NIVICO ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

Reaction score
3.523
Καλημέρα

Καθώς καθάριζα την αποθήκη του πεθερού μου έπεσε στο μάτι μου ένας σχετικά μικρός ραδιοενισχυτής μάρκας NIVICO αλλά αρκετά βαρύς. Απο ότι ξέρω NIVICO λεγόταν η JVC στην αρχή της. Γνωρίζεται αν έβγαλε ποτέ κάτι ποιότικό σαν NIVICO; Πάντως απο πρώτη ματιά (αν δεν λάβεις υπόψην το 70s look) ο ενισχυτής είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Reaction score
14
Απάντηση: NIVICO ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

Nippon Victor Company αρχική ονομασία, εξού και το NiViCo

μετά ονομάστηκε σε Japan Victor Company, και διατηρήθηκαν τα αρχικά μόνο JVC...

Είχα και εχω ακόμα εναν ραδιο/ενισχυτή λαμπατο NIVICO με ξύλινο κουτί, πραγματικό κόσμημα και τώρα που το λές λέω να του ανοίξω τα σωθικά να τον καθαρίσω και να του λουστράρω το κουτί να τον ξανακάνω τζιτζί. Δεν ξέρω αν είναι καλής ή κακής ποιότητας ο ήχος του αλλά η συναισθηματική αξία ενός μηχανήματος παλαιού που συνοδευεται απο την ομορφιά και αρχοντιά του, ίσως αξίζει τελικά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Αυτός εδώ ε; Η αισθητική του είναι αρκετά ρετρό. Πρέπει να βγήκε πριν το 1976-75.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Και μια διαφημιστική καταχώρηση. Απ' όσα λέει, πρέπει να έχει μέσα καναδυό τελεστικούς και (μάλλον) ενισχυτή τάσης με FET. Καλόν...

Reaction score
3.523
Εισαι θεός όχι ημίθεος που λέει το avsite. Που το βρήκες έφαγα τον κόσμο να βρώ στοιχεία στο ιντερνετ.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
3.523
Και μαζι με αυτόν έχω και ενα μικρότερο ίδιο brand αλλα τον 5010 τον NIVICO. Αν έχεις στοιχεία και γιαυτόν θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ Κωνσταντίνος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Σκίζουν φύλλα από παλιά περιοδικά και τα πουλάνε σε δημοπρασία. Ρε τό' χει χάσει ο κόσμος...

Reaction score
3.523
O Nivico έγραψε αγρίως, τον έβαλα να παίξει τα ΤΑΝΝΟΥ FUSION 2 που έχω και τα ηχεία έβγαλαν ένα ήχο απιστευτα γλυκό και ιδιαίτερα με το SEA (equalizer) ενεργοποιημένο. Δεν το περίμενα απο ένα μηχανημα έτοιμο προς ανακύκλωση και τουλάχιστον 40 χρονών να βγάλει τέτοιο ήχο.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: NIVICO ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

O Nivico έγραψε αγρίως, τον έβαλα να παίξει τα ΤΑΝΝΟΥ FUSION 2 που έχω και τα ηχεία έβγαλαν ένα ήχο απιστευτα γλυκό και ιδιαίτερα με το SEA (equalizer) ενεργοποιημένο. Δεν το περίμενα απο ένα μηχανημα έτοιμο προς ανακύκλωση και τουλάχιστον 40 χρονών να βγάλει τέτοιο ήχο.

Aυτό συμβαίνει επειδή εσείς οι τριαντάρηδες πιστεύετε πως ο κόσμος δημιουργήθηκε άμα τη γέννησή σας! (Ενώ εμείς οι πενηντάρηδες είμαστε πολύ καλύτεροι: πιστεύουμε πως ο κόσμος, (και τα καλούδια του), δημιουργήθηκε με την δική μας γέννηση!).

:142:

Reaction score
3.523
Εδώ διαφωνώ εγώ δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία. Το πρώτο μηχάνημα που ακουσαν τα αυτιά μου σαν παιδί ήταν μουσική απο δύο mono λαμπατους της Philips EL6411/01....α ρε father να σε καλά....της δεκαετίας 1950 αν δεν κάνω λάθος. Και σαφώς υπήρχε και ένα TESLA λαμπάτο ραδιόφωνο το οποίο υπάρχει ακόμα και κοσμεί το σαλόνι μου σαν νέος οικογενιαρχης με μουσικές αρχές και σεβασμούς.

Φιλικα Κωνσταντίνος

http://www.radiomuseum.org/r/philips_mischpultverstaerker_el64_1.html

Reaction score
11
Απάντηση: Re: NIVICO ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

Εδώ διαφωνώ εγώ δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία. Το πρώτο μηχάνημα που ακουσαν τα αυτιά μου σαν παιδί ήταν μουσική απο δύο mono λαμπατους της Philips EL6411/01....α ρε father να σε καλά....της δεκαετίας 1950 αν δεν κάνω λάθος. Και σαφώς υπήρχε και ένα TESLA λαμπάτο ραδιόφωνο το οποίο υπάρχει ακόμα και κοσμεί το σαλόνι μου σαν νέος οικογενιαρχης με μουσικές αρχές και σεβασμούς.

Φιλικα Κωνσταντίνος

http://www.radiomuseum.org/r/philips_mischpultverstaerker_el64_1.html
Φίλε μου χαίρομαι που σκέπτεσαι έτσι!

Καλά Χριστούγεννα!

:107:

Reaction score
3.523
Έσεις οι μεγαλύτεροι είδατε πολύ περισσότερα από οτι εμείς και έιχατε πιο πολλές ευκαιρίες απο εμάς. Εγώ δεν μπορώ να έχω τα μηχανήματα που έιχε κάποτε ο πατέρας μου γιατί ειμαι η γενία των 1000 ευρώ άντε 1500 και με οικογένεια οπότε το high end για μένα είναι μια καλή θεωρία για διάβασμα και όχι για αγορά. Αλλά πάντα θα προσπαθώ να βλέπω το καλό αντικειμενικά και όχι ότι λέει η μόδα. Άντε κάποτε θα φτιάξω και εγώ τον δικό μου λαμπατο μονομπλοκ :)

Καλα Χριστούγεννα σε όλους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members