλλως HD δεν υποστηρίζει κανένα από τα δύο.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με ένα Logitech Advanced Remote Control 900 με RF extender για να κάνω τη ζωή μου εύκολη, δουλεύουν άψογα.

Τώρα όμως με το PS3 και το GT5 όλα αλλάζουν. Έκανα βλέπεις το λάθος και έπαιξα μια φορά στον Projector και αυτό ήταν. Θέλω κι άλλο! Επίσης έκπληκτος ανακάλυψα ότι το χειριστήριο του λειτουργεί τέλεια στον από κάτω όροφο που είναι η κρεβατοκάμαρα άλλα και στον από πάνω που είναι η σοφίτα. Και λέω αν το κάνω το εγχείρημα να το κάνω σωστά. Να πάρω ένα AV splitter/amplifier και ένα switch και να στείλω το σήμα από το PS3 και στα 4 σημεία (HD TV, HD Projector, HD PC monitor (Σοφίτα), HD TV (Κρεβατοκάμαρα).

Reaction score
8
Και τώρα τα διλλήματα. Το PS3 υποστηρίζει 1080p και από HDMI και από Component. Τα έχω και τα δύο και είναι δοκιμασμένο. Απλά δεν μπορεί να προβάλει ταυτόχρονα, πρέπει ή στο ένα να καταλήξω ή στο άλλο. Σε επίπεδο ποιότητας εγώ με 720p από composite είμαι απολύτως ικανοποιημένος αρκεί το σήμα να είναι δυνατό και καθαρό σε όλες της οθόνες. Το καλώδιο που έχει περάσει από την TV στον projector είναι περί τα 15μ ενώ στο υπνοδωμάτιο περί τα 20μ.

Ερώτηση 1
Υπάρχει δυνατότητα να κόψω HDMI έτοιμο και να το επεκτείνω με τα υπάρχοντα καλώδια που έχω περάσει? Πόσους αγωγούς χρειάζομαι για να γίνει αυτό, πόσα καλώδια χρησιμοποιεί το HDMΙ? Το έχει κάνει κανέις? Φαντάζομαι ότι το HDMI όντας ψηφιακό (0 & 1) ή θα δουλέψει ή δεν θα δουλέψει οπότε δεν τίθεται θέμα ποιότητας αν δουλέψει σωστά?

Ερώτηση 2
Αν το HDMI δεν μπορεί να είναι μέσα στις λύσεις τι είναι καλύτερο σαν δεύτερη, VGA (Dsub-15) ή Component (RGB)? Για το VGA ξέρω ότι χρειάζομαι 6 καλώδια δηλαδή 5 και 1 μπλεντάζ μιας και το ground μπορεί να είναι κοινό, σωστά?

Για το component ισχύει αυτό? Μπορεί να είναι κοινό το ground σε όλα τα χρώματα? Το λέω αυτό γιατί όπως ίσως προσέξατε ο μέγιστος αριθμός αγωγών προς το υπνοδωμάτιο είναι 5+1 μπλενταζ. Θα δουλέψει το component με αυτό? Με κοινό ground θέλει 4 καλώδια ενώ με ξεχωριστό θέλει 6 (που δεν έχω).

Επίσης έχω μπερδευτεί λίγο με το RGB και το YCBCr. Ξέρω ότι το δεύτερο είναι το αμιγώς HD φορμά ενώ το πρώτο όχι αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει διαφορά? Νομίζω και το VGA και το Component περνάνε και τα δύο αρκεί να τα υποστηρίζει η πηγή και το monitor σωστά?

Τώρα φαντάζομαι ότι κάποιος θα αναρωτιέται γιατί τα ρωτάω όλα αυτά και δεν κάνω απλά μερικές δοκιμές. Η απάντηση είναι απλή. Σε 15 και 20 μέτρα θα χρειαστώ οπωσδήποτε ενίσχυση στο σήμα είτε για HDMI είτε για VGΑ είτε για Component. Αυτά τα κουτάκια στοιχίζουν και χωρίς αυτά όποια δοκιμή θα είναι μάταιη (νομίζω).Νομίζω αρκετά σας κούρασα με τις απορίες μου. Περιμένω εναγωνίως τις συμβουλες και την γνωμη ώσων μπορούν να βοηθήσουν.
Προκαταβολικά λοιπόν σας ευχαριστώ

Reaction score
8
...εδώ είναι μια πατέντα που έκανα στην κρεβατοκάμαρα όπου δεν ήθελα ράφι κάτω από την βάση τοίχου της TVκαι αποφάσισα να εντοιχίσω ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου (πλόν έχω DVDplayerαυτοκινήτου και αυτό παίζει στην TVμου και στα 4 ηχεία αυτοκινήτου που έχω τοποθετήσει στην ψευδοροφή της κρεβατοκάμαρας! Καλό ε?
http://farm6.static.flickr.com/5081/5363925846_94c7954f67_z.jpg

Θα ανεβάσω φωτογραφία πως δείχνει τώρα με την TV δίπλα του, είναι πραγματικά πολύ καλή λύση όταν δεν υπάρχει χώρος για ράφι!
As promised

Το τέταρτο ηχείο δεν χώρεσε στην photo :130:

Reaction score
49
Απάντηση: Re: My HC Project

Και τώρα τα διλλήματα. Το PS3 υποστηρίζει 1080p και από HDMI και από Component. Τα έχω και τα δύο και είναι δοκιμασμένο. Απλά δεν μπορεί να προβάλει ταυτόχρονα, πρέπει ή στο ένα να καταλήξω ή στο άλλο.

Διόρθωση.....
Το PS3 υποστηρίζει 1080p σε ταινίες και παιχνίδια μέσω HDMI
Από την component στέλνει 1080p στα παιχνίδια αλλά στις ταινίες σε ρίχνει στα 1080i (αν όμως η ταινία είναι κλειδωμένη με ICT κλείδωμα, τότε πέφτει παρακάτω η ανάλυση!!)

Έχει γίνει μια τέτοια κουβέντα πιο παλιά για το PS3 :126:

Reaction score
8
OK αποδεκτό μιας και το PS3 το θέλω μόνο για games, ταινίες βλέπω μόνο από το Popcorn. Το θέμα είναι ποια ειναι η καλύτερη επιλογή για την συνδεσμολογία του PS3 με τις 4 οθονές... :121:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members