NAD C316BEE διάφορα προβλήματα

Reaction score
39
Καλησπέρα σας,

Πριν απο 1 χρόνο περίπου αγόρασα καινούργιο τον παραπάνω ενισχυτή. Απο τη πρώτη μέρα είχε τα εξής κουσούρια:

α. όταν είναι κρύος τη πρώτη φορά που τον ανοίγεις δεν ξεκινάει αλλα παραμένει με το led κόκκινο. τον κλείνεις και τον ξανα-ανοίγεις γρήγορα και δουλεύει κανονικά

β. το αριστερό κανάλι παίζει με αισθητά χαμηλότερη ένταση απο το δεξί και με πιο 'άδειο' τόνο.
Έχω δοκιμάσει άλλα καλώδια , άλλη πηγή και άλλες εισόδους χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης εάν τραμπάρω το δεξί με το αριστερό μου ηχείο τότε το πρόβλημα μεταφέρεται στο δεξί ηχείο κάτι που με έκανε να αποφασίσω οτι είναι θέμα ενισχυτή.

Το β. με ενδιαφέρει κυρίως, βέβαια το α. μπορεί και να προκαλείται λόγω του προβλήματος β....

Υπάρχει κάποιος άλλος που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα? Δυστυχώς όσον αφορά την εγγύηση δεν έχω την απόδειξη αγοράς αφού χάθηκε περυσι όταν ετοίμαζα τα χαρτιά για τη δήλωση μου οπότε ψάχνω μήπως είναι κάτι απλό που μπορεί να διορθωθεί σχετικά εύκολα αν και εφόσον έχει κάποιος υπόψιν του κάτι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά, Τάσος

Reaction score
431
Οσον αφορά το πρώτο πρόβλημα δεν εχω ιδέα επειδή δεν μου έχει τύχει.Το δεύτερο πρόβλημα, έχει μερικές πιθανές αιτίες 1) το ποτενσιόμετρο balance έχει ζημία άρα θέλει ξεκόλλημα και μέτρηση.2)Η άλλη πιθανότητα είναι ένας πυκνωτής στο στάδιο ενισχυσης τάσης ο οποίος είναι σε σειρά με αντίσταση προς την γείωση.Αν έχεις παλμογράφο μετρα τα δυο κανάλια μαζί να δεις το πρόβλημα. Αν όχι ψάξε για τεχνικό αφού εξαντλήσεις καθε πιθανότητα της εγγύησης. Το μαγαζί δεν τηρεί αρχείο με αποδείξεις η τιμολόγια πωλήσεων ωστε να βγάλεις άκρη?

Reaction score
7.111
Το οτι δεν εχεις την αποδειξη δεν σημαινει κατι,απο τον αριθμο σειρας της συσκευης μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι αγορασμενος στην χωρα μας (η γνωστη γκρινια των εισαγωγεων),ποτε εισαχθηκε,ποτε πουληθηκε,απο ποιο καταστημα κλπ. Το οτι ειχες αυτα τα προβληματα ομως απο την αρχη και δεν τον πηγες για αντικατασταση,ειναι λαθος σου.

Reaction score
39
Όντως είναι λάθος μου που δεν ασχολήθηκα εξ'αρχής απλώς ήμουν πεπεισμένος οτι είναι αλλού το πρόβλημα και λόγω υπερβολικά μειωμένου ελεύθερου χρόνου ασχολήθηκα πρόσφατα δοκιμάζοντας άλλα καλώδια άλλη πηγή κτλπ έτσι ωστε να απομονώσω το πρόβλημα. Προσωρινά είχα εξισορωπήσει τα πράγματα δουλεύοντας το δεξί κανάλι στο 65% ωστε "να κάνω τη δουλειά μου" και συνεχώς ανέβαλα τη διαδικασία όμως θα κοιτάξω άμεσα να τον παραδώσω στην αντιπροσωπία.

Reaction score
3.093
Έβγαλες άκρη;
Διαφορετικά να σου δώσω τηλ.τεχνικού,να κάνεις την δουλειά σου φτηνά και εγγυημένα.
Είναι πολύ γνωστός από βόρεια προάστια

Reaction score
39
Καλησπέρα, αν και αρκετά καθυστερημένα , θα το ήθελα το τηλ του τεχνικού να το ψάξω λίγο παραπέρα! Επειδή έχω χάσει την απόδειξη δεν έβγαλα άκρη με εγγυήσεις κτλπ οπότε και κάθισα στα αυγά μου. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι στα αυτιά μου αφού στο ~15% της έντασης στην αριστερή έξοδο μετράω 0.45Vac ενώ στην δεξιά 0.9Vac, Στο 35% της έντασης μετράω στην αριστερή έξοδο ~1.5Vac και στην αριστερή 2.6-2.7Vac και η ψαλίδα ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και η ένταση!!! Τα μέτρησα με σταθερή συχνότητα 1khz. Το input δεν παίζει κανένα ρόλο δηλαδή αν θα δώσω απο οποιαδήποτε είσοδο και με άλλα καλώδια δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Αν είναι κάτι "γνωστό" και μπορώ να το φτιάξω μόνος μου το προτιμώ. Αν όχι θα ήθελα να μου πείτε ένα καλό και οικονομικό τεχνικό ώστε να το πάω! Ευχαριστώ ξανά , Τάσος

Reaction score
1.657
δεν είμαι σίγουρος αν θα βοηθήσει αλλά σε ίδιο πρόβλημα που είχα με ένα παλιότερο NAD 314 , εντόπισα ότι όλο το κακό γινόταν από ένα ρελεδάκι που υπήρχε πριν την έξοδο των ηχείων. Ξεκόλλημα και αντικατάσταση με ένα αντίστοιχο και όλα σωστά. Στον δικό μου υπήρχαν ένα για κάθε έξοδο ενώ στον 316 βλέπω μόνο ένα . Ίσως να είναι με δύο επαφές.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Καλησπέρα, αν και αρκετά καθυστερημένα , θα το ήθελα το τηλ του τεχνικού να το ψάξω λίγο παραπέρα! Επειδή έχω χάσει την απόδειξη δεν έβγαλα άκρη με εγγυήσεις κτλπ οπότε και κάθισα στα αυγά μου. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι στα αυτιά μου αφού στο ~15% της έντασης στην αριστερή έξοδο μετράω 0.45Vac ενώ στην δεξιά 0.9Vac, Στο 35% της έντασης μετράω στην αριστερή έξοδο ~1.5Vac και στην αριστερή 2.6-2.7Vac και η ψαλίδα ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και η ένταση!!! Τα μέτρησα με σταθερή συχνότητα 1khz. Το input δεν παίζει κανένα ρόλο δηλαδή αν θα δώσω απο οποιαδήποτε είσοδο και με άλλα καλώδια δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Αν είναι κάτι "γνωστό" και μπορώ να το φτιάξω μόνος μου το προτιμώ. Αν όχι θα ήθελα να μου πείτε ένα καλό και οικονομικό τεχνικό ώστε να το πάω! Ευχαριστώ ξανά , Τάσος
Αρχικά θα σου πω ότι, ο ένας χιλιόκυκλος είναι λάθος για μέτρηση με απλό πολύμετρο.
Δεν μπορεί να μετρήσει τόσο το πολύμετρο. Αν έχεις γεννήτρια βάλε 400 Hz.
Ελπίζω να χρησιμοποιείς φορτίο στη κάθε έξοδο ώστε να μην πάρεις κανένα τρανζίστορ στο χέρι.

Κάνε τα εξής αμέσως μετά...
Πίσω ακριβώς από τις μπόρνες των ηχείων υπάρχουν δύο πηνία με ελάχιστες σπείρες.
Αυτά βρίσκονται ακριβώς στην έξοδο του κάθε καναλιού. Μέτρα τι συμβαίνει επάνω στο καθένα.
Αν είσαι ΟΚ τότε φταίνε οι επαφές του ρελέ.

Αν δεν είσαι ΟΚ πήγαινε στην είσοδο της κάθε τελικής βαθμίδας και μέτρα.
Είναι ένα μικρός ηλεκτρολυτικός πυκνωτής ανάμεσα στη προενίσχυση και το τελικό.

Αν είναι κοντά τα δύο σήματα εκεί φταίει η τελική βαθμίδα. Αν υπάρχει αρκετή απόσταση φταίει η προενίσχυση, οπότε κοιτάς πρώτα το ποτενσιόμετρο σου.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67