NAS + MEDIA PLAYER!!!!!!!!!!

Reaction score
262
8bay.png
Αγαπητοί φίλοι,

Αν και δεν γράφω συχνά αλλά σας διαβάζω με μανία και έχω μάθει πολλά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από πολύ ψάξιμο για media player βρήκα το απόλυτο εργαλείο και μετά από ένα μήνα χρήσης μαζί του θέλω να σας ενημερώσω ότι είναι ΆΨΟΓΟ σε όλα του.
Περιληπτικά η ιστορία είναι ότι είχα ένα nas της INTEL για λόγους κυρίως data libray για ταινίες, μουσική, οικογενειακές φώτο και video και φυσικά για λόγους ασφαλείας των δεδομένων μου. Έτσι αφού είχα όλα τα δεδομένα μου εκεί, έψαχνα να βρω τρόπο για το πως θα αναπαράγω όλο το περιεχόμενο του NAS στο home cinema που έχω (θέλω να σας το παρουσιάσω κάποια στιγμή) μέσω stream από κάποιο media player. Δοκίμασα διάφορες λύσεις αλλά το όλο setup ήταν και αργό και λίγο περίπλοκο όσο αφορά τουλάχιστον και τον χειρισμό από την γυναίκα μου κλπ κλπ και γενικά ήθελα να απλοποιήσω την όλη διαδικασία. Ψάχνοντας λοιπόν εδώ και 2 χρόνια ανακάλυψα πως 4 εταιρίες (ASUSTOR, THECUS, QNAP και SYNOLOGY) ειδικεύονται και παράγουν nas με πολύ δυνατό hardware και παράλληλα έχουν βάλει ότι έχει ένα καλό media player και έτσι συνδυάζουν το 2 σε μία συσκευή. Μετά από πολύ ψάξιμο και καθώς το επάγγελμα μου έχει να κάνει με δίκτυα και υπολογιστές αποφάσισα και πήρα το NAS της ASUSTOR το AS 608.
http://www.asustor.com/product?p_id=2

Λοιπόν επειδή έκανα μεγάλη εισαγωγή για να σας βάλω στο νόημα του τι ήθελα να κάνω σας λέω ότι από όλες τις απόψεις το μηχάνημα σκίζει.
Θα συνεχίσω το post με λεπτομέρειες πολλές. Ετσι για να κλείσω, χθές έκανα αναπαραγωγή 3d απο mkv και το μηχάνημα πέταγε.

Καλό βράδυ σε όλους και αν έχετε ερωτήσεις στην διάθεσή σας.

Reaction score
1.458
Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πολλές φωτό με τις λειτουργίες του!:thumbsup:

Reaction score
1.458
Hταν 3D sbs mkv?Πόσα Gb περίπου?Εχει δικό του scraper ή υποστηρίζει Plex ή (και) Xbmc?
Ελληνικούς υπότιτλους θα είναι ok πιστεύω!

Reaction score
262
Ναι, περίπου στα 4gb από εξωτερικό δίσκο usb3 που μου έδωσε ένας φίλος με ταινίες. Έχει xbmc, boxee και νομίζω κάτι φτιάχνουν τώρα με plex. Ελληνικοί υπότιτλοι όλα ΟΚ.
Τέλος μόλις μπήκα στα application της ASUSTOR και ναι έχει Plex media server.

Last edited:

Reaction score
1.458
Το Boxee το είδα πριν λίγο στα specs,απ'το link που έδωσες.xbmc αν θες δες ποια έκδοση έχουν.Αν βάλουν και Plex θα είναι πολύ σημαντικό!Υπότιτλους ελληνικούς είναι ok?
Φαίνεται ενδιαφέρον μηχανάκι!Τιμή?από που?:wink:

Reaction score
262
Λοιπόν, η ASUSTOR βγάζει 3 σειρές την 200, 300 kai 600, εδώ να πω ότι το NAS που επέλεξα είναι λίγο υπερβολή αλλά το πήρα από φίλο στην Αγγλία που το είχαν ως Demo σε άκρως δελεαστική τιμή. Το 304 ας πούμε είναι νεώτερο από το δικό μου και φοράει HDMI 1.4 ενώ το δικό μου 1.3. Η τιμή του 608 είναι κοντά στα 900 euro και το 304 κοντά στα 500 ευρώ (χωρίς δίσκους). Όσο αφορά το xbmc version θα σε ενημερώσω αύριο γιατί τώρα είναι όλα shut down!!!! :))

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.957
Nα υποθέσω ότι η σύνδεση του NAS με την τηλεόραση (ή προβολέα) γίνεται με HDMI?

Ομολογώ ότι, έχοντας στην κατοχή μου αντίστοιχο NAS, το Qnap 869L, με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά και δυνατότητες, δεν τον έχω δει σαν media player. Έχω κολλήσει με την ευελιξία του διαμοιρασμού των αρχείων παντού, και αφήνω τα ξεχωριστά media players να αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή.

Θα με ενδιέφερε λοιπόν να δω περισσότερα από το δικό σου setup. :thumbsup:

Reaction score
935
Το θέμα είναι εάν με αυτά τα χρήματα μπορεί να φτιαχθεί αντίστοιχο pc με ίδια χωρητικότητα δίσκων και παρεμφερές επίπεδο ευχρηστίας (ως προς την παραμετροποίηση είναι δεδομένο ότι ένα pc θα υπερτερεί, ως προς την ευχρηστία αμφιβάλω).

Reaction score
262
Γεια σου Σπύρο,
Νομίζω ότι έχει να κάνει με τις διαφορετικές ανάγκες του καθενός. Για παράδειγμα με αυτή τη συσκευή στο σαλόνι μου και συνδεδεμένη με τον προβολέα μου απ ευθείας μέσω HDMI μόλις κάνει Power up έχω ένα γραφικό περιβάλλον με κάποιες επιλογές, (τις οποίες τις φτιάχνεις εσύ). Για παράδειγμα σαν home menu έχω το xbmc, google chrome, torrent download, youtube και φυσικά το adm (το software που κάνεις log in και έχεις όλο τον έλεγχο του λειτουργικού του NAS). Θα έλεγα ότι καθώς τώρα φτιάχνουν και τους drivers για να μπορείς να βάλεις και εξωτερικό usb blue ray player για εμένα το HTPC είναι άχρηστο, επαναλαμβάνω για τις δικές μου ανάγκες. Για να τονίσω το πόσες παραμέτρους αλλάζεις στο μηχάνημα στην lcd οθόνη για παράδειγμα που βλέπετε στην φώτο έβαλα να μου δείχνει τον καιρό στην Αθήνα.
Νομίζω ότι αν συνυπολογίσεις και φορτώματα windows και updates κλπ κλπ για την δουλειά που το θέλω είναι αρκετά πιο ευέλικτο. Με λίγα λόγια θα το ονόμαζα HTNAS :))

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Θα γίνω λίγο κακός....:D
1. Με τους συνδυασμούς CPU/GPU που έχουν μην περιμένετε να έχετε αντίστοιχη ποιότητα εικόνας με κάποιο καλό media player ή HTPC...
2. και βασικότερο, ο κύριος λόγος ύπαρξης των NAS σε Home Cinema είναι η απομάκρυνση από τον χώρο θέασης-ακρόασης συσκευών που παράγουν θόρυβο και θερμότητα

Reaction score
262
Δεν γίνεσαι κακός :)) , λες αλήθειες αλλά καθώς είμαι το επαγγέλματος θέλω να ενημερώσω ότι μιλάμε για NAS μηχάνημα με δυνατότητες media player και άρα το harware που του έχουν βάλει ( Intel ATOM 2.13GHz Dual-Core CPU D2701 model combined with the Intel GMA3600 based on the PowerVR SGX 545 IGP) για ταχύτητα και αναπαραγωγή HD είναι παραπάνω απο ικανοποιητικά καθώς είναι tuned επεξεργαστές για αυτό το λόγω, Οσο αφορά το θόρυβο ενημερώνω ότι το μοντέλο αυτό έχει 2 funs απο τα οποία μέχρι στιγμής δουλεύει μόνο το 1 και αυτό σε low mode. Θερμότητα μηδέν. Τα παραπάνω γραφόμενα μου δεν ισχύουν όμω για το Intel το nas που είχα, και θόρυβο είχε και θερμότητα και χελώνα!!!!!!!!!!!! σε data transfer.

Εδώ και ένα review από τον φίλο μου Νίκο.
http://www.nikktech.com/main/articl...k/nas-servers/2736-asustor-as-608t-nas-server

Reaction score
262

Ομολογώ ότι, έχοντας στην κατοχή μου αντίστοιχο NAS, το Qnap 869L, με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά και δυνατότητες, δεν τον έχω δει σαν media player. Έχω κολλήσει με την ευελιξία του διαμοιρασμού των αρχείων παντού, και αφήνω τα ξεχωριστά media players να αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή.

Καλημέρα Rose_Athens, με το qnap που έχεις κάνεις σχεδόν τα πάντα αν δεν κάνω λάθος. Πως και δεν το χρησιμοποίησες από την HDMI του?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.655

Όπως τα λες κι εγώ. Χρησιμοποιώ το qnap 459 pro II και το synology 1513+ με nfs στο mede8er ή με dlna σε τηλεόραση και oppo.
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση το συγκεκριμένο nasάκι.

Reaction score
262
Όπως τα λες κι εγώ. Χρησιμοποιώ το qnap 459 pro II και το synology 1513+ με nfs στο mede8er ή με dlna σε τηλεόραση και oppo.
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση το συγκεκριμένο nasάκι.
Καλησπέρα Loggeo,

Επίσης και εσύ με το 459 κάνεις τα πάντα. Γενικώς το βλέπω ως ευκολία των συνδυασμό 2 συσκευών σε μία παιδιά και έτσι όπως οι εταιρίες προχωράνε σε θέμα software και drivers support νομίζω ότι είναι μια καλή συνδιαστική λύση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.957
Καλημέρα Rose_Athens, με το qnap που έχεις κάνεις σχεδόν τα πάντα αν δεν κάνω λάθος. Πως και δεν το χρησιμοποίησες από την HDMI του?
Γιατί θέλω να έχω τα πάντα παντού. Οι NAS βρίσκονται στο γραφείο του 1ου ορόφου και μοιράζουν υλικό στο σαλόνι του ισογείου και στο home cinema του υπογείου. Θεωρώ τα media players της dune απείρως ευκολότερα. Επιβεβαίωση ότι τα χειρίζεται πανεύκολα η σύζυγος. :laugh:

Όσο για το Qnap, δεν είναι ένα, αλλά τέσσερα (τα άλλα 3 με 4 bays) + ένα Synology.

Last edited:

Reaction score
262
Γιατί θέλω να έχω τα πάντα παντού. Οι NAS βρίσκονται στο γραφείο του 1ου ορόφου και μοιράζουν υλικό στο σαλόνι του ισογείου και στο home cinema του υπογείου. Θεωρώ τα media players της dune απείρως ευκολότερα. Επιβεβαίωση ότι τα χειρίζεται πανεύκολα η σύζυγος. :laugh:
Υπό αυτή την έννοια ναι, γι αυτό ξεκαθάρισα από την αρχή ότι όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός μας. Εγώ έχοντας μόνο το home cinema στο σαλόνι και όχι άλλους χώρους και καθώς ήθελα να συνδυάσω data safety και media player μαζί το βρήκα ως ιδανικό.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.957
Υπό αυτή την έννοια ναι, γι αυτό ξεκαθάρισα από την αρχή ότι όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός μας. Εγώ έχοντας μόνο το home cinema στο σαλόνι και όχι άλλους χώρους και καθώς ήθελα να συνδυάσω data safety και media player μαζί το βρήκα ως ιδανικό.
Σε ό,τι αφορά το data safety, διάβασε λίγο εδώ, και κάνε την προσευχή σου. :D
http://www.avsite.gr/forum/threads/Όταν-είσαι-τυχερός.137329/

Reaction score
262
Απίστευτη περίπτωση, και εγώ ως διαχειριστής ενός αρκετά μεγάλου server room μία φορά μου έχει κάτσει παρόμοια στραβή. Ναι είναι αλήθεια ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt