Nέοι στερεοφωνικοί ενισχυτές από την Onkyo

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Η αλήθεια είναι ότι οι σχεδιαστές της εταιρίας επέλεξαν με ιδιαίτερη προσοχή την αισθητική της πρόσοψης των A-9755 και A-9555 περιλαμβάνοντας όλα τα χαρακτηριστικά της δεκαετίας του '80 όπως είναι τα κλασικά ρυθμιστικά τόνου με τον διακόπτη bypass τους και το loudness. Ωστόσο, εσωτερικά, οι δύο ενισχυτές είναι γνήσια τέκνα της εποχής, αφού χρησιμοποιούν στάδια ισχύος τάξης D για να αποδώσουν 150W/8Ω DIN o Α-9755 και 100W/8Ω DIN o Α-9555. H Onkyo έχει επιλέξει την διαμόρφωση εύρους παλμού (PWM) ως αρχή λειτουργίας των ενισχυτών και η μετατροπή του αναλογικού σήματος σε παλμοσειρά γίνεται με την τεχνολογία Vector Linear της εταιρίας η οποία χρησιμοποιεί μία ακόμη δική της τεχνολογία, την Optimum Gain Volume για τον έλεγχο της στάθμης του σήματος ώστε αυτό να μην προσεγγίζει πολύ στην στάθμη θορύβου του συστήματος. Η τροφοδοσία των ενισχυτών γίνεται από κανονικά γραμμικά τροφοδοτικά, με δύο μετασχηματιστές στην περίπτωση του "μεγάλου" A-9755 και έναν στην περίπτωση του A-7555. από πλευράς εισόδων προσφέρονται έξι line (επίχρυσες στην περίπτωση του A-9755) και μία phono, ενώ ο μεγάλος ενισχυτής διαθέτει και είσοδο main in για να χρησιμοποιήται ως τελικός. Και οι δύο ενισχυτές διαθέτουν δύο ζεύγη ηχείων με δυνατότητα χρήσης ακροδεκτών τύπου "μπανάνα" και είναι τηλεχειριζόμενοι.
ΙΝFO: Eισαγωγική-Εμπορική Ελλάδος Α.Ε., τηλ.: 210-672.1200, web: http://www.eu.onkyo.com

Πηγή: http://www.avmentor.gr/onkyo_a9755_a9555.htm

Reaction score
0
Πώς θα παίζουν τέτοιοι ενισχυτές? Λευτέρη απ' ότι ξέρω έχεις στην κατοχοί σου έναν Tact, σωστά? Οι ΟΝΚΥΟ δε σας δίνουν την αίσθηση πως θα ακούγονται λίγο σκληροί?

Υ.Γ: Από τηλεφώνημά μου μόλις τώρα στην αντιπροσωπεία, πληροφορήθηκα πως ο Α-9755 θα κοστίζει γύρω στα 1190 τελική λιανική, όπως μου είπαν! Τώρα στα καταστήματα δεν έχω ιδέα που θα πάει, ίσως στα 1000-1050!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πώς θα παίζουν τέτοιοι ενισχυτές? Λευτέρη απ' ότι ξέρω έχεις στην κατοχοί σου έναν Tact, σωστά? Οι ΟΝΚΥΟ δε σας δίνουν την αίσθηση πως θα ακούγονται λίγο σκληροί?
Αν δεν ακούσουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε...

Κάτι μου λέει ότι πρέπει να οργανώσουμε ένα τεστ με ενισχυτές PWM (ή τάξης Δ)...

Υ.Γ: Από τηλεφώνημά μου μόλις τώρα στην αντιπροσωπεία, πληροφορήθηκα πως ο Α-9755 θα κοστίζει γύρω στα 1190 τελική λιανική, όπως μου είπαν! Τώρα στα καταστήματα δεν έχω ιδέα που θα πάει, ίσως στα 1000-1050!
Στα 1050€ για ολοκληρωμένο με αυτές τι δυνατότητες είναι μια χαρά!!!

ΥΓ. φανταστείτε να αρχίζουν να βγάζουν PWM ενισχυτές και οι κινέζοι...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Συγγνωμη βρε παιδια αλλα εχετε σκεφτει τι ολοκληρωμενο αγοραζει κανεις με 1050 ζεστα ευρω?

Reaction score
0
Deep κι εγώ θα πρότεινα να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα...

Η Onkyo έχει ήδη χτίσει πείρα σε ψηφιακά στάδια από homecinema προϊόντα.

Όπως και σε αναλογικά μηχανάκια οι διαφορές μπορούν να είναι τεράστιες, το ίδιο θα ισχύσει και στα ψηφιακά...

Η λογική όμως είναι πως ένα προίόν για να εισχωρήσει σε μια εδραιωμένη αγορά πρέπει να προσφέρει κάτι περισσότερο, ή να προσφέρει το ίδιο σε χαμηλότερη τιμή. Αλλιώς πάει για φούντο...

Άρα λοιπόν οι τωρινές υλοποιήσεις PWM οι οποίες σημειωτέον είναι παραπάνω από ώριμες (πρόκειται για τεχνολογία του 1940) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένες και να προσφέρουν περισσότερα από τις αντίστοιχες αναλογικές υλοποιήσεις (σε value for money) ώστε να πετύχουν τ' αναμενόμενα.

Λέτε να είναι τυχαίο πως το HiFi World σε τέστ του μικρού ολοκληρωμένου της Tact (SDAI 2175) είπε πως δεν μπορούσε να τον συγκρίνει παρά μόνο με τον Sudgen ο οποίος σημειωτέο κοστίζει τα διπλά????

Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο...Στη δική μου προσωπική εμπειρία την υπεροχή αυτή τη ζώ κάθε μέρα!!!

Reaction score
0
Λευτέρη δεν κατάλαβα τι θες να πεις? Ότι οι ΟΝΚΥΟ πιστεύεις πως θα είναι καλοί, ή οτι έχεις επιφυλάξεις?

Δεν "έπιασα" την αναφορά στον Tact! Σόρυ..

Reaction score
0
Λέω πως αν δεν ακούσουμε δεν θα ξέρουμε για τον απλό λόγο πως η τεχνολογία είναι μεν πολλά υποσχόμενη αλλά η κάθε μία υλοποίηση σίγουρα διαφέρει.
Πιστεύω όμως πως προκειμένου να πετύχουν διύσδηση στην αγορά θα πρέπει να παίζουν καλά.
Για τον πολύ απλό λόγο πως αν δεν παίζουν καλύτερα απο τους αντίστοιχους αναλογικούς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
MUSICAL FIDELITY X-150,UNICO RESEARCH UNICO P,UNICO RESEARCH UNICO,THULE IA75,CYRUS 8VS,EXPOSURE 2010,ROKSAN KANDY MKIII, CAIRN 4808T2,LECTOR ZAX-60,BLUENOTE SOUNDMASTER 30,ARCAM DIVA A-90......

Reaction score
0
Για δεύτερο συστηματάκι κάτω από την o mikr;ow ΟΝΚΥΟ μου έρχεται μια χαρούλα!!!

Με δυό 3/5 της Spendor ή κάτι ανάλογο θα έχω απίστευτη απόδοση...

Και σκεφτόμουνα να πάρω A/V, χα, χα, χα!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Onkyo A-9555 integrated amplifier

Xαχαχα! Σας έχω quiz!
Διαβάστε το review του νέου class-D ολοκληρωμένου της Onkyo (βλ. το link στο τέλος του post) και βρείτε τι είναι αυτό που θα ανεβάσει την πίεση του Κόγια! :respect:

"The A-9555 is an 85Wpc integrated amplifier with a suggested list price of $699 and routinely sells for $599.

...

The A-9555 is claimed to include several innovations and desirable design features. (Onkyo describes the technology in some detail on their website.) It uses what Onkyo calls Wide Range Amplifier Technology (WRAT), which features low negative feedback, closed ground-loop circuits (to eliminate noise), and high instantaneous current capability, courtesy a large power transformer. The amplifier section operates in class-D, which presents designers a challenge in the handling of the class-D technology's inherent switching noise. Onkyo's proprietary Vector Linear (VL) digital technology is said to reduce switching noise by generating an inverted analog signal and using the inverted switching pulses to "cancel out" the switching pulses in the original signal. The A-9555's preamp section features something called Optimum Gain Volume Circuitry, which, rather than merely attenuating the signal, adjusts the amplifier's gain, a method of controlling volume that's said to produce less noise.

According to Onkyo, the A-9555 has a thick, low-impedance bus plate; a highly rigid, anti-resonant chassis; audiophile-grade capacitors; and all-discrete output circuitry. Nor has the phono section been neglected: it has a discrete equalizer circuit for better high-frequency transient response.

...

Who should buy the Onkyo A-9555?
To say that I was impressed with this product would be an understatement. However, rather than recount the A-9555's many virtues, I'll end by suggesting that you should seriously consider buying one if you:

1) Have limited funds—say, around $2000—to spend on an entire audio system, and want the best possible quality for the price. Combined with a pair of loudspeakers listed in Class C of "Recommended Components" and a reasonably priced CD player (eg, the Music Hall cd25.2 or Onkyo's own DX-7555), the A-9555 can be the heart of an audio system that is both accurate and capable of providing musical pleasure. And if you can expand your budget a bit to include a turntable, the A-9555 can accommodate that as well.

2) Own a megabuck audio system and want to set up a second system in another room, but don't want that second system to involve a big drop in sound quality. A system such as the one described above would be just the thing.

3) Have set your heart on buying a certain expensive pair of speakers or state-of-the-art digital separates, even if doing so would leave less than $1000 for the rest of the system. The A-9555 is good enough that you won't feel you've made a major compromise in a most important component. If you want significantly better sound, be prepared to spend much more.

Yup, I was impressed."
-- Robert Deutsch

"Amplifiers featuring class-D output stages are "green" in that they are very efficient at turning current from the wall outlet into sound. However, they also offer a set of performance attributes different from those of a conventional amplifier, not least because they have to incorporate a low-pass filter between the output stage and the speaker terminals. The Onkyo A-9555 offers quite respectable measured performance for its price, but it is clearly more comfortable driving higher impedances." -- John Atkinson

...και στο footnote...

"...I suspect an internal fuse had blown." -- John Atkinson

Full Review: Stereophile.com

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum