stavrosz
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 1.811
Υπαεχει καποιος NAS που προτιμαται για Audio η ειναι ανευ σημασιας ? Οσοι ασχολειστε με ψηφιακο ηχο ποιον nas θα προτεινατε?
Εγω παραδειγμα θα κοιτουσα το επομενο NAS που θα επαιρνα να ειναι το πιο αθορυβο που υπαρχει. Γιατι το προηγουμενο το εδωσα για αυτο το λόγο. Και το αμεσως επόμενο να εχει αμεση προσβαση, που πλεον τα νεα μηχανηματα νομιζω όρι δεν αντιμετωπίζουν προβλημα σε αυτο λογω των εξελιγμενων θυρων που χρησιμοποιουν. Για τον θορυβο όμως δεν ξερω. Τελευταιο και σημαντικο να παιρνει αρκετους δισκους (Τουλαχιστον 4) και μεγαλης χωρητικότητας.Ποιο είναι το χαρακτηριστικό το οποίο υποθέτεις ότι κάνει ένα NAS κατάλληλο για audio και το αναζητάς;
Το να είναι αθόρυβο, ΟΚ, να το καταλάβω, σε περίπτωση που θα το έχει δίπλα του ή/και στο χώρο ακρόασης. Σε διαφορετική περίπτωση, π.χ. όταν είναι σε άλλο χώρο/δωμάτιο κτλ, δεν έχει κάποια σημασία. Η χωρητικότητα δεν είναι πρόβλημα για κανένα σύγχρονο NAS. Υπάρχουν υλοποιήσεις με π.χ. 8 ή/και παραπάνω slots για σκληρούς - χρήματα να υπάρχουν.Εγω παραδειγμα θα κοιτουσα το επομενο NAS που θα επαιρνα να ειναι το πιο αθορυβο που υπαρχει.
Έχω τον NAS στον ίδιο χώρο, τον ακούω νύχτα κυρίως και αυτό που ακούω κυρίως είναι οι δίσκοι (δεν ειναι SSD)Μια παραμετρος ειναι ο θορυβος καθως το ρουτερ ειναι στο χωρο ακροασης. Ποσο θορυβο μπορει να εχει ενας nas; Ειναι ολοι αεροψυκτοι;
Δευτερη ερωτηση ειναι εαν υπαρχει διαφορα μεταξυ hd και ssd στον θορυβο γιατι η ταχυτητα δεν φανταζομαι οτι ειναι προβλημα σε ενα μουσικο αρχειο.
Αν κάτι μπορεί να καθυστερήσει τη μεταφορά είναι το δίκτυο και όχι το λειτουργικόΤριτο ειναι το λογισμικο του καθε nas....ειναι linux φανταζομαι αλλα ειναι ιδια ολα οσον αφορα την αναγνωση και τη σταθεροτητα μεταφορας αρχειου ;
Όλοι έχουν τη δυνατότητα, αν σε παίρνει και το θες είναι δικό σου θέμαΤεταρτον ειναι πλεονεκτημα η raid λειτουργια;
Τι εννοείς "τι γίνεται"; Εξτρα δυνατότητα είναι. Εγώ πχ σε ενα 2 bay NAS που έχω, εχω βαλει εναν εξωτερικό στον οποίο κάνω συχνό (προγραμματισμένο-αυτόματο) backup των αρχείων που θέλω από τους εσωτερικούς δίσκουςΠεμπτον τι γινεται με συνδεση αλλου εξωτερικου σκληρου πανω στον nas;
Σωστα.... απλα ετσι μπορω να εχω απο το κινητο η στο γραφειο προσβαση σε ολη τη ψηφισκη δισκοθηκη μου. Στο χωρο ακροασης υπαρχουν και περισσοτερα ηχοσυστηματα οποτε εχουν ολα προσβαση σστον ιδιο σκληρο ετσι.Αν το δικτυό σου είναι οκ,δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Ο NAS έχει νόημα όταν είναι σε άλλο χώρο ή έστω αρκετά μακριά από το streamer (άρα δεν τον ακούς,όταν ακούς μουσική τουλάχιστον),διαφορετικά γιατί να πας σε NAS? SSD για ποιό λόγο? Είναι σημαντικά ακριβότεροι,με μικρότερες χωρητικότητες και μικρότερη αντοχή.
Αν θέλεις και στο γραφείο να έχεις πρόσβαση σε ολό το μουσικό υλικό,η επιλογή NAS είναι μονόδρομος. Απλά με τις δικτυακές μουσικές υπηρεσίες (tidal,spotify),το βλέπω λίγο περιττό. Για το γραφείο έχω ένα φορητό ssd 256gb με υλικό,αλλά εδώ και δύο χρόνια,ζήτημα να έχω ακούσει το 5%.Σωστα.... απλα ετσι μπορω να εχω απο το κινητο η στο γραφειο προσβαση σε ολη τη ψηφισκη δισκοθηκη μου. Στο χωρο ακροασης υπαρχουν και περισσοτερα ηχοσυστηματα οποτε εχουν ολα προσβαση σστον ιδιο σκληρο ετσι.