Network player

Reaction score
11
Επιγραμματικα για να με βοηθήσετε αν βέβαια θέλετε :
-Το σύστημα μου,ένας Yamaha AS2000 και ηχεία Elac Fs 248
-Σκοπός μου να ακούω Spotify Premium και δύσκολα Tidal Hifi,λόγω υψηλής συνδρομής αλλά και να μπορώ να κουμπώσω εξωτερικό σκληρό ,κατά προτίμηση μεγάλης χωρητικοτητας, φορτωμένο 90% Flac 10% Dsd
-Θέλω κάτι plag and play, οπότε η λύση Raspberry απορρίπτει αφού το πήρα και δεν το χρησιμοποιησα ποτέ..
-Απαραίτητο ο έλεγχος να γίνεται από ταμπλέτα / κινητό
-Ταβάνι χρηματοδοτησης τα 600 ευρώ αυστηρά...

Ευχαριστώ προκαταβολικά ..
[DOUBLEPOST=1519589624][/DOUBLEPOST]Να προσθέσω ότι ξεχώρισα κάποια Yamaha (NP-S303 & WCX-50), το ολοκαινουριο Advance Paris WTX-StreamPro, καθώς και το Onkyo NS-6170

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.323
Σκεφτηκες τη λυση ενος mac mini? Αν σεταριστει μια , πολυ ευκολα , ειναι σχεδον plug n play.

Και εχεις αριστο τηλεχειρισμο σε ολα

Reaction score
11
Σκεφτηκες τη λυση ενος mac mini? Αν σεταριστει μια , πολυ ευκολα , ειναι σχεδον plug n play.

Και εχεις αριστο τηλεχειρισμο σε ολα
Ωχ...καινούργιο ψάξιμο αλλά πρέπει μάλλον να μπω σε έξοδα για Mac mini και Dac,αν όλα αυτά γίνονται με το οικονομικό όριο που έθεσε και μετά αφού σεταριστει μια φορά δεν ασχολούμαι... .μέσα είμαι...

Reaction score
7.194
Pioneer N-50A ,αλλα δεν εχει δυνατοτητα tidal. Διαφορετικα το N-50AE αλλα εκει ανεβαινεις στα 900 ευρω.Το wxc-50 δεν διαβαζει δισκο αλλα μονο στικακια.

Reaction score
11
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ..Δυστυχώς δε θέλω να δεσμευτω να μην μπορώ να έχω εις αει Tidal...
Καμία απολύτως γνώμη για τον Onkyo NS-6170. .??

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.323
ισως ενα μτχ Mac mini και μ ενα απλο / φτηνο / μτχ dac οριακα ειναι σ αυτα τα χρηματα.

αλλα θα χεις ενα εξαιρετικο player με εξαιρετικο ελεγχο με remote σε κινητο η ipad η iphone κι εναν υπολογιστη μαζι, μ οτι συνεπαγεται αυτο.

Reaction score
11
ισως ενα μτχ Mac mini και μ ενα απλο / φτηνο / μτχ dac οριακα ειναι σ αυτα τα χρηματα.

αλλα θα χεις ενα εξαιρετικο player με εξαιρετικο ελεγχο με remote σε κινητο η ipad η iphone κι εναν υπολογιστη μαζι, μ οτι συνεπαγεται αυτο.
Ευχαριστώ πολύ ..στα υπόψιν ,αλλά είναι κάτι τόσο εύκολο να γίνει ?
Ακόμη και με το entry level Mac mini? Και με πιο πρόγραμμα τα οδηγώ αν επιτρέπεται ?

Reaction score
7.194
Pioneer και Onkyo ειναι το ιδιο group πλεον,οποτε οι συσκευες εχουν πολλα κοινα μερη.To Ν-30ΑΕ ειναι νεοτερο μοντελο,απλα εχει το μειονεκτημα οτι δεν εχει καμια ψηφιακη εξοδο για καποια πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση με αλλο dac.Επισης δεν ειναι τοσο καλο οσο το Ν-50Α/ΑΕ,αλλα σιγουρα στα ιδια επιπεδα (τουλαχιστον) με το wxc-50. Παντως για την χρηση που το θελεις κυριως,η επιλογη ενος network player ειναι πολυ πιο πρακτικη και βολικη απο εναν συνδυασμο pc+usb dac.

Reaction score
11
Pioneer και Onkyo ειναι το ιδιο group πλεον,οποτε οι συσκευες εχουν πολλα κοινα μερη.To Ν-30ΑΕ ειναι νεοτερο μοντελο,απλα εχει το μειονεκτημα οτι δεν εχει καμια ψηφιακη εξοδο για καποια πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση με αλλο dac.Επισης δεν ειναι τοσο καλο οσο το Ν-50Α/ΑΕ,αλλα σιγουρα στα ιδια επιπεδα (τουλαχιστον) με το wxc-50. Παντως για την χρηση που το θελεις κυριως,η επιλογη ενος network player ειναι πολυ πιο πρακτικη και βολικη απο εναν συνδυασμο pc+usb dac.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση..Επειδη απο χαρακτηριστικα οπως το διαβαζω δεν πολυκαταλαβαινω και πολλα,αν μπορεις να μου πεις ποιο εκ των δυο εχει καλυτερη ποιοτητα,μεταξυ των ομοσταυλων,μουσικα τουλαχιστον..
Οσον αφορα το κουμπωμα DAC δεν το βλεπω να το κανω..Φανταζομαι και τα δυο κουμπωνουν σκληρο δισκο..
Το θεμα ειναι ο WXC-50 ειναι δεχεται σκληρο ελευθερα ή μονο στικακια??

Reaction score
7.194
Ποιο ειναι καλυτερο ηχητικα δεν μπορω να σου πω,απο την στιγμη που δεν τα εχω ακουσει σε απευθειας συγκριση στο ιδιο συστημα (και εκτος απο αυτο δεν υπαρχει κανενας αλλςο τροπος για να το καταλαβεις),αλλα κοιτωντας φωτος απο το εσωτερικο τους ,αλλα και τα τεχνικα χαρακτηριστικα,μην περιμενεις ουσιαστικες διαφορες υπερ του ενος ή του αλλου.Προσωπικα θα επελεγα το pioneer,γιατι ειναι νεοτερο μοντελο,αλλα και γιατι στη χωρα μας η εταιρεια κινειται περισσοτερο (με την onkyo δεν εχω καταλαβει τι ακριβως γινεται). Το yamaha δεν διαβαζει σκληρους δισκους αλλα μονο στικακια (το λεει καθαρα στο manual),ενω αν και η χρηση αυτων των συσκευων γινεται κυριως απο tablet/smartphone η υπαρξη οθονης στο pioneer ,ειναι μια σημαντικη ευκολια,μιας και μπορεις να κανεις πληρη πλοηγηση στη συσκευη,αλλα απο κοντα (εκτος και αν εχεις ματι γαριδα).

Reaction score
11
Ευχαριστώ πάρα πολύ
Ποιο ειναι καλυτερο ηχητικα δεν μπορω να σου πω,απο την στιγμη που δεν τα εχω ακουσει σε απευθειας συγκριση στο ιδιο συστημα (και εκτος απο αυτο δεν υπαρχει κανενας αλλςο τροπος για να το καταλαβεις),αλλα κοιτωντας φωτος απο το εσωτερικο τους ,αλλα και τα τεχνικα χαρακτηριστικα,μην περιμενεις ουσιαστικες διαφορες υπερ του ενος ή του αλλου.Προσωπικα θα επελεγα το pioneer,γιατι ειναι νεοτερο μοντελο,αλλα και γιατι στη χωρα μας η εταιρεια κινειται περισσοτερο (με την onkyo δεν εχω καταλαβει τι ακριβως γινεται). Το yamaha δεν διαβαζει σκληρους δισκους αλλα μονο στικακια (το λεει καθαρα στο manual),ενω αν και η χρηση αυτων των συσκευων γινεται κυριως απο tablet/smartphone η υπαρξη οθονης στο pioneer ,ειναι μια σημαντικη ευκολια,μιας και μπορεις να κανεις πληρη πλοηγηση στη συσκευη,αλλα απο κοντα (εκτος και αν εχεις ματι γαριδα).
[DOUBLEPOST=1519640322][/DOUBLEPOST]
Ευχαριστώ πάρα πολύ
Ακόμη μια ερώτηση .. ο Yamaha NP-S303 δέχεται σκληρό δίσκο ;;

Reaction score
7.194
Ακόμη μια ερώτηση .. ο Yamaha NP-S303 δέχεται σκληρό δίσκο ;;
συμφωνα με το manual της συσκευης,ξεκαθαρα οχι.

screen_20180226_123201.jpg

αλλα αυτο δεν ειναι και τοσο σημαντικο μειονεκτημα,με 1-2 64 gb στικακια κανεις μια χαρα τη δουλεια σου. Επισης μπορεις να στειλεις υλικο σε αυτες τις συσκευες μεσω δικτυου,που εχεις αποθηκευμενο σε nas δισκους ή πιο απλα σε οποιον υπολογιστη ειναι στο δικτυο (και ειναι σε λειτουργια εννοειται).

Reaction score
1.739
Φιλική συμβουλή ("παθώς και μαθώς")

Από αυτό και πάνω.

Cambridge Audio CXN V2

Παζάρεψε τον αντιπρόσωπο και χτύπα το (προσοχή το version 2)

Όλα τα φτηνότερα είναι για πέταμα (σέρνονται, κολλάνε, δε διαβάζουν NTFS, δε βλέπουν ALAC, κλπ κλπ)

Reaction score
7.194
Ο ανθρωπος εβαλε οριο τα 600,τι νοημα εχει να του προτεινουμε συσκευες στο χιλιαρικο+? Το Cambridge Audio CXN V2 ,ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα σχεδον τα διπλα απο το οριο του (και δε νομιζω καποιος να ου κανει εκπτωση 50%).Αν ειναι ετσι ας παει σε naim audio :)

Reaction score
11
Ο ανθρωπος εβαλε οριο τα 600,τι νοημα εχει να του προτεινουμε συσκευες στο χιλιαρικο+? Αν ειναι ετσι ας παει σε naim audio :)
Είμαι κοντός οικονομικά για αυτόν σε budget , μακάρι να μπορούσα .. το όριο όντως είναι 600 max

Reaction score
1.739
ΟΛΑ, μα όλα τα media servers σ'αυτή τη κατηγορία των 500-600 ευρώ, έχουν θέματα.

Όποιο και να πάρει, αργά ή γρήγορα, θα το σκοτώσει σε αγγελία για να πάει για κάτι μεγαλύτερο.

Ας πάρει ένα refurbished small form factor Core i5, με 150 ευρώ, να του βάλει και ένα SSD 240 GB με 70 ευρώ και ένα φτηνό DAC με 100 ευρώ, ας φορτώσει και το KODI (Linux) και θα'χει media server που θα σκοτώνει!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7