Nikon D5000 H Canon EOS 550D?

Reaction score
12
hello παίδες, είμαι στην ευχάριστη θέση να συζητάω για την αγορά μιας DSLR μηχανής!απο τόσα χρόνια ενασχόλησης με το σπόρ έχω μεγάλη εκτίμηση σε Canon και σε Nikon οπότε δεν σνομπάρω τις άλλες μάρκες όπως olympus κτλ απλά προτιμώ μια εκ των 2 canon ή nikon!

έφτασα να είμαι λόγω ποιότητας και τιμής ανάμεσα στην Nikon D5000 και στην Canon EOS 550D.

Τσέκαρα την Nikon D5000 ότι παράχθηκε κάπου μέσα στο 2009 και έχει 12 MEGAPIXELS.
απο την άλλη η Canon EOS 550D είναι 8 MEGAPIXELS αλλά δεν ξέρω πότε φτιάχθηκε αλλά νομίζω μέσα στο 2010 αν δεν κάνω λάθος!σωστά???

και τώρα η ώρα των ερωτήσεων:

a)ξέρει κανείς πότε βγήκε η canon 550D?
b)ποια θεωρείτε καλύτερη απο τις 2?
c)και οι 2 είναι fully manual οι ρυθμίσεις τους?δλδ μπορώ να επιλέγω μόνος μου την ταχύτητα του κλείστρου πόση θα είναι και το διάφραγμα για να τραβάω εικόνες όπως τις θέλω και να μην εξαρτάμαι απο την αυτόματη εστίαση και τις αυτόματες ρυθμίσεις μέσω έτοιμων ρυθμίσεων - σκηνών???
d)which one has bigger range of ISO?
e)και οι 2 μπορούν να τραβήξουν video HD με ήχο?
f)ποια έχει μεγαλύτερο εύρως iso?

Επιπλέον δεν αποκλύω και τις Nikon D90 και Canon EOS 50D!τί λέτε και αυτές σε σύγκριση με τις παραπάνω??μπορείτε να τις βάλετε σε μια σειρά απο την best camera έως την χειρότερη?

αυτό που μου αρέσει να τραβάω περισότερο είναι μνημεία και φυσικά τοπία!πάρα πολύ μου αρέσει επι πλέον να τραβάω νυχτερινές λείψεις σε μνημεία!:)

χίλια ευχαριστώ και sorry για το μεγάλο post!

Reaction score
2.674
Απάντηση: Nikon D5000 H Canon EOS 550D?

Μήπως 18 megapixels ?

Από όσο διάβασα οι nikon είναι πιο δύσχρηστες , αλλά έχουν ταχύτατη εστίαση , ενώ οι canon πιο εύκολες στον χειρισμό και φιλικές προς τον χρήστη .

Reaction score
0
Τσέκαρα την Nikon D5000 ότι παράχθηκε κάπου μέσα στο 2009 και έχει 12 MEGAPIXELS.
απο την άλλη η Canon EOS 550D είναι 8 MEGAPIXELS αλλά δεν ξέρω πότε φτιάχθηκε αλλά νομίζω μέσα στο 2010 αν δεν κάνω λάθος!σωστά???

και τώρα η ώρα των ερωτήσεων:

a)ξέρει κανείς πότε βγήκε η canon 550D?
b)ποια θεωρείτε καλύτερη απο τις 2?
c)και οι 2 είναι fully manual οι ρυθμίσεις τους?δλδ μπορώ να επιλέγω μόνος μου την ταχύτητα του κλείστρου πόση θα είναι και το διάφραγμα για να τραβάω εικόνες όπως τις θέλω και να μην εξαρτάμαι απο την αυτόματη εστίαση και τις αυτόματες ρυθμίσεις μέσω έτοιμων ρυθμίσεων - σκηνών???
d)which one has bigger range of ISO?
e)και οι 2 μπορούν να τραβήξουν video HD με ήχο?
f)ποια έχει μεγαλύτερο εύρως iso?

Επιπλέον δεν αποκλύω και τις Nikon D90 και Canon EOS 50D!τί λέτε και αυτές σε σύγκριση με τις παραπάνω??μπορείτε να τις βάλετε σε μια σειρά απο την best camera έως την χειρότερη?

Να τα πάρουμε με τη σειρά, η 550 παρουσιάστηκε στην αρχή του χρόνου και έχει 18mp. Αν θέλεις καλό video η 550 υπερτερεί αλλά η 5000 έχει καλύτερο AF. Σε ISO η 550 ανεβαίνει στα 6400 (η 5000 στα 3200).

Η δική μου σειρά θα ήταν D90, 50D, 550D, D5000 αν θα αγόραζα τώρα.

Reaction score
0
Βέβαια, για τη χρήση που θέλεις αν δεν έχεις ένα καλό τρίποδο, δε θα δεις δουλειά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

link1

link2

IMHO δες πρώτα τις ανάγκες σου σε φακούς και τι βρίσκεις από κάθε φίρμα, σε τι κόστος και σε τι ποιότητα, με τι "F" (που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε νυχτερινές λήψεις), και στο τέλος δες το σώμα που θα βάλεις τους φακούς σου.

Έτσι, θα καταλάβεις πιο εύκολα που είναι το πρόβλημα της φωτεινότητας που θες, αλλά θα καταλάβεις και που θα κινηθείς - σε πχια μάρκα δηλαδή. Η επιλογή του φακού είναι δυσκολότερη υπόθεση από την επιλογή σώματος.... εκεί είναι όλα τα λεφτά κι όλο το ζουμί τελικά.

Σε νυχτερινή που λες λήψη, αν ο φακός σου έχει F4.8 στην εστιακή απόσταση που θες, ότι σώμα και να έχεις, με όσο υψηλό ISO και τα συναφή περί χαμηλού θορύβου και καλών φίλτρων NR, έλα να σου δείξω τι φωτό θα βγάλω με την ολύμπους μου με φακό όμως ... φωτεινό διαμάντι (που κοστίζει όμως όσο 6 σώματα!)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

διόρθωση: η EOS 550D έχει αισθητήρα 18MP CMOS και ISO 6400 (12,800 max in 'expanded' range). Βγάζει και τρου-χαντε βίντεο, που μπορεί να σου είναι χρήσιμο, δε ξέρω.

Reaction score
2.674

Σε νυχτερινή που λες λήψη, αν ο φακός σου έχει F4.8 στην εστιακή απόσταση που θες, ότι σώμα και να έχεις, με όσο υψηλό ISO και τα συναφή περί χαμηλού θορύβου και καλών φίλτρων NR, έλα να σου δείξω τι φωτό θα βγάλω με την ολύμπους μου με φακό όμως ... φωτεινό διαμάντι (που κοστίζει όμως όσο 6 σώματα!)

+1000

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Και να προσθέσω το εξής:

σε φυσιολογικές συνθήκες νυχτερινής φωτογράφησης, δηλαδή που υπάρχει ρε παιδί μου ένα φως κάπου να φωτίζει το κτίριο ή το άγαλμα ή το όπχιο μνημείο που λες, ώστε με τα μάτια σου να το βλέπεις ικανοποιητικά και να μη το φαντάζεσαι, και δεν βασίζεσαι μόνο στο φως των άστρων, ένα ISO 800 είναι υπερ-αρκετό. Επειδή δε, τα μνημεία δεν έχουν την τάση να κουνιούνται σα τα μικρά παιδάκια, μπορείς να αυξήσεις το χρόνο έκθεσης άφοβα, χωρίς να έχεις πρόβλημα θολού αποτελέσματος από κίνηση του προς φωτογράφηση αντικειμένου, οπότε ένα ISO 200 δουλεύει επίσης μια χαρά. Τρίποδα ελαφρύ να έχεις μαζί σου και όλα τα άλλα (περί ISO 12000+) είναι (σόρρυ) κουραφέξαλα.

Φυσικά έχουν κι αυτά τη χάρη τους αλλά και τη χρήση τους, που είναι κινούμενα αντικείμενα, ζώα, παιδιά, πουλιά, αθλητικά γεγονότα, συναυλίες και τα συναφή, όπου φλας ή δε παίζει ή δε θες. Εκεί ναι, να χαρώ εγώ ψηλό ISO και τέλειο noise reduction, αλλά και πάλι, ο φακός είναι ...όλα τα λεφτά.

Αυτό που πλέον έχει γίνει πράξη, είναι να κυκλοφορούν φτηνά σώματα με εξαιρετικές επιδόσεις, οπότε όλοι μας έχουμε πέσει στο λάθος να νομίζουμε πως είναι φτηνό σπορ η dslr φωτογράφηση. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμα και το φλας είναι πιο ακριβό από το σώμα, δε συζητάμε καν για τους φακούς. Τελικά, με πολύ "συμμαζεμένες" αγορές, προσωπικά έχω δώσει για φακούς και λοιπά τζίτζιλι-μίντζιλι υπερδεκαπλάσια χρήματα από αυτά που έδωσα για το σώμα. Κι ειλικρινά, δε μου λείπει καλύτερο σώμα. Κάπχιους φακούς όμως θα τους ήθελα, όπως αυτόν, αυτόν, κι αυτόν. Ε, εντάξει, κι αυτόν δε θα τον πετούσα αν έπεφτε κατά λάθος στα χέρια μου, γιατί αλλιώς δε θα πέσει ποτέ στην κατοχή μου.... Προς το παρόν χαλβαδιάζω ένα τσιμπιμένο φις-άι......

Τα καλά οπτικά είναι ακριβά, και τα καλά οπτικά δίνουν καλό αποτέλεσμα, αυτές είναι οι αλήθειες της φωτογράφησης, κι αυτό δεν αλλάζει ούτε με ISO ούτε με τίποτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Τελικά, με πολύ "συμμαζεμένες" αγορές, προσωπικά έχω δώσει για φακούς και λοιπά τζίτζιλι-μίντζιλι υπερδεκαπλάσια χρήματα από αυτά που έδωσα για το σώμα.
Να συμπληρώσω στην παραπάνω δήλωση, πως σε αυτά δεν υπολογίζω καν το κόστος του monitor που βλέπω τις φωτός στο πισί, της κάρτας γραφικών και του σετ καλιμπραρίσματος, δηλαδή του πακέτου της απεικόνισης.

Βάλε και το κόστος του software, κι έδεσε το γλυκό. Γιατί για να διορθώσεις την γεωμετρική αλλοίωση ενός φακού (όλοι έχουν) όπως και άλλα προβλήματα φακών (welcome to reality) χρειάζεσαι ειδικό software. Αλλιώς θα βλέπεις στρογγυλεμένα τα τετράγωνα κτίρια και χρωματικές αλλοιώσεις που διορθώνονται με το πάτημα ενός κουμπιού (αυτό είναι και το βασικό όφελος της ψηφιακής φωτογράφισης, η επεξεργασία και σαφής βελτίωση του αποτελέσματος)...

Γιατί αν είναι να προσπαθείς να διορθώσεις τις φωτό σου ή να τις αξιολογήσεις ή να φτιάξεις το μαύρο ή να τις χαρείς ρε αδερφέ, σε ένα ΤΝ μόνιτορ της πλάκας, με ρυθμίσεις επίσης της πλάκας, ε, καλύτερα βολέψου με μια κόμπακτ ρε παιδί μου....:126:

Η ψηφιακή φωτό απεικονίζεται σε μόνιτορ, εκεί τη χαίρεσαι κι εκεί θα πρέπει να επενδύσεις (στο χαρτί χάνονται πολλά). Όλα τα μόνιτορ δεν είναι ίδια ούτε δείχνουν το ίδιο. Κι αν δε το καλιμπράρεις το ρημάδι, ότι θέλει δείχνει. Όλα είναι συνδεδεμένα σε αυτό το σπορ...

Reaction score
12

μιλάμε άνοιξα το πρωί το Post και δεν είχε απαντήσει κανείς μέχρι τις 9:30!και λέω αντε αν απαντήσει κανείς καλώς αλλιώς τον ήπια!!!χαχαχαχαχαχα

και τώρα έμεινα μ@λ@κ@ς!!!ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!:)

λοιπόν costas EAR ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΡΕ!!!!χαχαχαχαχαχαχα!!!εκεί που μου τα βάζεις σε μια σειρά και λέω δεν γ@μιέται ας μείνω με την Sony p200 και την αναλογική SLR που έχω την canon 550N μου πετάς ότι είναι 18 mpxls και για το video!

σαν σώμα της canon δεν είναι καλό?όσο για τον φακό έχω τον ίδιο στην SLR 500N και ξέρω τις δυνατότητές του!

άρα πάμε για άλλο φακουδάκι σιγά σιγά και tele!;) όσο για φθηνό σπορ η φωτογραφία δεν ήταν ποτέ και συμφωνούμε απόλυτα!αν είναι απλά να εμφανίζεις φωτό απο γιορτές και κανα ταξιδάκι σε μύκονο και λοιπά νησιά ιονίου και αιγαίου φωτογραφίζοντας π1πες συμφωνώ στην επιλογή της compact!!!

απλά ρε σύ είδες ο dlav που μου τις έβαλε σε μια σειρά αλλά για ποιο λόγο η D90 και η 50D καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις ενώ η Canon EOS 50D θεωρώ ότι είναι υποδεέστερη απο την 550D!!!απλά για να καταλάβω λίγο ρε παίδες!για αναλογική κάτι σκαμπάζω!έχω και προιστορική Zenith βρε!!!αλλά απο digital................άστα να πάνε!:) :) :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Νομίζω πως οι Νίκορ είναι πιο φωτεινοί φακοί από τους κάνον, βλέπω πολλούς με F και κάτω από 2. Διάβασε τίποτα τεστ φακών από δω κι από κει, όλο και κάτι θα μάθεις. Σου ξαναλέω, ψάξε πρώτα για φακούς και μετά δες τα σώματα. Μην ασχολείσαι με σώματα! Θα βρεις στο τέλος σώμα. Πάρτ' αλλιώς!:143::135::143::135:

ΙΜΗΟ όλα τα σώματα πλέον είναι εξαιρετικά καλά και ακόμα και η ευκρίνεια της φωτό που θα βγάζουν περιορίζεται μόνο από τους φακούς, από τίποτε άλλο (τα μεγαπίξελ έχουν ξεφύγει...άντε να βρεις φακό να τα ακολουθήσει δηλαδή...).

Προσωπικά για βίντεο θα σου πρότεινα ...βιντεοκάμερα. Αλλά εσύ, ξέρεις καλύτερα (τις ανάγκες σου).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Nikon D5000 H Canon EOS 550D?

ενώ η Canon EOS 50D θεωρώ ότι είναι υποδεέστερη απο την 550D!!!
Θετικά:

Στεγανοποιημένο και στιβαρό σώμα, live view (σηματικότατο για macro), AF assist, 1/8000, 6.3 fps.

Τα αρνητικά? Δεν έχει video. Για μένα who cares? Για σένα ίσως είναι σημαντικό.

Η ίδια η canon έχει κατατάξει τα μοντέλα της με βάση τα ψηφία.

xD = pro
xxD = semi
xxxD = entry

Reaction score
173

Aπο τα μοντελα που αναφερεις, για πολλους και διαφορους λογους θα πηγαινα σε κανον 550.

Απο κει και περα, ο φακος 18-55 που συνοδευει το κιτ, θα ηταν μια πολυ οικονομικη αρχη μεχρι να μαθεις πεντε πραγματα παραπανω και να αποφασιζεις μονος σου τι χρειαζεσαι και σε ποιο φακο θα ξοδεψεις (στους φακους και λοιπα παραφερναλια ορεξη και λεφτα να εχεις).

Επειδη σε καιει το βραδινο, ο 50ρης 1,8 ειναι φτηνος και φωτεινος... μπορεις να τον στριμωξεις στην αρχικη αγορα.

Γενικως, η εντυπωση μου ειναι οτι η κανον εχει φτηνοτερους φακους απο τη νικον.

Reaction score
13

Έχω την canon 550D εδώ και 5 μήνες και μπορώ να σου πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένος και έχω τον βασικό φακό 18-55.
Θα την σύστηνα ανεπιφύλακτα.

Reaction score
12

σκέφτηκα και τον f1.4 αλλά όσον αφορά τον Canon 50mm f/1.8 όντως είναι φθηνός και λογικά μπορεί να μπεί στην αρχική αγορά!:) :) :)

thanks παίδες!:)

Reaction score
0
Κι εγώ ετοιμάζομαι για να αγοράσω την πρώτη μου SLR σήμερα και έχω καταλήξει στην 550d.
Εσείς τι λέτε? Καλά πράτω?

Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα.... αλλα πάντα υπάρχει μια αρχή.

Reaction score
0
Κι εγώ ετοιμάζομαι για να αγοράσω την πρώτη μου SLR σήμερα και έχω καταλήξει στην 550d.
Εσείς τι λέτε? Καλά πράτω?

Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα.... αλλα πάντα υπάρχει μια αρχή.
Σαν πρωτάρης είχα πάρει εισαγωγικό μοντέλο. Και τώρα να ξεκινούσα πάλι εισαγωγικό θα έπαιρνα. Οι 550D και D90 (την οποία πρόσφατα απέκτησα) ξεφεύγουν. Είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές αλλά γνώμη μου είναι όσο πιο απλό το μοντέλο τόσο καλύτερα για αρχή. Αν είναι να ψάχνεσαι με διάφορες ρυθμίσεις, 5 τρόπους εστίασης και την υπόλοιπη πληθώρα ρυθμίσεων και επιλογών, θα αργήσεις πολύ να εμπεδώσεις τα βασικά και ουσιαστικά περί διαφράγματος, έκθεσης, κτλ. Εκτός αν έχεις σκοπό να ασχολείσαι εντατικά ή να τραβάς στα αυτόματα προγράμματα.
Γι' αυτό γνώμη μου είναι ένα εισαγωγικό μοντέλο και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν κάνεις την κατάλληλη επιλογή, τόσο σε φακούς, όσο και σε σώμα (για το οποίο κατά 99% δε θα ζητήσεις κανενός τη γνώμη).

Reaction score
0

paidia mia voi8ia parakalw skeftome na parw tn canon eos 550d!!!apla epidi exw eidi mia dslr pou den me exei afisei ikanopiimeno 8elw na einai egkiimena kalh k na exei polu kalo apotelesma (se studio photos)

Reaction score
139

για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,
επειδη κι εγω εχω μπει στο τριπακι (αν και ειμαι ασχετος απο φωτογραφια)
εχω μπλεχτει με τις επιλογες που υπαρχουν και δεν μπορω να καταληξω σε καποιο συνδυασμο
το μπατζετ μου ειναι max 1000€
και κοιταζω σε καποιο κιτ οπως
1.canon 550d +200mm στα 848€
http://www.e-photodigital.gr/product_info.php?products_id=3155
ή kit 18-55IS + 55-250IS στα 979€
http://www.fotodesmos.gr/canon-eos-...με-Επίσημη-Εγγύηση-Αντιπροσωπείας-p-2929.html
2.nikon d5000 +18-250mm στα 849€
http://www.e-photoagora.gr/index.php?target=products&product_id=34396
ή με 18-55mm + 70-300mm στα 749€
http://www.e-professionalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31348

θα ηθελα να παω στην D7000 αλλα θελω και τον ψευτοτηλεφακο
η D5100 υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει αυτον τον μηνα στην αγορα?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός