NAD 314 για προενισχυτής phono

Reaction score
1.657
καλημέρα στο forum,

θα ήθελα για άλλη μια φορά τα φώτα σας για χάρη των αυτιών μου..

Σκέφτομαι να παροπλίσω τον εδώ και χρόνια αγαπημένο NAD 314 και να αναβαθμιστώ με κάτι πιο σύγχρονο,
marantz 6004 , rotel ra10, yamaha a s500(είμαι από τους ευκολόπιστους σε σχέση με κάποια έντυπα:smile:).

το ερώτημα μου είναι μιας και ο NAD μπορεί να δουλέψει σαν προενισχυτής phono , μήπως θα ήταν καλό να σκεφτώ για κάποιον NAD πάλι, χωρίς phono inout και να συνδυάσω παλιό με καινούριο ή η λύση πακέτο(marantz , rotel, yamaha) θα έχει καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα και θα γλιτώσω το καλωδιομάνι.
φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση της τάξης 400-500€ είναι καλοδεχούμενη.

η πηγή προς το παρόν είναι ένα C.E.C DISCO 4000 MKII και τα ηχεία Β&W DM302 (ναι όλα αρχαιολογίες αλλά θα πάρουν και αυτά σε λίγο το δρόμο τους).

Reaction score
7.114
Απάντηση: NAD 314 για προενισχυτής phono

από τους ενισχυτές που αναφέρεις θα προτιμούσα τον marantz,νομίζω σαν χροιά θα είναι πιο κοντά στον nad. Βλέπεις ο nad είναι αρκετά παλιό μοντέλο όταν η εταιρεία "κούρδιζε" διαφορετικά τους ενισχυτές της σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

συμφωνω με τον Τασο για τον 6004, με την προυποθεση βεβαια οτι στην αναβαθμιση του ηχειου δεν θα πας σε καποιο δυσκολο φορτιο. Εκει ο 6004 θα τα βρει πιο ζορικα σε σχεση με τους αλλους ενισχυτες που ανεφερες. Λυσεις με phono ενσωματωμενο που ακουγονται αρκετα καλα ειναι ο Denon 720AE και ο harman kardon hk980 που ειναι ενας αρκετα μαλακος ενισχυτης με πιο ματ ηχοχρωμα κ πολυ καλη οδηγηση.

Reaction score
1.657

ευχαριστώ και τους δύο,

η περίπτωση να παραμείνει ο Nad σαν phono pre απ' ότι κατάλαβα δεν είναι στο παιχνίδι. Άρα ίσως πιο λίγες επιλογές και ευκολότερες.
Ναι τον denon τον είχα κι αυτόν στα υπόψη και διάβασα καλά λόγια, μένει να τους ακούσω πλέον. Ως αναφορά τον ΗΚ980 δεν ξέρω , βασικά δεν μου κάθεται καλά στο μάτι.
Τώρα για τα ηχεία που λες tYLER εκεί τα πράματα θα ναι πιο δύσκολα φαντάζομαι, ας τον ακούσω πρώτα με τα DM302 και βλέπουμε.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Βολτα θα τα παει τα 302 ειδικα ο 980 αλλα και ο A-S500 κ ο 720. Απλα εαν καποια στιγμη πας σε ηχειο επομενης κατηγοριας τιμης (600 κ πανω) κ το φορτιο του ειναι πιο δυσκολο απο του 302, εκει υπερεχουν οι ενισχυτες που εχουν καλυτερη οδηγηση, οπως ο 980, ο A-S500 κ η επιλογη τους απο τωρα σε διευκολυνει για να μην περιοριστεις στην επιλογη ηχειου αργοτερα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533