Nad C352 - Marantz Pm 7001

zac

Reaction score
0
Γεια σας

Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός ενισχυτή και είμαι μεταξύ του NAD C352 και MARANTZ PM 7001. Εχει κανείς καμιά αποψη γι αυτούς? Τα ηχεία που έχω είναι τα Status 8 της Roister.

Κάθε άποψη θα είναι χρήσιμη & ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

ΥΓ: ο ενισχυτής που έχω τώρα είναι ο NAD 304

Reaction score
0
Πιστεύω, χωρίς να εχω ακούσει το συνδυασμό, το ξεκαθαρίζω αυτό, ότι ο Nad C352 θα ταίριαζε καλύτερα με το ηχείο.
Το σύνολο του ηχητικού χαρακτήρα μου "κάθεται" ως σκέψη καλύτερα. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, δεν έχει τύχει να μου "κάτσει" και ως ακρόαση...

Καλή επιτυχία, φίλε μου

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Nad C352 - Marantz Pm 7001

Πριν μερικά χρόνια, όταν αγόρασα τον C350 είχα κάνει συγκριτική ακρόαση με κάποιο Marantz..Δυστυχώς δε θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς αλλά ήταν στα ίδια λεφτά με τον C350. Ο NAD στα αυτιά μου ήταν πιο audiophile. O Marantz, ειδικά στις υψηλές, ήταν πολύ "λεπτός". Σε οτιδήποτε περιείχε πιάνο δε (που του έχω αδυναμία) η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα στα αυτιά μου. Και οι δύο οδήγησαν τα Avance Signature 3 και ως πηγή είχαμε ένα "hi-end" (στην τιμή τουλάχιστον) universal player. Φυσικά YMMV..To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους ακούσεις και τους δύο - αν γίνεται side by side ακόμα καλύτερα. Δεν θα είναι δύσκολο να τους βρεις.

Reaction score
0
Φιλε αφου εχεις NAD ξερεις τι ενισχυτης ειναι.Σε σχεση με τον marantz σε αυτες της τιμες ειναι και πιο γλυκος και καλυτερο χαμηλο,πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη .Απλα λενε οτι ο 7001 ΚΙ ειναι πολυ καλος αλλα δεν ξερω ποσο ποιο ακριβος ειναι?

Reaction score
7.102
ΝΑd χωρις δευτερη σκεψη,απλα μην περιμενεις και τρομερη βελτιωση σε σχεση με αυτον που ηδη εχεις.

zac

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μέχρι τώρα ήμουν 50-50, αλλα μάλλον με βλεπω για τον ΝΑD.Αμα συνηθήσεις σε αγγλικο ενισχυτή δύσκολα ξεκολάς.Πάντως σε μια βόλτα που έκανα στην αγορά τους είδα και τους άκουσα και τους δύο αλλά υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες τον καθένα, οπότε ήταν λίγο δύσκολο να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό μόνο που ήταν εμφανές ήταν η καλύτερη ποιότητα κατασκευής του Marantz (αλλά και του 304!) από τον 352. Επίσης για μελλοντική επέκταση σε tuner & CD player, εφόσον πάει κανείς στην ίδια μάρκα τα NAD είναι ποιο εμφανίσημα (υποκειμενικό αυτό). Tέλος, ο Marantz έχει 4 χρόνια εγγύηση ενώ ο ΝΑD 2

Αυτά...

zac

Reaction score
0
@tanto:δεν πιστευεις ότι τα συγκεκριμένα ηχεία θα αποδώσουν καλύτερα με έναν ενισχυτή αυτής της κατηγορίας?

@ kastrato : και εγώ... :)

Reaction score
7.102
Tα ηχεια θα παιξουν καλυτερα αλλωστε ο 352 ειναι και πιο ισχυρος απο τον 304 καιε χει σαφως κλαυτερη τροφοδοσια (τοροειδης κλπ).Απλα μιλαμε για ενισχυτες της ιδια κατηφοριας τιμης με καποια χρονια διαφορα (οχι λιγα) γι αυτο ειπα οτι δεν θα δεις μεγαλες διαφορες.Μηπως να κοιτουσες για κατι μεταχειρισμενο στα 600 ή ακομα καλυτερα να ανεβαινες στα 800.

Reaction score
7.102
H πιο προσιτη επιλογη,με καλο ηχο και μεγαλη ισχυ ειναι ο Advance Map-305 (ο απλος χωρις το ψηφιακο μετατροπεα) στα 730 ευρω.Στη κατηγορια υπαρχει και ο Audiolab 8000s αλλα με μικροτερη ισχυ.

Reaction score
0
Για ρίξε μία ματιά σε ένα link που έχω γράψει σε αλλο post, είδα πολλά καλά σετακια στην τιμή που αναφέρεσαι.

Έχει την επικεφαλίδα "Αντιγραφή από αλλο Φορουμ".

zac

Reaction score
0
Επανέρχομαι στο topic με τον Cmbridge Audio A 640.
Υπάρχει καμιά άποψη σε σχέση με τους δυο προαναφερθέντες?

Reaction score
61
Ο Cambridge πιστευω οτι ειναι υποδιεστερη λυση. Στη θεση σου θα ακουγα τον Harman HK970. Kαλυτερος ενισχυτης απο τους Νad & Marantz σε αυτα τα λεφτα. Οχι τρομερη ισχυς (2x80 Watt) αλλα πολυ καλα ρευματα και πιο audiophile απο τους παραπανω, και τον βρισκεις σε διαδικτυακα καταστηματα σε πολυ καλη τιμη ~450€

Reaction score
0
o harman HK970 καλυτερος απο nad -marantz??????????? σε λιγο θα ακουσουμε οτι και ο yamaha ειναι καλυτερος σε αυτα τα χρηματα.

Reaction score
61
Και ομως φιλε nitse4, αν τον ακουσεις θα διαπιστωσεις οτι ειναι καλυτερος! Σημειωση, αναφερομαστε στον Marantz 7001 και οχι τον 7001 KIS.

Reaction score
12
Απάντηση: Nad C352 - Marantz Pm 7001

να προσθεσω και εγω το σχολιακι μου σ'αυτα που λετε ο harman ειναι πολυ μα πολυ ενδιαφδερον οποτε ο φιλος δεν χανει κατι ακουγοντας τον.Επισης στον φιλο ποθ σχολιασε τον Yamaha σε σχεση με τους αλλους θα ηθελα πω απλα πως οι εταιριες της ανατολης ουκ ολιγες φορες μας εχουν καταπληξει με διμιουργειες τους το μονο που τους λειπει ειναι εμπειρια σε σχεση με τις σχολες αγγλικου&αμερικανικου ηχου!αυτα...
Τελος θα προτεινα στο φιλο που σκοπευει αγορα να ακουσει και τον atoll in100(σημειωστε καπου αυτη τη μαρκα στο μελλον θα μας εκπληξει)ο οποιος νομιζω,ειμαι σιγουρος δηλαδη, θα ταιριαξει πολυ με τα status8 που εχει!τα χαρακτηριστικα του αν δεν απατωμαι ειναι 2*100 watt στα 8Ω!Βεβαια σε τιμη καταλογου παει καπου στα 900-950 αλλα πιστευω πως με αυτον σιγουρα θα ακουσεις την ειδοποιοο διαφορα που ζητας!Γνωμη μου:μην προβεις σε αγορα αν δεν τον ακουσεις!

ΥΓ:μπορω να σου πω που να τον βρεις και σε τιμη παζαρευσιμη αλλα επειδη ειναι εταιρεια δεν θελω να φανει διαφιμηση pm η στειλε μου μαιλ,υπαρχει στο site

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas