nas server ζητηση

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
για φιλο εκτος φορουμ οτι υπαρχει σε πμ παρακαλω,να υποστηριζει ntfs για εσωτερικους δισκους,ευχαριστω

Reaction score
834
Οι περισσότεροι ΝΑS χρησιμοποιούν λειτουργικό Linux. Κατ' επέκταση δεν υποστηρίζουν σύστημα αρχείων NTFS. Φοβάμαι πώς ο φίλος σου θα δυσκολευτεί πολύ να βρει κάτι.

ryk

Reaction score
925
Οι περισσότεροι ΝΑS χρησιμοποιούν λειτουργικό Linux. Κατ' επέκταση δεν υποστηρίζουν σύστημα αρχείων NTFS. Φοβάμαι πώς ο φίλος σου θα δυσκολευτεί πολύ να βρει κάτι.
To linux πάντως έχει δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής σε δίσκους ntfs. Καλύτερα να δει αν η διανομή που έχει το κάθε ΝΑS το υποστηρίζει.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
oi synology λενε οτι δεχονται αρχεια πανω απο 4γκ αρα λογικα θα εχουν αυτη τη δυνατοτητα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.677
oi synology λενε οτι δεχονται αρχεια πανω απο 4γκ αρα λογικα θα εχουν αυτη τη δυνατοτητα
Νομίζω ότι τόσο οι Synology όσο και οι Qnap διαμορφώνουν τα αρχεία σε EXT4, όπου δεν υπάρχει δέσμευση με το μέγεθος.

Reaction score
6
Εγω έχω το my cloud της WD με 4Τ. Θα συμφωνήσω ότι για NAS δεν κάνει , ειναι αργό , όχι πάντα σταθερό . Πάντως αν θυμάμαι καλά , NTFS δίσκο διαβάζει .

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Τα Qnap μπορούν να διαβάσουν δίσκους NTFS ως εξωτερικούς συνδεδεμένους στη USB τους, προφανώς και τα αντίστοιχα της Synology ή Asustor θα κάνουν το ίδιο.
Share δεν έχω δοκιμάσει να κάνω τον εξωτερικό δίσκο καθώς δε μου έχει χρειαστεί αλλά Copy από το Nas στο δίσκο και τούμπαλιν γίνεται κανονικά.
Είναι κρίμα να δώσει κάποιος χρήματα για τον WD Cloud ή αντίστοιχα μηχανάκια καθώς είναι NAS μόνο στο όνομα και στη χρηστικότητα είναι KOUVAS

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.677
Τα Qnap μπορούν να διαβάσουν δίσκους NTFS ως εξωτερικούς συνδεδεμένους στη USB τους, προφανώς και τα αντίστοιχα της Synology ή Asustor θα κάνουν το ίδιο.
Σωστά, αλλά ο φίλος petepappas έγραψε για εσωτερικούς NTFS.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
αυτο που ενδιαφερει ειναι η δυνατοτητα ο εσωτερικος να μπορει να γραφει μεγαλα αρχεια πχ 10-20gb

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Αυτό το κάνουν όλα τα NAS, κάνοντας χρήση του EXT4 filesystem που αναφέρθηκε παραπάνω.
Πως θα παίρναμε ατόφια backup τα bluray μας ντε ;)

Reaction score
834
To linux πάντως έχει δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής σε δίσκους ntfs. Καλύτερα να δει αν η διανομή που έχει το κάθε ΝΑS το υποστηρίζει.
Ανάγνωση/εγγραφή δίσκων NTFS (μέσω usb ή δικτύου) προσφέρουν όλα τα NAS με λειτουργικό Linux. Ας μην συγχέουμε την ανάγνωση με τη δυνατότητα να έχεις στημένο Linux σε δίσκους NTFS.

Reaction score
834
ok opote qnap i synology .exei dei to synology 1515+ k to 916+ se idia peripoy timi poio einai kalutero ?
Αναλόγως τη χρήση που το προορίζει. Το 916 παίρνει 4 δίσκους, έχει 4πύρηνο pentium και 8GB RAM, το 1515 παίρνει 5, έχει υποδεέστερο επεξεργαστή και λιγότερη RAM. Προσωπική άποψη: και τα δύο είναι υπερβολικά για οικιακή χρήση.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Από τα δυο Synology, πιο φρέσκο είναι το 916+ από την άλλη όμως το 1515+ έχει μια υποδοχή παραπάνω για δίσκο, πράγμα εξίσου σημαντικό.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
εγω τα μεταφερω ολα αυτα,σας ευχαριστω ολους..εγω παντως προσωπικα δεν αλλαζω τα my book wd 6tb
[DOUBLEPOST=1473257304][/DOUBLEPOST]εγω του προττεινα να παρει ενα jdob 4 bay να το συνδεσειμε το pc η πιο φτηνη λυση

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
για εξτρα χωρητικοτητα απλα δεν εχεις τις δυνατοτητες ενος καλου νας στηριζεσαι στο pc k στο media player
[DOUBLEPOST=1473260462][/DOUBLEPOST]σαν το drobo δηλαδη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988