NAS + Media Player

Reaction score
0
ψαχνομαι τωρα τελευταια για NAS + Media Player

synology ή qnap? (4TB μαλλον)
wd tv live ή κατι αλλο?

ας αφησουμε προς το παρον το χρηματικο στην ακρη...

εχω: mac (μικρης σημασιας επειδη ειναι σιγουρα συμβατο με τα NAS), samsung tv ue40c6000, time capsule 1TB (ασχετο αλλα καλου κακου το αναφερω)

θελω: να παιζει το media player τις ταινιες που ειναι αποθηκευμενες στο nas στην tv (χωρις την παρεμβαση του mac) σε ολα τα γνωστα φορμα (.avi, .mkv κλπ σε 1080p) - καλο θα ηταν να παιζει μαζι και το .srt αλλα οχι τελειως απαραιτητο...

απο DLNA και UPnP ειμαι ασχετος (φωτιστε με!) (στο qnap δεν εχει .mkv). ειναι διαφορετικος τροπος διαβασματος δεδομενων απο το να δει το media player τον NAS σαν απλο σκληρο?
πριν την αγορα ενος media player θα δοκιμασω πρωτα εαν μπορει να παιξει και απευθειας απο το NAS καθως η τηλεοραση εχει ενσωματομενο player (τοσο καιρο παιζω απο usb .mkv 1080p με .srt και ολα τζαμι) αλλα στο DLNA του δεν φαινεται να το υποστηριζει ομως δεν εχω να χασω τιποτα αν δοκιμασω...

εχω μπερδευτει τελειως με τις συμβατοτητες μεταξυ των συσκευων οσον αφορα τα video formats (.mkv κυριως στα υπολοιπα δεν παιζει προβλημα) και τα file systems (τα media players διαβαζουν ntfs, hfs+, fat32 αλλα τα NAS αποθηκευουν σε ext3/ext4) συμφωνα με τα sites και τα manuals των συσκευων και τις διαφορες αναφορες χρηστων σε διασπαρτα forums που τα κανουν ακομα χειροτερα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.773
Κατ΄αρχάς, γιατί NAS?

Αν σκέφτεσαι μέχρι τα 4 ΤΒ, δεν είναι απαραίτητη η αγορά ΝΑS. Κάτι τέτοιο από την WD είναι αρκετό:

http://www.skroutz.gr/s/75204/Western-Digital-My-Book-World-Edition-4TB-Ethernet.html

Προσοχή όμως, ΜΟΝΟ η σειρά world της WD, όχι η ShareSpace (που είναι και ακριβότερη).
Συνεργάζεται άψογα με media player, εννοείται χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή.

Από την άλλη, για καλό φτηνό media player που να παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (δεν το έχω, αλλά πολύ θα τό 'θελα), κοίταξε εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?94314-%C4%EF%EA%E9%EC%DE-%F4%EF%F5-Mede8er-MED400X

Με 120€

PS : Ο lessaros έχει και τα δύο, και ασχολείται και με τα.... μηλαράκια (Apple) :136:. Θα σου λύσει κάθε απορία :126:

Reaction score
1.458
Απάντηση: NAS + Media Player

Οτι σου λέει ο Γιάννης είναι η καλύτερη λύση,δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.
Το format του δικτυακού δίσκου δεν θα πρέπει να σε απασχολεί καθόλου,καθώς όλα τα αρχεία θα τα στέλνεις σε αυτόν μέσω δικτύου.

Reaction score
4

Gιατί βρε Γιάννη, ο WD που προτίνεις δηλαδή, τι είναι?
Ενα NAS είναι και αυτός....

Αν πάρεις πάντως media player δεν σε πολυενδιαφέρει το DLNA μιας και το media player θα βλέπει τα αρχεία απο το NAS σαν τέτοια (δηλαδή σαν αρχεία) και θα τα διαβάζει κανονικά.

Ενα καλό player να έχεις και τελείωσες.

Ενα καλό NAS-άκι πάντως θα παίζει και τον ρόλο του κατεβαστηριού... Ασε που αν χαλάσει κάποιος απο τους δίσκους του, δεν θα χάσεις τα πάντα....

Reaction score
1.458

Υπάρχει και η λύση να πάρεις ένα usb σκληρό δίσκο στα 2 ΤΒ,τον φορμάρεις στο mac σε HFS+ και τον συνδέεις στη usb θύρα του time capsule.Αμέσως γίνεται δικτυακός.Με ένα usb hub μπορείς να συνδέσεις μέχρι 4 τέτοιους δίσκους στο Time Capsule.

Reaction score
0

ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις!! το Mede8er MED400X δεν τοχα ξανακουσει... θα το κοιταξω παντως!

ω εχει και SHOUTcast! super!

Reaction score
1.458

Του έχουμε κάνει και αναλυτική παρουσίαση εδώ στο avsite και τα πάντα έγιναν με mac και με router το Airport Extreme.Εχει εξαιρετική εικόνα,συνεργάζεται άριστα με τα mac και υπάρχουν πολλά προγράμματα & utilitιes που κάνουν εύκολη τη συμβίωση μεταξύ Mede8er Med400X & mac.

Οταν με το καλό…εδώ είμαστε για ότι χρειαστεί!:126:

Reaction score
0

φανταζομαι θα μπορει να παιζει ανετα τα αρχεια του time capsule μαζι με τα .srt

το NAS (πχ Synology DS-211J + 2x WD Green 2TB) βγαινει πιο φθηνα απο το WD Book World και με πολλες λειτουργιες παραπανω...

Reaction score
1

ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις!! το Mede8er MED400X δεν τοχα ξανακουσει... θα το κοιταξω παντως!

ω εχει και SHOUTcast! super!
Θα πάθεις πλάκα ! φοβερά μηχανάκια ! Εχω δύο και δεν τα αλλάζω με τίποτα !

Reaction score
0
εγώ λέω να πάρεις μόνο ένα NAS (synology, qnap) και μέσω DLNA να παίζει ο player της τηλεόρασης.
Η τηλεόραση που έχεις βγάζει και ήχο DD και DTS που τον δίνεις σε ένα ενισχυτή.

Το synology υποστηρίζει DLNA και το Qnap έχει το TwonkeyMedia για DLNA. Όταν τρέχουν στο δικτυο, η τηλεόραση θα τα δει και θα παίζεις από εκεί τα MKV και AVI.

Το μόνο ζήτημα είναι αν το DLNA δίνει και τα srt. Αν όχι τότε υπάρχει το TVMOBiLi που το κάνει και από ότι διαβάζω στο Qnap μπορεί να γίνει istall

Reaction score
0

Κατ΄αρχάς, γιατί NAS?

Αν σκέφτεσαι μέχρι τα 4 ΤΒ, δεν είναι απαραίτητη η αγορά ΝΑS. Κάτι τέτοιο από την WD είναι αρκετό:

http://www.skroutz.gr/s/75204/Western-Digital-My-Book-World-Edition-4TB-Ethernet.html

Προσοχή όμως, ΜΟΝΟ η σειρά world της WD, όχι η ShareSpace (που είναι και ακριβότερη).
Συνεργάζεται άψογα με media player, εννοείται χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή.

Από την άλλη, για καλό φτηνό media player που να παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (δεν το έχω, αλλά πολύ θα τό 'θελα), κοίταξε εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?94314-%C4%EF%EA%E9%EC%DE-%F4%EF%F5-Mede8er-MED400X

Με 120€

PS : Ο lessaros έχει και τα δύο, και ασχολείται και με τα.... μηλαράκια (Apple) :136:. Θα σου λύσει κάθε απορία :126:
ενα NAS βγαινει πιο φθηνα (πχ Synology DS-211J + 2 x WD Green 2TB) και με παραπανω λειτουργιες απο το World!!

εγώ λέω να πάρεις μόνο ένα NAS (synology, qnap) και μέσω DLNA να παίζει ο player της τηλεόρασης.
Η τηλεόραση που έχεις βγάζει και ήχο DD και DTS που τον δίνεις σε ένα ενισχυτή.

Το synology υποστηρίζει DLNA και το Qnap έχει το TwonkeyMedia για DLNA. Όταν τρέχουν στο δικτυο, η τηλεόραση θα τα δει και θα παίζεις από εκεί τα MKV και AVI.

Το μόνο ζήτημα είναι αν το DLNA δίνει και τα srt. Αν όχι τότε υπάρχει το TVMOBiLi που το κάνει και από ότι διαβάζω στο Qnap μπορεί να γίνει istall
thx! το δοκιμασα στο mac μου (δλδ εκανα εγκατασταση το TVMOBiLi στο mac) και streamαρα ασυρματα στην TV (η οποια ειναι συνδεδεμενη μεσω ethernet στο time capsule) μια ταινια 720p .mkv
+ .srt!!! μια χαρα! ΑΛΛΑ: η περιηγηση στους φακελους ειναι πολυ αργη και εκνευριστικη! οπως επισης και το fast forward στην ταινια. το πατας περιμενεις 1,2 δευτερολεπτα και μετα σε πεταει 30 sec ταινιας πιο μπροστα και τιποτα αλλο... δλδ αμα θελω να συνεχισω απο τη μεση μιας ταινιας αστα να πανε!!

η εγκατασταση στον qnap φαινεται ευκολη και εχει θετικο feedback (σε αντιθεση με το twonky!)

http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=177&t=40074

Ανετότατα!
nice!

Reaction score
0
αυτά είναι τα μείον του player της τηλεόρασης.
Με ξεχωριστό player, xtreamer όμως πήγαινε μια χαρά το μπρος πίσω και η περιήγηση.
Αλλά το xtreamer μέσω DLNA δεν παίζει srt.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.983
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas