N 93 Vs N 73 Προφανως Προβλημα !!!

Reaction score
4
Eδω βλεπουμε τις ιδιες φωτογραφίες τραβηγμενες με το Ν 93 και το Ν 73.
Το συμπερασμα?
Ειμαι γκαντέμης και ότι κινητο παίρνω η θα θελει firmware η θα θελει επισκευή…

ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ...

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...
Το ξανα αναφερω... ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση λαθος ρυθμισεις στην φωτογραφικη.
Και στα 2 τηλεφωνα ειναι στο auto mode και κανονιζει απο μονο του την εκθεση του φακου για να επιτυχει τη σωστη ληψη.

Και ΕΔΩ οι σωστες φωτο του Ν73 οπως θα επρεπε να ειναι και στο Ν93

Στην περιπτωση του Ν 73 χρειαστηκα να το παω σε Nokia club και αυτοι με την σειρα τους το εδωσαν στα κεντρικα που όπως ειπαν αν το πρόβλημα των κλησεων δεν διορθωθεί θα μου στειλουν καινούριο…

Στην περίπτωση του Ν 93 πηρα τηλ τον Γερμανο και τους ειπα ότι την Τεταρτη θα περασω να τους το δώσω πισω για να μην τους το φερω στο κεφάλι.
Η καμερα του Ν 93 για ένα παράξενο λογο σε ολες τις φωτο που βγαζω δέχεται πολύ φως στο φακό με αποτέλεσμα να φαίνονται όλες οι φωτο λες και προέρχονται από κάμερα vga ανάλυσης…
Δεν είναι δυνατον δυο ιδια κινητά (Ν73 Ν93) με ιδια κάμερα στο Ν 93 οι φωτο που βλεπετε με τις ιδιες ρυθμίσεις και στο auto mode να βγαίνουν θαμπές!!!

Προφανως κατι συμβαίνει με την καμερα και μου ειπαν από τον Γερμανό να τους το δωσω πισω και να επικοινωνήσουν με την Νοκια.
Θα μου το αντικαταστήσουν με καινουριο αφου και αυτή η αγορα εγινε μολις πριν 3 μερες…

Και ρωταω εγω τωρα…
Γιατι ειμαι τοσοοοοοοοο γκαντεμης?
Εσεις τι νομιζετε ότι φταιει και η φωτογραφική στο Ν 93 είναι τοσο φτωχη σε συγκριση με του Ν 73 που όπως βλέπετε στις φωτο η εικονα είναι πραγματικά πολύ καλη…

Μηπως καποιος απο εσας ειχε το ιδιο προβλημα με εμενα με την φωτογραφικη καμερα του κινητου του?
Παντως παιδια απο την Τριτη θα παω στη Νοκια στα κεντρικα και θα τους εκφρασω τα παραπονα μου...
ΑΓΟΡΑΣΑ 2 συσκευες. Το Ν73 μου κοστισε 200 ευρω γιατι ειχα επιδοτηση και το Ν93 το πηρα με 690 ευρω σκαστα μετρητα...

Ναι μεν απο οτι εχω καταλαβει θα δεχτουν τα προβληματα και στα 2 τηλεφωνα και τουλαχιστων στο Ν93 που εχει σοβαρο προβλημα οπως φαινεται, θα μου το αντικαταστησουν αλλα τι να το κανεις?
890 ευρω εσκασα για να ταλαιπωρηθω δεν το καταλαβα...

Κατι δεν παει καλα με την Νοκια παιδια...
Δυο στα δυο ο γκαντεμης?:( :( :(

Reaction score
4
Βρε με τι ρυθμισεις επαιζα για δυο μερες μεχρι να καταλαβω οτι υπαρχει προβλημα...
Και ξερετε ε... Στην οθονη του Νοκια οι φωτο εμφανιζονται μια χαρα. Δεν το ειχα χαμπαρι...
Μολις τις περασα στο computer και τις ειδα εφριξα!!!

Τι στο auto το εβαζα τι χαμηλωνα το φως της εκθεσης τι παρακαλια του εκανα...

Π@π@ρι@..............

Ειμαι πολυ στεναχωρημενος...

Λετε να του εχουν χωσει καμια vga καμερα μεσα αντι για την 3,1 mpx?

Reaction score
4
Εσας σας φαινεται απο τις φωτο του Ν93 που ειναι σαφως υποδιεστερες απο αυτες του Ν73 οτι κατι δεν παει καλα με την συσκευη...

Σας μιλαω παιδια για μεγαλο ξενερωμα...

Μην μου την δωσει και πουλησω και τα δυο κινητα (αφου πρωτα αντικατασταθουν με καινουρια απο την αρχη) και βαλω τα λεφτουδακια μου πισω στη τραπεζα. Και ας παω να παρω μια συσκευη με 100 ευρω να κανω την δουλεια μου και να πανε να πνιγουν με τα megapixel τους και αντε να μην πω....

Μου φαινεται την καλυτερη δουλεια θα κανω...
Με ξενερωσε η ΝΟΚΙΑ.

Δυο πανακριβες συσκευες πηρα και οι δυο εχουν προβλημα...

Θα παω να βαλω γκαζακια εξω απο την Alpha copy.
Ερχετε κανεις μαζι μου?
Θα χρειαστω μεταφορικο....

Reaction score
14
Μην μου την δωσει και πουλησω και τα δυο κινητα (αφου πρωτα αντικατασταθουν με καινουρια απο την αρχη) και βαλω τα λεφτουδακια μου πισω στη τραπεζα. Και ας παω να παρω μια συσκευη με 100 ευρω να κανω την δουλεια μου και να πανε να πνιγουν με τα megapixel τους και αντε να μην πω....

Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις.

Ποιός σου είπε ότι επειδή έχουν κάμερες πάνω τα κινητά, πρέπει να βγάζουν
και αξιοπρεπείς φωτογραφίες;
Τηλέφωνα είναι και όχι φωτογραφικές.
Για να σε βοηθήσω λίγο...το Α και το Ω στη φωτογραφία είναι ο φακός.
Το Α και το Ω.
Βλέπεις εσύ κανα φακό της προκοπής πάνω στα τηλέφωνα σου; ;)

Με τα 7 κατοστάρικα που πήγες και έδωσες θα αγόραζες και τηλέφωνο - με κάμερα-....
και κάμερα!

Reaction score
4
Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις.

Ποιός σου είπε ότι επειδή έχουν κάμερες πάνω τα κινητά, πρέπει να βγάζουν
και αξιοπρεπείς φωτογραφίες;
Τηλέφωνα είναι και όχι φωτογραφικές.
Για να σε βοηθήσω λίγο...το Α και το Ω στη φωτογραφία είναι ο φακός.
Το Α και το Ω.
Βλέπεις εσύ κανα φακό της προκοπής πάνω στα τηλέφωνα σου; ;)
Κοιτα να δεις ...
Και εγω αμα θελω αξιοπρεπη φωτο παιρνω μαζι την Olympus την ψηφιακη που εχω...

Τωρα τα κινητα εγω τα παιρνω με γνωμονα το Symbian την αναλυση της οθονης την μνημη την αποδοση στα mp3 και στην φωτογραφικη.

Ειναι τρελα γκατζετακια...

Οσο για τον φακο δεν περιμενω θαυματα αλλα οπως βλεπεις και εσυ στις photo του Ν 73 αξιζει !!!!!!!!
Αντι να κουβαλας φωτογραφικη σε μια εξοδο η σε ενα παρτυ η σε οποιαδηποτε εκδηλωση το βρισκω βολικο ενα κινητο να τραβαει καλες φωτο.

Και οπως βλεπεις το Ν 73 το κανει.
Το προβλημα ειναι οτι στο Ν 93 δεν το κανει και προφανως κατι παει στραβα με τον φακο του.

Τωρα αν θελω οπως ειπα καλες φωτο θα παρω ψηφιακη μαζι... :)

Αυτο ομως δεν παει να πει οτι επειδη ειναι κινητα δεν ειναι υποχρεωμενοι να εχουν και καλες φωτο ΝΑΙ ΑΛΛΑ......
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ αυτο που λεει μεσα στο βιβλιο οτι κανει ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
Αλλιως παει αλλου η δουλεια στην παραπλανηση κτλ

Reaction score
4
μηπως δεν εχεις βγαλει το σελοφαν πανω απο το φακο?
Mακαρι με την αγορα να ειχε σελοφαν πανω ο φακος και η οθονη...
Μου μυριζει πουστι@ του πωλητη γιατι οταν πηγα εκει δεν το ειχε το Ν 93 και με ρωτησε αν το βιαζομαι για να παει να μου το φερει το απογευμα και του ειπα ναι.

Και το λουρακι της συσκευης καπως τσαλακωμενο μου φανηκε...
Κανονικα θα επρεπε να ειχε σελοφαν...

Τον πηρα τηλ και το ειπα και μου ειπε φερε το τηλ την Τεταρτη να παρω στη νοκια να δουμε τι θα μας πουν και θα στο αντικαταστησω.

Ετσι ειπε για να δουμε...

Reaction score
51
Eίναι πολύ βασικό στο κουτί να υπάρχει η λευκή παραλληλόγραμμη ταινία ασφαλείας που το "σφραγίζει". Είναι το 1ο δείγμα για το αν έχει ανοιχτεί ή όχι το κουτι.
Και βεβαίως αν έχουμε την παραμικρή υποψία ΔΕΝ αγοράζουμε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις βεβαίως, οι συσκευασίες ανοίγονται για να δει ο πελάτης το κινητό στην πραγματική του μορφή και όχι ως dummie! Kaι μάλλον κάτι τέτοιο παίζει και στην περίπτωσή σου!

Θεωρώ ότι με κάποια αναβάθμιση θα βελτιωθεί το θέμα.
Αν και για να είμαι ειληκρινής, δεν πρόκειται να φθάσει την ποιότητα εικόνας του Ν73.

Θα σου έλεγα να κάνεις το εξής απλό: κάνε και στα δύο αναβάθμιση, δούλεψέ τα και τα δύο για κανένα μήνα και πούλα αυτό που σε προβληματίζει περισσότερο.
Θεωρώ ότι το Ν73 είναι πολύ πιο τίμιο και μάλλον αυτό θα κρατήσεις....

Βέβαια για τα δικά μου γούστα το καλύτερο ΝΟΚΙΑ της Ν σειράς είναι το Ν91 και θα το είχα ήδη χτυπήσει αν είχε κάρτα μνήμηας για back up μερικών πολύ βασικών πραγμάτων (όπως λίστα επαφών, μηνύματα κ.ο.κ)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: N 93 Vs N 73 Προφανως Προβλημα !!!

Και πάλι όμως Γιάννη δε δικαιολογείται να μην έχει προστατευτική μεμβράνη η οθόνη και ο φακός...Κι εγώ έχω ζητήσει να δω μια συσκευή "απο κοντά" αλλά δε βγάλανε και τις μεμβράνες αυτές...Μου μυρίζει χρησιμοποιημένη συσκευή.

Reaction score
4
Γιατι λες οτι το Ν 73 εχει καλυτερη καμερα?
Αφου εχουν και τα δυο 3,2 Mpx και φοραν τον ιδιο φακο ακριβως! :confused:

Αναβαθμιση στο Ν 93 δεν κανω... Θα απαιτησω αντικατασταση...

Reaction score
2
To N93 φτιάχτηκε για να τραβάει καλό video και μέτριες φωτογραφίες. Το Ν73 φτιάχτηκε για ακριβώς το αντίθετο, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Εσύ αφού έχεις και τα 2 είσαι καλυμμένος! Για τράβα και video και με τα 2 και κάνε και εκεί σύγκριση. Απλά η Nokia δεν ήθελε εσωτερικό ανταγωνισμό και ιδιαίτερα δεν ήθελε να φτιάξει μια συσκευή που να είναι άψογη σε όλα.
Γενικά, πάντως, αν ψάξεις και σε άλλα φόρα, θα δεις πολλά παράπονα για τη λήψη φωτογραφιών του Ν93.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: N 93 Vs N 73 Προφανως Προβλημα !!!

HC-M, βρήκα επιτέλους το link που έψαχνα...Το Ν73 είναι όντως καλύτερο στις φωτογραφίες. Δες εδώ το γιατί:
http://www.gsmarena.com/nokia_n93-review-107p6.php

"If you have expected that the more expensive Nokia N93 model would produce higher quality photos than those by the N73 model in all circumstances, than you are wrong. The reason is the zoom lens. The zoom lens in general requires smaller physical size of the image sensor. The smaller size leads to more cramped pixels, which results in higher noise levels. The processing Nokia uses doesn't help at all, in fact it seems that the sharpening routines even exaggerate the noise. Indeed, you can see that noise is high in almost every picture."

Το Ν73 είναι πιο πολύ του γούστου μου..Το θεωρώ πιο τίμια πρόταση συνολικά, όπως αναφέρθηκε ήδη.

Reaction score
4
Παιδια εχετε δικιο!
Και νομιζα οτι ειχε προβλημα η συσκευη.
Διαβασα το link και εκανα αυτο που γραφει...
Τωρα καταλαβα γιατι τραβαει ετσι...

Το βιντεο ειναι φανταστικο στο Ν 93 πραγματι... Σαν βιντεοκαμερα.
ΟΙ φωτο αν και καλες νομιζα οτι ηταν χαλασμενες γιατι συγκρινα με το Ν 73 που εχει κορυφαιες.

Λοιπων,,,

Οποιος θελει το Ν 93 (το εχω 4 μερες) το παιρνει με 550. 695 εχει στα καταστηματα.
Με ξενερωσε...

Reaction score
4
Καλα οχι και καλες... χαλια ειναι!!! για αυτο που ειναι...
540 ευρω.
Σωστε την τσεπουλα μου σας παρακαλω! 540 απο 695 - 155 ευρω και ειναι καινουριοοοοοοοο !!!!!!!!

pls pls pls !!!!!!!!!!!! :) :) :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt