Nad c368 και bridging

Reaction score
1.064
Θα ηθελα τη βοηθεια σας για τον συγκεκριμενο ενισχυτη . Αυτος λεει οτι με bridge mode παει απο τα 80 στερεο στα 160 σε μονο αλλα συμβουλευει τα ηχεια να ειναι 8 ohm.
Τα δικα μου τα infinity kapppa 400 ειναι 6 ohm .
Σε χαμηλες εντασεις αν παιζουν και αν δεν. με πειραζει το μονοφωνικο θα εχω προβλημα?
Υπαρχει καποια παγιδα στο bridging ? Τα ηχεια μου θελουν ισχυ!

Reaction score
7.089
Aποκλειεται ο 368 να μην μπορει να οδηγησει σωστα τα συγκεκριμενα ηχεια. Ο διπλασιασμος στην ισχυ στην πραξη σημαινει απλα +3db εντασης,οχι κατι το ιδιαιτερο δηλαδη.

Reaction score
1.064
Aποκλειεται ο 368 να μην μπορει να οδηγησει σωστα τα συγκεκριμενα ηχεια. Ο διπλασιασμος στην ισχυ στην πραξη σημαινει απλα +3db εντασης,οχι κατι το ιδιαιτερο δηλαδη.
Με προβληματιζει που αναφερονται οτι στο bridging πρεπει tα ηχεια να ειναι 8 ohm .
Επισης ο ενισχυτης εχει ως recommend 150 w και επιφυλασσομαι για την οδηγηση με αυτα τα watt
Εκτος και αν οι NAD εχουν τα ρευματα που χρειαζονται.

Reaction score
7.089
Επισης ο ενισχυτης εχει ως recommend 150 w και επιφυλασσομαι για την οδηγηση με αυτα τα watt
τι εννοεις με αυτο? συνιστωμενη ισχυς ποιανου πραγματος ?

Reaction score
1.064
τι εννοεις με αυτο? συνιστωμενη ισχυς ποιανου πραγματος ?
... του ενισχυτη για τα ηχεια .Επακριβως ειναι 35-150watt αλλα επειδη τ εχω δοκιμασει με λιγα Watt θελει απο 80 και πανω

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Μην συγχεουμε την οδηγηση με τα watt. Ο Nad βασιζεται σε ενισχυτικες βαθμίδες της Hypex που οδηγουν σοβαρα.

Reaction score
7.089
Σε δοκιμες που εχουν γινει ο συγκεκριμενος ενισχυτης εχει οδηγησει δυσκολα ηχεια με ανεση (παντα με δεδομενα την ισχυ του και την κατηγορια του),για αυτο και οπως εγραψα πιο πανω δεν θα εχεις θεμα με τα ηχεια σου.Απο εκει και περα το ποσο δυνατα μπορει να παιξει εχει να κανει με το ηχειο (ευαισθησια ηχειου,ο βαθμος αποδοσης του ηχειου δηλαδη σε σχεση με την ισχυ που δεχεται). Αν δεν σε καλυπτει η ενταση που εχεις με τον ενισχυτη και τα ηχεια σου,τοτε μαλλον χρειαζεσαι πιο ευαισθητα ηχεια,διαφορετικα πρεπει να πας σε πολυ πιο ισχυρο ενισχυτη για να εχεις ουσιαστικη διαφορα (πανω απο 200 watt).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Με τι πρεπει να συνδεσω την οδηγηση
Όσο πιο απλά και συνοπτικά μπορω.
Η εμπέδηση ενος ηχείου ειναι μιγαδικό μέγεθος το οποίο δεν είναι σταθερό στο συχνοτικό φάσμα αλλά μεταβάλλεται συναρτήσει της συχνότητας. Σε καποιες συγκεκριμμένες τιμές συχνότητων η εμπέδηση κατεβαινει στιγμιαία πολύ χαμηλά και εκείνη τη στιγμή το ηχείο απαιτεί υψηλό στιγμιαίο ρεύμα από τον ενισχυτή. Οι ενισχυτές με σοβαρή οδήγηση είναι αυτοί που μπορούν να ανταποκριθούν στις έντονες διακυμάνσεις της εμπέδησης ενός ηχείου στο συχνοτικό φάσμα.
Σημασία λοιπόν έχει η τροφοδοσία, η ισχύς των μετασχηματιστών, το capacitance, το σχέδιο, πόσοι ημιαγωγοί ισχύος υπάρχουν στο κανάλι κλπ, οταν πρόκειται για ΑΒ ενισχυτές.
Οι διακοπτικοί ενισχυτές που έχουν άλλη αρχή λειτουργίας, και σε αυτους ανήκει και ο Nad, έχουν το πλεονέκτημα των μικρών θερμικών απωλειών που σημαινει οτι είναι εξαιρετικά αποδοτικοί με συντελεστη απόδοσης που ξεπερνά το 0.8.

Reaction score
1.064
Όσο πιο απλά και συνοπτικά μπορω.
Η εμπέδηση ενος ηχείου ειναι μιγαδικό μέγεθος το οποίο δεν είναι σταθερό στο συχνοτικό φάσμα αλλά μεταβάλλεται συναρτήσει της συχνότητας. Σε καποιες συγκεκριμμένες τιμές συχνότητων η εμπέδηση κατεβαινει στιγμιαία πολύ χαμηλά και εκείνη τη στιγμή το ηχείο απαιτεί υψηλό στιγμιαίο ρεύμα από τον ενισχυτή. Οι ενισχυτές με σοβαρή οδήγηση είναι αυτοί που μπορούν να ανταποκριθούν στις έντονες διακυμάνσεις της εμπέδησης ενός ηχείου στο συχνοτικό φάσμα.
Σημασία λοιπόν έχει η τροφοδοσία, η ισχύς των μετασχηματιστών, το capacitance, το σχέδιο, πόσοι ημιαγωγοί ισχύος υπάρχουν στο κανάλι κλπ, οταν πρόκειται για ΑΒ ενισχυτές.
Οι διακοπτικοί ενισχυτές που έχουν άλλη αρχή λειτουργίας, και σε αυτους ανήκει και ο Nad, έχουν το πλεονέκτημα των μικρών θερμικών απωλειών που σημαινει οτι είναι εξαιρετικά αποδοτικοί με συντελεστη απόδοσης που ξεπερνά το 0.8.
Tyler καταλαβα τι θελεις να πεις !

Reaction score
1.064
......και κατι που ηθελα γενικα καιρο να ρωτησω που το ειδα στο nad αλλα και ασε αλλα προιοντα
Ψαχνοντας στο ebay βρισκω το c368 περιπου 780€ με μεταφορικα (1100 € εδω η αντιπροσωπια λεει 1000€)
ο c388 1300€ , 1880€ εδω. Τι παιζει αληθεια?

Reaction score
34
......και κατι που ηθελα γενικα καιρο να ρωτησω που το ειδα στο nad αλλα και ασε αλλα προιοντα
Ψαχνοντας στο ebay βρισκω το c368 περιπου 780€ με μεταφορικα (1100 € εδω η αντιπροσωπια λεει 1000€)
ο c388 1300€ , 1880€ εδω. Τι παιζει αληθεια?
Από Ευρώπη οι τιμές που λες; Δύσκολο μου φαίνεται...

Αν είναι από ΗΠΑ ή Καναδά, θα είναι έτσι όπως τα λες, αλλά τώρα πια περνάνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τελωνείο και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου βγει ακριβότερο.

Reaction score
1.064
Από Ευρώπη οι τιμές που λες; Δύσκολο μου φαίνεται...

Αν είναι από ΗΠΑ ή Καναδά, θα είναι έτσι όπως τα λες, αλλά τώρα πια περνάνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τελωνείο και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου βγει ακριβότερο.
850 € United Kingdom με shipping . Λογικα δεν υπαρχει τελωνειο ...ακομη
Και εστω γιατι εκει απο εκει το παιρνω 850 και εδω 1000 -1100?

Reaction score
34
Έχεις δίκιο, τους είδα κι εγώ. Παρότι αυτοί που λες είναι "special sale", ακόμα και η κανονική τιμή του C368 στην Αγγλία είναι 800 λίρες, δηλ. βαριά 900 ευρώ. (Και όχι, από UK δεν έχει τελωνείο, αλλά έχει 80-100 ευρώ μεταφορικά αν βάλεις ασφάλεια, οπότε έρχεται μία η άλλη. Όπως και να 'χει, γεγονός παραμένει πως εδώ τα πληρώνουμε ακριβότερα, και δεν ξέρω γιατί η αντιπροσωπεία ακολουθεί αυτή την πολιτική.)

Reaction score
1.064
Έχεις δίκιο, τους είδα κι εγώ. Παρότι αυτοί που λες είναι "special sale", ακόμα και η κανονική τιμή του C368 στην Αγγλία είναι 800 λίρες, δηλ. βαριά 900 ευρώ. (Και όχι, από UK δεν έχει τελωνείο, αλλά έχει 80-100 ευρώ μεταφορικά αν βάλεις ασφάλεια, οπότε έρχεται μία η άλλη. Όπως και να 'χει, γεγονός παραμένει πως εδώ τα πληρώνουμε ακριβότερα, και δεν ξέρω γιατί η αντιπροσωπεία ακολουθεί αυτή την πολιτική.)
...και που να δεις τη διαφορα με το c388 .

Reaction score
7.089
τα NAD στη χωρα μας ειναι τσιμπημενα,ειναι απλα θεμα αντιπροσωπου. Πριν καποια χρονια ειχαν σχεδον τις ιδιες τιμες με την Αγγλια.

Reaction score
34
τα NAD στη χωρα μας ειναι τσιμπημενα,ειναι απλα θεμα αντιπροσωπου. Πριν καποια χρονια ειχαν σχεδον τις ιδιες τιμες με την Αγγλια.
Nαι, εδώ που τα λέμε, ο Νάκας είχε (δεν ξέρω αν έχει ακόμα, το πιθανότερο) χίλια στραβά (π.χ. τα ντέμο μοιάζουν με πολυκαταστήματος με μηδέν ευελιξία και ιδιωτικότητα), αλλά στις τιμές ήταν (είναι;) πολύ εντάξει.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89