naim night5i monitor audio rx6

Reaction score
0
καλημερα σας εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με το παραπανω σετακι που αγορασα.
Α.γιατι κανουν γκουπ τα ηχεια οταν κλεινω τον ενισχυτη (και αν αυτο συμβαινει γιατι δεν πρεπει να κλεινει) τι βλαβη μπορει να τους προκαλεσει μια ενδεχομενη διακοπη η κατι τετοιο.
Β.τα rx6 εχουν καποια θεματακια στα μεσοψηλα τους δηλαδη καποια σιγμα ειδικα σε γυναικεια vocals ειναι πολυ σκληρα και με σωμα σαν να ακουω απο κορνες πραγμα που δεν ακουγα με τα παλια μου m.a BR2 και ενα denon 510ae
Γ.παιζουν ηδη 4 μερες σερι σε καλες εντασεις το μπασσο εχει ανοιξει αρκετα οπως και η γενικη τους συμπεριφορα αλλα το προβλημα Β΄ παραμενει... ειμαι οριακα απογοητευμενος για τα χρηματα που εδωσα περιμενα καλυτερο αποτελεσμα. Θα υπαρξει αλλαγη και στα ψηλα??
ευχαριστω

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Δεν ξέρω τι καλώδια ρεύματος και ήχου χρησιμοποιείς αλλά θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με 2-3 διαφορετικά. Στις δοκιμές θα σου πρότεινα να συμπεριλάβεις και XLO ref ή sig (έχει demo ο αντιπρόσωπος).

Reaction score
0
καλωδια monitor audio core 2. φανταζομαι πως δεν ειναι τα καλυτερα και ισως ειναι το προβλημα αλλα πως εξηγειται το γεγονος οτι τα παλια μου monitor audio br2 με denon ενισχυτη και ακομα χειροτερα καλωδια αλλα τις ιδιες πηγες ειχαν μια χαρα συμπεριφορα απο την αρχη και για ενα χρονο ημουν ολοενα και πιο ικανοποιημενος (για τα λεφτα τους παντα και για αυτο και ειπα να κανω αυτη την αναβαθμιση)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Επειδή είμαι σε μία φάση δοκιμής καλωδίων interconnect και ρεύματος, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όλα τα καλώδια επηρεάζουν την τονικότητα ενός συστήματος. Τώρα, δεν υποστηρίζω οτι εκεί είναι το πρόβλημα ή ότι τα καλώδια είναι η λύση (μάλιστα θεωρώ λάθος να χρησιμοπούνται τα καλώδια για διόρθωση της τονικότητας). Όμως μπορεί η τονικότητα του δικού σου συτήματος να είναι ΟΚ και τα καλώδια που έχεις να σου τη χαλάνε - αυτό θα το δείς δοκιμάζοντας 2-3 διαφορετικά καλώδια. Επιμένω, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν άλλοι, δοκίμασε και ρεύματος. Τα XLO τα ανέφερα απλά γιατί τα δοκίμασα πρόσφατα και δεν τονίζουν μεσο-υψηλές.

Reaction score
0
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου, που τα βρισκω τα XLO που λες? Εμενα το μεγαλο μου αγχος ειναι μηπως ειναι χρωματισμος του ηχειου γιατι τον ενισχυτη μου τον εχουν προτεινει ολοι και εχω διαβασει ολες (σχεδον!) τις κριτικες του. Ελπιζω οπως ειπε και ενας φιλος να ειναι 30% καλωδιο και 70% στρωσιμο...

Reaction score
0
Απάντηση: naim night5i monitor audio rx6

Πιστεύω ότι μπορείς να τους δώσεις ένα περιθώριο 2-3 ημερών ακόμη για στρώσιμο. Μετά από αυτό τα καλώδια τόσο τα interconnect όσο και των ηχείων ή του ρεύματος μπορεί να επιδράσουν στον ήχο. Στο θέμα "γλυκών¨ υψηλών συχνοτήτων έχω καλή εμπειρία με τα Cardas. Σε πιο οικονομικό επίπεδο τα Monster Cable στρογγυλεύουν κάπως τον ήχο. Μόνη επιβεβαίωση η δοκιμή!

Reaction score
16
Απάντηση: Re: naim night5i monitor audio rx6

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου, που τα βρισκω τα XLO που λες? Εμενα το μεγαλο μου αγχος ειναι μηπως ειναι χρωματισμος του ηχειου γιατι τον ενισχυτη μου τον εχουν προτεινει ολοι και εχω διαβασει ολες (σχεδον!) τις κριτικες του. Ελπιζω οπως ειπε και ενας φιλος να ειναι 30% καλωδιο και 70% στρωσιμο...

Φίλε MAzou,

από μικρή εμπειρία στα στρωσίματα, προσωπική μου εκτίμηση είναι πως τα ηχεία θέλουν καμια 200ρια ώρες για να δουλέψουν σωστά, όπως επίσης και τα καλώδια και φυσικά ο ενισχυτής. Και εκεί που κάνει μπαμ το άστρωτο σύστημα είναι φυσικά στα άκρα δηλ στο πλαδαρές χαμηλές με ουρά χαρταετού και στις σκληρές/αιχμηρές υψηλές συχνότητες.

Επίσης η τονικότητα επηρεάζεται από τα καλώδια και την συσχέτιση τους με τα ηχεία, ενισχυτή, πηγή κλπ.
Αν υποθέσουμε -όπως ξέρουμε- πως τα Naim είναι αρκετά διακριτικά στην υψηλή περιοχή, μπορούμε να υποθέσουμε πως είτε τα ηχεία πριμάρουν λίγο παραπάνω (που δεν πιστεύω), είτε τα καλώδια... Η' και τα δύο μαζί.

Οπότε πρέπει σίγουρα να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα. Και ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις τα παλιά σου καλώδια ή να δανειστείς από κανέναν φίλο σου ή συμφορουμίτη για να τσεκάρεις.

Αλλά μην χαλιέσαι πολύ γιατί χάνεις το ταξίδι... Και τότε τι νόημα θα είχε η Ιθάκη??:109:

υγ. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από καλώδια τροφοδοσίας...
Ακόμα.... :138:

Reaction score
125

Φίλε μου λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά μην περιμένεις να αλλάξει τίποτε...
Εσύ θα συνηθίσεις ότι ακούς τώρα, μην περιμένεις να στρώσει τίποτα ούτε σε 200 ώρες ούτε σε 200 μέρες. Και τα καλώδια, άν είναι της προκοπής -όχι τίποτα περίεργα- δεν αλλάζουν το χαρακτήρα του συστήματος.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων σας, το πλάνο μου είναι να τσεκάρω και με άλλα καλώδια και αν με τον καιρό δεν υπάρξει βελτίωση βλέπω να ψάχνω για άλλα...

Reaction score
9

Τα ηχεία και τα καλώδια θέλουν αρκετό στρώσιμο αν είναι καινούργια και μετά τις 100-150 ώρες συνήθως υπάρχει μεγάλη βελτίωση, ειδκά στα ηχεία. Όσον αφορά τα καλώδια ιντερκονέκτ ο γιατρός μου σύστησε van den hul (First Ultime ή Integration Hybrid) και από τότε γιατρεύτηκα, ελπίχω μόνιμα=).

Reaction score
0
...καλή χρονιά σε όλους, ένα μήνα και μετά από το πρώτο μου post επανέρχομαι έχοντας να παραθέσω τα εξής:

Tο σύστημα μου έχει προσφέρει υπέροχες στιγμές μουσικής απόλαυσης και η αλήθεια είναι πολύ κοντά στην απάντηση του TakisJK. Όντως η περιοχή που με ενοχλούσε δεν έχει αλλάξει παρ΄όλη την προσθήκη καλωδίων Ah! στην αλυσίδα. Έχει αλλάξει όμως η συμπεριφορά συνολικά στο φάσμα με μια τάση ίσως προς τα χαμηλά που είναι λίγο πιο πλούσια και χρωματισμένα από flat, που δεν είναι απαραίτητα κακό και ίσως κάποιες φορές τα κάνουν και απολαύστικα. Στα μεσαία επίσης ίσως χρειαζόταν λίγη ακομα ευκρίνεια αλλα οι απαιτήσεις αυτες νομίζω έρχονται σε ανώτερη κατηγορία τιμής, άλλωστε δεν παίζουν και κάποια ιδιαίτερη πηγή (προς το παρών). Κατά τα άλλα το ηχείο με αυτον τον ενισχυτή στο δικό μου χώρο είναι αξιοπρεπέστατο, με δύναμη, ταχύτητα και συνολική ποιότητα που νομίζω πως είναι άξια στην αναλόγια τιμής προς απόδοση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.091
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67