Nikon AF System

Reaction score
0
Απολαυστε 51 points 3D-tracking που προσφερει η νικον σε διαφορες μηχανες οπως η D300s , D3s - D700 - D3X και αλλες .
Το πιο σοφιστικοτατο συστημα εστιασης , κυνηγα το θεμα ακομη και στα ακρα με αποτελεσματα οπως θα δειτε παρακατω .

Αυθεντικη φωτο

100 κροπ

Σε περιπτωσεις που το θεμα εχει διαφορετικο χρωμα απο το πισω μερος το 51 points 3D-tracking ειναι ιδανικο .
Το συστημα εστιασης γενικα ειναι παιχνιδακι απλα πρεπει καποιος να γνωριζει που και ποτε να το κανει χρηση.

Σε περιπτωσεις οπως ο γλαρος να πεφτει στο νερο δεν ειναι χρησιμο μιας που το συστημα εστιασης θα αναγνωσει της σταγονες μπροστα απο τον γλαρο και το θεμα θα βγει θωλο .
Θα βαλω και αλλα παραδειγματα για το που και πως πρεπει να γινεται χρηση το 51 points 3D-tracking .

Reaction score
0
Απάντηση: Nikon AF System

δεν θα ηταν ασχημη ιδεα ενα thread για το auto focus ΓΕΝΙΚΑ...

με παραδειγματα... υπερεστιακες... βαθος πεδιου... manual focus... κτλ...

Reaction score
0

Πλακα εχουν τα τεστ που εβαλες ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ

Ακομη και την D300 την βγαλανε καλυτερη απο την D3 μπουαχαχαχχαχαχαααααα.

Τον θορυβο και το ασχημο σμουθαρισμα και η κακη ποιοτηα και θολωμαρα που εχει η καινουργια κανον το προσεξες η θες να στο δειξω μιας που κατεβασα το αυθεντικο .

Απο ποιοτητα η κανον ειναι χαλια παντως κι αν θες να στο δειξω μιας που δεν τοδες .
Παλια η D300 ειχε σκισει στην κυριολεξια την μεγιστη κανον και η κανονακιδες ουρλιαζανε και το προβλημα με τον καθρεφτη και αλλα πολλα την κυρηξανε για λεμονι οπως λεμε εδω .
Τωρα λενε καλυτερη ?
ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑ ερε πλακα που εχει ο κοσμακης .
Με την D3 παντως εγω και παντα ΕΓΩ που την εχω μιστερ κυριακοπουλε εχω 99% ευστοχια σε οτιδηποτε κινηται ειτε ειναι πουλι , αεροπλανο η σφαιρα .

Reaction score
1
Καλά κρασιά πιξελφαν. Σαν παιδί του δημοτικού κάνεις.

Ενώ μια φωτογραφία δικιά σου (1 όχι ολόκληρη η αλληλουχία φωτογραφιών) μας δείχνει πόσο εύκολα κάνει tracking. Και οι άλλοι κάνουν ανόητα τέστ, λένε χαζομάρες ενώ η δικιά σου 1 φωτογραφία έχει υπογραφή αυθεντίας, πρέπει να την δεχθούμε αβίαστα. Μας παρέθεσε ένα ανόητο λίνκ ο Κυριακόπουλος, ενώ το δικό σου είναι πιο εμπερειστατωμένο και εξηγημένο.

Και πάλι όπως και πάντα, εμείς δεν σου λέμε ότι δεν έχει καλό σύστημα AF η Νικον. Μια χαρά είναι οι ΝΙΚΟΝ. Λέμε όμως ότι και οι άλλοι (CANON) εντάξει είναι. Εσύ όμως λές ότι οι άλλοι είναι μάπα, ενώ η μοναδική αλήθεια βρίσκεται εκεί στην Νικον. ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ μιλάμε, όχι για ποδόσφαιρο, θρησκεία, πολιτική...

Είσαι Τρολ απο τα λίγα.

1 φωτογραφία με γλάρο σε πτήση έχω απο την εποχή της SONY 717 αν θές να σου βρώ. Δεν μου λέει τίποτα. Και πολλές περισσότερες με την φτωχή μου 20d και έναν φθηνιάρικο sigma των 100ευρώ. Και γλάρους, και γάτες, και αεροπλάνα (πολεμικά εκεί να δείς...), και περιστέρια, και σκυλιά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑ ερε πλακα που εχει ο κοσμακης .
Με την D3 παντως εγω και παντα ΕΓΩ που την εχω μιστερ κυριακοπουλε εχω 99% ευστοχια σε οτιδηποτε κινηται ειτε ειναι πουλι , αεροπλανο η σφαιρα .
Τι λες ρε παιδί μου 99,9% ευστοχία;
Να παρουσιαστείς στον διοικητή σου για τιμητική άδεια.
Σημεία και τέρατα...

(τον Γάλλο τερατολόγο Μωρίς Τεράς τον ξέρεις;)
[reliops=Το τέρας του Lochness - Χαράλαμπος Τραμπάκουλας][youtube]2gRc3R6Il68[/youtube][/reliops]

Πρόσεχε όμως. Αν ξαναχρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συνφορουμίτες σου θα πάρεις μία ολιγοήμερη άδεια από το Avsite, άνευ αποδοχών.

Σεβάσου τον χώρο που σε φιλοξενεί για να σε σεβαστεί κι αυτός...

Reaction score
0

να μου λυσει κανεις το προβλημα με το focus σε φωτογραφια δρομου με την D90 μπορει???

εξηγουμαι... εχω βαλει το focus στο AE-L πισω κουμπι και εστιαζω μονο απο εκει...

εχω AF-C και εναλλασομαι μεταξυ 3D-Tracking και Dynamic... σκεφτεστε τιποτα καλυτερο???

(εκτος της προεστιασης...)

μιλαω για φωτογραφια... οχι για Nikon και Canon...

δεν με αφορα το θεμα...

σημερα εχω Nikon, αυριο Canon... μεθαυριο πυρετο... και παει λεγοντας...

μην τρελαθουμε με τις ανωνυμες εταιριες την αλλοδαπης... ελεος...

την καλησπερα μου...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

o Pixelfun αποφάσισε να μην συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις οπότε είναι σε μόνιμη άδεια από το avsite..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Nikon AF System

να μου λυσει κανεις το προβλημα με το focus σε φωτογραφια δρομου με την D90 μπορει???

εξηγουμαι... εχω βαλει το focus στο AE-L πισω κουμπι και εστιαζω μονο απο εκει...

εχω AF-C και εναλλασομαι μεταξυ 3D-Tracking και Dynamic... σκεφτεστε τιποτα καλυτερο???

(εκτος της προεστιασης...)

μιλαω για φωτογραφια... οχι για Nikon και Canon...
δεν με αφορα το θεμα...
σημερα εχω Nikon, αυριο Canon... μεθαυριο πυρετο... και παει λεγοντας...

μην τρελαθουμε με τις ανωνυμες εταιριες την αλλοδαπης... ελεος...
την καλησπερα μου...
LoL (για τα άλλα πάει το LoL όχι για σένα...) :142:

Στο θέμα μας. Φωτογραφία δρόμου... μμμ. Τι να σου πώ, επειδή δεν τα ξέρω πώς τα ονομάζετε εκεί στις Nikon, να σου πώ ότι απλώς εγώ βολεύομαι να διαλέξω με τον απλό τρόπο εστίασης (signle shot), και απλά με το joystick διαλέγω επιτόπου 1 απο τα 9 σημεία εστίασης για το θέμα μου. Αν αυτό που θέλω να στοχεύσω είναι λίγο πιο πέρα απο τα σημεία εστίασης, καδράρω όπως με βολεύει, πατάω το κουμπί μέχρι την μέση, και μετά ξανακαδράρω και ολοκληρώνω την φωτογραφία. (αυτά κρατάνε 1 δευτερόλεπτο που σου λέω, γίνονται ακαριαία).

Φωτογραφία δρόμου δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει οποιοδήποτε εξελιγμένο σύστημα... (σκέψου ότι ακόμα και οι τελευταίοι φιλμάτοι μάνυαλ βγάζουν φωτογραφία δρόμου).

Reaction score
0
Βαλε σκετο AF-C και παιζε με τα σημεία εστιασης .. δεν χρειαζεσαι τιποτα άλλο. Ενα χρονο εχω την D90 και δεν εχω αντιμετωπίσει κανενα προβλημα AF.

Για τα θεματα που αναφερει ο pixelfun αν και το εκανε με ακομψο τρόπο, επι της ουσιας εχει δικιο. Νομιζω βεβαια οτι το καινουργιο AF που εισηγαγε η Canon με την 7D και την EOS 1D Mark V ειναι επισης αριστο, αλλά τα τελευταια 2 χρονια η Canon ειχε μεινει πολύ πισω στο συγκεκριμενο κομματι. (aκομα και οι σοβαροί Canonians το παραδέχονταν..)

Καλό ειναι βεβαια να εχουμε λιγο ανταγωνισμό ωστε να βλέπουμε νεα πράγματα και να εχει ενδιαφερον το παιχνιδι.. Τα μονοπώλια καθε μορφής δεν κανουν καλό.. Μακάρι να ξυπνήσουν και οι Pentax/Olympus/Sony να αποκτήσει ενδιαφέρον το παιχνίδι..

Reaction score
1
Βαλε σκετο AF-C και παιζε με τα σημεία εστιασης .. δεν χρειαζεσαι τιποτα άλλο. Ενα χρονο εχω την D90 και δεν εχω αντιμετωπίσει κανενα προβλημα AF.

Για τα θεματα που αναφερει ο pixelfun αν και το εκανε με ακομψο τρόπο, επι της ουσιας εχει δικιο. Νομιζω βεβαια οτι το καινουργιο AF που εισηγαγε η Canon με την 7D και την EOS 1D Mark V ειναι επισης αριστο, αλλά τα τελευταια 2 χρονια η Canon ειχε μεινει πολύ πισω στο συγκεκριμενο κομματι. (aκομα και οι σοβαροί Canonians το παραδέχονταν..)

Καλό ειναι βεβαια να εχουμε λιγο ανταγωνισμό ωστε να βλέπουμε νεα πράγματα και να εχει ενδιαφερον το παιχνιδι.. Τα μονοπώλια καθε μορφής δεν κανουν καλό.. Μακάρι να ξυπνήσουν και οι Pentax/Olympus/Sony να αποκτήσει ενδιαφέρον το παιχνίδι..
Κανείς δεν διαφωνεί ότι η Νικον τα τελευταία χρόνια πήρε κεφάλι κυρίως στην απόδοση υψηλά ISO, ενώ πιο πριν ήταν σημαντικά πίσω σε αυτόν τον τομέα. Όπως έχω πεί σε ανύποπτο χρόνο, αν ξεκίναγα σήμερα -χωρίς προίκα φακών- θα πήγαινα σε NIKON. Από εκεί και πέρα δεν είναι όλα χάλια στις άλλες μηχανές και το έμεινε πίσω σε μερικά σημεία (δλδ στα επίπεδα του 2006 ας πούμε ενώ φτάσαμε 2009-10) δεν σημαίνει ότι δεν κάνει την δουλειά της στο 99.9% των περιστάσεων. Εκτός αν τότε δεν βγαίναν καλές φωτογραφίες. Το θέμα είναι πως -μην τρελαθούμε- ό,τι και να έχεις με τους κατάλληλους φακούς μπορείς να βγάλεις ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ φωτογραφίες. Δεν είναι περιορίζει το σώμα. Ποιος διαφωνεί σε αυτό?

Δείτε μια φωτογραφία ενός jet, με μια παλιά 20d (ούτε καν 1d σειρά με πολλά σημεία εστίασης κτλ) και έναν φακό σχετικά ελεινή κόπια, και φυσικά όχι κόστους L ή 200mm f2 VR κτλ. Συνολικό κόστος μηχανή φακός με σημερινή αξία, κοντά στα 800-900€. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα έβγαζα αν είχα ακόμα και την 50d που έχω σήμερα, την μνήμη που έχω σήμερα (τότε είχε 1gb όλο και όλο και τράβαγα μεσαία jpg, γιατί όταν τραβάς burst δεν θές πολύ να φισκάρεις. Είναι μεγάλη υπόθεση να τραβάς ποσότητα. Θα σου κάτσουν πιο πολλές) και φυσικά να είχα και έναν 300ρι prime f4L. (ειδικά τον φακό). Τέλος και την εμπειρία, γιατί τελικά έμαθα πολλά χρήσιμα πράγματα τότε, και τα κατάλαβα μετά (θέλει και αυτό την τεχνική του, μην νομίζετε...)

Έχω όλη την αλληλουχία των φώτο αν θέλετε, δεν έχασε σχεδόν καμία. Ότι έχασε το έχασε επειδή εδώ δεν έχουμε 45σημεία εστίασης, αλλά βασικά 1 απο τα 9 (έχει 9 σημεία εστίασης, αλλά έπαιζα μόνο με το κεντρικό και προσπαθούσα να το έχω πάντα στο κέντρο), και δεν είναι εύκολο να καδράρεις κάθε φορά σωστά τον στόχο σου. Ειδικά jet στα 300mm. Και μιλάμε για 20d και μιλάμε για jet που οι αποστάσεις αλλάζουν για πλάκα. Αν το έχετε προσπαθήσει θα ξέρετε αν είναι εύκολο ή οχι.

ΥΓ. Όλες οι φωτογραφίες που ποστάρω είναι δικές μου. Δεν τις κατεβάζω απο αλλού και τις δείχνω για να το παίξω ειδικός, όπως γίνεται ορισμένες φορές...

Reaction score
0

το af-c δεν σημενει οτι κανει focus συνεχως?
γιατι να χρειαζεται αυτο?
νομιζω οτι βολευει μονο αν το θεμα σου κινειται συνεχως..π.χ σε αγωνα ποδοσφαιρου..
και μια χαρη παιδια..
μηπως θα μπορουσε καποιος που εχει την d90 να εξηγησει τι κανει η καθε επιλογη focus,3d tracking κτλ και για εμας που γνωριζουμε λιγα...?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.785
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo